Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 2 juni 2013

Bortom demokratin: Bilderbergkapitalisterna


Filmproducentens skambud på "bara" 77 miljoner
till Johnny Depp har allt med detta inlägg att göra.


SvD/Näringsliv servar med en hel lista av centrala figurer i västkapitalismens mörkaste gäng, Bilderberggruppen och deras styrning av Europas regeringar helt oberoende av vad en dum medelsvensson tror om sin egen betydelse för demokratin. 

Den här världen styrs informellt av en liten liga superkapitalister vars primära mål är att säkra elitens livsstil!

Kommer en socialdemokratisk regering i dag till makten 2014, var så säker på att den kommer att springa Rovkapitalismens ärenden. Det var för att Stefan Löfven så snyggt förklarade rovdriften på skolor och sjukvård i Sverige "omöjlig" att avveckla som han bevisade sig inför detta jordens avskum i höga positioner och nu har bjudits in på deras årliga möte.

Med Löfven räknar jag till 27 namn i artikeln, men partiledaren liksom hans företrädare Mona Sahlin går bort eftersom de bara var inbjudna genom någon som gått i god för dem. Jag eliminerar dessa liksom, möjligen med orätt, Fredrik Reinfeldt, men låter stå Anders Borg och de extremt suspekta moderata ministrarna Ewa 'exportera vapen till diktaturer' Björling och Gunilla 'biståndspengar flyttar vi till andra områden' Carlsson.

Samtidigt tillhör inga svenska namn förutom Jacob Wallenberg tungviktarna, så det här lilla testet på vilka av zodiakens principer som dominerar, kan med fördel delas upp på ett A- och ett B-lag. 

Här kommer jag bara att undersöka tungviktarna och för omväxlings skull slår vi ihop sol- och månpositionerna och gör en "fantombild" på dessa mörkermän. Kollektivt representerar de något mer än de enskilda horoskopen.

Tungviktarna:
  • David Rockefeller - bankman
    Ox-Sol/Måne/Venus: stavas P-E-N-G-A-R
  • Henry Kissinger - korrupt politiker, gjorde som Carl Bildt, byggde privat förmögenhet under sin politiska karriär och tvingades avgå pga. intressekonflikterna
    Ox-Sol / Jungfru-Måne/Saturnus: stavas egennytta och P-E-N-G-A-R
  • Mario Monti - premiärminister, EU-kommissionär
    Fisk-Sol / Lejon-Måne
  • Henry Kravis - riskkapitalist
    Skytt-Sol / Ox-Måne/Mars/Saturnus: stavas global blick för P-E-N-G-A-R
  • Jorma Ollila - styrelseordf. Shell
    Kräft-Sol / Lejon-Måne/Merkurius/Saturnus: stavas: storhetsvansinne
  • Peter Sutherland - affärsman, styrelesemedl. banken Goldman Sachs
    Vädurs-Sol / Stenbocks-Måne: stavas: egenmäktighetssyndromet (överstatligt beteende - bankväsendet som ett självtjänande monster!)
  • Pascal Lamy - ordf. WTO (World Trade Org.)
    Sol-Fisk / Mån-Våg (betydande möjlighet till Mån-Skorpionen, men vågskålarna rimmar bättre med handel & balans mellan världens länder)
  • Etienne Davignon - finansman
    Jungfru-Sol / Skorpion-Måne: stavas: extrem girighet
  • Martin Wolf - ekonomijournalistiskt ankare, Financial Times (födelsedata förutom året saknas)
  • Josef Ackermann - girig ordf. i schweiziskt försäkringsbolag
    Stenbocks-Sol (opp fallen Mars i Kräftan!) / Skytt-Måne
  • Jean-Claude Trichet - f.d. ECB-chef (Europeiska Centralbanken)
    Skytt-Sol / Ox-Måne/Saturnus: stavas: global makt- och resurshunger
    (Händelsevis Carema-rovdjuret Kravis och Anders Borgs sol- och månpositioner!)
  • Jacob Wallenberg - bankman, styrelseordf. Investor
    Skytt-Sol / Stenbocks-Måne/Merkurius

Flugskitarna viktarna:
  • Carl Bildt
  • Urban Bäckström
  • Lars Renström
  • Ewa Björling
  • Gunilla Carlsson
  • Jonas Bonnier 
  • Hans Stråberg
  • Fredrik Reinfeldt
  • Leif Pagrotsky
  • Percy Barnevik
  • Carl-Henric Svanberg
  • Leif Johansson
  • Anders Borg
Ingen kunde väl missa hur ofta pengarnas och ägandefixeringens mardröm OXEN återkom? Hade B-laget av svenska flugskitar räknats in hade det blivit en dos Oxar till, jag påminner mig på rak hand Djävulsorganisationen Svenskt Näringslivs eget horoskop med iögonenfallande Oxe och soltecknet för dess vd, Urban Bäckström, BP-fiaskot Carl-Henric Svanberg (Solen igen) och förstås Anders Borgs mystiska Måne i Oxen.

De båda inkompetenta kvinnliga moderater som f.n. är innästlade i Bilderberggruppen i kraft av regeringsinnehav har lustigt nog båda den perverterade motbilden till Månen i Oxen, den fallna Månen i Skorpionen!


Topp 3 - Sol och Måne:
1. Oxen/materialistiskt ägandebegär - 5 förekomster
2. Skytten/global expansion (frihet) - 4 förekomster
3. Stenbocken/global kontroll (styrning) - 3 förekomster


T.o.m. en snabb koll av sol- och månplaceringar påminner oss alltså om vilket som är Djävulens tecken och den onda äganderättsinstinkten som är låga människors skyddsmekanism för att de inte klarar av tanken på döden (i motsatta tecknet Skorpionen). Den här rikemansklubben attraherar alltså Oxens tecken, en symbol för hur insiktslöst människosläktet är.

Och nu, bara på skoj, låt oss ta ut medelvärdet av de här tolv A-lagarna. Väduren är 1, Oxen är 2 osv. och dela med elva.

Så...detta är alltså fantombilden för en Bilderbergare, en rovkapitalist som står över lagar och demoratiska val...

Solen 6,9 avrundat uppåt till 7, dvs Solen i Vågen
Månen 6, dvs Månen i Jungfrun

Ju mer man tänker på det, ju mer logiskt är resultatet. Vi talar om en grupp människor som kommer samman för att resonera om världens framtid och bestämma dess inriktning. Som Sol-Våg har undertecknad inte velat favorisera det egna tecknet otillbörligt, men det är ingen tvekan om att Vågen inte bara har med affärsöverenskommelser och allianser att göra (där handskakningar räcker "off the record"), det är också en symbol som lidelsefullt söker komfort och välbehag. 

I västlitteraturen, som bygger på den felaktiga tropiska zodiaken, talas det om Vågens ytlighet. Det är Luft, Venus och lidelsens kvalitet som gör att Vågen tänker ut de planer som gör att den ska slippa jobba så hårt. Tecknet får sällan kredd för sin intelligens eftersom västastrologerna till att börja med inte vet vilket tecken de studerar (vårdagjämningens precession).

Som "fantombild" för viljeyttringen hos en medlem i Bilderberggruppen kan vi alltså notera en "fallen" Sol, en minsta möjliga lust eller kapacitet till ett "hederligt grovjobb" (Vågens kroppskonstitution är inte helt robust) men istället en förmåga att planera och balansera faktorer mot varandra för att producera gott. 

Men Vågen är en socialt medveten varelse, står för jämlikhet och alls inte någon hackordning eller önskan om att gynna de redan rika.

Vår fantombild bekräftar, tyvärr, den trista bild av sinnelaget (Månen) i Jungfrun som har visat sig genom studier av brottsdömda och moderata politiker. Jungfrun är instinkten att vilja göra vinst på allt man befattar sig med. Jungfrun är motsatsen till Fiskarna, detta handfallna och ineffektiva men vänliga och älskvärda tecken. Jungfrun är en kall rationaliseringsexpert och i vår fantombild ser vi att Bilderberggruppen kommer samman för att öka välmågan för... sig själva. 

Man kan också notera att både Vågen och Jungfrun utmärks av viss elegans, Vågen är en naturlig "social darling" medan Jungfrun - slavens och tjänarens tecken - ligger i hårt för att kultivera det materiella. Se Fredrik Reinfeldt, Jungfru stigande i öster och Månen (aptiten) i Vågen i andra huset för "egna pengar". Det behövs inte mycket reflektion för att inse hur lågt den själen som bor i Reinfeldts kropp satte ribban för sig själv när den valde att födas under en sådan himmel.

Sorry, alla som föddes (sideriska) Vågar med Månen i Jungfrun. Det finns en avgjord risk att ni agerar socialt, men aldrig någonsin släpper tankarna på att "bästa foten först" ska gynna er själva. 

Det här kvarts-sociopatiska beteendet beror nu en del på andra faktorer, inte minst ascendenttecknet och hur Solens och Månens disponenter (Venus resp. Merkurius) står placerade... 

Men så långt som den här enkla tankeexercisen sträckte sig måste jag säga att Bilderberggruppens fantombild är logisk. Inte ur västastrologins perspektiv, där många pusselbitar tycks sakna, men absolut ur perspektiv av den här bloggens fyraåriga harvande med en oändlig rad enskilda horoskop och snabba iakttagelser av vilka tecken som ofta verkar dyka upp i samband med vissa frågeställningar.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Under mottot: "vad du inte ville veta, men var våghalsig nog att ta reda på".., läs Juri Lina, "Världsbyggarnas bedrägeri" och gör din egen bedömning! Sova gott..? Glöm det!
Pärlfiskaren.

Seaward sa...

För balansens skull bör också redovisas författarens Linas, tydligen, antisemitiska uppsåt:

http://jonathanleman.blogspot.se/2010/10/juri-lina-och-frimureriet-som-ett.html

Trodde du kände den här bloggen bättre, med dess sympatiska inställning till antik judendomen och dess antikapitalistiska strömningen i det som blev kristendomen.

Att bena ut var som är antisionism och antisemitism är förstås inte helt enkelt.

Anonym sa...

Delar bloggens inställning men det skadar inte att utmana och samtidigt tänja gränser för sitt formalistiska tänkande med tanke på det tankenät som alltmer läggs över oss. Ser i den politiska debatten och media avsmalnande tankeexerciser som alltmer övergår i automatiserade medvetenhetsyttringar. Jag lär som jag lever och tanken var inte att marknadsföra antisemitism utan istället peka på ondskan och de strukturer som skapas för att genomsyra samhällets maktcentra för att främja rovkapitalismen och det slutgiltiga men än så länge pågående mycket genomtänkta planen på att fördumma den "ytliga massan". Det är det som är intressant, inte övrig textmassa eller vem som har skrivit just den eller den boken. Ibland tittar man ritningen till huset i en källare där man inte räknat med att finna den. Men visst, att ibland sortera ut sanning i svart eller eventuell svart sörja är kanske inte det lättaste.
Att låta sin egen världsbild då och då utsättas för provokationer skärper tankeförmågan och kan skapa tankenycklar som öppnar upp ett något "högre medvetande" långt över den mentala gyttjepöl som antesemitiska personer plaskar runt i.
Som tidigare sagt, dogmatiseringen är medvetenhetsutvecklingens största hinder. Största möjliga frihet inom ramen för allas största möjliga frihet.
Med tanke på eventuellt dåligt omdöme flyttar jag fokus till en annan person med garanterat uselt omdöme och som tror att om man bara låtsas som om det inte har regnat så är marken fortfarande torr under fötterna. Annie Lööf. Någon, inte jag den här gången, har räknat ut att Annie Lööf i senaste KU förhöret bad elva gånger om ursäkt för alla rena lögner som hon serverade KU utskottet under föregående förhör. Inte bara Reinfeldt ägnar sig åt upprepningar. Men hennes upplösning av just det ordets värde når ett svårnåeligt rekord.
Media fyller på: passerade nyligen en tv apparat och rubrikprogrammet TV 4 News .., nyhetsuppläsaren talade om Syrien och där kan man förvänta sig "en hägrande humanistisk katastrof". Inte första gången de visar prov på att ha tappat kontakten med ordens inneboende värde. Och som om det inte räckte.., kan de heller inte stava. Nästa inslag påannonserades med texten: "FINS BESKED FÖR SUNDHAGE". Men det är klart, fins och fint låter ju nästan likadant! What ever!
Pärlfiskaren.

Seaward sa...

Ja, människor som lever och verkar på reflex är ett tilltagande problem... Marknaden har äntligen lyckats skapa den perfekta konsumtionsroboten.

Hägrande eller hägring... Väst verkar vara på väg in i väggen. Jag skulle inte ens vilja försöka mig på en karriär om jag var trettio idag.

I allt väsentligt hade jag tillgodogjort mig grunddragen av några antika filosofier då, och västerlandet håller på att helt tappa greppet jämfört med de krav på logik och sannfärdighet som avkrävdes antikens politiker.

Det saknades förstås inte rötägg och intrigerande filurer förr heller - lika farligt att tro människan var ädlare förr som att tro det pågår någon slags evolution där vi skulle ha nått längre. Det är ett nollsummespel och den ökade individuella frihet vi har idag har tydligen kommit till priset av nämnda zombiefiering och ett sällsynt skickligt genomfört förslavande av massorna till konsumism...