Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 19 juli 2013

Ellen Page & den korroderade själen



Ellen Page och Lena Olin - hygglig "look-alike"-faktor


Uttalandet från aktrisen Ellen Page är ju så sylvasst att det rimligen måste innebära ett horoskop med påfallande sociala störningar. Så vacker och framgångsrik denna Ellen Page (som jag inte har en aning om vad hon är känd för) och ändå kverulant och på kant med det Hollywood som föder henne...

Är inte en gamla "enkla" astrologin häpnadsväckande i sin tydlighet. Jag hade hela tiden "det sociala utstötningssyndromet" i tankarna när jag tog fram kvinnans horoskop och hur väl stämde inte det.

Människor disponerade till kverulans borde visa sig i en klar övervikt på ett sinne placerat i den negativa polariteten (dvs. Månen i Vatten eller Jord, men i synnerhet Vatten eftersom Jord verkar mer stryktålig).

Det sociala utstötningsmönstret består i Lufttecknet Vattumannen och Vattentecknet Skorpionen med Vattumannen som den ideologi eller kollektiva värdegemenskap som Skorpionen ställer sig på tvären inför. Symptomet kan också uttrycka sig som att Skorpionen blir en syndabock som ställs utanför den sociala gemenskapen...




Det kan kvitta detsamma om Ellen Page föddes så tidigt på dygnet att hon har den vrånga stjärnan Algol i opposition med sitt sinne - den FALLNA Månen i Skorpionen (hyperkverulans?). För under alla omständigheter har hon ett påfallande tydligt socialt utstötningssymptom med den aktiva Solen i Vattumannen men dess disponent Saturnus olyckligt baserad i just avoga Skorpionen!

Eftersom Saturnus också kallats för "själens" form och Skorpionen symboliserar korruption eller destruktiv nedbrytning, så är det uppenbart att Ellen Page här talade rakt ur hjärtat (Solen): "Hollywoods sexism fräter sönder min själ" - Skorpionen står för förgiftning av olika slag och kanhända också frätskador! 

Vattuman/Skorpionerna brukar alltid hitta något att lamentera över (jfr Osama bin Ladin och hans USA-hat), men i aktrisens fall blev det sexismen i filmindustrin (bara en skugga av hur det såg ut för några årtionden sedan). 

Hur passande är det därför att den rena och oförfinade lustans Mars-i-Väduren angriper hennes sexualitetstecken Skorpionen där hon har sin "själsliga form".

Värd att pröva är tanken på om de här "medvetna" kvinnorna i Hollywood som klagar på sexism i själva verket lider av den lesbiska störningen men maskerar det bakom "social medvetenhet". Elton Johns horoskop ser ut ungefär så här (men där finns ett känt klockslag som visar hur central Skorpionen är för honom).

Men det "sociala utstötningssyndromet" är svårt att bedöma. Ibland representerar det faktiskt en oerhörd klarsyn om oskick som ideologin eller den samfällda gruppen (Vattumannen) är fullständigt hemmablind för!

Jag slogs direkt av hur lik Ellen Page är Lena Olin (se horoskop) på fotot ovan från Aftonbladet. Möjligen ser man här en "sub-typ" av Vattumannen eftersom båda kvinnorna har sexiga Mars i ung kåthet (Väduren) och en överlappning i Vattumannen - Lena Olin en Mån-Vattuman och Ellen Page en Sol-Vattuman.

Men från det att man börjar fundera över sammansatta former - hybriden Vädur/Vattuman - har man flyttat sitt tänkande från de enkla zodiaktecknen och gått upp på en högre nivå. Det är någonstans här astrologins tecken kanske bör lämna över till matematiken eftersom det astrologiska bildspråket inte räcker till för att beskriva fysionomi.

Det är för övrigt symptomatiskt att Lena Olin visat sig i sexistiska munderingar i Hollywood-film mer än en gång, utan att gnälla över det. Men så har hon heller inte den halvt dysfunktionella Månen i Skorpionen och eller någon annan variant av "sociala utstötningssyndromet".

Inga kommentarer: