Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 17 juni 2013

Prekariatet: en av penningen förslavad mänsklighet


Yoga-termerna "pravritti" och "nivritti"
beskrivs väl i denna engelska text.

I Aftonbladet anmäler Åsa Linderborg årets hittills viktigaste bok, om Prekariatet, den globala nya underklass som växer fram till följd av Rovkapitalismen - den avreglerade marknadens cyniska kalkylerande med människor som utbytbara arbetsslavar. Hela medelklassen är på väg ner i skiten i USA och svenskarna, med sin naiva amerikanska dröm, står på tur. (Boken anmäls några dagar senare i SvD.)

Ja, allt fler börjar inse förberedelserna redan gjorts under flera år, och att mörkeragenter som Reinfeldt, Borg och Hägglund varit effektiva i ödeläggelsen av Sverige genom hämningslös privatisering ("avknoppning"). Människorna har gjorts maktlösare än någonsin i på länge i Sverige genom att sälja på dem myten om individuell valfrihet. Ensam är nu så svag är det är rent chockerande.

INGEN ÄR SÄKER I SIN POSITION LÄNGRE. Alla kan bytas ut mot någon som är villig att göra jobbet billigare - spiralen skruvar sig nedåt mot mörkret som den nazisymbol som indikerar DE HIMMELSKA VÄRLDARNAS UNDERGÅNG, sauvastikan. Det är ingen slump att Reinfeldt, Borg och Hägglund alla "taggades" vid sin födelse med det negativa stora korset i Mörkrets kvalitet, det så kallade bakvända svastika-korset eller sauvastikan.

Låt oss kort påminna om den indiska kosmologins tre kvaliteter eller om man så vill, världar: Ljusets boningar, Mörkrets helveten och så de Passionerade, torskarna som slits i sitt vägval, att närma sig ljuset (intelligensen) där alla inser sin fundamentala samhärighet, eller driva ut i mörkret som fallande stenar och där bilda det objektiva universum där materien förefaller vara det verkliga. 

Och det är den mörklagda världen Reinfeldt talar om när han bara ser "enskilda händelser", "enskilda individer" och aldrig några sammanhang. Den som kastats ut i intelligensens periferi förstår ingenting längre och det tragiska är att så här obegåvade människor faktiskt tror på sin egen individualistiska dröm. De har inte ens begåvningen (fast de kanske mäter bra på mörkermänniskornas IQ-skala) att förstå att det är deras "objektiva" kroppslighet som skapar hallucinationer av att de står åtskilda från alla andra och därför (enligt Reinfeldt) ska praktiserar total egoism och bara söka rädda sitt eget skinn. 


Enligt den naturliga zodiaken är Reinfeldts enda sattviska placering olyckans Mars, placerad i olyckans sjätte sektor! Gissa om det stora korset i Mörkret drar hans orangefärgade passioner i fel riktning - ut mot den materialistiska människans ytliga betraktelser!

Reinfeldt vet i sin utstuderade ondska att rädslan att ställas på bar backe dominerar hos primitiva djur - så fungerar ju hans soltecken i skyddsinstinktens Kräftan - och han hoppas svenska folket ska välja honom, denna skräckmästare, ännu en gång.

Problemet är att Ljusets kvalitet (Sattva guna) helt saknar representation i svensk politik! Fundera på vilket folk och vilket nationella öde det kan handla om när inte en enda känd politiker representeras av motsatsen till Reinfeldt, Borg och Hägglunds storkors i centrifugalkraften Tamas som driver själar bort från varandra, ut i isolerade fickor i den mörka materiella rymden! Vilket förtappat folk det måste vara som helt saknar fåraherde.


Det är Stefan Löfven som borde ha representerat motrörelsen, den sanna svastikan, som attraherar själarna och drar dem mot Tillvarons Centrum där själarna vaknar upp ur sin medvetslöshet och inbillning om att särintresset - egointresset - är det primära.

När Reinfeldt anklagar andra för särintressen är det en djävuls utstuderad lögn för att rikta blickarna bort från regeringens egen agenda, att serva Rovkapitalismen med en total nedmontering av samhällets skyddsnät och gemensamma välfärd. Regeringen är en civilisationsförstörare. 

Men Löfven når bara passionens stadium, med såväl Sol som Måne i Rajas kvalitet - "den oscillerande eller vacklande kraften vid gränsen mellan de två vägarna". Också han drar mot den yttre materialistiska världens betraktelsesätt och fast han istället för den lilla illgärningsmannen Mars har den stora välgöraren Jupiter i Jungfrun, kvarstår faktum att hans Jupiter gynnar Olyckan, dvs de krafter som söker ekonomisk tillväxt (profitörerna). Det här är Bilderberggruppens nya köpta politiker för att se till att svenskarna inte försöker vrida klockan tillbaka och återinföra välfärdssamhället.

Med andlig och tidslös symbolik är det lätt att resignera. De som likt mörka krafter söker driva individer bort från sitt centrum, ut i en perifer materialistisk självbild - en individ utan samband med något annat - verkar ha rott hem spelet oavsett valutgången 2014. 

Är detta då sanningen om Vattumannens tidsålder som står för dörren: att det blir Rovkapitalismens Koncept som dominerar hela världen? 

För vad är det egentligen Vattumannen håller för krus? Det finns traditioner som indikerar att detta kan vara det berömda Ymnighetshornet varur rikedomar flödar. Se bara den indiska astrologins hussignfikatorer! Förvisso korrelerar Vattumannen med 11e huset i den naturliga zodiaken, men det är inte tecknets härskare Saturnus som anses signifiera huset utan rikedomens planet Jupiter.

Därmed blir det helt logiskt att indisk astrologi ser elfte som "ett andrahus, ett ekonomihus, räknat från det tionde huset för Arbetsgivarföreningen, dvs. Svenskt Näringsliv, och den politiska eliten.

Ur detta perspektiv blir Vattumannens tidsålder 2.000 år av den Onda Elitens totala ekonomiska dominans och utsugning av jordens befolkning! Ett helvete på jorden väntar oss. Är det därför vi ser det ena folkupploppet efter det andra i världen just nu? 

MÄNNISKAN anar kollektivt att något förfärligt håller på att hända, men kan inte annat än som en blind getabock stånga mot det närmaste hon har att protestera mot! Mänskligheten fattar inte den enorma ondska som strålar ut från den ledande kretsar som vill fortsätta partaja på övriga mänsklighetens bekostnad.

Lycklig den själ som har betalat tillbaka för sina tidigare synder på Jorden och inte längre är tvingad att under Lag återfödas här. För nu är det slut på mänskligheten som vi kände den.

Så låter den pessimistiska versionen. Men givet att Fiskarnas tidsålder började på 200-talet är det fortfarande några hundra år kvar till Vattumannens era. Jag skulle vilja föreslå att symbolens godhet KOMMER ATT RÅDA. Det vi ser nu är bara mänsklighetens undergång, en mänsklighet vars rovgirighet inte längre kan accepteras. Och, Ymnighetshornet är nu inte Vattumannens att hälla ut. Det är Dödsrikets gud - den materiella världen - som lockar med  denna "tillväxtmekanism"! För utan sovande slavar och naturdyrkare, vilken makt skulle då dödlighetens Herre ha över själen?

Men innan den nya tidsålderns anda anländer, måste den degenererade människotyp som Reinfeldt och Löfven tjänar först gå så i spinn att den diskvalificerar sig för många tusentals år. Mänskligheten har med andra ord en ytterst mörk övergångstid framför sig innan den nya Världsregeringen utkristalliserat sig. Vi måste nu bli så SJÄLSLIGT TRAUMATISERADE PÅ DET KOLLEKTIVA PLANET, att den mänskliga arten "hårdkodas" med ett "Aldrig mer till egopredikanter och rovkapitalister". 

Så luttras den ljumma och mer än lovligt dumma mänskligheten så att Vattumannens tidsålder ska bli en så mycket mer begåvad tid att leva på jorden än smörjan vi t.ex. ser på hemmaplan, en överfyllnad av svenska korrupta företag och deras köpta politiker.

6 kommentarer:

Havsörnen sa...

Bra. Men det här blev väldigt förvirrande. Nazisterna använde ju Nivritti-symbolen, den till höger i inläggets illustration.

Jag har alltid tänkt mig symbolen till vänster i ditt inlägg som ett kors eller solhjul som snurrar medsols, där ytterlinjerna är efterlämnade "fartstreck" för att illustrera rörelsen till höger. Nazisymbolen, till höger i din illustration, blir då motsols. Enligt inlägget är det tvärtom, att ytterstrecken indikerar riktningen, som pilar.

Men inte blir det lättare när jag googlar på detta. Då hittar jag helt motsägelsefulla uppgifter! Jämför:

http://www.mallstuffs.com/Blogs/BlogImages/MeaningandsignificanceofSwastika-Hinduismsacredsymbol7.png

http://www.intelinet.org/swastika/illustrations/swas_sauwas.gif

http://www.vishwamohan.com/blog/images/Swastika.JPG

http://www.worldglobetrotters.com/Links/Swastika/1e.gif

Seaward sa...

Nazismen använde båda typerna av kors och jag vet inte om de fattade själva vad de höll på med eller om de bara tramsade ytligt med symbolik de tyckte hade en "arisk" koppling.

Jag har tidigare själv tolkat de vinkelräta linjerna ("flaggorna") som fartstreck, men det är ett tankefel i visualiseringen. Det är inte korset som rör sig utan de fyra agenter i "flaggornas" utkant som likt arbetsdjur spända vid kvarnen drar hjulet antingen med- eller motsols.

För resten av förklaringen kanske man också kan tänka sig Platons beskrivning av zodiaken som Det Sammalunda och planetsystemet som Det Annorlunda (sök på bloggen). Det är zodiaken eller rättare sagt HIMMELEN (Ouranos) som roterar medsols, åt höger (svastikan). En solsymbol om man så vill. Men planeterna, Det Annorlunda, är den kosmsiska/världsliga och därför onda materiella världens rörelse.

Mörkrets kvalitet är så att säga Det Annorlunda, "skadan" i Himmelen som visar sig som att en liten svart bubbla av tid och rum har avskurit sig från den eviga Verkligheten. Det är därför dubbelt paradoxalt att Hägglund talar om Verklighetens folk, själv fast under stora korset i Tamas. Han borde tala om människor totalt låsta i Mayas inbillningsvärld, de overkligaste av människor, schabloner och typer mer än fria intellekt.

"Vänster" eller sauvastikan representerar alltså den mörka kraften som förstör människans verkliga existens och slungar ut henne i tid och rum. "Höger" (inte den politiska högern!) är Sattva guna som attraherar människan att söka sig mot centrum och där få tillgång till "kosmiskt medvetande" (och mer än så).

Det finns säkert mer att säga om alla dessa kopplingar mellan astrologin och hinduisk kosmologi. Länken i bildtexten säger det mesta: i praktiken bör man ha en smula mörker i sig för att vara produktiv.

Detta har dock inte hindrat Madonna - bara ett exempel med noll placeringar i Sattva - men med en furiös tonvikt på passionens Rajas, från att bli extremt produktiv! Men Sattva - Rajas - Tamas är ju bara en mycket generell parameter och Madonnas hyperenergiska Mars i opposition till huset för sång och dans och stora framgångens Jupiter i tredje säger väl det mesta... "Rätt man (kvinna) på rätt plats".

Havsörnen sa...

Tack! Jag läste också här...

http://siddharthssinha.blogspot.se/2012/12/sanatana-dharma-hinduism-part-3.html

...att höger-svastikan framförallt används inom Sanatana Dharma (hinduismen), medan vänster-sauvastikan används inom buddhismen. Det stämmer. Jag har aldrig sett en höger-svastika invid någon avbildning av Buddha.

Å andra sidan kastar även denna artikel om betydelsen av vänster och höger:

"The twin motifs symbolize the two aspects of the creation of the universe by God Brahma. The right opened symbol represents the evolution of universe (Pravritti-प्रवृत्ति) whereas the left opening represents the involution of universe (Nivritti-निवृत्ति)."

Den innehåller också den här rörliga bilden, som (felaktigt, då?) illustrerar flaggorna som fartstreck!

Det är en indier vid namn Siddharth Sinha som skrivit texten, som en del av sin blogg:

http://siddharthssinha.blogspot.se/

Havsörnen sa...

"Den här rörliga bilden" fick ingen länk:

http://2.bp.blogspot.com/-nV8EnzvNmdE/UNdGkMYfq1I/AAAAAAAAAHY/aR0v_Pi0USs/s1600/swastika02.gif

Seaward sa...

Ja, animationen visar precis hur jag, också, tänkte mig saken innan jag mötte redogörelsen för de två korsen i "The Mystical Tower of the Tarot" av John D. Blakeley.

Svastikan ses i hinduismen som uttryck för att Brahmas skapelse är något gott, medan jag väljer att se den skapade världen som ett i gnostisk mening pre-kosmiskt misslyckande, där en bit av den gudomliga världen kollapsar och kan liknas vid materiens mörkaste och grövsta del, den som drar bort från genuin existens. Sattva, fastän "fin" materia uppvisar mer släktskap med det himmelska och således anger riktningen hos den motsatta kraften som söker restaurera om inte världen så åtminstone den fallna Observatören som just nu befinner sig i dualitet, sliten mellan ljus och mörker.

Eftersom, som du säger (och Blakeley!), den nirvanasträvande buddhismen valt sauvastikan, kan det ligga något i att den representerar "återställelsen" av det utspridda och individualiserat "klumpiga" universum, presenterat av svastikan som någon slags roterande vattenspridare.

I vilken riktning korsen kan tänkas rotera, gör mig bara konfys, vilket kanske är just Mayas (Shaktis) avsikt! De under mörkrets inflytande tenderar ju att spegelvända sanningen och presentera den ur planeten Jordens perspektiv (Djävulen vill inte förlora sina anhängare och enligt den engelska text du länkar till är svastiskan en hushållssymbol för MATERIELL VÄLGÅNG i Indien, dvs. just den mörka kraft som trollbinder själarna i avregleringens västerland).

Jag får hoppas att mitt horoskops dominanta Sattva lett mig till rätt insikt. Annars sprider den här bloggen värre desinformation än det mörka storkorset Reinfeldt!
:-)

http://sidereal.hall-of-man.com/2009/06/horoskopets-form.html

Denna gamla länk inbjuder till förvirring eftersom Solens inneboende kvalitet är Sattva och jag dubbelexponerade den och svastikan ovanpå en sydindisk zodiak. Detta var när jag uppfattade korsets svansar som ”fartstreck” – jag läste väl för mycket serietidningar som barn!
Faktum är att det är så många parallella tankar i hela frågeställningen att jag inte orkar redogöra för dem just nu. Det går att skriva sidor om saken.

Men om man tänker igenom alla pusselbitar inser man snart att detta bara är den låga intelligensens svek mot själen: att tvingas älta samma frågor om och om igen, och bena upp saker en bit i taget, bara för att släppa saken och börjat bearbeta den från en annan sida.

Sanningen är ju att symboler är multivalenta och inte alls kan avkrävas logik och entydighet som den låga intelligensen (Merkurius) skulle önska sig. Om man kan pussla ihop alla tankar om den materiella världen och den nästa, och om denna är av godo eller ondo, och hur läran om mörkret drar oss bort från ljuset och hur detta relaterar till skapandet av PREKARIATET på jorden, då har man kommit förbi den här lilla proppen vilket håll man ska föreställa sig att symbolerna roterar.

Då har symbolerna nämligen gjort sitt jobb och själen hittat en högre förståelse än det dunkla tänkandet i bilder.

Som jag ser det är sauvastikan ”fartstreck” - tänk fyra fyrverkeriraketer fastbundna på korsarmarna. En raketsnabb färd in mot centrum: AKARSHANA SHAKTI. Glöm det där med dragaroxar som är spända framför korsarmarna – bilden var dålig. Svastikan har istället en annan sorts ”fartstreck”: de sprutar ur sig negativitet alltmedan svastikan roterar motsols. Här är hinduismens VIKARSHANA SHAKTI; ”kraften som för bort från allt Varas centrum” - det som sprutar ur armarna på detta kors är mörker – materia – låga helvetesvärldar – och högerpolitiker och deras syn på vad livet handlar om.
Det är så länge sedan jag skrev om de två krafterna att jag nästan glömt inläggen:

http://sidereal.hall-of-man.com/2009/10/centrum-det-yttre-morkret-1.html

Anonym sa...

solhjulet