Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 3 juni 2013

Tecken i skyn på maktmissbruk


1977: Företagarpampen Berlusconi på g,
komplett med handeldvapen på skrivbordet!
Reinfeldt i samma ålder nöjer sig med att
se demonstrativt snorkig ut.

Italienska pamppolitikern Berlusconi fixade ut sin minderåriga sexpartner ur finkan och kan nu dömas till sex års fängelse för bl.a. maktmissbruk (SvD). Men Sverige har faktiskt sin egen urvattnade version av en storhetsvansinnig politiker. 

Faktum är att Fredrik Reinfeldts horoskop på den avgörande punkten makt och sanningsenlighet har ett snarlikt horoskop till Berlusconis. Skillnaden är att svensken verkar hålla sig något bättre i skinnet än den fascistoide maktmissbrukaren Berlusconi.

Men det kan ha att göra med att svenska journalister är västvärldens mest rövslickande och inte kommer att gå i närheten av Fredrik, Filippas och Gustafs kopplingar till McDonalds och momssänkningen för restaurangnäringen.

Hur kunde Stockholmsmoderaterna ens försöka hålla kommunalval på McDonaldsrestauranger, med Filippas tryne på brickunderläggen? Vad hände i Sverige under dessa högerår? Vilka maffiakombinationer uppstod mellan näringsliv och politiker?





När självtjänandets och vinstmaximeringens princip (Jungfrun) stiger i öster, som är fallet med båda politikerna, förvärras den kriminella Mars och blir såväl naturlig och som "verksam" illgörare. 

Jungfrun är känd för sin höga precision och kritiskt analytiska förhållande till allt. Ja, Jungfrun är nästan avvisande till sina friares ouvertyrer, som om hon skyr äktenskapskontraktet som kommer att förpliktiga henne till ömsesidighet - något som självtjänandets princip inte alls är intresserad av!

Styrkan och samtidigt problemet med Jungfruascendentens negativa och separatistiska tankestil syns direkt när man går till det tredje huset för intellektuell verksamhet och kommunikation. Här styr den slipade svärdseggens Mars, men den är alltså en ohederlig Mars i sådana här horoskop. 

Tur för den människa som inte som Reinfeldt har Mars i nyckelposition i första huset, vilket befläckar honom personligen med den tendens till lögnaktighet eller diskriminerande tankemönster som detta tredje hus under Mars välde tenderar mot. 

Berlusconi har en lyckligare placering för sin Mars, Lejonet är en mer färgstark och livslysten placering. Men rollern som den store älskaren gör Berlusconi helst bakom stängda dörrar, i det tolfte huset för "sängkammarens hemliga nöjen" (enligt indisk astrologi). Likväl står 12e sektorn också för "världslig förlust" och i värsta fall också för fängelse eller exil, och det är just den risken han nu löper, sent i livet och till följd av uttryckliga lögner (dåligt 3e hus). 

Missbruk av makt måste man alltid söka hos Saturnus och händelsevis är båda politikerna födda ett år då Saturnus passerade sitt eget ideologiska härskarläge Vattumannen. Tyvärr är Vattumannen ett av zodiakens stora och eleganta tecken, det inkluderar ALLA i sina sociala lösningar. Sånt gillar inte den självtjänande och närmast sociopatiska princip vi känner som Jungfrun. För Jungfrun är "själv bästa dräng" och vill inte bli indragen i några stora samhällsbyggen.

Den jordbrukande Jungfrun, sikte inställt på rika skördar (för sig själv) är således ingen vän till Vattumannen och detta återspeglas av att Vattumannen av nödvändighet blir till Fienden eller Olyckan (6e huset) när Jungfrun stiger i öster. 

Är man dessutom Jungfru (i ascendenten) och född ett år då SJÄLENS FORM (Saturnus) ligger i härskarläge i Vattumannen, då hårdnar motståndet mot statlig överhet - man finner samhällskontroll vara sin värsta fiende. Man har blivit egenmäktig. Moderaterna motsätter sig lagstiftning mot de partibidrag Reinfeldt så tacksamt tagit emot (restaurangnäringen!) mot att han stiftar lagar som gynnar dem som kan köpa sig fördelar. 

Hans och Berlusconis sjätte hus riktigt stinker maktmissbruk! Och detta redan innan man lägger till den indiska "långa" 270-gradersaspekten som får kontrollplaneten Saturnus att i sin egen ondska vilja manipulera eller kontrollera tredje husets kommunikation, till den oändliga räcka av falsarier vi nu förknippar pr-produkten "Nya Moderaterna" med, ett så okunnigt parti att de varken kan räkna eller återge sin 1900-talshistoria utan att förfalla till ren mytologi! (Jämför också Reinfeldts 66 nya lagar som blockerar samhällets insyn i vad regeringen sysslar med! Maktmissbruk igen!)

Men ska man bedöma graden av djup perversion och vilja till faktaförvrängande makt, tar nog återigen Berlusconi priset, även om loppet är jämnt. Han har Månen (sinnelaget) tillsammans med denna suspekt placerade Saturnus!

Återigen, fast Reinfeldts personligen (1a huset) representerar denna groteska svada av desinformation och negativ vägran att se det allra minsta samband mellan den egna politiken (Saturnus = strukturer) och det nya diskriminerande Sverige, har den svenska journalistkåren oerhört svårt att förstå vilken genuint kriminell nivå politiken verkar på. 

Inte ens när pappa Reinfeldt skickar sonen vidare från McDonalds till pr-byrån Prime för att lära sig lögnens ädla konst drar en enda svensk skribent öronen åt sig. Ingen journalist tycks kapabel att diskutera hur det politiska systemet i Sverige kunnat kollapsa så till den grad att statsministern flagrant - via sin egen familj - låter oss skymta det nya Mygelsverige, där politiker, näringsliv och reklambyråer tillsammans dikterar den dumma medelsvenssons verklighetsuppfattning! 

Den lilla grupp som verkligen tjänar på detta ljugande samhälle där indoktrineringen pågår nonstop, skrattar hela vägen till banken och de andra är nedsövda konsumenter. Hela Sverige är en enda lång stilstudie i korruption och maktmissbruk. Och över hela skiten vajar Svenskt Näringslivs hissade piratflagga!

Är han förresten inte väldigt lik gangstern Berlusconi, pappa Reinfeldts och moderaternas unga påläggskalv? Det ska böjas i tid det som krokigt ska bli. Tydligen hjälper stjärnornas inflytanden till att sätta oss på vitt skilda banor i livet.


Berlusconi i sin krafts dagar.
En Reinfeldtare på väg mot sin peak -
kanske kommer han att vakna innan det är kört.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Hold your horses, Berlusconi ser ju ut som Lövfen, eller...






























+

Anonym sa...

Jag ser snarare en utseendemässig likhet mellan den 40-årige Berlusconi och Sturmark. "Händelsevis" har de dessutom flera tecken gemensamma...
S

Seaward sa...

Exakt min tanke när jag såg den nedre av de två "Berlusconi runt fyrtio"! Och som vanligt kan man bara gissa om det är Humanistens Måne i Jungfrun som vagt återspeglar Jungfrun i öster hos de båda politikerna, eller om det är någon mer komplex kombination av Jungfru och Lejon.

Romaren Plotinus expanderade på Platons formlära och beskrev himmelens komplexitet som "delmängder inom andra delmängder"...

Det är omöjligt att veta vad slags astrologi som lärdes ut i Platons akademi (muntlig / hemlig kunskap), men att den tjänade som studiematerial för tankens högre utflykter, verkar sannolikt. Enskilda jordeliv kan knappast ha haft samma uppblåsta värde för Tänkarna som för dagens människor.