Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 3 maj 2013

Regeringens aprilskämt: Tillväxtverket

I regeringen Reinfeldts tid inrättades ett nytt statligt verk som en del i propagandaministern Schlingmanns arbete på att hjärntvätta hela Sveriges folk att tänka på profit från morgon till kväll, att bli små nasare som varken vill betala skatt eller göra något gott för en annan människa om det inte lönar sig för dem själva. 

Kort och gott: högerns ideologi med dess besynnerliga slagsida åt  samhällshat. En ideologi som möjligen ett rovdjur som för första gången provar på att återfödas i människokropp skulle köpa.

Att Tillväxtverket - läs: Profitverket - inrättades den 1 april 2009 som en gren av Annie Lööfs näringsdepartement skulle kunna se ut som en tanke, som ett dåligt aprilskämt. Och det är väl vad det var. Snart nog hade vi en råljugande näringsminister och festnotor som gick på skattebetalarna och Tillväxtverket hade heller inte spillt någon tid på att bli lika korrumperade som i princip allt verkar vara som har Fredrik Reinfeldt som ytterst ansvarig. 

Verkets första vd fick gå efter vidlyftigheter av Annie Lööf-typ 2012, men strax är verksamheten back in badness med ny generaldirre som mässar att dock var tredje svensk föredrar att jobba solo, för sin egen profit, framför samarbete (SvD).

Det dubiösa undersökningsresultatet bryr sig bloggen mindre om än det sanslöst sjuka horoskop som Tillväxtverket tilldelas genom den olyckliga födelsedagen 1 april 2009.



Återkommande läsare ser förstås det helvetiska storkorset i Mörkrets (okunskapens) kvalitet Tamas, precis som hos Reinfeldt, Borg och Hägglund - alla tre hämningslösa profitförespråkare (mest genant i Hägglunds fall eftersom kristdemokrati borde stå för det nästan diametralt motsatta).

Vi har den falska Satans huvud (stjärnan Algol) som blandar sig in i Tillväxtverkets Skorpionpersonlighet (här händer saker bakom neddragna gardiner). När Dödens Personlighet stiger i öster i det livsbejakande första huset, tycks livsödet bli en generell kamp MOT korruption, sjukdom och slutlig död. (Här blandar sig dock den onda Algol in i perspektivet och vanställer det).

Det vanligaste för en människa helt i klorna på dödsskräcken blir att kämpa för att gardera sig mot Döden i alla dess former. Därför kan inte Skorpionen i 1a huset ha annat än Jungfrun i 11e som sitt ideal. Och då talar vi om Jungfrun som hon som kör ett solorace på sitt fält och arbetar hårt och flitigt för att bygga upp rika skördar (profit) för att hålla den död hon bär i sin egen kropp på avstånd. 

Dödens Hades kommer som bekant ändå att komma upp ur underjorden och våldta Jungfrun/Persefone, så man kanske kan säga att Skorpionpersonligheten är en dubbelfigur som idealiserar det prunkande åkerfältet och den unga lantbruksflickan eftersom han i henne ser en bot eller lindring på sitt predikament: att han är Döden och som sådan förbannad och bunden till den obeständiga Naturen. Ingen andlighet alls finns hos de människor som talar om vinst som en drivkraft. De talar som de döda själar de själva är! Tillväxtverket är således helvetets sätt att tänka.

Begärliga Månen i den monetära orienteringens Oxe är en framträdande planet på denna himmel (placerad i ett hörnhus). Månen är en verksam välgörare för Skorpionen eftersom tarmarnas tecken står i tacksamt beroende till Månen som begär och aptit och matsmältnigen som föregår Skorpionens jobb att eliminera avträdet. 

Vi har en perfekt satanisk axel från öster till väster - Tillväxtverket står för en filosofi som saknar alla högre ambitioner och enbart gör gällande att man ska ta den biologiska förbränningsprocessen som modell för mänsklig verksamhet. Äta, skita, äta, skita. Runt, runt i ekonomismens ekorrhjul. En filosofi ovärdig det tänkande människosläktet homo sapiens, men tydligen det bästa majoriteten på den här planeten förmår tänka sig.

Sinnets instinkt att identifiera sig med ägodelar och pengar blir knappast mindre av att disponenten Venus i Fiskarna står i chanstagarens och lekens femte hus - ett gott och tursamt hus. Detta goda hus gör att vi kan lätt på Fiskarnas normala koppling till materiella förluster (försöka världen för att vinna sin själ tillbaka från helvetets grepp).

Att relationens Venus är en verksam illgörare då Skorpionen äger det första kan kopplas samman med talesättet, "alla dör ensamma" (dvs. ingen plats för relationer i dödens timma). Skorpionen är faktiskt ett antisocialt tecken, upptaget av att dö ensam men i upprorisk strid mot det fysiska livets villkor. Många av de mest groteska materialister jag mött är Skorpioner. De har tappat all känsla för humor och alla perspektiv på tillvaron. De gnetar och gnetar för att bärga den skörd de idealiserar via 11e huset och åkerbrukets Jungfru)

Nu försöker Tillväxtverket påstå att var tredje svensk skulle vara så här degenererad. Nationalhoroskopet har en besynnerligt materialistisk Måne men jag tror ändå att folk skulle vara klokare än det här horoskopet antyder om de bara fått svara på vettiga frågor och inte regeringen Reinfeldts riggade frågeformulär. Enkäten var förstås också är en del av Operation Hjärntvätt för att förvandla folk till vinstjagande egoister.

(För andra insatser i denna brett upplagda kampanj för att degradera västerlänningens mentalitet, se den massiva reklamen för nätpoker och betting - på alla bildningsnivåer, från idioten och upp till den högskoletränade - pumpas samma onda budskap ut att pengar är livets högsta goda.)

Konspiratorisk? Inte jag.

Att Tillväxtverket har det i sig att bli ett verkligt mobbingbarn, ser man genast av ascendenthärskaren Mars i Vattumannen - det gruppsociala (och socialt kompetenta) tecknet. Skorpionen är som sagt en antisocial influens och det blir sällan riktigt lyckligt när det "sociala utstötningssyndromet" smäller till så här hårt: korruptionsbenägna Skorpionen med dess disponent i folkopinionens tecken. Verket lyckades på bara tre år i den bisarra regeringen Reinfeldts onda tid skapa jätterubriker för korruption. Verket blev en paria, precis som födelsehoroskopet förutspår. 

Faktum är att Profitverket förefaller lida av den allra svåraste sortens identitetsproblematik - kartan visar samma problem mellan Skorpionen och dess disponent i ett "neurotiskt tillstånd av dissociation från den egna kroppen" som man ser i homo sångaren Elton John - och alla den mannens överdrifter och på senare år växande hatiskhet mot religionen - som har mage att fördöma hans livsstil, baserad på sagda neurotiska vägran att acceptera sin kropp som en "dödfödd utblick". Tillväxtverkets profitfilosofi är också dödfödd. Något de döda kan begrava sina egna i och aldrig någonsin börja fundera över vad ett verkligt gott liv är.


*****

Se också: Tillväxtvärk - de närande och de tärande (en diskussion av den avgångna generaldirektörens lyxhungrande horoskop)

Inga kommentarer: