Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 24 maj 2013

Ledardravel i DN om Husby och bläckplumpar




Blänkaren för Hanna Kjöllers ledarkrönika i DN om kravallerna i Stockholms förorter är illa nog. Som rubrik i själva artikeln använder hon en än mer typisk och nedsättande åsikt om skeendena, som hon kallar helt renons på mening - de är bara några bläckplumpar på hennes i övrigt fina etniskt vita brevpapper. Men skeenden tjänar som katalysator för människors egna förutfattade meningar - som i ett Rorschach-test som för fram till ytan vad som låg dolt därunder.

Liknelsen är inte djup eller banbrytande. Folk har alltid använt aktualiteter som vatten för sin kvarn. Men eftersom det här är sprängstoff är det beklagligt att hon själv avslöjar sin främlingsfientlighet genom att se ungdomsprotesterna som svarta fläckar på ett vitt papper! Snacka om freudiansk felsägning!

Kjöllers problem är hennes sekularism, hennes förytligade natur som inte längre förmår greppa att ting inte saknar inneboende värde, inte enbart är slumpmässiga fläckar som satansdyrkaren i de lummiga villaförorterna lägger egen pussel av och bestämmer vad de betyder. 

Det här upploppet har en mening som några av de inblandade själva kanske bara vagt anar vidden av. Den meningen vill en borgare som Hanne Kjöller inte ens tänka på. Att hon tillhör de orättfärdiga, de som enligt religionen kommer att brinna i helvetet för att se såg och förstod och kunde avhjälpa men ändå inte valde det eftersom den egna vinsten tycktes viktigare i korta loppet.

På tal om bläckplumpstester är det högintressant att titta på klockslaget 00:05 när DN publicerar texten, som Kjöller tveklöst har totat ihop under föregående dag. Hela hennes infama förringande av upploppen i förorten stinker nämligen av den planetära signatur som just handlar om att se mönster och mening - därför att allt har en inre form och en mening!



Den ateistiska materialisten tror sig kunna pusta ut och mota bort alla historier hon inte tycker om eftersom värderelativismen är hennes nya gud. Allt är bara tolkningar, allt är bara en berättelse.

Här måste man dock fråga sig om inte astrologin trots allt har ett fundamentalistiskt drag - århundraden av babyloniska observationer gav en grund som alltjämt lever och har hälsan i Indien, som övertog den sideriska zodiaken. Väst tog över traditionen och den funkade också bra tills vårdagjämningens precession fick alla omen att hamna mer och mer på glid - som hela den västerländska civilisationen, en blodigaste och mest brutala världen någonsin skådat.

Bloggens pilottester har visat att den ursprungliga zodiaken fortfarande går att känna via kvantitativa tester och i detta ligger astrologins "fundamentalistiska" anspråk. Den påminner om den omutliga gudomliga lag som faktiskt styr människors upplevelser och tillskriver händelserna en objektiv mening. 

En ond och självisk människa eller ett destruktivt system som marknadskapitalisten tillhör den onda sidan, inte som den borgerliga människan försöker få det till genom värderelativistiska omskrivningar: "god och hälsosam konkurrens". 

Arbetslösa och sjuka är arbetslösa och sjuka och inte som djävulsbarnen moderaterna försöker få det till: lata och i behov av deras piska, arbetslinjen. Arbetsmarknadens åldersdiskriminering är just den ondska som följer ur en civilisation byggt på idel lögner och nyspråk eftersom den objektiva verkligheten är så generande ful och ond.

Ovanstående horoskop är ingen meningslös samling bläckplumpar, det är till att börja med en stillbild av det lagbundna solsystemet och som sådan ett uttryck för Nödvändigheten, eller materialistisk determinism. De fysiska kropparna i rymden kunde inte så på något annat sätt vid tiden då denna artikel gavs till svenska folket i borgerlighetens nonstop lögnpredikan. 

Men vilken är artikelinnehållets djupare mening? Ja se själva på kartan. Så enkelt: vi har en stark fokusering på ett ideal (hus 11)  och vi har en fiende (hus 6)!

Månen kidnappades av övermakten Saturnus medan Kjöller satt och plitade ihop sin lojal-med-de-härskande-krönika. Saturnus är intressant nog också astrologins symbol för formalprincipen - som när man binder samman några bläckplumpar och tycker sig se en geometrisk form eller ett motiv.

Här har vi dessutom Luftelementet som basis för formens frysning och underkuvande av det annars rörliga psyket (Månen). Luft är i sig en begreppslig form som alltid denoterat anden eller pneuma, vilken man kan misstänka motsvarar det femte elementet Eter snarare än Luftelementet. 

Eftersom frågan rör nivån bär mänsklig intellektualitet kommer till sin gräns (Saturnus är gränsdragaren och essentiell Luft!) är det inte förvånande att Luft och Eter uppvisar en förvirrad historia åtminstone i den västliga naturfilosofins tidiga västliga historia. (Se Peter Kingsley: Ancient Philosophy, Mystery And Magic, Clarendon Press).

Skytten stiger vid artikelns publicerande och horoskophärskaren blir därför Jupiter, uppenbararen. Men vilka uppenbarelser kan vi räkna med från en Jupiter i ägandrättsliga Oxen, en Jupiter i fiendskapens sjätte hus?

Ska vi tala "mening" som handlar Hanne Kjöllers horoskop bara om att inskärpa borgerlighetens fientliga grundton mot allt som hotar de privilegier de själviskt håller på genom att förneka förorten varje uns av livskvalitet Hanna Kjöller tar för givet. Hon är tvungen att reducera upploppet till några smutsiga bläckfläckar på sitt eget ideologiskt rena program och förklara att det där bara är skit (sjätte huset).

Notera hur hon samtidigt idealiserar övermakten. En vän, högerröstande, tappade mycket kredd de här dagarna genom att spricka totalt och låta som värsta rasisten om invandrare. Han jobbar som mellanchef i ett välkänt it-konsultingbolag och har pyntat upp erforderligt antal miljoner för att bo i en av de fashionabla närförorterna till Stockholm. Så ytterligt lite kultur fanns alltså bakom hans oklanderliga kläder, så mycket hat och rädsla. Jag kunde ha misstänkt det. Bara romaner på bokhyllan, inga kunskapsrelaterade böcker alls, ingen filosofi, ingen historia.

Hans svada var stark och flosklerna lät precis som allt en borgare skulle säga (uppblandade med rent spottande på invandrare). Mest upplysande var kanske den dugliga människans: "jag bodde själv i en småstad, i kvarter med värstingproblem, men se, jag tog mig i kragen till skillnad från idioterna". 

Ja han kallade barnen i sin barndoms kvarter idioter och kidsen i dagens stockholmsförorter också. En parallell till det här "ta sig i kragen" är pappan som slår sina barn och förklarar "ett kok stryk har då inte skadat mig". Fanskapet är så i grunden deformerad i medvetandet att han inte korrekt kan bedöma något alls, utan per automatik identifierar sig med den som har makten.

Den belevade teknoraten som plötsligt visade sig vara invandrarhatare har också överhetens Saturnus (lag och ordning) som övergripande 11e hus-ideal och den strypande planeten håller flera planeter i ego-huset kort. I hemmet står alla böcker i prydligt och exakt i hyllan, och möblerna är utplacerade med millimeterprecision. Sköna hem. Ett dockskåpsliv. Den tragiska människan som aldrig nådde förmåga att tänka utanför modellen. Okreativa transportsträckor i själens Stora Liv.

Jag märker hur P1 morgonradion hela tiden söker vinkla kravallerna ur ägandeperspektiv - ett lågt och omoget perspektiv för den som förstått av zodiaken hur mycket mer människan kan lära sig om livet. Om och om igen fixeras brinnande bilar eller byggnader och som intervjuobjekt i förorten används de allra enklaste människorna som in princip inget annat kan säga än att de är ledsna och bara vill ha lugn och ro. Mönstermedborgare, mönsterinvandrare! 

Så arbetar den rådande ordningen på att cementera konsensusbilden som är exakt densamma som Fredrik Reinfeldt uttrycker: "Jag (det är regeringen själv som talar) har inget ansvar för det här." 

Den falska människan gör det så oändligt lätt för sig själv. Men som horoskopet för Kjöllers skriveri visar, finns det en djupare mening i allt. Problemet är att den falska människan inte skulle stå ut med upptäckten av sin lögn och hon - eller det borgerliga samhället - därför nedvärderar ett socialt orsakat uppror och kallar det bläckplumpar som förfular pappersarket men tjänar "vänsterns" "onda syften".

Men vad ska man säga om att Månen når Vågens 22 grad just som Kjöllers resonemang publiceras? Där, i 22 graden, ligger ju också den giriga demonen Rahu. 

Tillsammans med den konserverande ordningsmakten Saturnus har vi en verkligt ful inre "form" som Kjöllers eget ideal. Saturnus är verksamt ond närhelst Skytten stiger i öster. Den som tror t.ex. på "tillväxtekonomi" måste finna Saturnus gränser misshagliga. Och den som inte är på god fot med Saturnus vanställer planeter och börjar själv uttrycka OND ÖVER MAKT. 

Detta är hennes artikels sentiment, hon idealiserar värderelativismen, den verkliga fienden och det är den ONDA ÖVERMAKTEN som talar. Det sämsta med den rådande ordningen. Samtidigt är hennes materialistiska vantro (Oxen) placerad i fiendehuset. Hanne Kjöllers ägodelar bränns och hånas i det getto hon och hennes likar själva skapat. Så synd det är om borgarna!

Horoskopet avslöjar hennes motbjudande artikel, där hon söker atomisera och grusa sönder "vänsterns berättelse" till försvar för den rådande ordningen. Vi andra kan turligen av detta objektiva horoskop se hur obehagligt uppsåtet är. 

Bloggen har ofta talat om den brutalitet som Oxen tycks kapabel till. Det var i sanning ett tecken i den här bloggens tid att upptäcka Manilius lära om monstret Tyfon i anslutning till det som här kallats den sataniska axeln (Oxe/Skorpion = fixering vid fysikalitet). Ett annat tecken i bloggens tid var att arkeologer har återfunnit Hades port i Turkiet, denna antika kultplats som motsvarar ena delen av Tyfons axel - det andra templet. 

Skytten är en lyckosam ascendent men inte ett år när Jupiter passerar Oxen - det materialistiska "dödsrikets" domän. Ascendentens Eld och ascendenthärskaren i dödens Jord hamnar i konflikt och Oxens "nödvändiga" placering i det onda fiendehuset säger också en hel del!

Hanne Kjöllers artikel representerar bara de förmögna som är livrädda för att deras sol håller på att gå ned! Detta är meningen som gör händelserna så mycket viktigare än de bläckplumpar den här oärliga DN-ledaren söker göra dem till.

Och morgonradion fortsätter prata materialism - "försäkringsbolagen" - bilar brand, pengar, ersättning... Sverige håller på att vakna upp inför sin segregation och orättvisementalitet. Hur plågsamt! Vi som trodde vi var bäst i världen på "jämlikhet".


Tillägg. 

Det allra roligaste är att Solen/Mars är verksamma välgörare när Skytten stiger i öster. Men för Kjöller är de goda verskamma som hennes och hennes övermakts (Saturnus) fiender. Och de grinar illa som djävlar (Algol)! Här kan man påminnas sig att även djävulskapet från den onda stjärnan sker med Guds medgivande. 

Läser man Kjöllers krönika noga märker man dess förvirring. Det  är inte samma upplösningstillstånd som token Hanif Bali (m) som snart insåg vad han skrivit och bort sina hemskheter, men Kjöller försöker desperat underminera trovärdigheten hos "vänstern". Och det märks. Krönikan är ond, det är maktspråk. En perfekt illustration av hur Saturnus låter som "verksam illgörare". Och märk väl, det är hennes krönika som Himmelen avfärdar som ren och skär ondska, inte bilbrännare i förorten. Det är hon, som ur sitt rikedomsperspektiv (Jupiter) fiendeförklarar den goda krigaren (Sol/Mars).

1 kommentar:

Anonym sa...

Vad i helvete läste jag precis?

Visst, det hjälper säkert inte att jag är hög som ett hus just nu men ändå!