Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 3 juli 2013

Damberg dräper Reinfeldt

I dagens DN skriver Mikael Damberg (s) en debattartikel som dräper lögnhalsen Fredrik Reinfeldt. Damberg är städad nog att kalla det Reinfeldt ägnar sig åt för "skönmålning", men varför inte kalla Lögnens ande vid dess rätta namn?

Jag gillar Damberg på något sätt, fast han uppenbarligen tillhör de urvattnade högersossar som inte länge hittar sin väg tillbaka till de verkliga värderingar, eller rättare sätt Grundprinciper, som socialdemokratin en gång föddes ur.

Men det finns förmildrande omständigheter på hans himmel, som t.ex. att, fast Solen verkar genom den privatiserings- och vinstorienterade principen Jungfrun har sin förmåga till samarbete - Venus - i det motbud zodiaken lägger upp eftersom Jungfrun är en så destruktiv princip. 

Damberg har med andra ord, precis som den under nesliga former utmobbade icke-stockholmaren Håkan Juholt, den sociala och älskliga människans Venus i härskarläge i rättvisetörstande Vågen!

Jag har sett många födslar i Jungfrun lyftas till ädlare perspektiv än soltecknet egentligen täcker genom bara denna placering!




Extra roligt blir det att lägga den något yngre Damberg i yttre omloppsbana kring "landsfaderns" karta och notera SJÄLENS FORM eller Saturnus.

Den legendariske helikopteruppfinnaren och astrologen Arthur M. Young utvecklade i sina få böcker ett resonemang utifrån Sir Eddingtons kvantfysiska resonemang till varför KVARTSVARVET i kvantfysiska beräkningar representerar kontroll över magnitud (reservation för missförstånd här - jag har verkligen inte läst mycket fysik). 

Vad jag för flera år sedan förundrat påpekade, var att Young som västastrolog troligen inte kände till den indiska astrologin som unikt ger kvartsvarvet just till Saturnus, planeten som sedan astrologins första början varit förknippad med just kontroll och gränsdragning!

Se hur detta nu spelar ut när Damberg föddes med en "själens form" i ett till synes enkelt och osofistikerat läge: den materialistiska Oxen, tecknet för pengar och den dunkla viljan att äga som uppstår när själen sjunkit så lågt att den i huvudsak använder sinnesberöring för det liv den utvecklar.

I en del horoskop antyder Saturnus i Oxen att individen är fjättrad vid materiella eller ekonomiska betraktelsesätt, men det går lätt att tänka ut scenarier där en individ istället bekämpar materiella fixeringar. 

Ett flertal "tweakar" skulle kunna ge oss t.ex. en Sol-Skorpion som aktivt opponerar sig mot Saturnus i Oxen, och om den Skorpionen dessutom redan har stark aktivitet i det universalistiska och osjälviska Skytten, då signaleras tydliga tendenser att vilja "upprota" eller gå till rätta med en själens form som fastnat i identifikation med det fysiska (Saturnus i Oxen). Astrologin bjuder på så många kombinationer att tanken svindlar.

Båda politikerna har t.ex. en "verksamt neutral" Saturnus, Reinfeldt enligt fysisk ascendent och Damberg genom månascendenten - den enda vi har att tillgå. Men Saturnus faktiska verkan hos Damberg är inte så simpel som antyds av Saturnus i äganderättsprincipens Oxe, för disponenten är Venus och Venus ligger i den sociala jämlikhetens tecken Vågen! 

Detta är en avsevärd skillnad mot t.ex. Reinfeldts sinnelag (Måne) i Vågen. "Landsfaderns" ytliga åtbörd av social rättviseambition avslöjas när man hittar Venus i Lejonet i exilens tolfte hus. Reinfeldt älskar rikedom och lyx och individualism men han smyger och undanhåller det från sin "show"!

Vad är det för slags fejkad Våg? Jo, en estetiserande mentalitet som i värsta fall bara spelar folklig ("läst deckare av Läckberg") men på djupet horar för Storfinansen! (Venus är dock glädjeflickan...) Särskilt som Reinfeldts Sol-Kräfta är just ett sådant litet blötdjur som lägger sig på rygg och signalerar underkastelse för de stora och starka. 

Det är i själva verket en ytterst medioker människas bevekelsegrunder som framtonar genom "landsfaderns" horoskop - knappast den "bästa bland oss" som vi skulle ha valt att representera oss om vi förstod och tog den representativa demokratin på mer allvar och köplistan inför nästa shoppingrunda på lite mindre allvar.

Som sagt, kombinationsmöjligheterna är många och undertecknad har en Sol i Vågen styrd av Venus i Lejonet - en ytligt sett en till Reinfeldt snarlik konfiguration men där Solen istället driver testen om jämlikhet baserad på identifikation med den gudomliga själen, vår verkliga grund för individualitet (en helt annan version av Lejonets tecken). Och därtill ytterligare faktorer på himmelen som hjälpt mig genomskåda borgarens nät av lögner, både deras egna livslögner det skräp de sökt sälja på sin omgivning för att själva hålla i eller ytterligare stärka sina privilegier. 

Visst är det klasskamp i dagens Sverige: kampen mot egoister och de som förmår tänka klart och rätt.


Exkurs. Både Lejonet och Vågen tillhör zodiakens individualistiska mellanakt. Dambergs Saturnus i Oxen "förädlas" eller fördjupas således genom att den personalistiska Oxen ägs av Venus i det individualistiska tecken som dessutom vet vad inte Reinfeldt tycks ha fattat: så som man önskar bli behandlad så måste man också behandla andra. Se vad Borg, Reinfeldt med flera kriminella gjort mot landets växande underklass i sina monstruösa försök att få fördelarna att strömma mot dem själva och deras intressegrupp!

Av ovanstående dubbelkarta är det emellertid klart att, ett obegripligt fumlande och sina ideologiska svek till trots, gör de i alla fall något rätt. Åtminstone RELATIVT SETT, om man jämför med Reinfeldts vanstyre av landet. Löfvens underliga sits, att vara ordförande utan att ens kunna möta Reinfeldt från talarstolen i riksdagsdebatt kan ha varit en gudasänd kastvind.

För vad dubbelexponeringen av Dambergs och Reinfeldts kartor visar, är att Damberg helt klart är Reinfeldts nemesis och baneman! Det är ett lyckokast att låta Damberg möta Reinfeldt i riksdagen!

Det är socialdemokratens Saturnus som förmår kontrollera och begränsa skadeverkningarna från Reinfeldts Saturnus i Vattumannen (och statsministerns uttalade hat mot samhället/Vattumannen). Reinfeldts Kontrollör lyckas inte ta ett motsvarande grepp om Dambergs himmel, för den senare exponerar sig inte på något av de ställen dit Reinfeldts Saturnus förmår blicka (aspektera). 

Detta enligt indisk lära. I västerlandet har astrologerna så kört sina system i botten att de inte duger till några resonemang alls. Hur många aspekter använder dagens västastrologer? Många! Allt kan "påvisas" med västsystemet och därför har det i praktiken blivit ett odugligt redskap för den högre tanken, för filosofin.

Inga kommentarer: