Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 12 juni 2013

Orwell & Snowden = ljuvt samförstånd



Som en oväntad (?) bieffekt av Snowdens visselblåsande som hördes över hela världen, söker folk som förprogrammerade sleeper agents Orwells dystopiska "1984" som på uppmaning. De arma människorna vet väl inte vad annat att hålla tag i för att få kläm på sin ruttna tillvaro. 

Och SvD basunerar naturligtvis ut nyheten via näringslivsbilagan - som en fråga om OMSÄTTNING. En fråga om PENGAR. Se, så hjärntvättar Storebror de dumma spånen genom att om och om och om igen dra likhetstecken mellan pengar och vad en marknadskapitalistisk tidning än väljer att skriva om. 

Sen kan Aftonbladet moralisera i riktade kampanjer hur mycket de vill, men de driver ändå svaga själar i fördärvet genom sin oändliga exponering av sex och spel och dobbel. Samhället går ut på att jobba sig fördärvad för rent trivial konsumtion. Skulle folk skaffa sig värdigare intressen ramlade det här samhället ihop som ett korthus!

Jag hade ett svagt minne av att den sideriska zodiaken placerade Orwell i kritikerns och även informationssamhällets tecken Tvillingarna, och visst var det så. Dessutom har han Jungfrun stigande i öster med den dubbelt illvilliga Mars och hans kommunisthat var det inte att ta miste på. Vi har en annan patologiskt överhetshatande man med den onda Mars stigande i särskiljandets och diskrimineringens Jungfru i Sverige: "landsfadern" Reinfeldt. Samma "kommunisthat" men nu riktat mot den betydligt mildare (för att inte säga urvattnade och högervridna) socialdemokratin. 



Det verkar som om människor i allmänhet inte klarar så svåra ekvationer som den som både rör människans frihet och den begränsning som hennes samtidigt kollektiva natur innebär. Antingen blir man en neurotisk individualist och kollektivhatare som Reinfeldt eller också en mer subtil frihetsförespråkare som Snowden men som likväl inte fattar att övervakningen här här för att stanna. Frågan är bara om det är Krämarna vi ska kasta oss i händerna på.

Notera hur både Orwell och Snowden är REN LUFT om man håller sig till sol- och månplaceringarna. Frihetsbejakare. Båda har också Venus i Kräftan, en placering som jag har skäl att misstro är smått neurotisk när det gäller intrång i privatlivets helgd. Den bekant som sprack upp värst under förortsupploppen och gapade "drägg" om den felfördelade ungdomen var Tvilling med Venus i ängsliga Kräftan i 2a huset för min ekonomi. Han såg väl sin livsinvestering i ett privilegierat boende gå upp i rök i nästa våg av oro, när ALLA blir involverade i vår civilisations undergång.

Går man till deras kommunikationsplanet står den i äganderättsfixerade Oxen, hos både Orwell och Snowden. Det är en begränsad Jordplacering vilket naturligtvis gör att det skaver under skinnet på båda männen. Luften fastlåst eller villkorad av den onda Jordmodern (eller Jordfadern). Djävulens eviga intresse av att hålla oss bojade i det monetära tänkandet. 

Planeten Jordens värsta problem för de själar som föds här är att de blir smittade av den kroppsliga upplevelsens falska fantasi om att man verkligan kan äga något. Bara döden kommer att befria Rovkapitalisterna från sjukdomen de ådragit sig, men den stora majoriteten som inte blivit helt korrumperade kommer istället att dras med den här villfarelsen som en småkrämpa mycket länge. De är utfyllnadssjälar i det mänskliga historiespelet in till sista dag. Är tiderna låga, är utfyllnadssjälarna låga, är tiderna nobla, imiterar utfyllnadssjälarna det beteendet. Men i ingetdera fallet förstår de principen. Detta vet Reinfeldt och har därför lyckats sprida sin onda och själviska människosyn...

Trots den talrika befolkningen är det betydligt färre aktörer än antalet individer på planeten. Många själar är tusenhövdade och det är bara det inbilska egot i kombination med en låg intelligens som får folk att verkligen tro de är enskilda individer. 

Tillber du din iPhone som det högsta goda finns du inte. Du är bara ett av Apples många huvuden och när du dör återgår din själ som grundsoppa i den själ vi kan kalla Apple. Dyrkar du bara dig själv finns du heller inte, men din grundenergi går tillbaka till den rena materien - ditt liv var helt förspillt, en utfyllnadssjäl i trängre mening. 

Se tecknen: alla pratar på order om samma saker, äter samma söker, köper precis samma saker. Dessa är inte verkliga individer, de saknar egentlig existens eftersom de bara lever på ytan av sina liv. Reinfeldt predikar framgångsrikt till de dummaste av vår art. Ingen av dem har förtjänat sig en plats i himmelen. Än.

Problemet med Storebrorsamhället är att det inte kan klandras. Det har en himmelsk förlaga, en platonisk förebild. Detta ÄR det naturliga tillståndet i Himmelen. Själar, åtminstone de mindre förorenade, ser igenom varandra och har inga hemligheter för varandra. De är alla medvetna om att vara både fristående och delar av den ultimata Enhet som religionen kallar Gud, fast den romerske filosofen Plotinus (200-talet) kallade den "andre guden" eftersom Gud t.o.m. är bortom Existensen och fullständigt omöjlig att nå. Kristendomen stal behändigt nog platonismens tankar om en andra gud och kallade den för "Kristus". 

Således den lärde romersk-judiske missionären Paulus tanke om de yttersta tingen: "Kristus kommer att bli allt i alla". Dvs. det platonismen kallade Nous, den andra guden, eller Guds medvetande, kommer en dag att bli upplevd verklighet i människosläktet. Våra medvetanden kommer att evolvera till den nivå att vi ser vår gemensamma rot i alla medmänniskor. På en sådan medvetande- och tankenivå framstår Reinfeldts separatism och fäktande efter arbete och lön som enbart löjeväckande.

USA:s övervakningscirkus är emellertid inte av Gud, utan bygger på landets ambition att kontrollera och äga. Det är med andra ord Satans kontrollsystem Snowden vänder sig mot, en perverterad version av det Himmelrike på jorden som Internet annars skulle kunna vara en fattig representation för. Men det var min första kommentar om det här avslöjandet: det är inte den personliga integriteten som är det värsta utan att det är Rovkapitalismens grepp om de små dumma människoslavarna som bara hårdnar mer och mer. 

Folk i min närhet är tamejfan helt dumma i huvudet. Suckar och struntar i allt (inklusive politik) och är mer intresserade av om de kan klämma in en kortsemester till New York ytterligare. Ja, jag har inga vänner kvar, som avhoppad it-tekniker kan jag lika lite som Snowden, acceptera en så dum mänsklighet att det här allt som blev av dem - arbetsvecka och så konsumtion hela helgen. Vad är det för sub-human livsform? 

Sossar och moderater är alla ense om att det är så Härskarna vill ha det, så arbete presenteras som lyckopillret för den mänskliga rasen. Alla vet att detta inte är sant! Mycket få människor är så psykiskt störda att man måste sätta arbete i händerna på dem för att stoppa dem från självskadebeteende eller destruktivitet. 

Vår art är skapad för att leka och ha roligt, och vi hade det, tills Djävulen hittade på jordbruket och den fula tanken att planera framåt och hopa feta vinster i ladorna. Där tappade homo sapiens kontakten med sitt sanna väsen. Enligt Platons "stora år" skedde det för cirka 10.000 år sedan då mänskligheten lämnade LEJONETS TIDSÅLDER och gick in i Jungfruns nyttobaserade.

Djävulens tid på Jorden var naturligtvis inplanerad, den också eftersom privatismen finns inskriven i zodiaken. De gångna 2.000 åren i Fiskarnas tidsålder har syftat att balansera ut själviskheten. Det var syftet med avataren Jesus födelse. Nu lyckades väl uppdraget bara så där, kyrkan lever ju inte som grundaren lärde!

Men Fiskarnas Princip fick ändå sin betoning genom sitt tydligaste uttryck: agape eller den osjälviska kärleken (Venus "upphöjd" i Fiskarna!), den som tvärtemot sin polära motsats Jungfrun och hennes arbete på att bärga skörden inte söker profitera på precis allt. I moderat nyspråk kallas denna brist på kärlek, detta självtjänande, att "var och en skall bära sin egen ekonomiska kostnad". Hör Satan själv tala genom dessa fula ord. Så talar bara fula människor, själar som helt tappat greppet om varför vi alls finns till.

Som sagt, den dagen Himmelrikets filosofiska grundprinciper blir allmänt förstådda kommer det kapitalistiska systemet att falla som en fura. Folk kommer att börja "haja grejen" och pandemiskt tappa motivationen att jobba för Storebror. Google kommer inte att vara hippt längre och McDonalds töntreklam om sitt reinfeldtska "ansvarstagande" för de unga kommer att ses för den reklambyråsmörja det är. McDonalds är i kostyckningsbranschen för att tjäna pengar, tror inget annat.

Inga kommentarer: