Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 24 juni 2013

Regeringen styrde Förvaltningsrätten i Luleå?

Jag noterar att alla tidningar likartat citerar Förvaltningsrättens i Luleå skäl till att Radiotjänst i Kiruna (vänskapskorruption!) gör rätt i att utkräva tv-licens av folk som ägt dator i årtionden. I domskälet står på grammatiskt felaktig svenska att läsa, att "definitionen av vad som är en tv-mottagare är avsett att vara teknikneutralt och följa utvecklingen". (DN)

Vad som inte framgår av någon tidning är om domen helt har valt att titta åt fel håll angående den intressanta delen i lagen, den som också preciserar en licensplikt mottagare som att den ska vara AVSEDD för tv-tittande. Och det är inte en smartfåne, läsplatta eller standarddator. Som bäst kan man säga att de har den möjligheten förutsatt att man utrustar dem på lämpligt sätt!

Förvaltningsrättens beslut är så hårresande okunnigt (och girigt: AB, SvD) att jag måste titta på vad detta är för slags skammens dygn svenskarna upplever! Samma stjärnor lyser förstås över hela världen, men horoskopet är PRINCIPIELLT och beroende på sina egna omständigheter och sitt öde, måste förstås varje nation se det som passar dem. I många fall kanske inte fullmånen mellan Tvillingarna och Skytten alls tangerar något i nationshoroskopet, och då uteblir effekterna.

I Sverigehoroskopet spelar dock Tvillingarna en viktig roll och man kunde därför ha gissat att något av stor nationell betydelse skulle inträffa. 

Jag väljer dygnets öppning för ascendenten, och då visar sig fullmånen - folkets Måne och härskarnas Sol i direkt krig med varandra och implicerande it-kommunikationens tecken Tvillingarna! Snacka om ett dygn där härskarna går emot folkviljan! Och Aftonbladet, av någon anledning, släpar fram myndiga typer som försöker lära ut betalvilja till nätläsarna. Så motbjudande genomskinligt och rent löjeväckande!




Låt oss kort sammanfatta vad detta horoskop, som bl.a. gäller ett bisarrt domslut, lutar åt för håll. Glöm inte att Berlusconi fick sju års fängelse samma dag! Olika länder, olika öden...

Härskarnas vilja (indikerad av moderata finansministern Borg) är att tv-licensen förblir densamma inom överskådlig framtid. Gissa om någon diskret anvisat Förvaltningsdomstolen att fatta "rätt" beslut, givet att Radiotjänst därmed ska fortsätta säkra SVT:s bisarra utgifter för dumschlager i femtioelva etapper och allt annat mediadrottningen Eva Hamilton förirrat sig in i...

Hur mår egentligen övermaktens Sol på denna karta? Svar: bra. Varken Solen eller dess disponent, kommunikationsplaneten Merkurius, är något problem för Skytten stigande i öster. Skytten behärskas av Jupiter som står för tillväxt och "lätta pengar" - Merkurius (och Tvillingarna) har uråldriga kopplingar till handelsmannayrket och är därför knappast i sig aversiva mot Skyttens vilja att expandera och lägga ännu mer under sig. 

Man kan notera att förmögenhetens och lätta pengarnas Jupiter OCKSÅ befinner sig i kommunikations- och krämartecknet Tvillingarna. Det pågår alltså frön öst till väst en massiv berättelse om att växa i förmögenhet i frågor som har med kommunikation att göra. Jag skulle också vilja koppla expansiva Skyttens tecken till själva idén om "massutsändningar" via tv. Tvillingarna/Merkurius blir här mer den teknisk-logiska infrastrukturen ända ner till kablaget eller den luftburna Merkurius trådlösa system.

Det är först när man studerar Sverigehoroskopet man förstår hur viktigt det är med public service i Sverige eftersom det är härigenom Makthavarna kan hjärntvätta folket.

Nationalhoroskopets Tvillingarna står i nionde huset för "broadcast"-konceptet (enligt mitt förslag om Jupiters enorma förmåga att breda ut sig). I Tvillingarna hittar vi Saturnus (lagens skrivningar) och de knyter an till Merkurius i den härskande elitens femte hus, där händelsevis också härskarnas planet Solen befinner sig.

Långtifrån apolitisk tycks Sveriges Television subtilt följa den sittande regeringens politiska färg och Förvaltningsdomstolens övergrepp på logiken, deras döva öra för en viktig skrivning i lagtexten, är helt i linje med regeringen Reinfeldts tvångsmässiga metoder - se hur den tidigare krossat sjukvårdsförsäkringen, förstört sortimentet i landets apotek och all annan skit den hunnit med på sju år. 

Jag är faktiskt säker på att en socialdemokratisk regering skött analysen av det nya medielandskapet och licensfrågan bättre. Det här stinker av moderat slarvpolitik.

Fullmånen triggar således Sverigehoroskopets direkta koppling till den härskande plutokratin och dess vilja att kontrollera folkets mediakonsumtion.

Men jag är besviken på att inte ovanstående karta tydligare visar på galen logik och ett felaktigt beslut. Är det för att dagen är en framgång för regeringen Reinfeldt - Förvaltningsrätten är uppenbarligen inte fri utan har servat regeringen Reinfeldt med just det domslut som rimmar med en diktaturs sätt att styra.

Hur ser då horoskopet på LAGEN, det Förvaltningsrätten hade att förhålla sig till? Nu blir det intressant. För den som rider gräddfilen, som Eva Hamilton, SVT-chef och styrelseordförande i Radiotjänst, är lagen bara ett problem, och därför tycks domslutet "glömma" den skrivelse som jag hänvisat till.

Lagen är tvådelad, dels Lagen som sådan och dess verkställande. Dessa två aspekter är Jupiter och Saturnus respektive. Jupiter vill allas frihet och välmående, men därför måste den verkställande makten ibland dra snäva gränser (Saturnus).

När expansionens och välmågans Skytt stiger i öster, är Jupiter av skilda skäl bara klassad som "neutral" (tillväxt har inget egenvärde, vad än högern och tillväxttänkandet försöker lura i folk). Dessutom är Lagens Jupiter avsevärt försvagad här i världen eftersom Jupiter sjunker i dödens västra distrikt. Jupiter bör stiga i öster, sådan är läran om dess optimala inverkan i världen.

Det här låter för mig som ett litet varningstecken, och det är bara att påminna sig Tiger Woods sjundehusplacerade Jupiter och mannens vanvettiga sexcirkus utanför äktenskapet och totalt psykopatiska ljugande för att inse att en sjunkande Jupiter kan antyda en vek koppling till Lagen.

Men vi måste jämföra detta omen med Saturnus som lagen i dess utförande! Här är Saturnus är inte bara en naturlig illgärningsman (att ha restriktioner i livet smärtar), men här också en verksam illgörare. Utförandet av Lagen är verkligen inte bra!

Fullmånen mellan Skytten och Tvillingarna gillar inte alls vad som står skrivet i Lagen och Förvaltningsrätten valde därför att låtsas som om stycket om apparatens syftemål inte fanns där! Domskälet tar istället fasta på ett flummigt stycke som gav dem möjlighet att ge klartecken till Radiotjänst och de inblandade klipparnas och guldgrävarnas agenda!

Den dagen frågan om tv-licensen nästa gång kommer upp på dagordningen har Eva Hamilton, Anders Borg och de andra dragit sig tillbaka och tjänat storkovan. Vi ser här ett politiskt styrt beslut som syftar till att tjäna den rika eliten genom att pungslå en generation som lärt sig leva utan tv. Eliten är ond, och har alltid varit det. Den djävlas med folk tills folket får nog och hackar härskarna sönder och samman. Så har det alltid varit genom historien och frågan är om Sverige är undantaget från regeln.

Det intressanta är kanske att demonen Rahu - girighetens demon - står tillsammans med de onda "Lagens görare" (Saturnus) i 11e idealhuset. Sammantaget kan det bara betyda att horoskopet favoriserar klipparmentaliteten (Jupiter) men låter något girigt (norra månnoden) leva rövare med en Lag som man till att börja med inte ger ett skit för eftersom dess skrivelse inte är det svar man vill ha...

Man kan också notera att medan stora pengar ligger under Jupiter, illustrerar Venus pengar i mer normala mängder, sådana vanligt folk rör sig med. Det är notabelt att också Venus är OND denna dag och har dessutom fallit in i det onda åttonde korruptions- eller nedbrytningshuset! 

Det överheten ser som småpengar trillar verkligen inte den fattiges väg när man kriminellt beslutar sig för att beskatta ny teknologi med hänvisning till att den har egenskaper som gör att man kan anpassa den till en tv-mottagare.

Inga kommentarer: