Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 5 juni 2013

Reinfeldts dagar till undergången (dasha-systemet)

Märkligt nog har bloggen inte redan undersökt "statsminister" Reinfeldts indiska livscykler. Efter ett första stickprov på artisten Ted Gärdestads tragiska planetära period (dasha) under vilken han begick självmord, har det här suggestiva indiska systemet sällan konsulterats. Skälet är förstås att det kräver känd födelsetid och att det är för tidskrävande att göra obeställda analyser.

Men med ett drygt år kvar till valet 2014 kan det vara spännande att se om indisk astrologi visade att han hade flyt 2006 då han vann valet, om något av flytet återstod 2010 då han till sin irritation var tvungen att förlita sig på SD för att få igenom sin politik (vilken politik?).

Metoden är alltjämt Vimshottari, indiernas "nybörjarmetod" som utgår från Månens position vid födelsen.

Reinfeldts födelsetid fanns en gång på en svensk sajt med noggrant efterforskade födelsetider, bland annat kungahusets medlemmar. Det finns inga skäl att betvivla statsministerns Jungfruascendent med dess starkt diskriminerande Mars stigande i öster - detta är den surmulne och negativa typ hela folket först lärt sig uppskatta men mer och mer insett för en usel och självisk politik. 

Seden regeringen Reinfeldt kom till makten har Statistiska Centralbyrån inte längre möjlighet att avgöra hur skillnaderna mellan rika och fattiga i Sverige utvecklas, men som Aftonbladet visat, är svenskarna skrämmande okunniga om hur Reinfeldt manövrerar över pengar till de rikaste och låter botten klara sig bäst den kan. 

Effekterna av Reinfeldts mentalitet är verkligen den självtjänande Jungfrun i det tecknets sämsta tagning, och Mars är som sagt inte bara naturligt onda och separatistisk utan extra mycket så när den stiger med Jungfrun i öster. Och Reinfeldt har varken en Sol eller en Måne som lyckats lyfta horoskopet. 

Däremot har han en märklig framgångsplanet: Jupiter står i horoskopets bästa hus (nionde) för en som har "tumme med Gud" eller är direkt favoriserad. Men även den lyckobringande Jupiter är en illgörare när självtjänandets princip stiger i öster. Det är detta svenska folket börjat inse. Den här mannen vill inte dela med sig. Han är som skolgårdens snålaste grabb, planerar bara för sig själv och sina närmaste.



Givet Reinfeldts födelse och Månens position vid födelseögonblicket kommer han att passera de nio dashas ("portionerna") enligt följande:


Vimsottari Dasa:

 Maha Dasas:

 Rah:  1947-09-10  -  1965-09-09
 Jup:  1965-09-09  -  1981-09-09
 Sat:  1981-09-09  -  2000-09-09
 Mer:  2000-09-09  -  2017-09-09
 Ket:  2017-09-09  -  2024-09-09
 Ven:  2024-09-09  -  2044-09-09
 Sun:  2044-09-09  -  2050-09-10
 Moo:  2050-09-10  -  2060-09-10
 Mar:  2060-09-10  -  2067-09-10


Det är som synes under ascendenthärskaren Merkurius 17-åriga storcykel (maha dasha) vi har sett Reinfeldts uppgång och fall. Just den planet/cykel man faktiskt kunde ha hållit som en av de mest troliga!


Ett skäl till det är att ascendenthärskaren har en särställning eftersom den indikerar personen själv (till skillnad från t.ex. sjunde huset eller dess härskare som kan realisera sig genom ens partners och allierade). Bara det tionde är väl ett starkare hus än det första.

För Jungfrun i öster dessutom regeln att Merkurius inte bara härskar över detta tecken utan också anses "upphöjd" där. Vad "upphöjelser" innebär blir jag bara mer och mer tveksam över. I det motsatta "fallet" har bloggen t.ex. hittat en klen Mars som markant tenderar åt sexuella störningar av HBT-typen och överrepresentationen bland mördare av en fallen Måne/sinnelag i dödstecknet Skorpionen behöver heller inte förklaras.

Men "upphöjda" planeter verkar inte lika tydligt ge goda effekter. Hitlers upphöjda Sol i aggressionens och framåtandans Vädur är ett exempel och Saturnus upphöjelse i Vågen gav, när den steg i öster, en sällsynt kallhamrat och diktatorisk politiker i Margaret Thatcher. I det fallet kan dock anföras att Saturnus är illa placerad i det begränsade egohuset. Saturnus är "stor" och behöver bättre överblick. Att sätta ihop symboler för makt och ego är farligt.

Vad gäller Merkurius upphöjelse i Jungfrun har bloggen inte noterat något område. Jungfrun är en skicklig och exakt analytiker, tveklöst. Kanske är det häri upphöjelsen ligger. Merkurius, den bevingade budbäraren, tar här kontakt med Jordelementet och får saker gjorda. 

Nu har Reinfeldt sin Merkurius inte upphöjd utan i Lejonet, den extrema individualistens symbol. Han måste ha hatat den socialdemokratiska jämlikhetstanken sedan han lärde sig tänka, för Jungfrun är just olikhetsprincipen, den klyver och finfördelar fakta. Det är som om ingenting får vara jämlikt i den här världsuppfattningen... 

Att hans Lejon sitter i tolfte "fängelsehuset" ger tankar om hur vedervärdigt han upplever socialdemokratins väsen (i mångt och mycket Lejonet raka motpol: Vattumannen, ett jämlikt samhälle, utan någon lejon-kung som tronar över alla andra).

Mycket Jungfru och Lejon kan ge en märklig kombination av detaljkritik som missar den stora (lejonet) bilden. Humanisternas ordförande Sturmark är ett perfekt exempel på någon som tar sig själv på för stort allvar: Sol i Lejonet men en Måne i Jungfrun som inte förmår reflektera Solen som helhet utan bara ser en liten detalj i taget. 

I Reinfeldts fall tror jag helt enkelt han inte hör eller ser sig själv korrekt. Det är som med folk som har en defekt uppfattning om kroppshyddan och går onödigt långt från väggar för att i inte riskera att stöta mot dem. Merkurius är analytisk förmåga och den kan i tolfte huset vara "drömartad" eller leva i fantasier istället för i kontakt med fakta. Merkurius är en faktaplanet så tolfte kan vara en av dess svagaste husplaceringar..

För mycket Jungfru och ingen balanserande Våg kan å andra sidan ge en naggande hyperkritiker som är emot allt men själv inte har någon konstruktiv helhet att bjuda i stället... Nu har Reinfeldt sinnet i Vågen, men bara i 2a huset för "mina pengar". Han blir alltså en kritiker och analytiker kring den egna plånboken. Och ja, han är utbildad civilekonom. 

Men Jungfrun är negativ så det är förstås alltid för lite i landsfaderns egen plånbok och det är förstås välfärdsbyggets fel. Lät man bara de olyckliga och sjuka ligga i rännstenen, där de fallit, skulle ju Reinfeldt och de som tänker som han, få desto mer i sina plånböcker!

Lite märkligt är det också att Reinfeldt går och blir statsminister under sin Merkuriuscykel eftersom planeten står så extremt svagt i födelsehoroskopet, i det tolfte huset för den onda demonens påverkan.

Den onda daimonen är grekernas beskrivning och kanske i den traditionen antyder ett smutsigt undermedvetet som borde renas med andliga övningar för att själen ska komma närmare sin befrielse från materialismens förorening - detta är inte bloggarens åsikt utan den indiska astrologin pekar entydigt ut det tolfte som en zon för rening. En själ börjar i första huset som ett fett ego i en nyfödd kropp men med destinationen det tolfte huset, där den inget annat vill än rena sig från all egosmörja som binder den. Själen har nu mognat så mycket att den inser att egot begränsar förståndet och att själen själv har en betydligt högre kognitiv kraft än t.ex. den "gatsmarta" och analytiska Merkurius.

Att Reinfeldt föddes med Merkurius i själva gatsmarthetens anti-hus är i sig lustigt. Det är som om födelsehoroskopet säger: "Här, de här faktorerna har nu nått en gräns och nu måste du rena dem." Inte bara är Reinfeldts Merkurius tydligen ett problem, så "upphöjd" hans kritiska kalkylmentalitet är, utan även hans sinnelag (Månen). Psykets disponent Venus befinner sig nämligen också inspärrad i "långvårdens" tolfte hus. Också alla frågor kring pengar, balans med andra människor, äktenskap och kärlek måste renas i detta liv. 

Att Reinfeldt inte älskar människor är nu alltför uppenbart. Hans politik är att trampa på de svaga, ta från dem och ge till dem som har det bättre ställt. Han hatar i själva verket Venus, den princip som man måste säga är central i allt socialt demokratiskt tänkande, där människor samarbetar och harmonierar med varandra istället för att konkurrera och försöka vinna fördelar på andras bekostnad. Tyvärr har COOPs reklambyrå inte en susning av vad Kooperationens ideal en gång var. På deras matkassar utropas ett vulgärt moderat budskap: "JAG ÄGER" !!! Det korrekta för COOP vore att tona ner egoismen och trycka på att "vi tillsammans äger det här".

För Reinfeldt och alla med Jungfrun i öster är nu Venus både en naturlig välgörare och också en verksam sådan. Det gör en solitär Jungfru gott att jobba längsmed den kooperativa planetens linjer, Venus kommer rikligt att belöna Jungfrun !!! Tyvärr har alltså Reinfeldt sina båda kanske bästa planeter, Merkurius och Venus, instängda i ett hus för "långtidsförvaring". Är det därför han spärrat in långtidsarbetslösa i en slaveriliknande Fas 3-åtgärd där de inte får någon hjälp med utbildning för att komma tillbaka? Finns det något självhat hos Reinfeldt som han tar ut på de svaga i det svenska samhället?

Tolfte huset är alltså gåtfullt och när han går och bli stadsminister i Sverige är det alltså detta hus (med dasha-härskaren Merkurius) som vi måste förstå oss på.


En storcykel är nu för grovkornig och man får gå ner på subcykelnivån för att eventuellt hitta en fluktuation man känner igen i livets faktiska svängningar. 

Dock ska man inte missa att det är Merkurius som tillfälligt äger Reinfeldts tionde hus för officiell position och världslig makt! Här kombineras således världsligt ledarskap med innebörder från dess faktiska position i tolfte (världslig förlust eller motgångar - som om en karriär för Reinfeldts del ytterst vore att betrakta som djupt problematisk).
Vimsottari Dasa:

 Merc MD:  2000-09-09  -  2017-09-09

  Antardasas in this MD:

  Mer:  2000-09-09  -  2003-02-03
  Ket:  2003-02-03  -  2004-01-31
  Ven:  2004-01-31  -  2006-12-03
  Sun:  2006-12-03  -  2007-10-11
  Moo:  2007-10-11  -  2009-03-07
  Mar:  2009-03-07  -  2010-03-05
  Rah:  2010-03-05  -  2012-09-25
  Jup:  2012-09-25  -  2014-12-30
  Sat:  2014-12-30  -  2017-09-09


Det finns fler nivåer som på ännu mindre mikronivå repeterar storcykeln, men indisk astrologi brukar tydligen stanna vid sub-cykeln antardasha. Därefter studeras transitera och vid vilka tillfällen de utlöser de planeter som är viktigast för individen i nuvarande period.

Obs. Prognossystem moraliserar inte. Om Reinfeldts framgångsplanet Jupiter aktiveras under en cykel eller subcykel så innebär det just bara framgång. Om något gott sedan händer och om det verkligen är gott eller bara en galen överdrift, det avgörs av födelsehoroskopets Jupiter! I själens ankomst finns fröet till framtiden. En del är rötägg från födelsen, andra helgon och de allra flesta lite av varje.

Reinfeldt blir statsminister 2006 när inte bara hans verksamt goda och upphöjda Merkurius anger grundtonen. Under detta år är hans nästbästa planet Venus subcykelhärskare!

Det här förtjänar att upprepas: i ett personhoroskop är ascendenten det mest personliga som finns, som tvåa Månen och som svag trea Solen (som står i samma tecken hela 30 dagar). Reinfeldt blir Sveriges mäktigaste man när hans personliga ascendenthärskare har "sin tid" och dessutom disponenten över hans sinne (Månen) - Månen som också är en symbol för folkets kollektiva sinne! - närmare preciserar det goda.

Reinfeldts "onda daimon" (12 huset) går alltså igång på alla cylindrar eftersom båda cykelhärskarna befinner sig där.

Idag vet vi förstås vilket fiasko han var, men då lät sig svenska folket duperas av pr-jippot "Nya Moderaterna". Vad vet jag, de kanske fasade inför Mona Sahlins vederstyggliga stockholmsdialekt och höger- och kinky-vridna socialpolitik. Det gick bara inte att se henne som en statsman på samma sätt t.ex. Angela Merkel eller Hilary Clinton fyllt sina kostymer. Det saknades något och svenskarna tyckte kanske att Reinfeldt hade det (ger man bara folk två saker att välja mellan blir besluten lätt stupida).

När Reinfeldt fick all sin skit över sig inför nästa val - cancersjuka som tvingades söka jobb och många andra exempel på hur hjärtlös hans politik var - då hade bilden också mörkat. Ny styrde den giriga och maktlystna demonen Rahu subcykeln.

Rahu eller Draksvansen har jag knappt kommenterat i "landsfaderns" horoskop tidigare, men den är viktig eftersom den är en olycklig influens som indikerar en osund strebermentalitet som kommer att straffa sig om man följer den vägen. Om inte i detta liv så i ett kommande. Det övermod som byggs upp i Drakens huvud kommer att resultera i att samma huvud huggs av (Draksvansen). 

Jag tror att Reinfeldts värsta huvudvärk 2010 var ett nytt äregirigt drakhuvud som var under uppsegling: Jimmie Åkesson och SD - de tog strålglansen från Reinfeldt och pr-jippot Nya Moderaterna. Jupiter av ond typ i nionde filosofihuset bidrar: Åkessons "lätta" eller populistiska främlingsfientlighet. Man får naturligtvis inte glömma att detta också är Reinfeldts egen onda typ av materialism. Jupiter i Oxen - "stora pengar" är den enda religion Reinfeldt förstår sig på! 

Åkessons enorma riksdagslön - tre gånger Reinfeldts - uppdagades nyligen. Detta styrker tanken att den giriga demonen vid valet 2010 ÄR Åkesson, en individ så nära besläktad med Reinfeldt själv men negativ till Reinfeldts förvirrade version av marknadsliberalismen.)

Reinfeldt fick inte ens vara omslagspojken en hel mandatperiod förrän det började knaka i fogarna och en ny het stjärna steg fram. Men Reinfeldt hade redan då dragit på sig ett rykte om att vara en politiker som gömde sig i Rosenbad, en vars styrka kanske inte var empati - alla dessa rubriker beskriver perfekt Merkurius och Venus i det tolfte huset där de inte lyckas nå ut och vara effektiva i denna världen - de står på minuskontot. 

Jag kan bara anta att planeterna är "avknäppta" för att de representerar negativt karma och att tolfte huset är när glaset blivit överfullt och vissa tendenser spärras in i fängelse för att minimera skadan för andra. I generellt goda horoskop kan tolfte kanske snarare indikera en slags frivillig introvertism eller en introspektion som söker förstå. 

Men Reinfeldts första hus med den taggiga mars anger allraminst någon som tycker om att djupna inåt !!! Därför anar man att hans tolfte är en djupt omedveten zon, och det som Jungs psykologi kallade Skuggan: en allmän sophög av bortträngda saker som inte Reinfeldt vill eller kan hantera. Frågan om generositet och kärlek (Venus) till exempel. Eller korrekt meningsbyggnad (Merkurius). Mannen är långt ifrån någon av landets bättre retoriker. Och sanningsenligheten har han avsevärda problem med. Det verkar alltså som att det onda tolfte huset berövar den annars goda Merkurius.

Men folket valde som sagt Reinfeldt, "den andliga fängelsekunden" som sin landsfader och genast började han tokprivatisera hela samhället. Är "den onda daimonens" sektor en plats där man placerar de extremt omdömeslösa? Västtraditionen har knutit både fängelser, slutna psykiatriska kliniker och långvård till detta hus - platser över vilka "den onda daimonen" svävar.

*****


Vid den här punkten i skrivandet är det något som får mig att gå till Aftonbladet. Jag upptäcker då en sprillans nypublicerad kolumn av Anders Lindberg som på ett upprörande sätt beskriver Reinwulfs psykopatiska produktion av fattiga människor via sin samhällspolitik.

Jag länkar därför till artikeln medan den är aktuell och återkommer till Reinfeldt och valet 2014 utifrån dasha-systemet i ett senare inlägg.


Inga kommentarer: