Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 3 juli 2013

En sexmissbrukares bekännelser

Skummar rubriker på The Guardian och fascineras över att det som svenska tidningar skulle kalla sexmissbruk i engelskan renderas mer harmlöst med beteckningen "serial shagging" - ungefär som en drägligare variant på en seriemördare. Det kan bero på att det är amerikanska kulturkritikern Tom Shone som skriver om sina egna "två årtionden av förförelse och självhat", som "lösdrivare och hora".

Jag orkar inte läsa texten. Har inte svenska medier i ett antal år serverat någon mediekåt seglares upprepade bekännelse om sitt gamla dåliga leverne, alternerat med andra tillfälliga ersättare i pressens ömkliga dramaturgi? (Hur många rollfigurer är det egentligen som journalister roterar i sin jakt på lösnummer och textmissbrukande läsare?)

Wikipedia visar att Shone tycks vara en man med falköga för sin egen integritet och ger inte ens födelseåret. Samma känsla får man när man ser den brittiska tidningens tillägg, att han tvingade dem att byta illustration eftersom den första inte föll honom i smaken (troligen förlöjligade honom).

Men när birthdatabase.com faktiskt ger en Thomas Shone i passande ålder i kulturkritikernas Mecka New York och denna person visar sig född i sex- och integritetshysteriska tecknet Skorpionen, då kan vi väl vara eniga om att spåret är verkligt hett? Skorpionerna har ofta dålig självdistans - de lever redan i dödstecknet och kämpar (i den här typen av psykisk fantasi) för att rädda sitt liv. Då har man helt enkelt inte råd med självironi och kan inte svälja att tidningen skruvar ens artikel ett varv till med en kul bild. Jag har mött Skorpionchefer i mitt liv - mardrömmar av humorbefrielse, allesammans!

När den presumtive skribenten dessutom har Månen i den skriftliga rapportören Tvillingarna, då verkar det helt klart. Tvillingarna är faktiskt kända för något av seriemissbruk av sex. Det har jag inte sagt tidigare, men den indiska symbolen indikerar relationen mellan man och kvinna (utan Vågens äktenskapliga sakrament). Och även Tvillingarna i väst har bevarat ryktet om lösdrivare, eller som Shone kallar sig, "a tramp".

Att undertecknad, både Månen och ascendenten i Tvillingarna för bara några veckor fyndade den här fascinerande LP-skivan från 1968 med brittiske skådespelaren Richard Harris, borde väl säga det mesta! "En lösdrivare glänser"



Läs mer om skådespelaren Richard Harris ur ett popjournalistiskt perspektiv på AllMusic.com.

Misstankarna om att ha hittat rätt Tom Shone minskar inte direkt av ett månhoroskop, där den ena emotionella störningen efter den andra tornar upp.


Den mörka (Tamas) formen av sensationalism

Vad sägs till exempel om att den generösa konungen Regulus strålar ner mot världen och att den som påpassligt är på plats att sno åt sig välsignelsen är just den omoraliska Mars, sexdriften?! Det är också så typiskt att en skribentascendent som Tvillingarna får en bekräftelse av denna enorma energi i tredje kommunikationshuset. Alla med Tvillingarnas tecken i öster blir inte författare, journalister eller mediefolk, särskilt inte med månascendenten som gäller alla födda under två dygn. 

Men just de här två dygnen, det här året, finns således en sekundär indikation som talar ett snarlikt språk. Rastlöst och hungrigt är det här lejonet och det är så typiskt att hitta det i New York! Föddes oproportionerligt mycket mediefolk dessa två dygn?

Och det är dessutom bara början på historien. De orange-gröna fälten indikerar att de båda livslystna Eldplaneterna Solen och Månen bytt härskarläge med varandra för en sällsynt ömsesidig reception. Här formas den tveklöst värsta sortens "dramadrottning" där Lejonet alltid ser till att visa sig från sin bästa sida och Skorpionen, som sagt, arbetar heltid för att förhindra prestigeförlust för egen del och avundsjukt gränsande till hatiskt bevaka andra som lyckats bättre än den själv. 

(En av de nämnda cheferna var just en sådan - hårdbejakade konkurrensen för att stjäla alla idéer som andra producerade. Samtidigt dissade han min bästa idé för att popularisera verksamheten, som just byggde på ens mula självironi å företagets sida. Gick inte hem hos en Skorpion...)

Lejonet som "försteälskare" och Skorpionen som dunkelt driven av sexdriften, sammantvingade i en eldig utlevelse via de här två planeterna. Vi har definitivt identifierat rätt data till rätt person! Och alkohol och självhat ingick i Shones förflutna, också typiskt för den sämre sidan av Skorpionen. Här ligger dessutom Solen i FIENDENS HUS (6e), det hus som föder diskriminering, hat och ohälsa.


Horoskopets hela tre oppositioner bidrar också till bilden av en hypertaggad och aktiv natur. 


Behövs ytterligare argument? Skribenten Shone introducerar det våld och det övervåld som Lejonet och Skorpionens i förening är kända för i själva namnet på sin blogg

Det var när fd artisten Stakka Bo (Johan Renck) skrattades ut av amerikanska filmkritiker för sitt perspektivlösa och våldsdyrkande pekoral till första och enda långfilm, jag började ana att Lejon och Skorpion bara är "too much" i kombination. Och då hade Renck ändå en mer neutral kombination av Solen i Skorpionen och Månen i Lejonet. Hos Tom Shone är det två naturliga illgärningsman som slutit sig samman i ömsesidig reception!

För den som fortfarande inte förstår att den västerländska zodiaken är ett resultat av antikens ännu väldigt oklara kunskap om hur solsystemet var organiserat och tror att det är en fråga om tycke och smak vilken zodiak man använder, begrunda då hur det här övervåldet hos Renck och Shone direkt försvinner vid val av den "skeva" tropiska zodiaken. Men frågan om zodiak är redan utredd på bloggen många gånger om. 

Det är Skorpionen som står för döden och som visade sig i testet av 161 mördare. Det är inte den generösa och frihetliga Skytten, vilket kontrolldåren och sjävhataren Tom Shone skulle bli om man studerade honom enligt västzodiaken. I det horoskopet skulle Sol-Skytten och Mars-Lejonet och en Mån-Kräfta lyckligt samexistera som en livsglad prisse, men helt utan det självhat och de abnorma excesser han själv erkänner i sin "komma ut"-artikel i The Guardian. 

På varje horoskop där den tropiska zodiaken tycks mer beskrivande går det en drös sideriska där man tydligt och utan minsta tankemöda känner igen de fyra elementen i sin verksamhet. Lejon och Skorpion blir "liv på liv och död" vilket är något helt annat än Tom Shones rätt befriande Sol-Skytt med Mån-Kräftan (naturligtvis också det en varning för ett hämningslöst liv, men, som sagt, inte lika patologiskt).

Inga kommentarer: