Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 6 maj 2013

Satanshuvudet & penningsjukan

Det är egentligen synd att kulturborgarrådet i Stockholm, Madeleine Sjöstedt, inte är moderat utan folkpartist. För hennes åsikter om att kultur ska bära sina egna kostnader gör henne till en perfekt moderat för vilken kultur är ett mål flottburgare på McDonalds, dvs. så illa lämpad att sköta kulturpolitik det någonsin är möjligt.

Oppositionsborgarrådet Thomas Rudins artikel i SvD är ännu en ögonöppnare till den miserabla vanskötsel Stockholms borgerliga majoritet i statshuset gör sig skyldiga till. Låt oss inte tjata mer om korruptionen och utförsäljning av folkets egendom till underpriser och egendomliga kontrakt vid sidan av föreskrivna anbudsförfaranden. T.o.m. i det mest rutinartade arbete med siffror tycks inte den människa som drabbats av högeregoismen, denna farsot, längre kunna göra ett hedervärt jobb. De blir alla siffertricksare.

Sjöstedts horoskop med Månen som ställföreträdande ascendent vittnar om att det kanske någonstans finns en liten känsla för konst och kultur - Månen i Tvillingarna relaterar inte minst till sång och dans via tecknets naturliga koppling till tredje huset. Det är ett bra tecken för poeter och kommunikatörer i största allmänhet. 

Och enligt detta intellektuellt orienterade sinnelag (så intellektuellt som nu lokomotivet Solen i dess placering medger) kombineras med konstplaneten Venus i tionde huset för maktutövande eller karriär. Måhända närde Sjöstedt själv konstnärsdrömmar som ung, men lyckades inte livnära sig på sin talang. 

Något slog slint och hon valde istället politiken där hon kan förbanna och portförbjuda andra som kanske inte ens vill prostituera Venus för kärleksgudinnans lägre manifestation: Venus som horan som "gör det för pengarna". Ju mer man tittar på horoskopet, ju mer luktar det trubbel.




Oförmågan att tjäna pengar på Venus som konstens (kulturens) beskyddarinna ser vi på flera sätt i det här smått tragiska horoskopet.

Sinnelaget (Månen) föreställer sig en Venus i det hyllade tionde huset, Sjöstedts egen motor och vilja här i livet tar sin väg utifrån just Sol-Oxens disponent, Venus. Men enligt sinnelagets horoskop är drömmen en dröm om Oxens fiasko. Den kraftfulla Solen i Oxen, så uthållig står likförbannat i "den världsliga förlustens tolfte hus" - även kallad den onda daimonens tempel.

Lägg till detta den vrånga stjärnan Algol, Satanshuvudet, som här korrumperar Solen på exakt rät linje så att vi får rena nidbilden av en materiellt fixerad förlorare.

Gud, vad Sjöstedt HATAR fattiga konstnärer! Hur har en kvinna med så här mycket hat lyckats åma sig ända in i Stockholms statshus. Som oppositionsrådet Rudin beskriver saken, begår hon övervåld mot kulturpengarna och använder dem för att finansiera allt möjligt utom de kulturverksamheter de borde gå till. Horoskopet verkar beskriva en rent illvillig djävul som i Oxens monetära tecken och i 12e förlusthuset försöker "sätta dit" kulturarbetare.

Vi har sett kvinnor från helvetet tidigare - i en serie (s)-röster som poserade som feminister och fördrev Omar Mustafa ur partistyrelsen. Jag pekade i "Drevets psykologi & Manilius tolv tempel" på bloggens intuitivt korrekta rekonstruktion av antika lärosatser. Satansaxeln fanns i antiken men kallades då Pytons axel! 

Den sataniska axeln löper mellan pengabegärets andra hus (Oxens naturliga hus) och dess skugga i det åttonde huset (Skorpionen). Åttonde brukar kopplas till "andras pengar" (det är det andra huset räknat från 7e partnerhuset), men jag tror man bättre ska fatta detta som avundsjukans sektor. Skorpionens tvära mothugg är dess avund gentemot den brutalt primitiva Oxen som fortfarande inte fattar att dess fixering vid prylar och kroppsliga ting inte kommer att bestå. 

Oxen kommer att dö, men är så identifierad med materia och pengar att den kanske knappt ens på dödsdagen fattar att det är över. Skorpionen ÄR döden eller har åtminstone insett att ingenting är beständigt. Men den hatar och värjer sig mot livets ändlighet och i denna kamp uppvisar den ibland besynnerliga tecken på korruption. Den kan också i hemlighet avundas Oxen dess naiva lycka i det materiella och blir därför ett perverst eko av en simpel materialist.

Dessa ytterligt komplicerade psykologiska turer aktiveras nu i kulturborgarrådets horoskop via den sataniska axeln mellan 2a och 8e huset. Det hjälper naturligtvis föga att Oxen själv ligger i ett annat av de onda husen. Tvärtom, det är som om hela himmelen skriker ut en ingrodd materialists ångest över att det kroppsliga är förgängligt. Den högre konstens Venus i Fiskarna baserad på Jupiter i åttonde korruptionshuset (avunden till andras pengar) är ytterligare en sådan där indikation som bara verkar underlig...

*****

Det här är ännu ett exempel från årgång 1961, då Liemannen Saturnus håller generositetens Jupiter fånge i sitt eget torftiga käll (och Sjöstedt nojar tydligen över en inbillad fiende i "byråkrater" = Saturnus). Jag blir alltmer övertygad att den här årskullen är reinkarnerade själar från Andra världskrigets härjningar. 

De är i varierande grad krigsskadade och många saknar normal tankehöjd. De förefaller alla välja en högerideologi vilket tyder på att det för svenskarnas vidkommande kan röra sig om dödsoffer i någon sönderbombad tysk stad när nazisternas krigslycka vänt. De var borgare och de älskade sin Hitler och drömmen om sin egen överhöghet. Nu är de tillbaka igen, utportionerade över Europa och med en stor grupp samlad i Stockholm. 

Jag hör just från min ande att Sjöstedt, Reinfeldt, Borg med flera var nazistiska borgare i Dresden. Eftersom jag inte kan ett dugg om Andra världskriget får en närmare studie av den "hörselvillan" anstå till ett annat tillfälle. Kanske hörde jag något om Dresden i ungdomen, jag vet inte. Som alla andra läste jag nyfiket om Andra världskriget, men det blev aldrig någon stor passion. Likväl är det nästan omöjligt att undgå ämnet, men Dresden är inget som just nu ringer några klockor.

Kanske hade den staden en lika usel kulturpolitik som Stockholm under dagens nattsvarta och korrupta högerstyre?

*****

ASTROLOGI - kultur på en så hög konceptuell nivå att landet Sverige år 2013 inte längre äger - kanske aldrig ägt - en begreppsapparat för att korrekt famna vad denna blogg framlagt i inlägg efter inlägg! 

Sweden - what a nice piece of work! 

Ja, nationalhoroskopet har samma problem som Sjöstedts själva väsenskärna (Solen), men istället på landets dunkla månsida. Ett satanshuvud förvrider folket i riktning mot provinsialism och partiska intressen. Och materialism - denna förbannande sjuka som bara ser den monetära aspekten i allt. Inte konstigt att Sverige blev det sjukaste landet i världen när väl marknadsliberalism och kvartalskapitalism påbörjade sin sista strid. Vi lever just i härjningarna av detta Harmageddon och kulturborgarrådet är en av Ondskans kanaler. Att döma av Satanshuvudets placering i tolfte huset kan hon heller inget göra åt det, för detta är omedvetenhetens sektor - dit där den onda daimonen har fri åtkomst.



Tillägg

En googling visar omgående att "Dresden" kan vara ett kryptominne som av någon anledning vaknade till liv inför året 1961 (och dess armods signal från Stenbocken). Uppenbarligen var "bombningen av Dresden" under Andra världskrigets sista månader en tillräckligt stor händelse för en artikel på Wikipedia, och i så fall kan undertecknad mycket väl ha registrerat detta någon gång.

Men jag gillar ändå tanken: dagens rädda,själviska men av hybris drabbade borgare i Stockholm som en kollektiv reinkarnation av en sönderbombad tysk stad med en befolkning lika drabbad av den banala ondskan då som i deras nästföljande liv. Jag menar, en själ blir inte automatiskt ett helgon i sitt nästa liv bara för att den dör våldsamt och i skräck.

Jag fastnar för den här intressanta uppgiften i början av Wikipedia-artikeln:
"Dresden—sometimes referred to as "Florence on the Elbe" (Elbflorenz)—was a cultural landmark of little or no military significance, and [critics argue] that the attacks were indiscriminate area bombing and not proportionate to the commensurate military gains."

Ah! En kulturstad jämnad med marken. Svenskarna hatar som bekant kultur, särskild om den kostar något.

STOPPA PRESSARNA! 

Wikipedia innehåller exakt tidpunkt för när bombningarna började. Horoskopet tycks uppvisa slående till det sagda och till Madeleine Sjöstedts horoskop. En karta kommer att tillfogas inlägget så snart som möjligt. ... ... ... ...


Som synes stiger Satanshuvudet i öster i Oxens första grad själva minuten då amerikanerna påbörjar bombandet. Efter att ha skummat Wikipedia-artikeln ser jag att många anser detta var ett direkt krigsbrott från de allierades sida. Tala om Satans huvud som en ont omen för den lokala platsen (Oxen) och dess signifikator Venus! 

(Vi behöver inte gå in på att Algol stiger en gång per dygn i varje stad utan noterar bara att den exakt "äger" östra horisonten vid detta ödesdigra tillfälle.)

Vi har även här kulturens Venus på topp (och därför påverkad av ondskans Algol). Ännu en gång är dess disponent (nu Saturnus) inlåst i den sataniska axeln. (Jämför bombmattorna med sossekvinnorna från helvetet som gav sig på den oskyldige Omar Mustafa i en enda blind vredesurladdning de delade med medierna.)

Dessutom är det exakt nymåne i Stenbocken vilket för tankarna till det "kollektiva trauma" jag pekade ut i Stenbocken för dem födda cirka 1961...

Jag har haft sanndrömmar och trovärdiga "hörselingivelser" förr, men vad säga om detta? Gång på gång har jag pekat på att vår moderata regering verkar helt galna, styrda av fruktan och hat. Människor med dödsskräck blir djävulska egoister om de saknar bildning. Återupplever Sveriges nationalsjäl just nu ett Andra världskrigstrauma, triggat av den skakiga världsekonomin?

Inte konstigt att landets ledare + Svenskt Närighetsliv inte tänker en enda tanke rätt i så fall. De genomlever nu sin död under Andra världskriget och detta förklarar den oerhört aggressiva girighet som drabbat Sverige!

Men märk väl. Hela befolkningen dog inte som tyska nationalsocialister. Undertecknad hade t.ex. redan före Dresdenbombningarna varit död i cirka femton år efter ett gängbråk i Pisa mellan fascister och kommunister. Bloggaren rundade snyggt Andra världskriget och slapp dess trauman. Anlände från Italien via himmelen till Sverige. Och har naturligtvis aldrig fattat ett dyft av det här landet.


Inga kommentarer: