Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 28 juni 2013

Åkesson och satelliten Ekeroth




De tål att synas en gång till, de båda rasisternas horoskop. Sedan senast har jag hunnit läsa vetenskapsfilosofen Wolfgang Smiths summering av den tyska mystikern Jacob Böhmes kosmologi, utarbetad efter att mannen fått flera "illuminationer" från högre ort. 

Bondsonen Böhme behärskade bara tyska men Smith pekar på många fascinerande paralleller till den judiska kabbalan i Böhmes astrologiskt inspirerade sjudelning av tidsförloppet, där först den sjunde dagen - sabbaten eller Saturnus - kommer att avslöja att hela den process som vi tror har utspelats i tiden I SJÄLVA VERKET BEFINNER SIG I EVIGHETEN.

Böhmes tankar har så många beröringspunkter med vad jag antytt om dödens planet Saturnus och dess kopplar till Evigheten att jag nästa börjar tro att jag studerat den store mystikern i något tidigare liv...

Exempelvis ser Böhme helvetet som den "Mörka Elden" på ett sätt som distinkt påminner om Oxen och horoskopets andra hus, i antiken betecknat som Hades port. När jag upptäckte att romaren Manilius i sitt verk Astronomica från första århundradet kallade samma axel mellan Oxen och Skorpionen som jag döpt till "den sataniska axeln" för "monstret Pyton" och knöt den till de illaluktade svavelutsöndringarna från vulkanen Etna på Sicilien, då tycktes en serie sammanhöriga motiv ha vaknat till liv. 

Den judiska astrologin hade ju enligt Dödahavsrullarna lokaliserat "ondska" vid "Oxens fot", vilket jag läser som ingången till Oxens tecken. Här, i tredje graden, säger antik astrologi obegripligt att Månen är "upphöjd", obegripligt för att också den onda stjärnan Algol ligger i samma grad. 

Troligen är det en missuppfattning att ta för givet att "upphöjelse" måste innebära något bra, vilket man likväl alltid ser i modern västastrologi. Jag har kommit till slutet att Månen är upphöjd i Oxen (och invid Satans huvud eller Algol) just för att påminna om vem som äger den sublunära sfären, vår värld. Detta är en avfallen värld som Gud - faktiskt - har tappat kontrollen över. Här kallar man lögnen och omvända eller perverterade berättelser för sanning.

Därför är det fascinerande att se Jimmie Åkessons tvära och slutna uppsyn i vetskapen om att han har Satan och Solen mindre än en grad från varandra. Gör det alla människor födda i början på Oxen till Ondskans hantlangare?

Nej, men det är en antingen/eller-situation. Den som inte är för oss är emot oss och måste sägas gå Djävulens ärenden och bidrar till korruption och falska föreställningar. Åkessons dubbelspel med Sverigedemokraterna beskrivs väl av Lena Mellin i AB och illustrerar perfekt Hin Håle som alltid lurar människorna i slutändan.

Dessutom har Åkesson chockerande TRE störningar mellan Eld och Jord, en "svår" kombination som bloggen kallat "andligt korrumperande" eller åtminstone "förgrovande". Han är sannerligen en prövning för Sverige, Satan hitsänd för att testa våra själar, om de överhuvudtaget klarar att skilja rätt från fel. 

Eftersom nationalhoroskopets folkliga planet Månen (i Väduren) disponeras från en Mars som råkat i klorna på Satan ser det inte ljust ut för det här folket. Det gör det aldrig för byfånar som hatar att läsa böcker och hellre sitter och spelar våldsspel framför datorn dygnet runt. Det är en underklass så långt under det man normalt kallar underklassen att tanken svindlar. 

Min enda förklaring är att Sverige, förutom krigsoffer som vandrat hit i hoppet om att få skydd, också innehåller hundratusentals inhemska svenskar som själva avslutade sitt föregående jordeliv som krigsoffer. Det är därför de sitter fast på den groteskt låga intelligensnivå som svenska spelutvecklare matar med sina produkter. Att bo i Sverige är att bo i Helvetets förgård - Bofors-loggor över Arbets- och Dödslägret Sverige. Reinfeldt hatar Åkesson mest för att båda var lika goda kålsupare i ett tidigare liv. De kanske t.o.m. slogs om samma position i Hitlers kabinett !!! Och nu ses de igen, i Sveriges riksdag. De avskyr varandra hjärtligt fast de i grunden båda tror på "friska och dugliga övermänniskor".

Inga kommentarer: