Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 9 juli 2013

Camilla Läckberg - "kriminellt Lejon"


Läckberg - ett djur med killer instinct

Utifrån sådant jag läser i pressen var bara Camilla Läckberg ett skämt - en i mängden av svenska deckardrottningar som t.o.m. en så skrämmande okultiverad människa som Fredrik Reinfeldt tog med sig till sängbordet. Dessutom med så lite tuggmotstånd att "landsfadern" vräkte i sig fyra Läckberg på raken under semestern. 

Där stannade det tills jag såg Expressen om hennes försäljningssiffror och även utländska säljframgångar. Hög tid att titta på horoskopet för hennes födelsedygn!

Med tanke på hur den romerske astrologen Manilius lade ut sin text om det nobla - men dock rovdjuret - Lejonet, och den lystnad jag sett i några exemplar av den här sorten, förvånar det inte alls att hitta Läckberg i det sideriska Lejonet. Hon t.o.m. har ett av de lejonaktiga utseenden som jag kommit att förknippa med det här tecknet.

Givet ett sinnelag i den äregiriga klättraren Stenbocken får vi ett horoskop som handlar om ära och ambition från början till slut. Jag dejtade en kvinna en tid med omkastade positioner - Månen i Lejonet och Solen i Stenbocken - och där fanns sannerligen en dos av världslig erövrarinstinkt: finkulturell utbildning i USA men så plötsligt en omdömesvurpa och en relation med undertecknad, som vare sig då eller nu ger ett vitten för Stenbockens karriärstege...



Månen i Stenbocken placerar intressant nog Läckbergs mycket kraftfulla Lejon i det åttonde huset - Syndarens hus. Kungamakaren Regulus (eller kanske bättre för en kvinna, drottningmakaren) välsignar inte Läckbergs Lejon-Sol i härskarläge lika fullt ut som hos J.K. Rowling. Hon är förvisso född i Kräftan men författarpennan Merkurius gradexakt med Regulus och i 11e huset för "förmögenhet via karriär" (2a räknat från tionde) är ingen dålig indikation för Rowling. 

Läckbergs Sol håller på att lämna Regulus traditionella område (7-8 grader åt endera hållet), men det är naturligtvis tacksamt att se den närvarande i ett horoskop för en som kallas drottning - deckardrottning. Att hon är drottning över åttonde husets fulla röta (Skorpionen) stämmer också perfekt med tanke på ämnet kriminalitet.

Men det kanske behövs ytterligare en indikation för att placera henne som en av de onda som fått möjligheten att skriva av sig sitt mörker hellre än bli brottsling själv, och den indikationen ges av det andra Ljuset. För Månen i Stenbocken disponeras av den stora illgärningsmannen. Den är naturligtvis en tillgång för ett fantiserande sinne (Månen) i första huset, men se huset Saturnus halkar in i: det onda sjätte huset för split, fiendskap och olyckor. Läckberg har således båda de grundläggande Solen och Månen i "onda" hus.
 

Varifrån kommer då hennes stora framgångar? Så långt man kommer utan klockslag är den sataniska axeln slående, den som ursprungligen tänktes löpa mellan 2a och 8e husen och hos Manilius sågs som monstret Tyfon och underjordens fulla raseri. Längsmed denna svarta axel har Läckberg en fascinerande opposition mellan sitt extremt eldiga Lejon (inte bara Solen utan Solen OCH Mars i tecknet) och den expansiva och framgångsrika Jupiter i Vattumannen.

Ja, Läckberg är en av dem som är samtida med vårt gällande nationalhoroskop från 1974 och förutom att pricka in Saturnus och Jupiter i samma tecken som landet i stort, matchar hennes Måne i torra konstruktörstecknet Stenbocken matchar Sveriges Venus i Stenbocken (och enligt den här bloggen är Venus Sveriges ascendenthärskare). Kan det vara för att hon är en produkt av landet som folket älskar hennes deckare? 

Eftersom Sverigehoroskopet har Solen i Vattumannen är vi ett kollektivistiskt folk, alla gör och pratar om samma saker samtidigt. Kollektivismen skapas egentligen av horoskopets Sol/Jupiter som indikerar att härskarklassen inte bara startar drev i medierna och avsätter vilka politiska ledare de känner för utan också har full kontroll över svenska folkets femte hus för lek och nöjen. 

Här stiger då i Läckberg ett härskarLejon fram mitt emot Vattumannen - och det stimulerar naturligtvis det svenska hjärtat. Svenska folkets horoskop har Vattumannen i femte huset för lek och nöjen och då Vattumannen är Luft tycks vi gilla att läsa våra egna författare. Men härskarklassen - förlagshusen t.ex - styr med järnkontroll svenska folkets läs- och nöjesvanor.

Det är typiskt att stora rikedomens Jupiter så snyggt halkar in i 2a huset för egen ekonomi i Läckbergs mer begärsfyllda månhoroskop. Väljer man istället Solen som ascendent hamnar framgångens Jupiter i sjunde partner- och allianshuset - apropå hennes silvermedalj i pardans i New York nyligen. 

Man kan också tänka sig att Solascendenten i Lejonet med Jupiter sjunde sannerligen vet hur man knyter kontakter (7e huset är inte bara äktenskap utan också olika typer av fasta förbindelser genom t.ex. handelsavtal). Jag minns inte hur hon blev så populär i Sverige, men givet horoskopets ambitionsnivå och särskilt Venus i Kräftans oerhörda girighet tror jag hon blev författare enbart för rikedomen och positionen. 

Lejonet ÄR en källa till kreativitet, inte tu tal om det, men det är den extremt hackordningsmedvetna oppositionen mellan Stenbocken och Kräftan (och som involverar pengarnas och komfortens Venus) som visar att hon inte tänkt sig skriva bara för sitt höga nöjes skull... Läckbergs verkliga (fysiska) ascendent är okänd men det skulle förvåna mig om INTE antingen Solen eller Jupiter (som ju står involverade med varandra via opposition) äger det andra ekonomihuset eller det nionde för förmögenhetsansamling. 

Se t.ex. hennes store beundrare, Fredrik Reinfeldt och hans fixering vid pengar: viktiga planeter i både andra och elfte. Detsamma kan sägas om Hollywoods största shoppoman, Nicholas Cage som gick överstyr och köpte på sig för många slott i Europa...

*****

Här är Läckbergs ögonpar i mitten. Se hur likt uttrycket är med det i översta ögonparet, som för övrigt också ägnat sig åt skrivande i yrket... Det understa deltar inte i samma klubb...





Faktum är att det översta ögonparet är Mån-Lejonet med Sol-Stenbock (och Ox-ascendent) som jag dejtade för många, många år sedan. Det understa ögonparet tillhör en kapabel ekonom med Solen i hushållande resurstecknet Stenbocken och Lejonascendent, samt, så typiskt, Månen i "räkna på vinst"-tecknet Jungfrun. 

Dock en av de bra Månen-i-Jungfrun bör inflikas apropå bloggens fynd som inte alltid varit till fördel för Jungfruns tecken. (Man kan säga att Jungfruns eviga öde, att få hedern tagen av sig genom underjordens herre Hades, med ödets nödvändighet har upprepats även på denna blogg genom dess kvantitativa studier.)

Det finns en djurisk grymhet i särskilt Läckbergs ögonpar som jag direkt förknippar med Lejonets tecken, ett hungrigt lejon ute för att fånga byte. Men det är möjligt att man bedrar sig med look-alike-jämförelser, för samma person kan fångas med så vitt skilda själsliga uttryck! 

Samtidigt är jag övertygad om en vildare astrologisk lejontyp, till vilken också sångerskan Carola hör, och en helt annan sort som egentligen ser väldigt snäll ut (Carolas Skorpionascendent placerar hennes kraftigt betonade Lejon i det tionde huset för "leva sitt liv i offentlighetens ljus, från estraden" - det är inte svårt att tycka budskapet är helt makalöst rättvisande. Att Carola upplevs som oärlig och tillgjord beror förstås på att Skorpionpersonligheten jobbar med 200% av sin kapacitet för att mörka delar av hennes uttryck, just för att den offentliga rollen är så viktig. 

Skorpionen kan ge en så sjuklig självmedvetenhet att, om Solen är stark, individen hamnar i ett pressat läge. Carl Bildt är en annan Skorpionascendent som det stor CENSUR skriver över från början till slut. Han vakar som en hök över varje ord han säger - men har på senare år börjat tappa greppet och man inser att inte ett ord han säger kanske är sant. Det sprack rejält om oljan i intervjun hos Skavlan. 

Eftersom Lejonet är så direkt och affirmativt är det intressant att påminna sig Skorpionen som den Livskraftiges skugga - Skorpionen har ju tilldelats ett liv under stenen i den heta öknen och har ett enormt pansar för att inte bli dehydrerad. Dödens tecken har hittat metoder för att motverka effekterna av den heta Lejon-Solen. Det är därför Carola, med båda tecknen i horoskopet är så svår att förstå sig på.

Jag har inte lyckats reda ut om det är planeterna som skapar graden av "grymt rovdjur". Båda de översta ögonparen har Lejonet kraftigt påverkat av "naturligt onda" planeter samtidigt som det översta ögonparet har en Måne i Lejonet som ÄGS av en verksamt GOD Sol (lite mixade budskap med andra ord). Det understa ögonparet har en "god" Sol i Stenbocken eftersom Lejonet självt äger det första huset. Att det samtidigt placerar Solen i sjätte huset kan ge olyckor och fiender men Solen har "rätt vilja". Det är också en genomgod och älskvärd människa. (Läser du fortfarande min blogg och inte vill ha dina ögon uthängda, säg till.)

Rocksångaren Joey Tempest ger andra ledtrådar till den grupp av "former" som kan ge träff om man öppnar munnen och säger "Lejonet". Han har en kattliknande stubbig näsa som regelbundet poppar upp med Lejonen - fast man vet aldrig om det är via Solen, Månen eller ascendenten... Som regel brukar det vara Solen som sätter starkast spår, men för det översta ögonparet var Mån-Lejonet placerat i ett hörnhus och rankades därmed som en starkare världslig influens än Solen i Stenbocken i nionde.

2 kommentarer:

Anonym sa...

I senaste avsnittet av "Robins" på SVT får vi reda på att hon har förmågan att slicka på allting. Programledaren tar dessutom fram en samling olika föremål (bl a Leif GW Persson) som hon ska slicka på. Hon berättar att det är ingen utmaning alls eftersom hon kultiverat förmågan sen hon var barn. Intressant då tänker jag att hon enligt månascendenten har Jupiter i andra huset, dvs barnets orala fas i grupp-tecknet Vattumannen. Tillsammans med Månen i första jag-huset i makt-tecknet Stenbocken ser jag framför mig någon som "slickar uppåt". Uppåt vardå kanske man undrar. Och då ser man Venus i isnesitiva Kräftan mittemot Månen i Stenbocken i sjunde allianshuset. Sen Solen, Merkurius och Mars i Lejonet i åttonde dödshuset mittemot Jupiter i Vattumannen som ett hungrigt Lejon blint vill sluka i sig saker. Axeln mellan 2a och 8e är verkligen fascinerande...

Seaward sa...

Mycket underhållande rapport om "förmågan" att slicka på allt och alla! Det är, som du säger, babyns orala fixering som permanentats. :-)

Sen kan man förstås fråga sig om detta stämmer för samtliga de tusentals svenska barn som föddes under samma månascendent, för att inte tala om alla födslar i världen under samma period. Men här skulle kanske en mer exakt tidpunkt kunna bekräfta det som "psykascendenten" säger.

Skulle något i det äkta horoskopet likna månascendenten sägs detta ge extra stöd åt något man ser i primärhoroskopet, t.ex. någon oral fixering via antingen Oxen själv eller 2a huset.

Med Draksvansen i Oxen här och dess härskare Venus i 8e, skulle visserligen den avhuggna drakkroppen kunna tyda på ointresse för det orala, det är disponenten Venus-i-åttonde Ketu söker minimera. Men 8e står för djupa instinkter, så t.o.m. Oxens tecken berättar en mystisk historia om hennes orala böjelser: Ketu söker minimera något som ändå finns där som en djup fixering (Venus i fixerade åttonde). Detta kan man psykoanalysera länge om...