Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 19 juni 2013

Folkets chaufförer i strejk

Människor av vanlig "hygglig" högerövertygelse knotar på när arbetsgivarna i praktiken sänker deras löner genom att kräva mer och mer arbete av dem. Men de har varken en tillräckligt utvecklad världsbild eller distans till sina produktions- och konsumtionsinriktade livsstilar för att fatta den verkliga katastrof de passivt bejakar och låter bli deras sociala verklighet, deras egen ohållbara morgondag.

Nu har busschaufförerna (kommunalarbetarna) fått nog av Arbetsgivarens utnyttjande av människor genom horribla arbetspass och gick från midnatt ut i strejk. Stockholm, högernästet med den utbredda moderata korruptionen, kommer att i hög grad lamslås.

Det sideriska horoskopet är hyperintressant, eftersom det påminner om hur zodiaktecknen en gång var tänkta att fungera - som träffsäkra symboler.



I den gamla babyloniska zodiaken passar Solen just nu passerar transportmedlens tecken Tvillingarna (för en gångs skulle håller den tropiska västzodiaken med). 

Dessutom är det ett intellektuellt Luftelementet som har att göra med avvägda och medvetna manifestationer. Strejken är helt enkelt ingen spontan mobb som samlas och hötter med nävarna utan en åtgärd i full medvetenhet från chaufförerna om det helvete de, som så många andra yrkesgrupper, hamnat i sedan högern förgiftat hela samhället med den marknadsliberalistiska ekonomismen, där var människa reducerats till bara en liten enhet i räknenissars Excelark.

Extra talande är att det är folkets symbol Månen som stiger upp i demonstrativ tiondehusposition (visar makt och muskel) från och med midnatt (om man ska vara petig, redan två timmar före midnatt). 

Och på folkets (Månen) sida står Saturnus för lag och just nu! Den hungrande demonen Rahu (norra månnoden) i tionde huset bara förstärker effekten (strejk) och kan kanske tolkas som en problemskapare i de effekter den goda saken får för vanliga resenärer.

Saturnus är upphöjd i Vågskålarnas tecken och det är den här placeringen, som Edward Snowden - "Amerikas viktigaste visselblåsare någonsin" - har visat, som är den sociala rättvisans placering. Rättvisans gudinna Justitia (Nike hos grekerna) kan ses som en kombination av Venus och Saturnus.

Mot folkets Måne står ledarnas Sol. Typiskt nog hittar vi skurken i transporttecknet Tvillingarna, så att folkets maktmanifestation i rättvisans tecken kontrasteras mot ledarna som kombinerats med rikedomssuktande Jupiter i FIENDENS SJÄTTE HUS! Här är chefen Solen "a bad guy" - i synnerhet ur folkets (Månen) perspektiv! 

Man ska inte glömma de "jordbruna" i sjätte och tionde husen - dessa är "resurshus", och det intressanta är att Månen/Saturnus vanligen indikerar trälar och maktlösa och Solen/Jupiter de stormrika och privilegierade. Här vänds situationen genom de tolv husen som pricken över I, och folket markerar från befälhavande position mot Solen/Jupiter att transportbranschen - transporten av arbetsråttor i det här rubbade samhällssystemet - helt har spårat ur.

Det är en påfallande markerad och frihetlig Tvillingarna i år, just nu har vi ständigt aktivistiska Solen, förmögenhetens och framgångens Jupiter, kommunikationens Merkurius och jämviktens (och pengarnas) Venus i tecknet. Det är ingen slump att vi befinner oss mitt i skandalen med USA som världens största spionmakt i luften just nu.

Visserligen är några av de här planeterna "verksamma välgörare" ur Stenbocksascendentens (strejkens) perspektiv, men sjätte huset är och förblir ett ont hus för allt oönskat här i världen. Det dominanta budskapet är naturligtvis att Solen/chefen här har Fiendens roll.

Fiende till vem? Som bloggen visat indikerar det sjätte huset i analogi med Jungfruns tecken egenintresset i kontrast mot viljan till sociala samförståndsslösningar, vilket representeras av nästa tecken, Vågen. När ego och resurstänkande kombineras, då får vi "Samhällets Fiende Nummer Ett" - vilket astrologin häpnadsväckande illustrerar genom det man trodde var en vän Jungfru! (Garbo, Sol-Jungfru: "I want to be left alone" - den arketypiska anti-sociala instinkten.)

Enkelt uttryckt: Jungfruascendenten Fredrik Reinfeldt vill inte dela med sig via skattsedeln, för han bryr sig inte om samhället bortom sin privata arbets- och konsumtionssfär. 

Omvänt förmådde den store tänkaren Isaac Newton via sin Vågascendent sätta så många "perspektiv" i relation till varandra att han blev en av det västerländska tänkandets fixstjärnor. Beethoven, också med Vågascendent, relaterade harmoniskt toner med varandra och blev en av västerlandets största ikoner för värden som harmoni och proportion! Inga "särintressen" där inte (som Reinfeldt brukar morra, för att få folk att se åt ett annat håll och missa att han själv representerar ett sjukligt särintresse). Jag har sökte världsberömda humanister med Vågen i öster, men de horoskop jag samlat in tycks innehålla fler vetenskapsmän.

Naturligtvis har en del Jungfrun-i-öster producerat gott, kanske för att de har starka altruistiska positioner på himmelen och omvänt har vi omdömeslösa vågskålar som River Phoenix, den lovande skådisen som knarkade ihjäl sig, eller den helt obalanserade Joseph Stalin, kommunistisk massmördare. Julian Assange, Vågascendent, är det inte lätt att bli klok på - en visselblåsare typ Snowden förvisso, men är han mest en galen rättshaverist?

Margaret Thatchers "upphöjda" Saturnus i Vågen i öster är också en anaomali - varför var hon folkets fiende trots den här placeringen? Svaret är troligen att hennes övriga stjärnhimmel inte levde upp till det oerhörda krav som den omutliga Saturnus i den sociala jämlikhetens tecken ställer. Om den här planeten perverteras av egoism, då får man istället en groteskt självtjänande lögnerska som Annie Lööf, en som bara låtsas spela "hur ska vi styra samhället"-spelet men bara är i showen för att gynna sig själv.


Strejken i medierna: SR, DN, SvD, AB, Expr

Inga kommentarer: