Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 12 juni 2013

Stadsministerns oförmåga till ärlighet

Expressen avslutar en partiledarserie med att intervjua "landsfadern" Reinfeldt. Efter att ha läst hans horribla smitning från första frågan inser jag att det är meningslöst att läsa mer:
...Med tanke på att arbetslinjen är din helt överskuggande filosofi, hur ser du på att arbetslösheten har stigit med dig vid makten?

– Den stora förändringen är att utanförskapet har gått ned. Man måste se till vad som har hänt med arbetsutbudet. Det är väsentligt fler som vill ha jobb nu i Sverige.

Förutsatt att Reinfeldt är korrekt återgiven resonerar han inte - han bara spottar ur sig tre påståenden utan inre sammanhang! Om folk verkligen lyssnade till vad politikerna sade, skulle det vara en enkel match att via valsedeln rensa ut patrasket. (Sedan kan det förstås hända att, som med Obama, de säger en sak och sedan i regeringsställning gör det motsatta. Märkligt hur lik Obama är Reinfeldt - för övrigt födda samma dag.)

Låt oss ta Reinfeldts sista påstående. Varför är det "väsentligt fler som vill ha jobb i Sverige" under hans välde? Reinfeldt har som sagt redan slutat tala med Expressens reportrar och maler nu på inuti sin mytiska föreställningsvärld där svenskarna är ett sovande och soffliggande passivt folk som hellre lever på bidrag än söker arbete.

Han avviker från verkligheten (där reportrarna sitter) på två nivåer samtidigt: genom att första förtiga att han urholkat eller helt förstört landets trygghetssystem - arbetslöshetsförsäkringen räcker inte länge. Men istället för sanningen, att han driver folk i till fattigdom under arbetslöshet eller sjukdom, kallar fanskapet detta för att "fler vill ha jobb".

Ge aldrig mer den mannen en röst i något sammanhang. Han klarar inte ens av att vara den förfärliga sanningen trogen utan byter bara omskrivningar för att lura lyssnarna. 

För det handlade ju i förra versionen av detta hatbudskap mot välfärds-Sverige om att "öka drivkrafterna till arbete". Med "öka drivkrafter" menar Reinfeldt att svälta människor på allt gott i livet tills deras desperation blir så stor att de gör som Reinfeldts hemliga bidragsgivare vill: tar låglönejobb och underkastar sig Rovkapitalisternas - och Reinfeldts - förakt mot den högt evolverade människan - hon som redan passerat mytiska fantasier om djungelns lag och att "äta eller ätas". 

Reinfeldt och hans uppbackning från näringslivet är helt enkelt ett passerat historiskt stadium, fast insikten om detta - till Reinfeldts smala lycka - sitter långt inne.

Inga kommentarer: