Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 25 juni 2013

Aftonbladet: dålig casting & tondövhet

Aftonbladet visar formidabel vilja till politisk korrekthet som släpper fram en invandrare i det före detta högstatusyrket. Synd bara att den här pöbeltidningen är så tondöv att de tilldelade Ehsan Fadakar rollen som det reaktionära borgerskapets och råkapitalismens försvarare i en fråga där hela svenska folket tyckte annorlunda. Dessutom var han alltför arrogant för att att fungera som rollmodell för den samhällslojala invandraren.

Gårdagens "live"-sändning (som nät-AB upprepade om och om igen en bra stund och därför inte alls var "live") var så pinsam att jag inte kunde sluta titta. Vad har denne Fadakar varit med om för att bli en sådan lydig lakej till regeringen Reinfeldt? Vilket ömkligt krympande inför den "rätta", regeringstillvända positionen i det absurda försöket att omdefiniera en hemdator till en tv-apparat för att stärka statskassan och ge SVT:s Eva Hamilton lite extra aktieutdelning. 


Och när han sätter sig till doms över folk, som i AB-rubriken, och patroniserande och med spelat storsinthet ger folket rätten att "gnälla", hur har inte han för överskådlig tid skadat sin yrkesbana? Den som såg "live"-sändningen kunde se den nya sortens läsare av AB. Biffig och med armarna i kors som den värsta dörrvakt och utkastare. Den nya tidens journalist? 





Som synes av kungamakaren Regulus är detta självsäkra Lejon handplockat för framgång. AB utnyttjar precis som Stockholmssossarna i Omar Mustafa-affären invandrare för att vinna egna kreddpoäng bland invandrargrupper.

Med en sådan styrka som Solen i Lejonet ger, är det mycket svårt att undvika en bossig och översittande stil. Fadakar har mycket kvar att lära sig. Men vanligen låter inte Lejonet fullt så här övermaga och hans (och tidningens) tondövhet i det här ärendet måste ligga någon annanstans i horoskopet.

Sensibla Månen i Skorpionen är en självklar misstänkt eftersom dess disponent Mars står i Luft och det finns en klyfta här att överbrygga mellan det man tänker och säger (Luft) och HUR man säger det (Vatten). Eftersom själva uppsåtet ligger i tolfte huset - den onda daimonens hus eller de orena omedvetna böjelserna - är det inte alls säkert att den här journalisten har tillräcklig mental klarhet för att sköta sin karriär rätt (jämför med Fredrik Reinfeldts hopplösa kommunikationshandikapp i den onda daimonens tolfte hus - förstahushärskaren i tolfte). 

Ehsan Fadakans enormt självmedvetna Lejon kanske vinner honom framgång genom ren viljestyrka, men det är i så fall mot alla odds, trots hans attityd mot sina läsare. 

Nu kanske någon invänder att kartan perfekt illustrerar glappet mellan Reinfeldts "etniska svenskar" och nysvenskar som har att brottas med alla underliga svenska språkliga koder. Och det stämmer.

Problemet är bara att det här sinnelaget har lagt sig till med självtjänandets ideal. Det trasiga psyket (Månen) vill - som USA:s nationalhoroskop med Skorpionen i öster - göra individuell framgång i detta Löftets land. Den nysvenske journalisten har rövslickeriets och den politiska korrekthetens signatur inbränd i det elfte idealhuset: "framgång bara för mig". 

När vi har individualistiska Solen i Lejonet och en sådan här känslomässig (Månen) idealisering av individuell framgång, då har vi definitivt en klassvikare på alla plan, en verklig påläggskalv för den här upplagekåte Jan Helin som styr Aftonhoran med ägaren Schibsteds blåslampa av avkastningskrav i arslet. En moderat av vår tid.

Vilket ruttet karriärval, Fadakar. På den här vägen finns inget som helst självförverkligande. Bara horande för The Man.

Bra samling (särskilt 2xCD-versionen),
men Tindersticks måste man
ha full tillgång till. Makalös musik.

Inga kommentarer: