Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 6 juni 2013

Fantombild av moderat mentalitet

Den som efter en blick på illustrationen härunder tror det är ett tendentiöst inlägg som man klarar sig utan, läs den chockerande sammanfattningen i SvD av Stockholmsmoderaterans korrupta förhållningssätt till skattebetalarnas pengar. Återvänd sedan till den här texten för att förstå mekanismerna bakom människor som sjunkit så lågt.




Låt oss på självaste nationaldagen se vad det är för mentalitet svenska folket dragits in i under reklambyråpåfundet Nya Moderaternas medieunderstödda hjärntvätt. 

Notera, när det nu börjar gå moderaterna riktigt illa hur medierna, ryggradslösa kräk, hoppar på det regeringskritiska tåget! Alla försöker profitera för egen del på allt. Och det är faktiskt det som utmärker moderat mentalitet, vilket följande spektakulära studie i djuppsykologi kommer att visa. Inget för folk med klen uppmärksamhet men desto mer tankeväckande för dem som börjar vakna upp ur Per Schlingmanns förföriska näringslivspropaganda till självständigt tänkande. 

Moderaterna har till och med fått ungjävlar från helvetet att verka rumsrena. Sätt bara på dig en avslappnad kofta och spela svensson - och folk tror genast att du är en av dem och skänker dig sitt fulla förtroende! Men nu är det slut med mytspridandet. Bloggen slår ännu en spik i kistan genom en suggestiv studie.

Alla vet väl nu att den köpta regeringen jobbat för att dumpa löner och sänka skatterna med Storfinansen som de enda egentliga vinnarna. Moderaternas eget bidrag tycks mest bestå i hatet hos män som Fredrik Reinfeldt och Anders Borg mot den socialt demokratiska välfärdsstaten - se bara hur "arbetslinjen" slussat ekonomiska medel från de fattiga till de rika, om du betvivlar att regeringen vill göra vissa av oss till underklass och sedan påstå att det är individens eget fel! Det är så diaboliskt det som hänt i Sverige de senaste sju åren att man saknar ord.

Allt detta har förlöpt enligt en bisarr variant på "den amerikanska drömmen" och "bra karl reder sig själv" eller "sin egen lyckas smed" i kombination med ett patologiskt hat mot social demokrati (se bara i samband med Slussenprojektet hur Stockholmsmoderaterna ständigt förgriper sig på sina omgivningar och föregriper laga process.)

När bloggen i februari 2012 redovisade de dominanta Grundprinciperna hos moderata och socialdemokratiska politiker på lokal och nationell nivå var dataunderlagen knapphändiga - 107 moderater att fördela på de tolv zodiaktecknen. Den sekuläre svensken har ingen kunskap alls om hur astrologin bottnar i antikens största tänkare, män som Platon och Plotinus, men kristendomen bär skuld till att västerlandet tappat greppet om den mäktiga antika världsbilden med dess skarpa insikt i tillvarons drivande principer. Reinfeldts "drivkrafter" vissa man t.ex. förr att de bara handlade om en ytterst primitiv närighet.

Statsministens sideriska soltecken Kräftan handlar just bara om att skydda sitt eget skinn (och hur har "landsfadern" inte bevisat den ursprungliga sideriska zodiaken genom att i princip enbart ägna sig åt att dissociera sig från varje anstymmelse till ansvar för alla misslyckanden, samtidigt som han predikat ordet "ansvar" så länge det var möjligt).

Den antika zodiakens tolv symboler kan kallas "drivkrafter" men det finns dem med en helt annan orientering än de Reinfeldt verkar för. Här finns både kärlek och altruism, kvaliteter som totalt saknats hos Sveriges ledare under de senaste sju åren. Och nu är resultaten helt uppenbara!

Vid senaste sammanräkningen hittar jag en markant ökning hos den här uppseendeväckande gruppen svenskar, moderaterna, genant infiltrerade av näringslivet och just därför som Reinfeldt högt pladdrande om andras "särintressen". (Notera hur han ständigt regredierar till den kriminella barnhjärnans försök att peka på något annat för att avleda uppmärksamheten.) Uppenbarligen har det senaste året innehållit många tillfällen att ta notis om vettlösa moderata partsinlagor i medierna!

Med en dubblering av underlaget är det passande att se om den lilla pilotstudien håller måttet eller om zodiaktecken som låg närmast moderat mentalitet bara var en slumpmässig dyning på tillvarons krängande hav.

Det här testet utvidgar marginellt av studien av 188 moderata horoskop från oktober 2012. Den som läst det vet ungefär vad som väntar. Dagens 215 datapunkter tillför dock några nya tankar. Ja, faktiskt en delvis ny berättelse.


Sol, Måne, Jupiter hos
215 moderata politiker
28 12 16
17 20 16
16 14 22
18 23 13
13 21 24
18 13 13
14 15 20
19 22 17
19 18 14
15 13 23
22 19 19
16 25 18
Snitt:
17,9
Signifik.
rel. snitt
(±40%):
<=11 e.
>=25


Här händer det saker i zodiakens första och mest begränsade tecken, ego-principen Väduren, och i det sista och mest gränslösa tecknet, all-kärlekens princip Fiskarna.

Ser man - och det ska man - Sol och Måne som en duad, med Solen som den drivande principen och Månen som reflektionen över Solens (upp-)LEVDA ERFARENHETER FRÅN ÖGONBLICK TILL ÖGONBLICK (Solen = ögat, blicken för det nuvarande), då uppstår en remarkabel berättelse om det moderata psykologiska dynamiken.

Partiet representerar de minsta själarna på Jorden, de som står under Barnets arketyp. Redan i västerlandets äldsta astrologiska dokument, den latinska "Astronomica" (1a årh) görs kopplingen mellan Väduren och Barnet. Tveklöst hade västerlänningarna förstått babyloniernas tankar i sitt arrangemang av zodiaken. Barnet följer som tionde tecken efter moders- och näringsprincipen Kräftan. Eftersom den antika talbasen var 1 och inte 0 ansågs graviditeten förr vara i tio månader.

Den "arttypiska" moderaten är alltså lika självisk som ett nyfött barn vars ego först av allt måste etablera sig i världen och få bukt med den plågsamma hungern som kommer från kroppen (men det förstår kanske bebisen inte än - det är bara en outhärdlig plåga). Det är överhuvudtaget inte fråga om att ställa frågor om det egna egot har några samhälleliga skyldigheter.

Att sätta en Vädur som politisk ledare med det här tecknets hypersubjektiva och ibland rent solipsistiska mentalitet är att be om krig. Se bara Nazitysklands Führer Adolf Hitler vars födelsedag föll just på gränsen mellan Väduren och Oxen, men där den sideriska zodiaken klargör att det handlade om ett förvuxet barn och hans egen åsikt om vad som var bra människor vilka som var undermänniskor. Hitler hörde sitt eget soltecken som på latinet heter Aries och formulerade den rasistiska läran om att arier var ett högre och ädlare folk än alla andra. 

Pikant är förstås att Solen i astrologin anses "upphöjd" i just Väduren. Det ger Barnet och egot den självsäkerhet det behöver för att etablera sig i livet, men att "bli någon" är en oerhört farlig motivation för ett samhälle. Ett sådant land är snart i krig med sin omvärld eller sönderrivet i inbördes slitigheter eftersom alla uppmanas att bara se till sitt eget "självförverkligande". Det är ungefär lika illa som ledande princip som Fredrik Reinfeldts Solen i Kräftan i 11e idealhuset. 

Visst, trygghet och mättnad är också ett slags ideal, men det är ovärdigt en medlem av arten homo sapiens att inte kunna tänka bortom kroppens omedelbara behov! Ändå har svenskarna vald en sådan här begränsad ledare vars födelsehoroskop genast kunnat ses i regeringen Reinfeldts beredvillighet att låta sig köpas av restaurangnäringen (Kräftan = magen) med en generös gåva på 5,4 miljarder som följd. Korruption är bara förnamnet och Kräftan är just det tecken som tydligast representerar Naturens korruptibilitet.

Den typiska moderaten är alltså ett själviskt ego - den innersta drivkraften handlar allraminst om social jämlikhet utan bara att själv ta plats. Som Sol-Väduren Hitler sade, "arierna behöver livsutrymme". Tänk en stor lekhage åt Bebisen/Vädursbaggen att rasa runt i och förstöra allt dess horn stångar mot.

Men det intressanta är hur det omvärldsmedvetna sinnelaget (Månen) i "typbilden" av moderaten är konfigurerat. Nytt för detta test är att Månen segade sig upp till signifikant överrepresentation. Det är fortfarande så få datapunkter att resultaten fluktuerar något, vid 188 datapunkter var Månen i Fiskarna välrepresenterad men nådde inte riktigt den valda gränsen för "signifikant överrepresentation".

Fiskarna är kluvet tecken. Själen är kapabel att simma uppåt mot sitt himmelska ursprung men den kan också dras med i de vattenströmmar som för den ner mot de lägre världarna (hela vägen ner i helvetet). Addera till detta vägval som måste göras i Fiskarna att vi nu talar om den osjälvständiga Månen, som för sin reflektion är helt beroende av ljuskällan Solens direktiv.

Gissa vilken väg, "Vägen upp" eller "Vägen ned" Månen i Fiskarna tar om Solen bespetsar sig på Barnets livsväg!

Sådan är den kollektiva beskaffenheten hos de pinsamma politiker svenska folket gav rätten att sköta deras affärer. De kriminellt egoistiska satte genast igång - som barn i sandlådan - med att mobba med mindre, de svaga de arbetslösa - och roffade åt sig själva, allt naturligtvis styrt från de verkliga härskarna som köpt dessa spolierade Barn med hemliga partibidrag. Moderaterna är Storfinansens, byggherrars och riskkapitalisters köpta små rötägg.

Sveriges nationaldag i onådens år 2013.



*****


Del 2 - vari det verkligen hettar till

I det här testet används den materialistiska världsbildens dyrkan av statistik eller "hårda siffror". Astrologin lär istället ut läran om Arketypernas primat. Vår värld byggs först i medvetandet och bara sekundärt kan man börja räkna på antalet förekomster av en viss Arketyp eller Princip. Bara mycket ointelligenta själar behöver gå denna omväg, de som har sin inre ande ännu levande (trots förkroppsligandet som människa) ser med egen blick och förstår hur landet ligger under moderaternas tid på jorden.

Men låt oss prova den här hybridmetoden, att via kvantitativ observation söka återfinna principen bakom fenomenet. Vad är det då för slags ego, för slags Sol i Väduren, som driver den typiska moderaten? 

Som bekant anser indisk astrologi att planetens bakomliggande disponent vara den verkliga boven i dramat. I fallet Väduren är det därför planeten Mars som kan berätta något mer om vilken typ av egoistisk separatism som dominerar den moderata mentaliteten.

Tabellen repriserar Solen, Månen och Jupiter från testet med 188 moderathoroskop och råkar därför händelsevis rymma Månens disponent Jupiter. Den typiska moderatens sinnelag är således långt mindre avancerat än vad Månen i altruismens och självförsakelsens Fiskarna låter antyda. Det är Jupiter i Lejonet som dominerar denna kolumn och Lejonet är visserligen ett tecken som potentiellt kan vara väldigt generöst men också väldigt uppblåst och självupptaget ("salongslejonet" mer intresserad av att ett eget liv i lyx och flärd än att se till folkets väl). 

Här måste viljan till allmän välfärd vara helt ur styr eftersom a/ Lejonet är en individualist och därför likgiltig för högre, universalistiska principer, och b/ dess disponent Solen bara är barnet i Väduren (och det är ju Solen som kontrollerar Lejonet och därmed förmögenhetsplaneten Jupiter). Titta bara på salongslejonet Carl Bildt så förstår du exakt hur en moderat ser på sitt ansvar. Han twittrar, bloggar och glittrar på premiärer och kör överhuvudtaget ett totalt solorace. Klassiskt salongslejon eller en verkligt dålig regent. 

Det är en gåta att Annie Lööf inte också är moderat, men den äregiriga kvinnan såg väl att det partiet hade alla viktiga poster tillsatta för överskådlig framtid.

Mars positioner redovisas inte i tabellen, men det är intressant för vår fantombild av den typiska moderaten att se dess orientering för denna politik som springer ur barnets oförmåga att se till annat än sina egna behov.

Mars i:

Väduren - 21
Oxen - 23
Tvillingarna - 20
Kräftan - 20
Lejonet - 18
Jungfrun - 28
Vågen - 18
Skorpionen - 18
Skytten - 10
Stenbocken - 9
Vattumannen - 18
Fiskarna - 12


För att förstå den här sensationella indikationen av vilket slags egoism moderaternas representerar, måste man ha följt bloggens tidigare diskussioner av hur ett land definieras av dess högsta ansvariga ledare - antikens tänkare talade om kung av Guds nåde, och det ligger en djup sanning i detta. 

Vad vi här hittar är nämligen en makalöst tydlig indikation på att det är aggressorn Mars - en diskriminerande och hårklyvande och materialistiskt orienterad typ som ger oss den kanske fulaste sortens själviskhet som astrologin har symboler att beskriva. Det är samma Mars i Jungfrun som stiger i öster i Fredrik Reinfeldts horoskop och som omvittnar en kriminellt diskriminerande apartheid-mentalitet. En människa som verkligen vill att bara den dugliga ska överleva i Sverige och att de svaga kan fara och flyga bäst de vill. Typmoderaten är alltså barn från helvetet eftersom legenden ju berättar att Jungfrun våldtogs av Helvetets herre Hades och rövades ner i Underjorden.

Och "Underjorden" är i mytologin en metafor för själens slutliga och tragiska fall ner i en jordisk kropp och den materialistiska sömn som detta vaggar in de flesta i. 

Det intressanta är nu att Reinfeldt 1993 kallade svenskarna ett "sovande folk", med vilket han avsåg högermyten om ett slappt och bidragstagande folk. Vår fantombild avslöjar att det i själva verket är Reinfeldt och hans liknar som sover. Dessa är de helt andligt döda här på jorden och därmed den verkliga människans värsta fiende. 

Moderaterna är Djävulens barn, avkomma till "denna världens herre" Pan. 

Pans koppling till den vegetativa "tillväxtsjälen" avslöjar genast varifrån moderaterna pengafixering kommer från och varför de har en så liten världsbild. Allt bortom naturliga drifter eller drivkrafter förefaller vara rena grekiskan för dem. Inte konstigt att moderater saknar all kultur och bara kan prata fitness och cafe latte eller den senaste kommersiella produkten. De utgör en obehövlig del av mänskligheten, ett parasiterande skikt av själviskhet på jordytan som håller den verkliga och goda människan undertryckt. 

Som bloggen visat är det Jungfruns tecken som symboliserar exploateringen av Jorden i det att Jungfrun söker maximera naturens naturliga avkastning. Men mot profitörens "tillväxttänkande" finns framtidens melodi (som några redan nu börjat nynna): "nolltillväxt". Detta ideal väntar redan i nästa zodiaktecken Vågen, och det kommer att befria Jungfruns tecken från hennes onda konnotationer (profit/slaveri) och återställa hennes renhet. Men f.n. är hon befläckad av Underjordens herre Hades och hans följe av döda zombiemänniskor med deras grunda materialism.

Om man ser med vishetens öga på just soldisponentens olika placeringar är det knappast förvånande att den goda människans tecken Skytten är den placering en moderat Mars skyr mest av alla! Mars ynka 10 placeringar i Skytten är ett talande bevis för hur profitören Jungfrun hatar den "slösaktiga" Skytten, vars gudomliga och generösa härskare Jupiter lovar "allt åt alla". 

Att Skytten som soltecken var tydligt representerat bland just Vänsterpartister är också ett enkelt fynd som dock vinner i signifikans i upptäckten att den dolda soldisponenten hos moderater håller sig borta från detta tecken. Låg själviskhet kan inte samexistera med höga och nobla föresatser för en värld som som helhet mår bra! Jungfrun ser bara till sitt eget åkerfält.

Varför Mars i Stenbocken med bara 9 placeringar är den mest atypiska disponenten till det egoistiska Barnet, är högst begripligt. Stenbocken representerar Staten eller den verkställande makten och det är ju denna moderaterna (och deras hemliga bidragsgivare) hatar mest i världen. 

Det är därför inte förvånande att det zodiaktecken som tar ett övergripande materiellt ansvar (Jord = resurser) är den sista plats varifrån en moderat vill verka. Det här partiet är verkligen platsen för mänsklighetens mest själviska små skitstövlar, folk utan något som helst intresse av att förstå till vilken värld de fötts! 

(Passande nog dominerade därför Stenbocken som soltecken bland cirka 100 (s)-märkta politiker i det testet - tecknet som där Reinfeldt bara pratar ordet "ansvar" verkligen tycks förmå uppleva en solidaritet med samhällsstrukturen och förstår varför samhället måste vara en osexig koloss - det är till för att ge alla en stabil grund och inte bara egoistiska smartskallar.)

Med hela fyra nyckelkriterier (Solen-i-Väduren, Mars-i-Jungfrun, Månen-i-Fiskarna, Jupiter-i-Lejonet) ger mina 7500 sparade horoskop bara en förväntad förekomst om ett tredjedels horoskop. Mycket riktigt kammar en sökning på "typmoderaten" noll. Med en så precis definition som Sol och Måne OCH deras respektive disponenter behövs våldsamma mängder rådata för att kunna se om detta ute bland folk resulterar i rena skitstövlar. 

Det här är en illustration av Platons Akademi - antikens studier av komplexa "Former" eller "Idéer"! Det var här västerlandets intellektuella historia började. Och se vilket praktfiasko västerlänningen under högerns konsumtionskultur är. Knappt någon förstår hur de styrande förringat och trivialiserat medborgarna och deras enda liv här på jorden.

Jag skulle inte vilja gå så långt som att förespråka att alla som vill ta samhällsansvar skjuter minst en moderat, men tänk på det här tydliga astrologiska fyndet när det blir dags för val 2014. En smula ego behövs för den enskilda organismens överlevnad men ego plus social medvetenhet måste väl ändå vara ett definitivt tecken på mognad? Barnets arketyp har sin tid och funktion, men vi blir alla äldre och visare.

Inga kommentarer: