Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 25 juni 2013

Själva fan - horoskopet för Radiotjänsts vd

(Bloggarens minne är gott men kort. När följande redan var skrivet upptäckte jag att huvudpersonen redan avhandlats tidigare - här. Slutsatserna bör vara ungefär desamma.) 

Till att börja med: den här DN-kommentatören sammanfattar saken prydligt och koncist:
Carl-Gustav Johansson som fått det hela om bakfoten. Allt är inte gratis på Internet, tvärt om; det finns massor med betaltjänster. Men ingen annan tar betalt för att man har möjlighet att besöka en sida.
Rikard Lindström, 12:03, 25 juni 2013.


I vad som verkligen är en "Radiotjänst-skandal" sparade jag det bästa till sist - horoskopet för företagets vd Carl-Gustav Johansson. Nog för att SVT-chefen och styrelseordföranden Eva Hamiltons horoskop var intressant, med dess perverterade intresse för pengar. Hon har börjat tro hon själv och sin glamourschlager ÄR "public service" och för att finansiera dumunderhållning på marknadens villkor måste hon anmoda Radiotjänst att hitta nya sätt att mjölka fler svenskar på pengar. (Varför vd:n Johansson påminner så starkt om en berömd person som har problem med "mycket vill ha mer"-syndromet, återkommer jag till i slutet.)




Nu drabbas småföretagare i stor skala (DN) av den här idioternas sammansvärjning - definitionen av en dator som en apparat "avsedd" för tv-mottagning. Radiotjänst har verkligen läst lagstycket som Fan läser bibeln för att hitta en chans att klämma mobil-, dator- och snart väl också brödrost-ägare på tv-licens!

Jag noterade här att alla de tre Radiotjänst-anknuta horoskop jag studerat så långt (här är två) har Solen - symbolen för ögat - i det visuella Eldelementet, och Radiotjänsts vd är inget undantag. Det här indikerar indirekt att vi verkligen söker oss till yrken som symboliskt matchar våra födelseomen! Det är därför som den förmörkade Urban Bäckström, vd för Svenskt Näringsliv har Solen i pengarnas tecken Oxen och låter sin organisation hånfullt förakta ämnet filosofi för att det inte ger...just det, monetär lönsamhet.

Det är en nästan omskakande upptäckt att finna hur vi bara är marionetter i ett större spel som antikens vise var helt medvetna om, men som dagens platta konsumtionsdårar inte har en aning om längre - och till och med i vissa länder håller sig med besynnerliga sekter - Humanisterna och Vetenskap & Folkvett - vars enda uppgift är att prata skit och smutskasta alla världsbilder utan den som samarbetar med Rovkapitalismen och män som Urban Bäckström. 

Djävulen har total kontroll över världen i dessa yttersta tider och den iskalla Negativiteten drar oundvikligen världen mot undergång via bank- och penningfolket - alla dem som sätter ekonomiska kalkyler över människan.

Vad står då Radiotjänsts vd för, förutom att Solen attraheras till visuella ting?



I brist på klockslag skapar basen i Månen som ersättningsascendent en skrämmande egoistisk och girig natur! Det här är samma fula signatur som i kartan för Nya Moderaterna, där rikedomsplaneten Jupiter har vänts emot Jungfrun.

Självtjänandets princip får inte gå över gränsen och falla i Girighetens dödssynd. Jupiter är inte på Jungfruns sida, när profitjägarens tecken (agrar = odla för att vinna på det, inte av intresse för hortikultur) stiger i öster, och här är det eländigt eftersom Jupiter understår sig att stiga i öster, med Månen/sinnelaget för en typiskt ha-galen mentalitet. Jungfrun har ofta problem med perspektivseendet och ser inte när den tappat bort sig, och det är precis vad som hänt här. Vad naturligare än att i RIKAB:s vd hitta just de fulaste tänkbara symboler för en besinningslös girighet?

För notera hur också den naturliga illgärningsmannen Mars angriper Jungfrun från ett Vattentecken. Och när Jungfrun ockuperar första huset blir Mars dubbelt ond. Vi har precis samma skit här som i moderata partiledaren Fredrik Reinfeldts horoskop, där en dubbelt ond Mars istället stiger i första ego-huset. Mars hos båda dessa män indikerar inte "olycka" eller "krig" så mycket som en sjuklig hunger efter vinster för egen del. Omvänt står vd:ns Mars-Fiskarna för att han skadar många oskyldiga med sin syn på att datorer, läsplattor, brödrostar och annat i själva verket är avsedda för tv-mottagning.

Att sedan den viljestarka och agerande Solen i Skytten ägs och disponeras av denna onda Jupiter och detta själviska sinnelag, bara understryker vilken misslyckad handlingsmänniska han är. En helt inkompetent chefsfigur.

Men det kanske roligaste är hur den korrumperande Satan (stjärnan Algol) fungerar i detta månhoroskop. Givet ett vansinnigt vinsthungrande, småaktigt och omdömeslöst psyke ser det nästan ut som en tanke att den onda stjärnan kastar sin fula blick rakt mot dator- och kommunikationshjälpmedlens tredje hus!

Detta hus innehåller bl.a. den hårda och legalistiska Saturnus (Radiotjänsts numera klassiskt förstörda varumärke) samt girighetens demon Rahu (norra månnoden).  Här ligger också Venus "små pengar" ("många bäckar/licenser små..."). ALLT DETTA korrumperar den onda Satan.

Så kan det se ut när man säljer sin själ och allt vett för något man inte ens tror på själv. För det här är ett klassiskt moderathoroskop vad individen än inbillar sig. Högersossar tycks ofta ha självtjänandets Jungfru i sina horoskop, vilket försvagar deras förmåga att förstå vad socialism är för något - Jungfrun är ju per definition ett privatistiskt och anti-socialt tecken.

*****




Det slog mig genast att Radiotjänsts vd påminde en hel del om Björn Ulvaeus, och faktum är att vi har ännu en visuell Sol-i-Eld men med en småaktig och materialistisk sida i personen. Se: precis samma opposition mellan en vek Mars i näriga Fiskarna som attackerar vinstlystna Jungfrun. (Detta tolkar de här människorna som att hela världen söker skinnflå och lura dem - och denna paranoia kring Fiskarna/samhällets fattiga, gör de här typerna extremt benägna att smutskasta andra.

Ulvaeus vill förstås inte ha cash på sitt skötebarn ABBA-museet eftersom kontanthantering kostar och så här beter sig den småaktiga Jungfruns symbol hela tiden, om inte horoskopet innehåller andra och mer storsinta krafter. De krafsar likt Radiotjänsts vd efter varje öring och kan inte låta gott vara nog. 

Jag har två veckors semester från en fas 3-sysslan och undrade just om arbetsgivaren (vars nätbutik jag sköter) skulle låta mig ha ens två veckor i fred. Inte fan inte! Två dagar in på semestern ringde denna Jungfru utan annat ärende än att "höra hur det är". Han indikerar ägarskap över mig! 

Han tror säkert att han visar välvilligt intresse för sin gratis personal (som lever under existensminimum medan Reinfeldt ger honom 5.000 i månaden som tack för att han agerar lekledare, dvs. låter mig göra ett fullfjädrat dataprogrammerar- och webmasterjobb). Men vad det i själva verket handlar om är Jordelementets outsägligt fula sätt att vilja binda och äga resurser - inklusive andra människor. Han har också äganderättsfixerade Månen i Oxen och bara MÅSTE påminna mig om sin butik även även när jag har semester från den. 

Man tror det här är psykologi på elementär nivå, men många människor behärskare inte ens normalt vett. Och till dem måste man definitivt räkna Radiotjänsts vd. Eld och Jord i samma horoskop driver ofta upp hettan och förgrovar perspektiven.  


PS. Jag har noterat hur Månen i Jungfrun opposit Venus i Fiskarna ger en helt annan typ. Dessa kan vara ljuvliga människor och fastän den materiella betraktelsen sällan lämnar en nyttoinriktad Jungfru, gör den "upphöjda" Venus i Fiskarna (osjälvisk kärlek) under med Jungfruns snäva om-sig-och-kring-sig-värld. Den rätthjärnevärld Radiotjänsts vd inte haft vett att ställa sig över.

Inga kommentarer: