Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 20 maj 2013

När inte politiken fungerar: populism!



Fredrik Reinfeldts PR-team låg inte på latsidan inför sistlidna folkliga helg. En kort gästspel i Eurovisionsschlagerfinalen (visserligen en blek "me too"-kopia på vad Carl Bildt ägnat sig åt i flera år), Madde & Chris-eventet, och så förstås VM i ishockey på hemmaplan (AB).


SvD ångrade sig snabbt och drog tillbaka
en annan rubrik som stort skyltade med Reinfeldt och VM

Populism med politiska undertoner med SVT och de båda borgerliga stockholmstidningarna som villiga megafoner. Sånt kan behövas när inte politiken fungerar! (Upptäcker på bl.a. bloggen Högbergs tankar att jag inte är ensam om att notera vad Reinfeldt och hans spinndoktorer sysslar med.)

Folk far allt mer illa i Sverige pga. av samme Reinfeldts tankar om att det ska "löna sig att arbeta". För en i grunden diskriminerande människa är sänkt skatt inte en tydlig nog signal. Medelklassen får ett skarpare budskap om vad som gäller för deras välbefinnande om man samtidigt i "arbetslinjens namn" (fascism) straffar dem som drabbas av just den arbetslöshet nationalekonomerna förordar för att inte de arbetande ska börja ta sig ton och kräva högre löner!

Finns Djävulen, är det han som är regeringen Reinfeldts bakomliggande chefsarkitekt! 

DN berättar nu att alla arbetslösa ska granskas i sin jobbsökarflit genom DATASYSTEMETS KONTROLL så att ingen ska kunna slappna av pga. en utbränd handläggare på Arbetsförmedlingen! Nyheten presenteras som mer rättvis men är bara ännu ett uttryck av högers rent fascistiska inställning till vanligt folk. Och det värsta är att de får med sig självgoda skitstövlar i medelklassen. Regeringen Reinfeldt fortsätter obekymrat på sitt sjunde år att så hat mellan människor i landet!

Borgerligheten, som är fascismens historiska skapare med dess dyrkan av duglighet och föraktet mot svaghet, visar allt tydligare sin fula sida i stockholmspressen, t.o.m. i triviala småstadsnyheter om hur vissa (pst, invandrarna) sköter städningen i Kungsträdgården.

Mest patetiskt är kanske hur ett antal nysvenskar som redan drabbats av stockholmssyndromet rusar till Reinfeldts räddning när han, tveklöst på grund av osunda kroppsvätskor, börjat mumla om etniska och problemfria (nyttigt arbetande) svenskar. 

Det är åter de borgerliga tidningarna som är ansvariga för denna massiva hjärntvätt av pöbeln, senast genom extremsekularisten Dilsa Demirbag Stens hymlande krönika om hur tacksam hon var att leva i Reinfeldtland. Det är den jag nu menar är en rusning till Reinfeldts försvar. Det gäller att backa några steg och se de stora sammanhangen, vilka som grupperar sig och säger samma saker.

Tyvärr exploderade just en Stockholmsförort i våld och avslöjar den borgerliga lögnen. Paradislunden är en falsk kulissvägg. Om borgaren finner sig "collateral damage" inom en snar framtid är det inget personligt. Det är bara en del av den historiska process som söker lyfter den globala medvetenheten ett snäpp eller två. 

Till skillnad från i Sverige, vars alla pr-byråer jobbar dygnet runt med att lägga ut rökridåer framför den verkliga verklighet mot vilken landet skulle ha börjat röra sig redan igår men där regeringen Reinfeldt istället skriver den ena förordningen efter den andra om ökad sekretess och mörkläggning av vad maktens män ägnar sig åt. 

Sverige, landet som Gud glömde och Satan begärligt tog över:



PS. Sverigehoroskopet från 1974 kan inte helt skyllas på den då sittande socialdemokratiska regeringen eftersom den sedan många årtionden lagt sig platt inför plutokratin - de rikas fåmansvälde. Att tiderna, för dem som minns, upplevdes bättre, berodde bara på att den stora Hydran - den supergiriga marknadsliberalismen - ännu inte riktigt vaknat upp. 

Jag har tidigare föreslagit att nationalhoroskopets problem i åttonde korruptionshuset är ett eko från det gamla Fattig-Sverige som låser svenskarna fast vid själviskt stirrande på sina egna plånböcker.

Medierna försöker nu på alla sätt tona ner denna egotrend som något passé i Sverige - vilket inte märks alls i Reinfeldts politik !!! Förbannade SR/SVT, dessa köpta propagandister!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker man gör det lite väl enkelt för sig om man generaliserar och demoniserar "borgare" som grupp. De finns väl vanligt folk där med? En del har bara en större tilltro på individens förmåga att lösa diverse problem än andra. Kanske för att de och deras närmaste inte hamnat i situationer när de upplevt sig behöva förlita sig på gemensammma, skattefinansierade trygghetssystem? Den vardag som en som lever under hårda förhållanden upplever är inte nödvändigtvis densamma som en annan individ som klarat sig bättre upplever. Att tro på konceptet om individens förmåga att klara sig själv är således inte nödvändigtvis ens traditionellt klassbaserat, vilket borgarna försöker poängtera med sin PR-slogan om att vara "Sveriges enda arbetarparti". Borgare som grupp har således inte nödvändigtvis ett förakt för "svagare" individer - men givetvis finns det såna individer där också.

Att associera fascister och nazister med dagens svenska borgare är lite väl drastiskt tycker jag. De poängterar väl knappast t.ex. nationalistiska eller rasistiska aspekter i sin nutida politik, eller tycker du det?
Men för all del, det kan inte skada att studera nationalsocialismens historia då historien sägs ju upprepa sig själv. Det kan t.ex. vara intressant att läsa om hur Goebbels och Strasser såg på kapitalism (http://en.wikipedia.org/wiki/Nazism).

Avslutningsvis vill jag påpeka att även om folk tycker det är dåliga tider i Sverige nu så är det bara en liten föraning om hur folk har det i Sydeuropa just nu.

Seaward sa...

Tja, många bäckar små leder till en helhetsbild, en fantombild av den efterlyste brottslingen. Det påfallande fascistiska elementet har så normaliserats att svensken knappt själv är medveten om det längre. Men den här bloggen har ägnat sig länge nu åt att lyfta fram enskildheter som tillsammans bildar några byggstenar i den fascistiska människans världsbild. Vajande flaggor utanför Stockholms stadshus som i total historieförfalskning deklarerar att det är ”Skandinaviens huvudstad”! Är det här den ”självironiska generationen” som belägrat huvudstadens politiska säte? Skulle inte tro det. Det är snarare en samling totala idioter som inte längre kan skilja på myt och verklighet.

Hälsofascismen kryper ut överallt i medierna och med den ett förakt för fysiska kroppar som inte håller dagens ideal. Straffavgift på flyget och riksdagsförslag om andra bestraffningar för den som drar på sig övervikt. Gym i Stockholm som nazi-sturskt skriker ut att de är på väg mot VÄRLDENS FRISKASTE STAD. Fascismens förakt för det normala eller rent av skröpliga är så uttalat att borgerligheten inte längre kan se i vilken världsbild de jobbar runt.
Att Fredrik Reinfeldts hemkommun det moderata Täby ”rasrensat” sin nejd från mindre lyckade svenskar genom att eliminera möjligheten att bara hyra sitt boende – den enda vägens partibok kräver att alla ska ÄGA – är en så graverande indikation om vart borgerlig politik varit på väg i sju års tid att det får bli det sista exemplet på ett vansinne som hänger som ett mörkt spöke över hela landet.

Hur en sydeuropé upplever den borgerliga, bankstyrda tillvaron, vill jag inte ens tänka på! Mötte en polack förra året som sökt sig till Spanien för ett arbete men nu tvingats fly också det landet. Nu hade han nått Sverige i jakten på brödföda för sig och sin flickvän En historiker egentligen, men som fick harva sig fram med hjälp av en del datakunskaper.

Denna sköna värld är borgerskapet medskyldigt till just i sin oansvariga villighet att köpa myter ("Skandinaviens huvudstad", "Den Rikes brödsmulor faller alla till del").