Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 30 juli 2013

Basshunter tappar minnet - igen

Basshunter frikändes ju 2011 från anklagelsen om sexuellt övergrepp på två unga kvinnor. En brittisk tidning skrev då:
Basshunter sade inför rätten att flickornas historia var "påhittad och överdriven". Men han varnades av domaren att ett frikännande inte innebar något "carte blanche" för framtida beteende av samma slag. Ett vittne hade beskrivit popstjärnans beteende på natten vid incidenten som "vilt och helt otyglat".
"Det här har aldrig hänt mig ens under tusen föreställningar", sade Altberg inför rätten till sitt försvar. "Jag gör min grej fem kvällar i veckan och möter 300.000 människor varje år. Det har aldrig varit några klagomål på mitt uppförande. Jag kommer inte ihåg de här flickorna, eller egentligen något alls från just den där kvällen." (källa)

Basshunter förklarade alltså inför rätten att det här var en engångshändelse, en anomali, och att han inte minns något av incidenten.

Nu har han blivit drogad i Magaluf (AB) och också den här gången handlar det om negativitet: han drogar egentligen inte och han minns inget

Är det här är ett mönster i artistens liv, att som Fredrik Reinfeldt se allt som avslöjar den moderata lögnen som isolerade undantag som egentligen inget har att göra med en utmärkt ideologi eller ett mönstergillt leverne? 

Skorpionen i horoskopet kan tyda på att Basshunter mörkar ovanligt mycket för att gå iland med ett sådant falskt historieberättande. Han lever kort och gott i en total lögn om vem han själv är.



Ömsesidig reception mellan Skorpionen och
Vattumannen - men tar de emot varandras härskare?

Nymåne i eldiga Skytten med Skyttens Jupiter hemma i tecknet är naturligtvis en turbomatad blåslampa! Skytten borde här teckna en människa på högvarv för att höja sig ovanför djurets (hästkroppens) animaliska skuttande till en högre kognitiv nivå (eldpilen som söker universellt medvetande). Ändå har Basshunter valt helt motsatt väg: ner i skiten. 

Förklaringen är inte svår att se. En värre social störning än där könets Skorpion och folkvettets Vattuman utväxlar sina härskare med varandra, går inte att uppbringa. Osama bin Ladin hade bara halva detta sociala utanförskapssyndrom, och se hur illa han förde sig! 

Jag är övertygad om att Basshunters sjukdom, Tourettes, kan anas av den extrema mörkläggning som pågår mellan Luft och Vatten i det här horoskopet. Det är troligen när en "livsrusch" från Skytten sätter in sjukligheten i den sataniska axeln sätter in och Luftelementet börjar snacka skit. 

Det korrumperande Satanshuvudet i Oxens tredje grad förstärks här av Drakhuvudet i tredje graden så att man vagt känner igen Charlie Sheens degraderade sexualmönster. Sheen hade båda "galna huvudena" i sitt första egohus, dock inte i konjunktion. Också han hade mycket av det vilda Eldelementet, exempelvis (likt Bashunter) Månen/sinnet.

Basshunters ascendent är okänd, men nymånen ger oss på samma gång både en mån- och solascendent, känslo- och handlingssidan, och enligt dessa (i förening) tycks artisten förneka att han har Satan inom sig. Han förlägger bekvämt det onda som stjärnan Algol tecknar till "fiendens" sjätte hus. 

Jämför med hur Fredrik Reinfeldts sjätte hus (och dess "dissociativa" attack mot tredje intellektshuset) "tillåter" också honom att alltid spela Guds bästa barn, trots lögner och onda politiska tilltag mot landets små människor.

Inga kommentarer: