Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 26 juni 2013

Ekobrottslingar, sossar och vårdvinster



Det är på grund av folk som ekobrottsdömde sossen Jan Emanuel Johansson inte Stefan Löfven klarar att säga nej till vårdvinster (SvD, SR, AB). Hela den perverterade högerdelen av hans parti är samma skumrask som denne Profitör, som för bara några år gjorde rubriker sedan han försökt få ut en ockerhyra på 40.0000 i månaden för en lägenhet i Stockholms innerstad. 

Det är bara typiskt att det var låtsassossen och kändisadvokaten Bodström som förgäves försvarade honom under rättegången, mannen som också står över allt och gör som han vill. (Lite av en sossarnas Carl Bildt, men med mindre olja och blod på sina händer.)

Jag är ledsen att säga det, men Månen i Jungfrun visar inga tecken på att släppa den signifikant förhöjda tendens till kriminalitet bloggen upptäckt att den har, och åter sjunka ner i det slumpmässiga bakgrundsbruset. Det är något fel på den här sinnelagspositionen, kanske inte hos gemene man, men I HIMMELEN. 

Och det är de himmelska bilderna zodiaken studerar. Det är med andra ord ingen slump att så mycket negativa traditioner hopats på detta tecken. Det är något djupt olyckligt över människor som jagar vinst i allt de gör, utan någon förmåga att förstå att det är saligare att ge än att ta.




Det är också rätt typiskt att jag nyss tappert försökte lätta Jungfruns bördor genom att tala gott (utifrån några självupplevda fall) om Månen när kärlekens Venus bestrålar den från sitt upphöjda läge i Fiskarna.

Och så kommer direkt Johanssons horoskop med denna ingrediens och ÄNDÅ en cynisk berika-sig-själv-tendens.

Men här är det lätt att se varför den självuppoffrande Venus i Fiskarna inte har någon chans, även om man vagt kan skönja planetens närvaro genom just "hem för stökiga barn" - Fiskarna står för för samhällets olycksbarn och olika vårdinrättningar.

Omoralens Mars är nämligen också verksamt ond när Jungfrun intar förstahuset och här attackerar Mars (med den stora illgöraren Saturunus) ex-sossens Jungfru-sinne och gör den här Månen extra bedräglig och profitlysten.

Den som vill kan också titta på horoskopet för Nya Moderaterna och skratta åt hus mycket bättre denne Johansson passar in med det partiets egoistiska profil. Jungfrun i första huset hos båda, en OND förmögenhetsplanet Jupiter och Solen i ett fall och Månen i det andra, i det åttonde huset för korruption. Det är när olycksbuden börjar bli många, som människor av god vilja drar öronen till sig!

Här begränsar sig kartan till Månens utblick, eller jordklotets eget sinnelag under två dygn. Det är ingen höjdarperiod direkt och man kan bara spekulera i vilka av dygnets timmar som, förutom då Jungfrun rent fysiska stiger över världen, bidrar till bilden av en kall och självisk profitör. 

Skulle t.ex. Tvillingarna i öster ge samma effekt? Även då förvärras nämligen Mars och är inte bara naturlig illgörare utan också "verksamt ond" - jfr samma fenomen hos Fredrik Reinfeldt, Mars i öster i Jungfrun. 

Man kan verkligen se kärleksaffären mellan Nya Moderaterna - Reinfeldts omoraliska Mars-energi passar som hand i handske med partihoroskopets Venus-i-Jungfrun i första huset, och bakom det här partiet finns den onda Storfinansen, illustrerad av en verksamt ond Jupiter, också i partihoroskopets första hus.

Detta visar att Nya Moderaterna ser sig som det nya skattefrälset. Den okunniga och onda medelklassen har lättat sin egen skattebörda och tar ut skiten på de fattiga och de sjuka - och nu senast Radiotjänsts galna upptåg - genom att straffskatta datorinnehav under förevändning att det är licensplitika tv-mottagare. Här bet sig dock profitlystnaden i egen svans, och hela svenska folket - inklusive medelklassen - börjar nu fatta att det är något allvarligt fel på landet under Reinfeldts och Borgs överinseende.

Skattefrälse? Ja, ordet knyter direkt an till de stora astrologiska planeterna Saturnus och Jupiter där Saturnus får släpa på oket och ta allt ansvar, medan Jupiter åker gräddfilen. Ordet frälsning ("räddas från") återkommer i det här inlägget om en av bloggens mest paradoxala upptäckter, att det som i teorin är zodiakens olycksbarn, de världsligt försakande Fiskarna, i själva verket har en väldig förmåga att göra sig enorma rikedomar, åtminstone om den näriga Månen passerar genom tecknet: Zeus Soterius (Zeus Frälsaren) och gårdagens människotyp.

Det är lustigt, det är Månen i Jungfrun som utmärker sig kriminellt och försöker göra sig en vinst på allting (och ofta döms för ekobrott) men det är Månen i motsatta Fiskarna som verkligen kammar hem storkovan! Har detta att göra med att pengarnas Venus anses "fallen" i självkärlekens Jungfru och omvänt "upphöjd" som den osjälviska kärlekens Venus-i-Fiskarna? Dock, återigen, Johanssons Venus-i-Fiskarna var inte mäktig att prioritera godheten framför sin egen girighet... I många horoskop går det knappt att se vilken disposition eller tendens som dominerar, egoorienteringen eller det stora och öppna hjärtats princip...

Inga kommentarer: