Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 31 maj 2013

Skattebetalarna, korttänkta egoistklubben

 
Se upp, Mammon hypnotiserar
de karaktärssvaga!

Rubrikens påstående är helt baserat på dess högsta höns, vd:n Joacim Olsson, som i SvD mellan raderna förklarar att han minsann inte tänker bidra till medborgarlön för kreti och pleti. "För dyrt."

Han tillhör inte de utvalda själarna som kommer att föra mänskligheten till nästa nivå i det här civilisationsspelet. Tvärtom börjar bloggens världskarta bli plågsamt tydlig genom de horder av exempel där alltid Djävulens barn lyckas visa sina trynen när det kommer till pengar och själviskhet. 

Joacim Olsson kan vara ett av de mest graverande exemplen hittills, om vi antar en födelse klockan ett på eftermiddagen eller senare. Och det gör vi! Sinnelaget (Månen) i materialistiska äganderättsprincipen Oxen förklarar perfekt varför den här själen stannat av på det rudimentära "Min plånbok"-stadiet. 


Särskilt som inte heller Solen i Kräftan (samma som Fredrik Reinfeldt) vill mer än sin egen och möjligen den egna intressegruppens materiella trygghet och där den aktivistiska Solen i detta fall lutar sig tillbaka mot en helt vedervärdig kombination av sinnelaget och snålhetens Saturnus OCH (om vår rekonstruktion är korrekt) den korrupta Satansstjärnan Algol. 

Den onda stjärna som antikens judiska astrologer lärt sig läxan om efter folkets olyckliga dans kring guldkalven (Oxen). Pengar eller viljan att äga är Djävulens instrument för att låsa medvetandet hos outvecklade människor!

Det är med andra ord ett enastående ointressant livsöde, helt orienterat mot enbart materialistiska betraktelser. Hade inte bloggen under fyra år hittat fall efter fall där de här indikationerna bekräftas av individernas faktiska intresseområden, kunde epitetet "Djävulens (eller Pans) barn" tyckas hårt. 

Men jag mött också välvilliga människor med t.ex. den "sataniska axeln" (Oxen/Skorpionen) som till syvende och sist - utifrån deras egna prioriteringar - är Gaias avkomma och inte "himmelens barn". Det är möjligt att de kommer att vakna upp om tusen år, men för närvarande föds de under så modesta funderingar som de som fyller Joacim Olsson från morgon till kväll. De förmår inte intellektuellt att tänka sig ett liv utan materia och kropp och därför blir deras ideologier så onda, så usla, jämför med vad Människan var menad att tänka. 

(Endast de tre Lufttecknen Tvillingarna, Vågen och Vattumannen representerar det unika mänskliga i zodiaken och det finns åtskilliga sätt ett Lufttecken kan haverera på så att den inte når full humanitet i sitt tänkande...)

Apropå egoistklubbsledarens problematiska opposition mellan generösa Jupiter och snåla Saturnus (och det förmodade sinnelaget på snålhetens sida), se även den nyss sparkade Bonnier-vd:n Jonas Bonnier - och bloggens konstaterande redan 2010 att de som ränner efter monetära vinster alltid förlorar sin mänsklighet. Den som gått förlorad hör inte längre till människosläktet. De verkar som en underart till den verkliga människan. De har vänt blicken mot det lägre. I praktiken är de Djävulens barn.

Ingen blir väl förvånad av att Skattebetalarnas nye vd bor i Fredrik Reinfeldts hemkommun Täby, Sveriges mest fascistiska plats! Där är ingen välkommen som inte kan KÖPA sig sitt boende. Satan, vilket slugt sätt att praktisera diskriminering via ekonomiskt fikonspråk!

*****

Se även den extrema Oxen och moderaten och "arbetslinje-arkitekten" Sven-Otto Littorin som medierna (inklusive "vänstertidningen" Aftonbladet) nyligen sökt tvätta ren och låta göra comeback efter sexskandalen. Faktum kvarstår att han också är en Satans son, med samma dårskapens signal om monetära fixeringar via Oxen. 


Här har dessutom tecknet gått helt överstyr (illviljans Mars och girighetens Drakhuvud). Sådana människor väljer svenskarna att representera sig själva. Sådana är därför svenskarna. Nationalhoroskopets blindfläck är uppenbarligen landets egen "Mars i Oxen" med Satansstjärnan. 

Det gamla Fattig-Sverige spökar ännu i nationalpsykologin och gör svenskarna dummare än de kanske själva vill inse. Jämför bara den intellektuella nivån på de största svenska dagstidningarna och dem i övriga Europa!

T.o.m. "dräng-kändisen" Russell Brand som ofta skriver för The Guardian har en språklig nivå ytterst få svenska journalister når upp till. (Jag var tvungen att återvända till Brands skriverier för jag trodde knappt det var sant hur bra han sammanfattade den mardröm som var den borgerliga Margaret Thatcher när hon gick i graven. Men det stämde, i nästa krönika var hans språkbehandling ännu mer intressant även om tankestoffet vekare. Uppenbarligen hade jag grovt underskattat den brittiske komikern.)

Så illa är det med de pengahungrande svenskarna - de vill som Skattebetalarna slippa lätta på plånboken för något som de inte tror sig tjäna på själva i korta loppet och accepterar - utan att ens förstå det - rollen som det rika Västeuropas byfånar! 

Att ifrågasätta Oxens nödvändighet vore förmätet. Men man kunde ju önska sig att själen slapp gå igenom det här evolutionssteget. Det är nu inte möjligt, Oxen symboliserar som sagt NAIV IDENTIFIKATION MED DEN EGNA KROPPEN.

Allt en människa tar i "jordas" och ur detta föds den falska upplevelsen att man besitter. Små barn går i allmänhet genom den orala fasen, men de med dominant Oxe i horoskopet tycks destinerade att avstanna i sin andliga utveckling på detta stadium: att hålla i/att äga. Det är säkerligen EXTREM fattigdom i ett föregående jordeliv som samlat sådan negativ kraft att ett helt liv ägnas det som psykologiskt borde ha varit en kort fas i spädbarnsåldern.

Finns inget som indikerar någon högre ambition, förfaller sådana här själar senare ofta till simpel hedonism (vilket tycks ha varit Littorins nätsexproblem). De lever hela livet för materiella resurser eftersom konsumtionsaspekten är det dominanta livsmotivet.

En annan prominent moderat med Månen i Oxen (troligen infekterad av den vrånga stjärnan Algol) är förstås moderate finansministern Anders Borg, tajtare med pengar för att skydda "rätt folk" än någon annan i Sverige. 

Också en av dem Djävulen perfekt inplanterat i det här landet för att - om möjligt - få det sovande svenska folket att förstå den sociala demokratin med dess jämlikhetsträvanden, men som socialdemokraternas styrelse ryggradslöst sålt ut för att inte riskera sin egen plats i samhällseliten. Ynkligt.

Inga kommentarer: