Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 8 juni 2013

Horoskop: spionprogrammet Prism avslöjas


Det här inlägget skrevs från det faktum att Washington Post hade den 6 juni som publiceringsdag för sin nyhet medan engelska The Guardian hade den 7 juni. I tillägget kommer jag att kommentera detta.

Washington Post var först med avslöjandet om Prism, mjukvaran som låter USA:s egen "hemliga byrå" spionera på den egna befolkningen. Ett populärt tema i Hollywood sedan många år. (Gene Hackman och Will Smith i Enemy of the State var väl den stora filmen i den här genren). Facebooks Sucker Man (SvD) och andra dementerar nu häftigt - "aldrig hört talas om något Prism". Vad annat kan de göra? Skandalen är total.

Tidpunkten för tidningsavslöjandets publicering anges inte, bara tiden för när artikeln senast uppdaterats. Men även en karta med en månascendent (eller ingen ascendent alls) säger det mesta. Skandalen låg i tiden, färdig att brisera eftersom SATURNUS f.n. är upphöjd i Vågen, tecknet för det rätta och rimliga.


The Guardians Glenn Greenwald påpekar
att Washington Post publicerade samma nyhet
samtidigt med dem själva.

Samtidigt spelar Saturnus en dubbel roll för den är förutom den kosmiska rättvisans princip också symbol för staten, myndigheten eller den verksamma makten. Saturnus som Liemannen eller den hårda och fordrande arbetsgivaren kan vi lämna därhän i just den här frågan.

I det här sammanhanget passar ett månhoroskop perfekt eftersom Månen symboliserar just de många ansiktslösa i ett - inte så - anonymt folkdjup. Nyheten om det storskaliga spionaget på massorna kommer lämpligt nog ett dygn då dessa själva får skylla sig själva eftersom Månen i Väduren symboliserar en linslus som inget hellre vill än synas och presentera sig själv - en potentiell frivillig i Idol eller kanske förnedrings-tv av något slag.

Inget fel på Månen i Väduren, symbolen representerar folkdjupets djupa vilja att "bli någon", att få pappas eller mammas erkännande. Svenska folket har t.ex. denna Måne i Väduren men djupt kväst och negligerad från alla håll och kanter eftersom Månens disponent Mars står så fasansfullt illa till i äganderättens Oxe.

Lustigt nog samma placering som i skandalhoroskopet om spionmjukvaran Prism! Den naiva medborgaren som ursinnigt konsumerar för att åtminstone få någon bekräftelse - från prylar - i en värld där ingen längre bryr sig - denna naiva medborgare inser nu plötsligt att den nya konsumtionsreligionen - nätupplevelser - sviker dem. Att pappa-mamma huggit en dolk i deras ryggar.

Det är synd om de människor som verkligen är små och inte kunnat formulera något annat liv än konsumtionsherrarna duperat dem att leva, men bara så här kan själar växa. Uppenbarligen är planeten Jorden för närvarande tillhåll för rätt omogna själar eftersom "chockterapin" är så pass banal. 

Det intressanta är således att vi har populasens planet Månen i spänd opposition med den kontrollerande övermaktens Saturnus. Men den här oppositionen återkommer varje månad, om än inte alltid i samma intressanta teckenpar - Vädurens själviska egenintresse kontra Vågens sociala kontakt och sjyst behandling av "den andre".

Det här året ligger hybrisens axel - månnoderna - i det här teckenparet där man brottas med problemet jaget kontra det sociala deltagandet.

Både norra månnoden (Drakhuvudet) och södra månnoden (Draksvansen) kallas onda demoner i indisk astrologi och skillnaden är att det är Huvudet som i girigt övermod söker ta för sig (eller mäta sig med gudarna) och det är vid Svansken man inser att, "Ooops! Där blev jag bestämd halshuggen för min omåttlighet". Draksvansen får känna av den fulla skulden för det brott mot de kosmiska morallagarna som det hungrande Drakhuvudet inte ens fattar vidden av. 

Som tidigare nämnt tycks den indiska myten levandegöra månens bana och hur populasens planet likt ett ständigt skiftande tidvatten ibland förhäver sig relativt solens plan (ekliptikan) och vittnar hur den lägre söker bli som gudarna (Solen) men snart nog vingklipps för denna överträdelse och sedan tillbringar ett halvt månvarv på södra latituder relativt den gudomliga solens egen väg.

Hur kan man relaterad denna eviga berättelse om omotiverad självförhävelse och dess bestraffning till avslöjandet om Prism? Tja, det är kontrollsamhällets Saturnus som anknyts till det äregiriga Drakhuvudet och därför signifierar att detta inte är den normala Saturnus "upphöjd" i Vågskålarna för en perfekt balans mellan människor utan någon form av nidbild av samhällelig harmoni. 

Populasen i Väduren - det amerikanska folket och hela världens torskar på IT-fascismen (som den här bloggen med full rätt kallat fenomenet) - kan med rätta känna sig som de som bestraffats för sin naiva "me too"-mentalitet, Vädurens korttänkta vilja att synas eftersom man tycker man "finns" mer än om man avstår från att sälja sin integritet till vartenda socialt forum.


Bakom Månen i Väduren och Saturnus i Vågen har vi förstås disponenterna Mars respektive Venus. 

Som jag sade om Sverigehoroskopet betraktat ur folkligt perspektiv (Månen i Väduren som ascendent) är det inget fel på svenskarna, Väduren i första huset gör Mars till en verksam välgörare (om än det eldiga och lätta sinnet disponerat en Mars som kört fast i mörk och trög Jord knappast är någon drömplacering för ett folkkynne).

Till skillnad från den svenska folksjälens djupa fattigdomskomplex, som binder nationens kollektiva psyke så hårt att t.o.m. byfånar som Borg och Reinfeldts lyckades ta makten med sitt ekonomiska och falska tomprat, visar skandalhoroskopet om Prism dessutom att folkets känslor får en rejäl knäck när de inser att de alla blivit halshuggna (Draksvansen) i sin vilja att sticka ut nyllet på nätet som Väduren/Barnet och visa upp sig.

För den som likt Väduren söker visa sig på styva linan är å andra sidan Venus lugnare och mer kooperativa dimension inte alls tillfredsställande. Väduren i första huset förvandlar Venus (jämvikt) till ett tillstånd som är fientligt mot det lilla Barnet/egots djupa vilja att bryta sig ut och stolt visa att det också är Någon och inte bara ett nummer i folkhavet. Faktum är att även kontrollplaneten Saturnus är en "verksam illgörare" för Väduren i första huset.

Dygnet då USA:s spioneri mot sina egna briserar följs således ur folkets perspektiv (Månen) av rätt otrevliga signaler på himmelen: den verksamt ond Stat har antagit rent gemoniska (Drakhuvudet) proportioner i sina försök att kontrollera den sociala endräkten (Vågen), och Saturnus likaledes onda disponent Venus står häpnadsväckande nog i det tredje huset för IT-utrustning och kommunikation, tillsammans med planeter som visar den exempellösa överdrift på banalt it-leverne som mänskligheten i väst lurats in på.

Ärligt, jag var dataprogrammerare för 12-14 år sedan men känner nu bara förakt över vad den här yrkesgruppen på Marknadens begäran tillverkar för den allt dummare slutanvändaren. 

Hörde på radioprogrammet Spanarna någon skämta om "gamifieringen" av hela samhället. Människorna har sannerligen blivit mentala slavar på bara ett årtionde med internet. Det här kan vara slutet på västerlänningen för dummare än så här kan man inte bli - att missa hur Storfinansen förslavar hela länder medan narkomanerna sitter och knappar frenetiskt på sina "smartphones", totalt omedvetna om i vilket SPEL de själva befinner sig.

Det är värt att notera att den förenklade tabellen över planeters verksamma natur dessutom - ur den frihetstörstande Vädurens perspektiv - anger att IT-planeten Merkurius är ren och skär ondska! Ja, inte skulle jag ge ett Barn Merkurius gåvor. Barnet skulle direkt falla i alla fällor den baksluga Merkurius som Affärsman tänker ut. 

Att sedan Jupiter för stor förmögenhet eller enastående framgång är helt och hållet god i sin tredjehusplacering måste avvägas mot att den överflyglas av två onda planeter i samma sektor för kommunikationshjälpmedel. Den egocentriska populasens barnsliga tilltro till sina apparater visade sig ogrundad. Falska djävlar manipulerar dem - lika falska som Eva Hamiltons kombinat av SVT/Radiotjänst som försöker manipulera lagen till att betyda att en dator är en tv för att håva in någon miljard ytterligare i licenser. 

Total galenskap råder i västerlandet just nu, och vi väntar alla på en Messias från en högre värld eller på att någon dåre här nere ska starta ett Tredje Världskrig. Västerlänningarna har inte längre visdom nog att rädda sig själva från sin sekulärt betingade dårskap.

*****

Tillägg vari denna världens herre, Djävulen själv, visar sig

The Guardian var först med nyheten och eftersom engelsk lokaltid är fem timmar före Washington DC gav det en ledtråd som jag missade. För att USA skulle ha kunnat publicera samma nyhet i princip samtidigt måste den ha dykt upp i Washington Post på kvällen. Om The Guardian släppte nyheten vid midnatt var klockan sju på kvällen i DC och det är det klockslaget jag prövar på följande horoskop, nu med en fysisk ascendent.




Även om tidpunkten är rent hypotetisk (och ascendenttecknen drar förbi östra horisonten snabbt under sommaren), stämmer den kontrollgalna Drakhuvudet med Saturnus perfekt i tionde makthavarhuset. Den blir nämligen också ascendenthärskare när diktatorn och stabilitetsgaranten Stenbocken stiger i öster (händelsevis Obamas egen Stenbocksascendent).

Det ger i sin tur samma galna besatthet av ideologiska fiender som i Fredrik Reinfeldts horoskop, som också ser suspekt aktivitet i sjätte huset för "fienden".

Men även utan ascendent får det nya rönet om en sen publicering av nyheten den effekten att allt det i och för sig träffsäkra som sagts om Månen i Väduren som en folkmassa av tanklös linslustyp nu ge vika.

För den Måne som faktiskt gäller när avslöjandet om den massiva korruptionen av HELA VÄRLDENS INTEGRITET under Barack Obama är sannerligen också den här bloggens käpphäst: den antika judiska läran om hur sinnelagets Måne i Oxen alls inte är "upphöjd" i Oxens tredje grad på ett gott sätt, utan för att det är här vi exakt kan se Satans eget arbete med att korrumpera själen och vrida den i riktning mot oandlig världslighet!

Bloggen innehåller i princip hur mycket text som helst, och vilken bättre signal än Månen med Mars och båda skadade av Satans huvud, kan man tänka sig?

Det är naturligtvis också ett skrämmande besked om Mona Sahlin - Obama-supportern - och hennes fruktansvärda högervrida form av socialism - hon har Månen, Mars och Algol i Oxen.

Att vi nu får en nymåne i Satans tecken understryker hur oändligt viktigt det här horoskopet är. 

Så glöm småpratet om den lilla duperade folkmassan med dess naiva förhållande till nätet och vilja att synas och visa upp sig (Månen i Väduren). Den här Månen är något helt annat och visar prov på en långt djupare och mer satanisk korruption än Draksvansens upplevelse av att ha blivit dragen vid näsan eller bestraffad. 

Jag är inte ens säker på att vi ska diskutera nätets användare i samband med denna kollektivets Måne. Oxen eller Jordelementet handlar om pengar. Terrorbekämpningen är inte ens huvudgrejen med PRISM, det är återigen den globala motsvarigheten till Svenskt Näringsliv vi ser i horoskopet: Storfinansens önskan om att kontrollera och kartlägga sina kunder. 

The Guardians upptäckt borde leda till västerlänningens slutliga revolution mot konsumismens ekorrhjul, men det kommer den naturligtvis inte att göra. Så dumma är nämligen människorna att de gärna lever och dör som dumma kreatur än skapar sig en intellektuellt tillfredsställande tillvaro.


Inga kommentarer: