Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 14 juni 2013

D I A - L E K T - IK



Dialektik är filosofins mest värdefulla del (Enneaderna I.3.5) för den sätter alla ting i en begriplig ordning genom vilken de kan fattas för vad de är, utan den förorenande mångfald som karaktäriserar sinnesvärlden, i sig resultatet av den (lägre) diskursiva kunskapens manifestation: språket.

http://www.iep.utm.edu/plotinus

Men i detta "förorenade" tillstånd försöker högern och regeringen Reinfeldt hålla människorna fjättrade genom förledande tal om "valfrihet" och "mångfald". Det är bara lömska morötter som Härskarna hänger framför åsnorna för att få dem att lydigt trava vidare med sina bördor där ersättningen för deras släp inte alls står i proportion till de Onda Härskarnas sjuka belöningar av sig själva för att de tar "ansvar" för de simpla kreaturen.

Ja, Reinfeldt kallade svenskarna ett sovande folk, och det stämmer. Varje folkmassa är per definition en död klump av så många tusen ton kött. Den ondska människor praktiserar mot varandra kan fortgå i årtusende efter årtusende eftersom individer sällan vaknar upp kollektivt utan just var och en. Enstaka sanningssägare kan den av makt korrumperade överheten lätt handskas med.

Men kanske är det det som håller på att hända i vår egen tid - ett kollektivt uppvaknande? Upplopp så långt ögat kan skåda? Herr Gris som rider åsnan kanske nått vägs ände? Sverige kommer förstås att vakna sist av alla. Just nu pustar alla ut över att förortsupproren bara varade en vecka och att priset möjligen bara blev något höjda försäkringspremier. Åsnor är verkligen dumma djur.

*****

Det här stycket från länken ovan (och nu översätter jag inte) är DÖDEN för Fredrik Reinfeldts världsbild och fula människosyn: 
Dialectic dissolves the tension of differentiation that makes each existent a separate entity, and therefore something existing apart from the Intelligence; and, on the other hand, that dialectic is the final flourish of discursive reasoning, which, by ‘analyzing the synthesis,’ comes to a full realization of itself as the principle of order among all that exists — that is, a recognition of the essential unity of the Soul (cf. IV.1).
Satans barn vill nämligen inte berätta att alla individer hör samman på en högre nivå (så att det onda man utsätter en annan för, kommer att bli ens eget lidande i en kommande existens). Förstå vad som väntar Sveriges högerpolitiker! Kanske inte redan i nästa liv för det vore meningslöst.

En själ måste hinna producera lite gott innan Ödet kan sända det korrektiva straffet och ta bort goda från människan (till hennes ångest och vanmakt - och början på självrannsakan). Skulle Reinfeldt, Borg och Hägglund straffas redan i nästa liv för deras sjuka privatiseringsmentalitet skulle de helt raderas från universum. Men ödets lagar är konstruktiva, inte destruktiva.
 

Inga kommentarer: