Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 25 maj 2013

John F. Kennedy, fascismdyrkan och... Reinfeldt

För den måttligt historieintresserade kommer det nästan som en chock att den amerikanska ikonen nummer ett, John F. Kennedy, älskade Hitler även efter hans död och ansåg fascismen, den starkes rätt att slänga runt de svaga som disktrasor, var rätt väg! Tala om ovälkommet boksläpp i snålblåsten runt demokraten Barack Obama! (AB)

Den här bloggaren kan bara gapa i förundran över hur väl JFK:s horoskop bekräftar Fredrik Reinfeldts tydligt fascistiska undertoner, något bloggen om och om igen har påpekat under flera års tid, med censur från högermedierna som enda tacken på att den är sanningen på spåren. Bara häromdagen raderades en blogglänk på SvD inom några minuter UTAN att någon läsare klagat. 

Helt klart en order "uppifrån" och med tanke på regeringen Reinfeldts 69 nya sekretesslagar är det inte svårt att förstå att någon annan på Regeringskansliet tagit över propagandaminister Schlingmanns uppgifter, fast regeringen snart fattade vilken miss de gjort i skapandet av den här positionen. Jämförelser med diktaturer som Nazityskland var alltför uppenbara!

Faktum är att paret Reinfeldt före Fredrik och Filippas skilsmässa ibland beskrivs i medierna som ett Sveriges svar på presidentparet John och Jackie, och ska något sägas som the First Lady, så var den lyxhungrande Jackie Kennedy synbarligen precis lika ovarsam med nationens pengar som Filippa Reinfeldts som gärna säljer ut kommunal egendom till vänner och bekanta till "kompispris". Lika dåligt omdöme i partnerval mellan fabulerande Freddy och JFK med andra ord (vilket också de många skandalerna och avgångarna i regeringen Reinfeldt omvittnar).

Men för att parallellerna mellan den Hitler-dyrkande Kennedy och Reinfeldt ska gå fram kan man först gå den lilla omvägen runt den möjligen inte helt seriösa analysen av den kraftfulla ryska jordbävningen häromdagen. 

Mitt under fabulerande Freddes värsta regeringskris där han håller på att tappa förorterna han själv kastat första stenen mot genom sin segregerande politik och nedlåtande syn på de arbetslösa och sjuka, mitt under denna nationella orostid kräver hans eget överspända psyke att få sitt utlopp för det hat och den destruktivitet den här mannen bär inom sig.

Och se, en svag punkt i jordskorpan borta i Ryssland ger vika exakt när planeterna radar upp sig och simulerar något inte helt olikt Fredrik Reinfeldts födelse. För en mer noggrann jämförelse, se "Är Fredrik Reinfeldts ledarskap en naturkatastrof?"


Reinfeldt idealiserar Vatten-Kräftans närighet
som människans bästa "drivkraft"
"Jobba, ät, jobba, ät...tills du dör"
En del skulle kalla detta människa helt utan vision.

Med tidpunkten för jordbävningen i yttre planetkretsen och "landsfadern" och hans illvilliga Mars i egohuset i Jungfruns 27 grad som den inre kärnan, se nu hur skrämmande tydliga parallellerna är till fascistälskaren John F. Kennedys födelse, enligt Aftonbladet till en djupt antisemitisk familj:


Kennedy har Saturnus i Vatten-Kräftan som 11e-husideal.

Det är ett så starkt "case" den här bloggen har för Fredrik Reinfeldt som en återfödd tysk nazist - och avsevärda delar av Sveriges befolkning för den delen - att det inte längre går att snärtigt presentera det. Läsaren måste vara medveten om så många pusselbitar som tålmodigt samlats in under bloggens fyra år av kvantitativa studier och meningsfulla sammanträffanden (synkronicitet) som det mellan Reinfeldts nationella kris och jordbävningen i Ryssland.

När jag nyligen för en engelskspråkig läsare gick igenom horoskopet för vår ideologiskt felstämda statsminister, påpekade jag återigen hur Jungfrun stigande i öster är självtjänandets princip och mycket av personlighetens sundhet nu hänger på om något annat i horoskopet förmår vidga Jungfruns antisociala tendenser och vilja att vända sig bort från världen och bara pyssla med sitt (se Nya Moderaternas förfärliga horoskop, f.n. 3 inlägg). 

Vid sitt installationstal 1961 sade JFK de numera bevingade orden om att inte fråga "vad ditt land kan göra för dig, utan vad du kan göra för ditt land". Exakt ett motbud till Jungfrun som den självtjänande profitsökaren! Men vi kan av presidentens horoskop se att det var Djävulen, den store lögnaren och ordvridaren som talade genom honom. JFK var en extrem självtjänare och horoskopets omoraliska Mars är precis lika knuten till presidentens ascendent eller persona som i Reinfeldts horoskop. 

Fabulerande Freddes karta är enklare eftersom den både essentiellt och verksamt onda Mars ligger i första ego-huset. I JFK:s fall testas genast uttydarens förmåga att reda ut komplexa härvor till det yttersta:

I båda statsmännens fall är Jungfruascendentens härskare i sig god, men sällsynta är de horoskop där en planet kan köra i gräddfil hela linjen och perfekt uttrycka sig i denna värld. Hos Reinfeldt korrumperad hans intellekt av den dubbelt onda Mars som får den redan från början amoraliska Merkurius att bli en förråad krigare för segregationspolitik. Moderaterna döljer sin hatiska och själviska läggning med "mjuka ord": "det ska löna sig att arbete", men vad de gör är att trycka ner alla som inte är lika präktiga som dem själva och rövslicka Storkapitalet i hopp om att brödsmulorna från den rike mannens borg ska falla åtminstone på dem själva. 

Merparten av medelklassen har torskat totalt, de kan känna sig helt blåsta på sin ålderdom där de knappt ens kommer att få C-sjukvård pga. högerns nedbrytning av statsapparaten och det egentligen rätt fantastiska svenska allmänna välfärdssystemet.

Kennedys ascendenthärskare Merkurius är essentiellt neutral. Budbäraren ska inte ändra på meddelandet under vägen, varken skapa desinformation av det gudarna vill säga men heller inte försköna budskapet. Bloggen anser inte längre att det första huset är både triangulärt (kona) och dharmiskt (se Narasimha Raos beskrivningar). Ego-huset är enbart ett triangulärt hus eftersom det knappast kan anses vara en andesjäls dharma (andliga plikt) att stanna på egonivån! Det skulle i så fall vara en så ynklig själ med ett så våldsamt självhat att den inte klarade mer i ett visst givet liv än försöka lära acceptera och kanske älska sig själv. 

Tvärtom tycks alltför hårt betonade förstahus i praktiken ge tydligt narcissistiska (struntviktigt överskattande av den egna personens betydelse eller de egna tankarnas betydelse). Skulle detta tolkas som en legitimering att dessa varelser har uppfyllt sin andliga plikt för detta liv, att gå runt som struntviktiga och uppblåsta egon? Kan inte tro det.

DHARMA är ett begrepp som reserveras för de två triangulära hus som står i 120-gradersvinklar till ascendenten så att Jupiters eller Zeus gudomliga geometriska form TRIANGELN må resultera i människans liv, ett ego som underordnar sig och utför "kallelsen" från det femte och det nionde huset. Människan måste söka sin själ i femte och själen måste söka sin delaktighet med universum - fylld av andra själar - som alla är en del av Gud. Det nionde huset motsvarar som bäst denna nobla strävan.

*****

För att återvända till John F. Kennedys ascendenthärskare, är den således ägare över ett kona-hus (1a), vilket skulle göra den "verksamt god", samt ett hörnhus (10e), vilket är en obestämd placering. Eftersom Merkurius saknar egenskaper i sig själv, blir den god med goda planeter och ond med onda. 

Det går därför inte att använda schemat för "verksam natur" innan man analyserat vilken Merkurius man har att göra med. Narasimha Raos tabell är, så vitt jag förstår, överförenklad eller helt enkelt felaktig när den deklarerar att Jungfruascendenten alltid har stöd i en verksamt god Merkurius.

I JFK:s fall kan Merkurius omständigheter knappast bli värre! Hans signifikator för sitt fysiska liv på denna jorden är ställd i korruptionens och dödens åttonde hus redan från födelsen vilket får en att undra vilket råttgift till intellektuell skolning mannen mottog som liten pojke. 

Man kan också tänka sig att han hörde bara det han ville höra till följd av någon skevhet i hans sätt att strukturera kunskap. Hylla Hitler t.o.m. sedan hans massutrotning av judar blivit känd? Då har man något allvarligt fel på förståndet! Då är intellektet djupt åttondehus-korrumperat och reda för att dö (som tydligen kan vara en karmisk "återbetalning" som avkrävs en del).

Här är en Merkurius som fortfarande har gammal, dålig karma kvar från tidigare liv att "värka ur kroppen"! Nu vet vi att karman var så svår att hans mord efter bara två år som president var återbetalningen för vem JFK nu kan ha varit i ett föregående liv. 

Vidare är Merkurius omgiven av samma naturliga illgärningsman Mars, som hos JFK såväl som hos Reinfeldt också blir en verksam illgörare - jag tror inte medelklassen förstår, när de tittar på sina skattelättnader, vad ont denna politiker gjort landet och dess känsla av sammanhållning! 

Och får högermedierna bestämma felvinklar de förortsupploppen på Reinfeldts eget sätt och får det att handla om "privatmoral" på samma sätt Reinfeldts ondska ligger i just att han försöker splittra allt till "privata" och "isolerade" företeelser. Han gör det för att den store Satan, hans arbetsgivare, lättare ska kunna kontrollera arbetsmarknaden och pressa ner löner, kräva hårdare insatser från slavarna i skjorta, och så vidare.

Reinfeldts förstahusplacerade Mars har redan hunnit skada Sverige hårdare än JFK hann eftersom han så snabbt blev mördad och för övrigt direkt hamnade på defensiven pga. Kuba-krisen, där han vek ned sig för att undvika krig.

*****

Men som framgår av båda kartorna överensstämmer Reinfeldt och JFK dessutom i fråga om synen den stora rikedomen Jupiter. För den självtjänande Jungfrun är det absolut livsfarligt att befatta sig med tankar på "tillväxtideologin", dvs. hatmänniskornas omskrivning på en roffarekonomi där alla hela tiden söker göra sig vinst på någon annans bekostnad. JFK formligen hatade kommunismen och han har precis som Reinfeldt ackumulationen av en stor pengahög "bara för mig" som sin högsta religion! Denna Jupiter i Oxen är OND för alla som tittar på livet ur självtjänandets Jungfruascendent.

Det fascinerande är nu att båda dessa fascistiska vänner av starka och dugliga människor - "de bäst lämpade" enligt den mytiska "djungelns lag" bara extremt primitiva själar tror på - både Reinfeldt och Kennedy har Jupiter i det nionde dharmiska huset. De upplever det som sin heliga plikt att gå på korståg för att säkra de rikas rätt till deras ägor - vare sig i formen av land eller reda pengar. Man skulle t.o.m. kunna säga att Reinfeldt och Kennedy båda har grönt ljus från Himmelen för att spela "the bad guys" i ett större spel, där det onda och självtjänande rikedomssträvandet, som anser individen har rätt att ta för sig på andras bekostnad bara för att nationens ideal är hyperegoistiskt. 

USA:s nationalhoroskop visar som bekant den profitsökande och självtjänande Jungfrun som 11e-husidealet. Kennedys nobla ord om att "fråga vad man kan göra för sitt land" är alltså rent skitprat och ett cirkelresonemang om man minns att USA:s heliga bud är: Berika er själva, var och en! "Den amerikanska ego-drömmen." 

Kennedy måste ha haft en djävulsk pr-man typ Per Schlingmann bakom sig för att komma på en så falskklingande fastän på ytan nobel fras. Jag har själv använt den på det naiva sättet, som en uppmaning till osjälviskhet. Men om nationen rekommenderar självisk profitjakt (och bekämpar kommunistiska tankar om gemenskap mellan människor), då kan knappast bördan vara särskilt vår att böra. Jungfrur som Reinfeldt och Kennedy skrattar hela vägen till banken över att de lurat sina åhörare med slugt lagda ord: "Moderaterna, det nya arbetarpartiet"!

JFK:s ascendenthärskare är alltså inbäddad mellan två verksamt onda planeter, åttonde korruptions- och dödshuset är huvudsaklig arena. Och över hela härligheten strålar sedan den onda stjärnan Algol och nuddar främst den verksamt onda Storfinansen (Jupiter). Jag har svårt att ta den indiska läran om vattentäta skott mellan zodiaktecknen på allvar. Skulle inte Merkurius i 28 Väduren och Jupiter i 1 Oxen - en hyperstark konjunktion inom ±3°-intervallet, skulle inte denna kombination av två planeter alls räknas? Det gör den och det är dessutom den mest våldsamma och oroliga platsen i hela zodiaken där vi hittat en förhöjd kriminalitet. Den demoniska stjärnan Algol ligger märkligt väl centrerad mellan zodiakens två simplaste typer, egotripparen Väduren och materialisten Oxen.

Under upploppen i Stockholms förorter sprack en man jag trodde var en vän helt läck och vrålade otidigheter mejlvägen om förortsbarnen som drägg och idioter. Likt Reinfeldt vägrade denna högerröstande man att se strukturerna i samhället utan föll tillbaka på den sataniska livslögn borgarna ägnar sig åt för att rättfärdiga sin snålhet och feghet: doktrinen om det individuella ansvaret. 

Det var denna doktrin om personligt ansvar som jag applicerade på statschefen själv och som fick SvD att censurera inlägget inom några minuter. Förstå rötan i borgerskapets världsbild! De vill inte se sammanhangen för den "amerikanske myten" är ju så simpel att t.o.m. extremt medelmåttiga människor som Reinfeldt och Anders Borg förstår den och förrädiskt kan sprida den vidare till än mindre begåvade i detta pyramidspel som är vad högerpolitiken är. Smulorna faller inte särskilt långt från den rike mannens bord.

*****

Trots all text har vi ännu bara lyckats preliminärt bestämma Merkurius natur i presidenthoroskopet!

Närvaron av ondska förvrider Kennedys Merkurius och gör honom till en desinformatör. "Ask not what your country can do for you..." JFK:s Merkurius måste definieras som en ESSENTIELL ILLGÖRARE i detta horoskop. Det skulle kunna förklara varför hans intellekt svarar med förtjusning på fascism och figuren Adolf Hitler.

Det är nu inte sagt att alla med ett intellekt i Lögnens tjänst avslöjar eller uttrycker detta. Nu måste vi gå till ascendenten igen och se vad som händer med Merkurius VERKSAMMA NATUR när Jungfrun stiger i öster.

Som härskare över det triangulära första huset är Merkurius alltid verksamt god. Kennedys i grunden onda kommunikationsproblem LÄT GOD när han öppnade munnen och talade! Yttringarna eller verkan gynnade honom. (Och åtminstone till den här nya boken har Kennedy väl varit en amerikansk ikon.)

Men som tillfällig härskare över det angulära tionde huset blir en i grunden ond Merkurius "verksamt neutral". Detta är intressant. Det kan inte vara för att tionde huset är publikt och har mångas blickar mot sig som den i grunden bedrägliga Merkurius vakar på sina ord, för även det första, fjärde och sjunde husen är ju angulära. Jag har inte lyckats förstå varför den onda planeten tappar något av sitt sting när den placeras i de passionerade och mest "världsliga" eller externa husen. 

Är det för att världen i sig är ond så att ruttenheten "där ute" så att säga tar udden av en ond planet? Den är bland sina egna "där ute". "Här inne" syftar då på människor som hittat in till sin själ i centrum och vet att världen där ute egentligen är en filmprojektion som våra själar kastar utåt för att uppleva ett jordeliv. Filmens källa finns hela tiden i himmelen.
Se det lyriska Plotinus-citatet som sjunger den filosofiska idealismens lov i slutet av Är Reinfeldts ledarskap en naturkatastrof?

Summa summarum: Kennedys silkeslena ord var alltså en källa till gott för honom personligen (1a huset) men inte av någon avgörande betydelse för hans politiska 10e-huskarriär. I tionde karriärhuset ligger för övrigt Draksvansen som en signal om halshuggning! Skotten i Dallas som sprängde bort en god bit av Kennedys huvud!

Detta är en ryslig upptäckt för bloggaren som blev skjuten till döds i huvudet i sitt förra liv och runt nio års ålder "patologiserade" om sitt traumatiska slut genom att skryta om att HAN haft en lillasyster han vådaskjutit till döds med gevär. Det var i själva verket min cirka åtta år gamla dotter jag såg skjutas till döds av Mussolinis busar på gatorna strax innan kulor träffade också mig.

JFK dog alltså i tjänsten - tionde huset. Också stadsminister Olof Palme sköts i huvudet, men inte i tjänsten. Här hittar vi halshuggningen (Drakhuvudet) med nattplaneten Månen i andra huset för näring och egna resurser. Jag har inte så mycket att säga om den placeringen pga. bara några få års intryck av månnoderna. 

(Man kan med fördel lägga ett årtionde på att bara samla intryck! Sedan kommer svaren automatiskt inifrån. NÅGON som inte är egot har sett och förstått - vår egen själ. Detta är den djupa intelligensen. Inlärningsmetoden är långsam men går djupt och aktiverar själens djupaste nivåer. Men om inte Saturnus är bra i födelsehoroskopet rekommenderas inte denna metod för inlärning, bättre då en mer intellektuellt-merkurisk aktiv metod.)

*****

John F. Kennedys horoskop ser komplext ut, men samtidigt ger också atma karaka-doktinen företräde åt hans Merkurius. Ingen annan planet har hunnit ända till den 28e graden, så ascendenthärskaren är också symbolen för hans "själs begär". Men vilket begär! Det här är ju rena dödsdriften: Merkurius i åttonde, skadad av en ond Mars och i släptåget på en förmögenhetsplanet som går Satans ärenden. Hans tidiga död i tjänsten för en lejd mördares kulor förvånar inte det minsta med ett sådant här horoskop.

Att åttonde husets "gamla surdeg", smörja från tidigare liv som skapade attitydmässig vrånghet och förståndsmässiga blindfläckar verkligen stämmer, inser man direkt när han hör nyheten att han såg gott i fascismen och Adolf Hitler.

Och har inte den här bloggen flera gånger återvänt till frågan om alla de tyskklingande moderaterna Reinfeldt, Borg, Schlingmann, Arkelste(i)n faktiskt är reinkarnerade nazityskar i sin första återfödelse efter det krig som slutade i sådan nesa för det tyska storhetsvansinnet. I ett inspirerat ögonblick nyligen "hörde" jag min ande sända en ny pusselbit: delar av Stockholms nuvarande borgerlighet VAR tyskar bosatta i Dresden när amerikanernas bombplan flög in och smulade sönder staden. Dagens privatkomfortsökare i Stockholm, politiska mytomaner och med strutshuvudena i sanden, är alla traumatiserade krigsoffer! 

Det är sådana stora katastrofer som Ödet ibland tar till för att "stämma om" större grupper - inplantera ett nytt motiv i dem. Det sista dessa självgoda kulturtyskar i Dresden lärde sig i det livet vara att nazismen och herrefolksdrömmen var totalt körd. Likväl märker man samma tendens hos dem, nu när de är tillbaka på jorden. Kennedys horoskopmatchning med Reinfeldts bekräftar att det är den svenska "landsfadern" som är den tydliga bäraren av egenskaperna hos sin flock.

Kennedy hade också en osund eller rent av sjuklig fixering vid simplistisk råstyrka: den våldsamma Väduren i åttonde korruptionshuset. Nya Moderaterna har Månen i Väduren i åttonde korruptionshuset. Reinfeldt har våldets Mars som härskare över sitt åttonde och bär själv i sitt första personlighetshus brännmärket! "Jag och döden. Jag och korruptionen."


*****

Den grekiske filosofen Platon tycks ha rätt. Är det jordens avskum man söker, hittar man det påfallande ofta inbäddad och dold i politikerkåren. Jag gissar att detta är ett uttryck för tesen att "anfall är bästa försvar". På så sätt har Reinfeldt från början dold sitt brott (vilket det nu är) genom att gå på sjuka och arbetslösa (och nästan försäga sig angående invandrare).

Att han senast pladdrade om invandrarförortens offer som sina hjältar borde ge var och en kräkreflexer, som vet hur hans regering krossad den svenska välfärdspolitiken och börjat återskapa ett köpsvagt gettoliv för alla dem på samhällets botten. En egocentriker utan kontakt med objektiv moral måste nämligen skapa en skenmoral som dikterar att flitiga ska ha mer än de lata - det är naturligtvis lögn från början till slut. Arbetsgivarna och högerkrafternas ekonomer vill inte se alla få ett jobb! Det skulle skada privilegierna för de bäst ställda. Återstår bara att dölja sin skuld genom att moralisera över dem man själv ställt utanför solsidan.

Borgare kommer definitivt att brinna en smula i skärselden (en mildare form av helvetet), men det intressanta är frågan vilka nya liv på jorden som reserverats för den här gruppen.

Oscillerar de mellan självabsorberade liv i städer som Stockholm och samma egoliv men som bomboffer i krig? Cirklar borgaren runt i det tema där man till sist lär sig att tjocka statsmurar bara sinkar själens mognad eftersom egocentreringen inte för en människa någonstans annat än i cirklar? 

Kanske vaskas det fram några guldkorn ur borgerskapet i varje generation, själar som går vidare till nästa nivå. Men den breda massan är just bara träck och de lär fortsätta att valsa runt i väntan på att Ödet sänder en verklig käftsmäll och "stämmer om" en hel population på ett stort och övergripande plan.

Man kan fundera på hur snart en vecka av oroligheter i Stockholms förorter lirar med en övergripande Ödesplan för landet Sverige under Reinfeldt...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Man behöver nog inte vara bara måttligt intresserad av historia för att bli lite chockad... nog för att man förstått att Kennedy inte var Guds bästa barn men Hitler... ska läsa artikeln sen.

Ursäkta om jag gör en inflikning som inte i sig har med ämnet att göra, men det är en så lustig synkronicitet apropå Kennedys horoskop: För bara ett par timmar sen var jag i samspråk med en person som då nämnde att jag borde intervjua en gammal farbror som nog skulle kunna berätta en del som kunde vara intressant(jag bedriver lite hembygdsforskning). Jag fick veta att han skulle fylla 96 år i dagarna, och alltså var född 1917. Så läser jag det här och ser att JFK var född 29/5 just det året! När jag kollar på Birthday.se ser jag att "min farbror" är född 31/5 1917. Nästan tur att det inte var samma dag, det hade väl nästan varit läskigt! :-)
Den här farbrorn har alltså månen i jungfrun istället för lejonet, och har alltså samma månascendent som JFK hade fysisk dito. Men troligen har han inte också sin fysiska ascendent i tecknet, för då hade han väl inte blivit så långlivad... Han har varit bonde, och det passar ju bra med en starkt betonad oxe då... apropå jupiter i oxen som du skrev om häromdan så vet jag flera bönder som har denna placering. Även yngre personer, som har valt yrket frivilligt, och inte bara ärvt det, s a s.
S

Seaward sa...

Jungs synkroniciteter, om man får kalla dem Jungs, upphör aldrig att förvåna. Det är som med ryska jordbävningen, förortsupploppen och Reinfeldts karta (och så dagen därpå Kennedys hemligheter).

Man kan bara fantisera om hur pusselbitarna petas på plats av osedda krafter för att framkalla sådana här sammanträffanden. Kanske en vink om att ställa lite frågor om vad folk i bygden tänkte på den tiden. Jag tänker på JFK:s pappa som tydligen var en rabiat judehatande katolik. Fast vissa saker kanske hellre kan få ligga kvar under sin sten, vem nyttjar de i nuet. Ta t.ex. Silvias pappa och mediernas enerverande grävande till ingen som helst nytta utan om att smutskasta en kvinna som väl aldrig uppvisat några osympatiska drag.