Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 29 juni 2013

E. L. James & materialistens ständiga underskott

I inlägget Människans fem kroppar användes storsäljande författarinnan E.L. James för att illustrera en kosmologisk och antropologisk poäng. 


Ju mer jag tänker på saken, desto besynnerligare är hennes "gyttjiga axel" - så många planeter är involverade. Jag provar att testa enbart Månen, den fallna Mars och demonen Rahu i Kräftan för att se vilka andra celebriteter jag råkat fånga upp med samma signatur. 

Av drygt 7500 sparade kartor resulterar James och ytterligare tio. I flera av de här fallen når Månen Kräftan mycket tidigt på dygnet och är vid lunch åtskilliga grader in i tecknet. Det är dock möjligt att någon av skulle visa sig ha ett sinnelag i Tvillingarna med känd födelsetimma...

  • Leopold Ruzicka;13.9.1887 - Nobelpristagare i kemi
  • Theodor Gaster;21.7.1906 - Hyperbildad bibelforskare och religionshistoriker, behärskade 32 antika språk
  • Vladimir Prelog;23.7.1906 - Nobelpristagare i kemi
  • Oliver Smithies;23.6.1925 - Nobelpristagare i medicin
  • Rudy Giuliani;28.5.1944 - New Yorks borgmästare vid tiden för terrorattentatet 9/11 (2001)
  • Chris Wood;24.6.1944 - musiker, medlem i rockbandet Traffic, dog bara 39 år gammal i lunginflammation
  • Kristina Axén Olin;21.10.1962 - moderat borgarråd i Stockholm, behärskar den moderata dubbelmoralen perfekt genom att sitta i Caremas etiska råd
  • Hans Backman;8.2.1963 - folkpartistisk politiker som sökt undergräva lagen om anställningstrygghet
  • Erika Leonard James;7.3.1963 - tantsnusk med dragning mot sadistiskt sex
  • Russell Williams;7.3.1963 - 2 x våldtäkt/mord - stal de kvinnliga offrens underkläder och bar
  • Anonym;00.00.1963 - anonymiserat datum eftersom det är en känd mediapersonlighet inom både litteratur och film. Den aggressiva kvinnan lider av multipel personlighetsstörning med flera sidopersonligheter - alla "män"

Som vanligt är de "gamla kändisarna" ärbara - det beror på att 1800-talsfödslarna i min samling till stor del är just människor som bidragit till mänsklighetens förbättring som uppfinnare, tänkare och liknande. Ju mer vi närmar oss vår egen tid, desto mer "drägg" från skandalrubrikernas värld har inkluderats i samlingen. Man kan därför inte hävda att det är ett mänskligt förfall vi ser ju längre listan fortskrider. 

Men likväl är det tankeväckande att hitta två kräk till svenska högerpolitiker sida vid sida med piska-mig-om-du-är-rik-författarinnan - och därtill en mördare som likt kapten Klänning tycks ha gillat underkläder (se nämnda inlägg om den fallna Mars i Kräftan, det privata tecknet). Den anonyma kulturpersonligheten är också ett extremt fall och man kan inte undvika att fråga sig om det är den tyranniska Saturnus i sitt härskarläge i Jordelementets Stenbock som faktiskt ändå förråar den här senaste gruppen från 1962-63. 

Moderaten och folkpartisten är rövslickare för makten, precis som E.L. James tydligen accepterar sadistisk sex om männen är överklass. Saturnus hackordning påminner totalt om den sittande högerregeringen Reinfeldt och dess horande för smulor från Storfinansens bord. Ett mer kriminellt gäng kan man inte tänka sig. 

Och den onda regeringsskockens huvud har själv en problematisk Saturnus i härskarläge i Vattumannen i 6e huset för "Fienden". Eftersom Saturnus i Vattumannen är en väldigt ståtlig symbol för ett intellektuellt vaket och sammanhållet folk och samhälle, har min tolkning tidigare varit att Reinfeldt, tack vare känt klockslag och kunskap om husplaceringen, HATAR DET GODA SAMHÄLLET DÄR ALLA ÄR INTELLEKTUELLT MEDVETNA OCH VÄLJER ATT HÅLLA IHOP. Han är med andra ord en sociopat, vilket också den onda Mars i egocentriska 1a huset i egentjänande Jungfruns tecken till fullo bekräftar. Två indikationer av samma typ, således. 

Reinfeldt lyckades så snabbt skada Sverige eftersom han hade förstahusenergin och "sossehatet" i sig, och han hade framgångens Jupiter i nionde huset för "de utvalda". Han var med andra ord närmast en ödesbestämd kraft. 

Troligen ville Gud låta honom härja som en Jehu bara för att väcka de ideologiskt naiva om inte rent av sovande svenskarna. Nu förstår de bättre att tåg inte kan rulla och apoteken inte har de viktiga medicinerna om man låter ett rövarpack stjäla från de sjuka, arbetslösa och gamla och ge till medelklassen. Det är en politik rakt från helvetet. 

Någon slags liknande psykisk störning skulle man faktiskt kunna anta allmänt för dem under 1962-63 som föddes enligt samma sökmönster som vi hämtade från den brittiska f.d. mediachefen.

Från 1962 har bloggen tidigare använt SEB-chefen 'Fallskärm' Falkengrens karta med Månen och den giriga demonen Rahu som illustration av Kräftans sämsta utfall (Reinfeldts Sol-Kräfta är en konkurrent). En Kräfta vars behov av säkerhet (materiell och emotionell) är så sjuklig att man är beredd att gå långt för att söka nå känslan av trygghet och belåtenhet med livet. 

Snuskförfattarinnan från England lägger således omoralens Mars till den här anrättningen och introducerar sexuellt våld som ett patologiskt behov. Notera hur folkpartisten som vill beröva de anställda deras trygghet i LAS, mer än något annat kan liknas vid en sadist, väl i linje med den fallna Mars i Kräftan - precis som kapten Klänning förbyttes från feminist till plågoande när han var ensam med en kvinna.

Ett ord bara om musikern som dog i lunginflammation redan vid 39. Nu vet jag inte om han levt ett hårt och slitsamt rockstjärneliv och var helt tömd på energi, men Tvillingarna och härskare Merkurius står för andningsvägar och Saturnus är förstås den som kyler ner:




Även om det här bara är en månascendent som gäller alla under två dygn så ligger ett riktigt klent budskap om det tolfte husets onda daimon och fuktig luft kopplad till en livskraft (Solen) som verkligen är hårt hållen av Liemannen Saturnus.

För egen del passerar Saturnus genom mitt soltecken (Vågen) för närvarande och jag fick bevis på att den fallna Solen i Vågen inte behöver mycket för att gå på knäna. I tre månader sistlidna kalla vinter hade jag en segsliten sak i djupet av lungorna. 

Jag vet fortfarande inte om det var en lunginflammation som kroppen med största möda självläkte men jag vägrar uppsöka kvartersdoktorn sedan det visat sig att min lokala vårdcentral är just den Filippa Reinfeldt och de moderata kriminella stal från Stockholms invånare och skänkte bort till vänner och bekanta för fickpengar. Jag tyckte mig faktiskt känna igen namnet på en av läkare som tidigare behandlat mig för något som en av dem som blev mångmiljonärer på det här korrupta svineriet. 

Eller som första psalmen i Psaltaren säger:

Säll är den man som icke vandrar i de ogudaktigas råd

och icke träder in på syndares väg,

ej heller sitter där bespottare sitta...
Se även: Så gick det till när Serafen reades ut i Dagens Arena. Glöm aldrig på vilken nivå en moderat befinner sig mentalt och andligt. Gruppen varierar mellan urbota okunniga människor till rena djävlar, driva av en avgrundslik själviskhet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har nämnt henne förr - min väninna supermamman med 5 barn på 6 år (varav 3 på 2 år):-) Hon kvalar in här, för hon är född dan efter Axén Olin. Ett i hennes fall oförargligt utlopp för "patologisk giriget"... och jag misstänker att hennes poesiskrivande och intresse för rockmusik långt upp i åren (farit svartklädd land och rike runt på rockfestivaler med något av barnen) också är ett uttryck för något hon bearbetar...
S

Seaward sa...

Ja, det blir ju lite skrattspeglar och Lustiga huset när kändisars egenheter synas. Jag tror jag sagt det tidigare, det är den lilla människans ringa handlingsfält som gör att egenheterna passerar som "nästan normal". Men placera samma "stjärnor" under tusen gångers förstoring (position, pengar, etc) och se vanvettigt bryta ut helt! :-)