Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 12 maj 2013

Leka demokrati och Ylva, den äkta varan

I SvD uttrycker två unga representanter från (s) respektive (mp) fromma förhoppningar att den röd-gröna oppositionen skulle kanalisera ett utbrett folkligt missnöje med det moderatblå själviskhetens styre som i princip fått hela idén om människan bakfram. Individen har reducerats till maktlösa produktionsenheter i ett stort pyramidspel där de flesta alltid förlorar varje gång botten går ur.

Men den fromma förhoppningen om att Oppositionen skulle kunna formulera folkets missnöje i en politik föregås av en lång uppräkning av tecken som tyder på vad de kanske inte klarar att medge inför sig själva: att de har givit sig in i politiken trots att det bara är ett falskt spel för gallerierna. 

DET EXISTERAR INGEN DEMOKRATI I SVERIGE och har inte gjort det på många år. Varje "måttfull" röst in mot den politiska mitten är en samma röst för den de facto PLUTOKRATI som råder i landet, det fåmansväldets svarta hål som suger in och köper - korrumperar - alla i politiken. 

Håller de folkvalda bara igen under sina politiskt verksamma år (och sviker sina väljare grovt) kan de belönas med en finansiellt gynnsam andra akt i någon idiotbefattning inom Näringslivet! Och denna karriärväg faller nästan varenda svensk politiker för! Men det förmår inte artikelförfattarna skriva om, sanningen är alltför tragisk.

Socialdemokratin är numera så ogenerade lakejer till Storfinansen att det skär som knivar i själen att se deras tricksande med opinionen genom att som Löfven populistiskt kalla Reinfeldt en siffertricksare fast han borde veta att de båda är precis lika goda kålsupare. 

Vad som blivit av löftet Fridolin är jag mer osäker på, men han håller väl på att växa upp till den svenska realpolitikens tragiska verklighet, han också.

*****


Se även: Två sidor men samma penning - om Reinfeldts och Löfvens möte i trygghetens men också närighetens tecken Kräftan. Vatten är korruptibilitetens element och det som lättas säljer sin själ till Djävulen. 

Det är symptomatiskt att Håkan Juholt, som genom diaboliska kampanjer och ränker från högerkrafter (oavsett "partifärg") fördrevs från (s) partiledarpost på bara tio månader för att inte hota Storfinansen, var en extrem Eldvarelse enligt den antika zodiaken. Sol i Eld, Måne i Eld: klar blick för det som måste göras! Men Eld upplevs alltid av de giriga och dunkla som ett dödshot! Med rätta.
 
En socialdemokrat fyllde mig dock med en smula respekt idag, och det var Ylva Johansson som på fula sätt utmanövrerades av sina egna i samband med Omar Mustafa-skandalen. (Jag kan bara komma till att Omar manövrerades in - och sen ut - som en "nyttig idiot" för makthungriga sossar som ogillar muslimer men väl den makt de själva kan få genom att fiska röster.)

Om man överser med att socialdemokratin saknar kontakt med framtiden i sin fixering vid arbete som det centrala i en människas liv och i sin politik, framför hon perfekt en kritik av Reinfeldts och Borgs djävulska härska-genom-att-söndra-politik - som gjort livet osäkert även för medelklassen. Läs Ylva Johanssons klartänkta blogginlägg! 

Ett minus är att hon själv gjorde avdrag för hushållsnära tjänster med den föga idealistiska kommentaren att "så länge det var lagligt..." Nå, är det helgon eller mycket nobla själar man söker, lär inte politiken producera mycket i den vägen...

Obegripligt nog har jag inte ritat upp Johanssons födelsekarta tidigare, men lustigt nog har jag positivt kommenterat en tidigare artikel av henne, vilket jag hade glömt - och ställde då horoskopet för själva artikeln!

Här är politikerns egen karta, och jag väljer en hypotetisk födelse 14.00 eller senare så att den mäktiga nymåne som under alla omständigheter är under uppsegling faller helt i Vattumannens tecken. 

Hemhjälpsavdraget till trots är detta ändå en av de "perfekta" själarna som helt och hållet förstått vad Vattumannens tidsålder kommer att handla om: JÄMLIKA SAMHÄLLEN över hela Jorden och ekonomiskt välmående även för framtidens samhällets små människor. 

Det här är ett så radikalt horoskop att Ylva Johansson måstet har gjort läxan väl i tidigare liv! Det måste jag ha tyckt då jag kommenterade en tidigare artikel av henne, eftersom jag då tryckte dit en vapensköld som fascinerat mig på senare år - en vapensköld som ett slags "äkthetsintyg".



Se bara hur tydlig denna nymåne gör astrologins bästa tänkbara omen: lilla och stora välgöraren Venus och Jupiter tillsammans i den universella empatins tecken Fiskarna! 

Med Saturnus hemma i positivt härskarläge och Jupiter hemma i sitt negativa härskarläge har vi i någon mån en parallell till Albert Einstein (som kopplats till unga mattegeniet Barnett).

Faktum är att jag en gång kände en kvinna född två veckor före Ylva Johansson som hade ett exceptionellt skarpt medvetande och som kunde summera antalet tecken i långa rubriker med blixtens hastighet - ett partytrick som fick folk att häpna. Jag tvekar idag inte att säga det: kvinnan var mig så intellektuellt överlägsen, själv "bara" en ungdomlig Luft-Tvilling och en tempererad Luft-Våg, att det tycks gå vattentäta skott mellan också en del zodiaktecken av samma element. 

Att Vatten förenar både Kräftan, Skorpionen och Fiskarna får t.ex. inte förleda någon att tro de alla sysslar med samma sak. Tvärtom. Kräftan (Reinfeldt/Löfven) håller på att sälja sina själar till närigheten i den instabila verkligheten - bortspolade av sina egna passioner. Skorpionens Vatten har insett katastrofen och kämpar nu heroiskt mot den avvikelse korruptionen och döden måste sägas vara (men förvärrar ofta eländet ännu mer). 

Först i Fiskarna accepterar själen sitt syndafall och det här också här kärlekens Venus "upphöjs" på det sätt kristendomen lärde ut: förmågan att förlåta t.o.m. sina fiender deras uselhet. 

På många sätt tycks Ylva Johansson vara en själ som egentligen är alltför utvecklad för politiken, och det är väl typiskt att hon hamnade i kläm när lägre och maktlystna socialdemokrater drev sitt spel.

Jag glömde rita in kungamakaren Regulus i Ylva Johanssons horoskop. Men från Lejonets sjätte grad är det uppenbart att hon är vår nästa statsminister! Eller borde vara det. Alla som fortfarande tror socialdemokratin har det i sig att återställa ordningen på torpet efter sin fatala högergir: arbete för att Löfvens tid må bli så kort som möjligt. Jag tror inte han egentligen gillar att spela förstafiolen mer än Reinfeldt. Kräftor brukar föredra att ligga lågt och inta en stödjande position. Dessutom har de en besvärande tendens att sälja sig till den som lovar dem guld och gröna ängar. Den vegetativa själsnivån är inte känd som en förvaltare av vare sig moral eller en konsekvent genomfört ideologi.

Men Ylva Johansson har ett fullgånget statsmannahoroskop och dubbelexponera hennes himmel på Sveriges nationalhoroskop så ska ni få se på andra bullar!

Inga kommentarer: