Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 11 maj 2013

Reinfeldts korta kortbyxor

Apropå Sanna Raymans ledarblogg i SvD



Ja, han vet väl att loppet är kört vid valet 2014, landsfadern, och börjar nu visa mer av sitt sanna och basala jag.

Bloggen upptäckte ju bara häromdagen i en övernaturlig flashback att Reinfeldts förkärlek till lederhosen och andra kort skurna benplagg bottnar i hans och tusentals andra stockholmares tidigare liv som tyskar. Men de bombades sönder och samman av de allierade i slutet av Andra världskriget.

Den här gången föddes de som svenskar men ingen ska tro något annat än att de fortfarande tror sig vara förmer. "Stockholm, Capital of Scandinavia" klargör flaggorna i den stortysk fantasi utanför Stockholms stadshus. Det är klassisk nymoderat historieförfalskning av den typ tysken Per Schlingmann introducerade i svensk politik. Frågar du mig är detta det mest korkade herrefolk någon värld någonsin skådat. 

Så glad jag är att de här åren snart är över så att Sverige kan börja reparera sitt majestätiskt förfinade samhällskoncept där individer ges möjlighet att finna sin maximala potential tack vare ett generellt välfärdssamhälle. 

Allt Reinfeldt var köpt (av skumma affärsintressen) var att återskapa herre och dräng-situationen igen, klasstänkande och låglöneslaveri för de svagare grupperna. Minns med fasa högerregeringens chockhöjning av a-kasseavgtifterna för att lura av svenska folket sitt försvar mot Rovkapitalisterna. 

Det är en mardröm som utspelat sig för öppen ridå under flera år, ett naziövertagande av samhället i miniatyr och en effektiv utrensning eller utarmning av alla samhällsinstitutioner som representerat det humanistiska. En monetär fascism introducerades istället där t.o.m. den viktiga samtidskonsten förväntades bli en hora, ge upp sitt kunskapsförmedlande uppdrag och fjäska för ytliga borgare. Glöm aldrig det hur sjukt Reinfeldt och anhang gjorde samhället. I Stockholm ropade affischerna runt Stureplan att "mat är religion" försommaren 2013. Dekadensen var total i landet.

Inga kommentarer: