Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 25 juni 2013

Kraftfulla look-alikes i Kräftan



Charisma Carpenter, amerikansk aktris. och Sveriges skiddrottning Charlotte Kalla. 

Det är faktiskt inte första gången Kalla hamnar i ett look-alike-inlägg, men här är snarlikhetsfaktorn  riktigt hög. De de här öppna och tilltalande ansiktena är en av Kräftans bästa "subtyper". Svenska karriäristen Pontus Gårdinger (20 juli 1964) är en annan siderisk Kräfta som också anknyter till samma typ och han med har ett orientaliskt drag över ögonen.




Det finns helt klart flera återkommande varianter av samma zodiaktecken, men det är inte lätt att samla ihop större mängder av samma sort. Som de här två visar är det inte så enkelt som att t.ex. Solen i Kräftan har samma ägare. Kallas Måne står i robusta Oxen medan aktrisen har sin i Fiskarna.

Däremot har båda extrem "charisma" och det är möjligt att Solen och Mars i samma tecken ger en "marsiansk" typ av Kräftan. Båda kvinnorna har definitiva "sängkammarögon", eller om man föredrar mer allmänna termer, en "sprudlande livskraft".


*****



Häromdagen blev jag sittande och stirrade länge på ett foto i AB av den fantastiska satirikern och serietecknaren Liv Strömquist. Att efter så många år tvingas inse att den västerländska zodiaken är helt ur spår och glömma bort de tusentals ansikten man kopplats till vissa zodiaktecken har tagit några år. Jag blir fortfarande hämmad när en intuition kommer och börjar "tänka klokt". "Är den här gissningen en följd av erfarenheterna av den tropiska zodiaken, eller är det en intuition som anpassats till den djupa, ålderdomliga zodiaken?"

Flera bekanta (och deras soltecken eller andra viktiga horoskopingredienser) fladdrade förbi mitt inre öga och jag fick inte någon tydlig respons från minnet. Det här är nu inte så underligt, de allra flesta horoskop är väldigt jämnt blandade och i hela mitt liv har bara en enda människa gissat rätt på mitt soltecken (som händelsevis råkar vara Vågen enligt både den sideriska och tropiska zodiaken). 

Den här oförmågan hos andra att se vem JAG är, beror förstås på att Månen ligger i ascendent och opponeras akut från Saturnus i väster. Det är med andra ord två planeter och tecken som tränger sig förbi och "målar över" Vågens tecken. När jag spikade "Kräftan" för Liv Strömquist var det därför med yttersta tvekan.

Jag hade ett halvt rätt, om ens det. Men det är onekligen intressant att just ha läst Strömquist tala om hur hon återvänder till det kvinnliga mensblodet som en utgångspunkt för sin feminism, och sedan inse att vi har att göra med en Sol-Stenbock - ett konkret och jordnära tecken (en av de bekanta som fladdrade förbi var för övrigt en Sol-Stenbock). Samtidigt är blodets planet Månen FALLEN i Skorpionens tecken när satirikern föds och Månens innersta, dess disponent, visar sig också vara FALLEN, där den står, Mars i KRÄFTAN.



Som sagt, ett halvt rätt för att ha hittat kvinnoplaneten Månens hemliga disponent eller, som indierna säger, planetens dolda själ. Den fallna Mars i Kräftan har inte producerat mycket gott enligt den här bloggen, men det beror ju på att den dykt upp just i fallna eller problematiska omständigheter (som överrepresentationen bland hbt-folket, nu senast upptäckte i samband med Maja Ivarssons självutlämnande sommarprat om våldtäkten).

Men Liv Strömquist tycks ha hittat precis rätt förhållande till den här lama krigaren. Den är feg och inte hjältemodig och jag har flera gånger beskrivit min upplevelse av Mars-Kräftan: den ägnar sig åt att ge tjuvnyp och vara småelak. Den är alltför orienterat mot den egna säkerheten (Kräftan = protektionism) för att våga satsa helt och hållet. Men underfundig satir är precis rätt nivå på Mars våldsamhet!

Eftersom psyket/Månen också är fallet i Skorpionen finns därför alla förutsättningar för en riktigt stingande satir! Och Solen i Stenbocken är förstås patriarkatet som Strömquist bekrigar från sin havererade kvinnliga sida i födelsehoroskopet.

Apropå feministiska angrepp på patriarkala strukturer kan man tolka artistens kungamakare Regulus och strukturskapande Saturnus på två sätt: antingen som att den Saturnus vägrar att ta emot kungavärdighetens välsignelse. Detta blir naturligtvis en förödande signal angående artistens eget livsverk, den dagaktiva Solen "ägs" ju av denna Saturnus. 

Faktum är att alla födslar i Stenbocken eller Vattumannen är lite av en paradox eftersom deras själva livsinsats (Solen) sker i krig med den bakomliggande "själsliga strukturen" (Saturnus). Det är som om födelser till de två saturniska tecknen är födelse framtvingade av karmisk nödvändighet och inte av fri vilja. 

Frihet och tvång ÄR ett problem som kräver sin lösning när dessa ömsesidiga fiender hamnar i det udda förhållandet att tvånget disponerar över den fria utlevelsens Sol. Och det är väl ingen hemlighet att på djupet saturniska typer är seriösa och inte ger ett vitten för "spontanitet". Saturnus kontrollerar således Solen totalt.

Men kungamakaren Regulus välsignar Lejonet - chefskap och kunga- eller drottningvärdighet. Regulus står på Solens sida. Här kilar sig istället den kalla Saturnus emellan med sitt distanserande mätande av avstånd och position. Saturnus är en regissör helt enkelt men sällan smittsamt livfull framför kameran (Woody Allens horoskop är något alldeles extra i det här fallet).

På något sätt måste den här frostiga glädjedödaren i klart maskulina Lejonet ha med artistens satir mot det manliga eller patriarkala samhället att göra. Saturnus själv är själva sinnebilden för Saturnus så att en kvinnas födelse med Solen i Saturnus negativa tecken mer än något annat förefaller vara en själ som under högljudda protester tvingats till återfödelse i en kvinnlig kropp. 

Några av de mest manhaftiga kvinnor jag någonsin mött har alla varit sideriska Stenbockar. Hos vissa har det yttrat sig som en hämningslös brist på respekt för kvinnlig sedesamhet - här är en basen för den typiska pojkflickan som rider och boxas och överhuvudtaget vill bevisa sig inom alla traditionellt manliga arter. Men sedan finns det sådana som Liv Strömquist, vars feminina halva är så trasig att bli blir sittande och kommenterande manssamhället ur feministiskt perspektiv istället. 

Fallen Måne, fallen Mars och så kvinnoplaneten Venus "sönderbränd" av Solen med dess hatiska förhållande till sin disponent, den patriarkala Saturnus. Fatta slitningarna! Det är fenomenalt att så mycket gott kommer ur en sådan här himmel i formen av egensinnig satir. Men Mars i Kräftan är inte bara småelakt, den har också en lätthet och en humor. Den (borttappade) kvinna jag haft roligast ihop med i livet hade en graverande störning mellan Mars i Kräftan som destabiliserade Solen i Vågen. Neurotisk och lätt ur balans, var hon likväl fylld av småbitskt bus.

Och jag kan berätta hur jag efter säkert 30 sekunders stirrande på fotot kom fram till att det var "Kräfta" som signalerade starkast: i de den här gången distinkt orientaliska ögonen såg jag en rädd och defensiv liten flicka, en sårad liten fågelunge. Alla har sitt sätt att jobba via symboler för att nå det zodiaktecknen man vågar satsa på i en gissningslek.


*****


Tillägg


Klicka för större bild

På förekommen anledning - se läsarkommentar nedan - vill jag lägga till en annan look-alike som direkt erbjöd sig. Carpenter, när hon låter leendet vila, går in i en mild, mycket mild grundton som gör henne extremt lik Charlize Theron, det lilla nakna naturbarnet som förklarat att hon gärna struttar runt framför kameran som Gud skapade henne, som gjort en lovprisad roll av förstörd kvinna i filmen Monster, och som bevittnade sin egen mor skjuta ihjäl ett avskum till äkta make. 

En gammal ex, siderisk Sol-Kräfta i soluppgången (vilket jag nu fattat) uppvisade Kräftans alla tecken: ville ha oss i badet jämt och ständigt, surade enormt och kunde inte ta förluster, jobbade med bar, och växte upp enbart med sin frånskilda mor - likt Theron - plus en hoper andra intressanta nycklar. Inte någonting faktiskt, som påminner om det storsinta och lätt storhetsvansinniga Lejon som t.ex. artisten Carola så övertydligt uttrycker. 

I barnjobbet visade exet inga ledarambitioner, vilket en annan ex, Oxe men med Lejonascendent gjorde. Enligt tropisk zodiak skulle denna kvinna, som gick vidare i livet till chefsbefattningar, ha haft den underdåniga Jungfrun, vilket totalt inte stämde med dennes bossiga och patroniserande stil - Lejonet är inte i sig bossig och patroniserande, men Solen i Oxen är inte en optimal kombination när den ska ut genom en Lejonascendent!)

Vinkarna om Charlize Theron pekar förstås mot Kräftan, zodiakens "naturligt patologiserande" tecken. Det tillhör Naturen, Månen och den vegetativa själens natur att vara så här feminint vag att alla kan läsa in sin egen berättelse i den. Men det är intressant att siderisk Kräfta dominerade bland skådespelarascendenter i ett gammalt test på bloggen, vilket jag tog som tecken på att de tar regi bra, samtidigt som Lejonet förvisso är ett dramatiskt och utagerande tecken. Det kanske är svårt att skilja äkta vara från en copycat, en som bara lånar Lejon-Solens ljus och via den reflekterande Mån-Kräftan piskar upp en imitation av solstormar?

Därför, som svar på läsarkommentaren: Nej, det är Kräftans tendens att IDENTIFIERA SIG MED PRECIS ALLT som gör att den inte kan nå distans och se vad som är vad. Kräftan och Månen förblir länge satelliter och slavar under Negativiteten som Moder Jord utsänder. Fastän själv född med Månen i det lätta Luftelementet är Månen i öster en så viktig position att det tog 45 år på denna jord att övervinna tendensen att sitta fast i oandligt tänkande (den låga "vattenatmosfären" nära jorden) - en låg "psyksmet" som Månen och Kräftans tecken bossar över. 

Det är i denna region copycats och vanföreställningar frodas ("den irrationella själens naturliga patologi" - att hela tiden vrida sig ("pathos" = rotation) med varje månfas och aldrig hitta sinnesro nog att se stillastående och självklara sanningen - att Ouranos är evig). Hela den västerländska astrologin framlever sitt pseudoliv i denna, Platons relativa domän av "process" (där zodiaktecknen inte står stadigt utan kidnappats ner av den låga Månen, annex till Jorden, där de förskjuts, så att dödens Skorpion och mördaregenskaper plötsligt börjar vidhäfta den goda gurun, Skyttens tecken). 

Att jag säger detta från en siderisk blogg hjälper tyvärr inte hjälpa dem som ännu inte börjat uppstiga ur sitt undervattensläge. För dessa är frågor som rör själens rening och slutgiltiga "illumination" överkurs eller avlägsna mål. Andra delmål förklarar detta jordeliv. Sanningen om den sideriska zodiaken kräver alltså att man slutat missbruka sina sinnen genom spel, film och annat som "processas" i Månen och som ändå bara bryts ut och pissas ut igen. 

Platons idévärld är inte samma sak som instanserna, men det instanserna (Charisma och Charlize) bör i teorin mer eller mindre tydligt återspegla ett bakomliggande tankekomplex (och tankarna är faktiskt också bara ett clustrat yttre hölje eftersom ingen kan se eller förstå vad en arketyp egentligen är). 

Jordelementets konkretion ger den stabilitet åt Vatten som Vatten i sig saknar och Jord har därför (lustigt nog) bättre förutsättningar att hitta sanningen än ständigt rinnande Vatten. Vatten är det själens syndafall som fortfarande pågår ("Vägen ned"). När man kraschar i Jordelementet bryts fallet och nu kommer ett eller flera liv att ägnas åt "realism"! Att med "yttre kryckor" bygga upp en "fundamentalistisk" verklighetsuppfattning.

Dessa kvinnor är i mina ögon inte Lejon men båda hypertydliga Kräftor! (Charlotta Kallas beskriv sina framgångar som att hon inte konkurrerande mot någon annan utan "inåt" mot sig själv. Det är en typiskt Kräft-tanke!)

Det är naturligtvis knäckande för många som gärna vill vara kung att plötsligt "nedgraderas" till nummer två, Månen.

Men det är väl deras karma, som råkar hitta den sideriska zodiaken som rubbar alla invanda cirklar i det lägre sinnets region. En släkting, tropiskt Mån-Lejon, anpassade sig direkt till nyheten om att hon hade Månen i (sideriska) Kräftan. Helt utan dramatiska tendenser och en inåtvänd slav under tv- och filmfrossande verkade tvärtom förlöst över att hitta hem till sin sanna natur. 

Hennes livslånga bästa väninna blev istället helt ursinnig över att Solen-i-dominanta-Lejonet nu togs ifrån henne och hon förklarades vara en mjukis! (På avstånd kunde jag konstatera att hela bästisens liv gick i den robusta matronans tecken, massor av barn och hus och hem intill leda).

Supermamman uppvisade i själva verket den irrationella Kräftans envishet när hon mot bättre och sundare astronomisk förståelse av astronomin bakom astrologin ville fortsätta vara "Solen i Lejonet". ("Crab fight until death")

:-)


6 kommentarer:

Havsörnen sa...

Carpenter är en av alla de som är tatuerade med sitt tropiska soltecken (0 grader Lejonet, även Merk. och Mars i tecknet). Hon har blott Venus i Lejonet sideriskt sett, liksom undertecknad. Titta på hennes fot på denna bild:

http://img162.imagevenue.com/img.php?image=12488_charisma_carpenter_at_the_3rd_annual_fighters_only_mixed_martial_arts_awards_01_122_488lo.jpg

Jag hatar verkligen tatueringar. Men nog ser hon mer ut som ett varmt och generöst Lejon än en kall och närig Kräfta i min (felprogrammerade) bok. :)

http://phototo.org/image/0209720e3e134b616ddbd273b8a2a200.html

http://imagetwist.com/jrs5kp5hxk0z/charisma-carpenter-ok-magazines-annual-pre-oscar-party_3520959.jpg.html

Seaward sa...

Intressant. Jag har skrivit till "Tillägg" i texten ovan i respons på din andra länk. Den tredje länken på en åldrande Carpenter påminner mig mest om en kvinna som börjat göra plastikoperationer för att likna en åldrande Madonna. Och hennes sideriska horoskop är närmast omöjligt att reda ut i termer av "ansiktstyper" och zodiaktecken eftersom Madonna har både Kräfta och Lejon i nyckelroller.

Havsörnen sa...

"You must give me the name of your oculist", som George Lazenby yttrade i den bästa Bondfilmen. Theron och Carpenter kan ju inte bli mycket mer olika. Den ena har bara runda mjuka drag och den andra bara skarpa:

http://www.palzoo.net/file/pic/user/Charisma-Carpenter.jpg

http://www.wallpapersen.com/wp-content/uploads/2013/05/Charlize-Theron-133.jpg

Notera Kräftans stirriga blick i bild 2! Solen en grad från Månen. På tal om dessa planeter som nummer ett och två är det intressant att både Lejonet och Kräftan kan relateras till kattdjur, vilket kanske kan tänkas avspeglas i utseenden. Medan Lejonet korresponderar till Solen kopplas tamkatten till Månen.

Carpenters överläpp blir till ett tunt streck när hon ler, vilket påminner mig om Kosmoskatten i Dr Snuggles (t o m ögonen har liknande skarpvinklad form):

http://24.media.tumblr.com/tumblr_luewz2Y2ll1qmqtcoo1_500.jpg

http://img141.imagevenue.com/img.php?image=363476325_charisma_carpenter_leggy_at_the_premiere_of_this_is_the_end_in_la_16_122_578lo.jpg

Själv föredrar jag fylliga plutmunnar à la Scarlett Johansson, Angelina Jolie, Monica Bellucci och Stevie Nicks.

Hon påminner mer om den kattlika Nancy Sinatra än Charlize Theron, tycker jag:

http://userserve-ak.last.fm/serve/500/5824900/Nancy+Sinatra+nancyphoto1110x8.jpg

http://imagetwist.com/cki0crgkbf9g/29316_Carpenter8_123_441lo.jpg.html

Sinatra har Asc i sideriska Kräftan. (Månen, Merkurius, Venus och Mars i tropiska Kräftan). Puss in Boots made for walkin'. :)

Seaward sa...

Din serie bevis mot mitt inlägg är skäl nog till att lyssna på vad Platon sade om ”åsikter” (doxa) nere i relativitetens (processens tropiska) värld. Det är egentligen meningslöst med att plocka ögonblicksbilder ur livet – en och samma människa leende och stirrig kan leda till olika slutsatser. Allt är bara tyckande.

Visst, uppspärrade ögon är ett tecken på fruktan som sådant sorterar JUST DEN MINEN under Kräftan. Men inte som ”look-alike” utan som ILLUSTRATION av rädsla!

Du tycks röra ihop saker om du menar att vidöppna ögon kännetecknar Kräftans fysionomi. Jag vill minnas att exakta samma ämne varit uppe för något år sedan i en kommentar, kanske med dig, kanske någon annan. Vad är ”look-alike”? Vilka är kriterierna?

Med ”look-alike” menar jag en upplevelse av likhet som uppstår när man sett flera foton, gärna sett hur personen använder sin mimik m.m. En annan sak är att de här inläggen av mer trivial karaktär (man orkar inte gorma på högerregeringen i varje text) brukar stanna vid en bild på vardera personen. Det är knappast vetenskapligt, och i några fall vet jag knappt VAD det är som utlöst (den korrekta) intuitionen om zodiaktecknet.

En i huvudsak söndrande analys hade kanske först sett något hos Carpenter och Kalla men ångrat sig eftersom den ena hade en spetsigare haka. Den människan tog det negativa som det viktiga, gick aldrig vidare och hade därför aldrig upptäckt att båda faktiskt var (sideriska) Kräftor.

”Look-alike”-upplevelsen _kan_ vara förmågan att vara positiv i sin skattning av andra och belöningen är fler ”träffar” i den här gissningsleken. Ju mer man bejakar, desto mer ser man och det objektiva tecknet är att man får fler och fler rätt i sina gissningar.

Mängden korrekta gissningar på soltecken under de första 25 åren med tropisk zodiak var så hög att jag antog att något verkligt existerade. Gradvis fattade jag att det här måste vara samma som Platons formlära.

Typerna finns uppenbarligen i intellektet, på Djupet. De tillhör en annan sektor av den inre Rymd vi lägger ut som en projektion på omvärlden. Man kan inte börja på Vattennivån och registrera yttre bilder genom ögonen (Eld, skenet). Människan måste ha en genuin orientering inåt (vilket få mediakonsumenter idag har).

Det gäller, tänker jag mig, att komma åt den inre Rymdens fyrvåningshus, Jord, Vatten, Luft och Eld. (Elden är Djupast) Men måste stå i den inre Elden därifrån kasta eget ljus över Rösterna, andarna, i Luft och de berättar då vilka de är i termer av zodiaktecken. (Allt detta händer utan ord, så liknelsen haltar.)

Men förhållandet till den inre Rymden är inte densamma hos alla. Platon talade om ”deformerade kranier” som inte gav de sju planetkretsarna fritt rum att rotera och (spegelvänt) upprepa makrokosmos i individen.

Dvs. det som är perfekt och gudomligt i solsystemet blir halvdant i de materialiserade kopior som människor på jorden är och med det följer att människorna i den fallna, subjektiva världen ser så olika på samma sak. Astrologin studerar ju i vilken grad individer ser klart (Eld) eller, med den judiske mystikern Paulus, ”ser dunkelt, såsom i en spegel” (Vattenelementet).
Exempel.

De två första länkarna använder du för att separera kvinnorna. I mina ögon stärker de ytterligare sambanden! Se hur perfekt lika t.o.m. näsryggens vinkel är på båda. Den första bilden ser dessvärre så bisarrt photoshoppad ut att jag inte skulle använda den till annat än att privat drägla över! Det är bara fabricerat ytsken (men den berättar naturligtvis sin historia om artificialiteten i vår tid).

Havsörnen sa...

Visst var det jag som kommenterade samma ämne tidigare. En googling på "Kräftans stirriga blick" ger följande första träff, en kommentar från inlägget "Skönhet utan överdriven idealisering":

"Havsörnen 28 november 2012 18:48

Här är en bild på Angelina som tydligt visar Kräftans stirriga blick:

http://2.bp.blogspot.com/_8MxzQd-z7tU/TTdZzMtNbmI/AAAAAAAAAhw/c7QCZF6LZRk/s1600/Angelina-Jolie_.JPG

Jämför:

http://www.asknature.org/images/uploads/strategy/b4156a962c90814ff5a19233e1f125b2/1c28168ab798c238ffa5aeefeb469e17.jpg"

Självklart finns en skillnad mellan form å ena sidan och uttryck och mimik å andra sidan. Men går de inte ofta hand i hand? Rena former ger också ett uttryck. Döda föremål kan ju se coola, töntiga, graciösa, klumpiga, påträngande, lugna, etc. ut utan vare sig själ eller förmåga till plastik. Kanske för att olika former påminner om mänskliga uttryck. Jag vidhåller att Carpenter inte är lik Theron. :) Många människor som (till skillnad från undertecknad) har svårt att skilja på utseenden skulle nog hellre ha lätt för att blanda ihop Theron med Ashley Judd, trots att de har olika temperament. Den senare är Vädur med Asc. i Lejonet, både tropiskt och sideriskt.

http://www.posters.ws/images/274752/ashley_judd.jpg

...är väl mer lik...

http://perfumeposse.com/wp-content/uploads/2013/05/Charlize-Theron-fanpop.jpg

...än...

http://img144.imagevenue.com/img.php?image=98301_00hires58_q60s_122_1027lo.jpg

För att ge dig ytterligare material till att bekräfta DIN tes* tar jag och avslutar med tre fina bilder på Charisma. Den första är den snyggaste jag kan hitta enligt min smak. Den andra är en ungdomsbild där hon är mjuk och tankfull och den tredje är väl den Kräftigaste av allihop. Lägg märke till den skarpa blicken.

1)
http://www.imagebam.com/image/743239206191488

2)
http://img21.imagevenue.com/img.php?image=98328_00008878-Charisma_Carpenter_q60s_122_756lo.jpg

3)
http://img283.imagevenue.com/img.php?image=650905387_charisma_carpenter_at_the_ok_magazine_so_sexy_event_in_la_09_122_105lo.jpg

* And whosoever shall exalt himself shall be abased; and he that shall humble himself shall be exalted.

;-)

Seaward sa...

Jag håller helt med om att naturliga ansiktsdrag är svåra att separera från minspel (inre känslor/attityder) – därav behovet av så många ögonblicksbilder eller levande intryck. Givet tusen foton på en och samma Kräfta kan jag backa och hålla med om att de troligen oftare skulle fångas med en ”startled gaze” – en skärrad blick – än en, säg, Stenbock.

Jordelementets låga energiläge i kombination med att det krävs en ansträngning för att dra på smilbanden talar väl egentligen för att vi har sex pokernyllen i zodiaken och sex mer livfulla mimiker. Men det stämmer ju inte heller eftersom eldiga Lejonet är tamasiskt och tenderar mot att hålla en min. (Varför Sol-Lejonet Robert DeNiro grimserar så våldsamt i alla filmer, beror förstås på att hans Måne i rörliga Fiskarna inte vilar ett ögonblick och att den direkt återger hans skiftande känsloström.)

Du tycks ha ett betydligt större intresse för ansiktenas trainspotting än jag! Ahsley Judd vet jag inte ens vem det är, men där finns sannerligen mycket av Theron! (Dessvärre är hon i mitt bildgalleri på pricken lik en f.d. arbetskamrat som jag trodde var Sol-Stenbock på den tiden men är siderisk Skytt.)

Dina bildmontage bekräftar hur olika ljus och stämning faller på från ett tillfälle till ett annat, fast i sinnenas och processens sublunära tillvaro där åsikter kan ändras i varje sekund och där det enda frågan egentligen handlar om: har jag förmågan att höra Arketyperna deklarera sin identitet, dvs intuitiv åtkomst till sanningen, oavsett om det är en näsa eller en ögonblinkning som likt den merkuriske brevbäraren frambär nyckelordet – ”Lejon”, ”Kräfta”.

Den här länken du bifogar på ”Charisma” (är det ett artistnamn?),

http://img144.imagevenue.com/img.php?image=98301_00hires58_q60s_122_1027lo.jpg

återknyter distinkt till sårbarheten i Kräftans tecken och ett parallellansikte som nu ropade inne i mitt ”huvud” var brittiska Kate Beckinsale. Vid närmare koll av hennes horoskop (som jag mindes som en siderisk Kräfta eftersom jag använt henne i någon annan Kräft-look-alike), stannar emellertid överlappningarna med att båda är Sol/Merkurius-Kräftor och båda (för vad det nu kan vara värt) har Venus i Lejonet.

Men bilden är perfekt för här ser man ju Kräftan i dess mest naturliga och blida tillstånd (Månen, blid, ljusblått, silver, sval). Ett mycket trevligt tecken att umgås med ”i skyddad verkstad” (har flera relationer med Kräftor bakom mig, men Luften i mig vill vidare, Vattnets brist på intresse för analytisk diskussion blir en stötesten...)

I din länk 1 till Carpenter lutar hon huvudet och koncentrerar ev. sin ögonmuskulatur för ett ”kattigt” (och inte kräftigt) uttryck tänker jag på den gamla Vänner-stjärnan och Sol-Kräftan Lisa Kudrow med sin knäppiga, yra och lättrörda personlighet som gav så bra humor (i sig så typiskt Kräftan eller den irrationella sublunära instinktiviteten).

Länk 2 är tydligen en betydligt yngre Carpenter och här gick direktassociationen till Mån-Kräftan Rachel Weisz. Men på ett annat humör, skulle man kanske ha plockat upp det hjärtformade ansiktet som jag kopplat till kattlika Lejonet och gissat på det! (Madonna har detta hjärtformade ansikte och med en siderisk Sol sent i Kräftan och en Måne/Asc i Lejonet har du verkligen en poäng här. Är typerna egentligen mer generella än de tolv tecknen? Jag skrev redan igår ett Lejon-inlägg om var inne på den saken. Det dyker upp endera dagen.