Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 20 maj 2013

Husbyupploppet mot Reinfeldts politik




Expressen har tidangivelsen för larmet till polisen om det pågående upproret i Stockholmsförorten Husby. Det är ytterst de maktlösas protest mot en högerregering vars totalt dominanta moderata del nu blivit så monstruös i sin maktutövning att Sveriges ledande vårdorganisationer i SvD deklarerar SITT uppror mot regeringen Reinfeldt diskriminerande stöveltramp över alla mänskliga rättigheter. Har den här bloggen viskat om naziparalleller? 

I moderatnästet Stockholm smugglar lokaltidningen DN på distinkt sverigedemokratiskt sätt ut en främlingsfientlig kod som inte är menad att förstås utom för de stockholmare som delar en avsky mot tiggare och papperslösa på sina egna paradgator och i den egna lokaltrafiken.

Det går aldrig att beslå DN:s rubrik med anklagelsen om uppvigling till rasism, men den som tänker efter ser vilka attityder om städande invandrare den moderata stockholmstidningen ger luft åt.


Se DN:s motbjudande självgodhet

Statsministern själv är som vanligt mer upptagen av distraktionen sport! Han diskriminerar dem som lite eller inget har men kallar till presskonferens när det tjoas och tjimmas kring en idrottsledare! Snacka om skev, nej sjuk, verklighetsbild!

Det är när polisen i en förort skjuter ihjäl en människa som fäktat i luften med en kniv, som allt spricker i ett Sverige där regeringen Reinfeldt nu i sju år arbetat energiskt för att späda på orättvisor och belöna "den problemfria etniska medelklassen". Ekonomiska medel som skulle ha gjort bättre nytta för att ge fler en chans att lyckas i Sverige. 

Förändras inte svensk politik radikalt kommer snart de fega och egoistiska borgarna att få ta smällen - när medelklassens trädgårdar invaderas av de fattiga och lottlösa. Stockholms moderater lever redan nu i den mardrömmen och först ut att bekänna färg var den moderata kvinna som ville lagstifta bort de östeuropeiska tiggare på gatorna som sänkte HENNES livskvalitet genom att påminna om egoistens makalösa livslögn. Hur bekvämt att "gasa ihjäl" problembarnen! 

Sådant är moderaternas sätt att lösa saker och ting i Riksdagskansliet och utanför. 69 nya lagändringar av regeringen Reinfeldt för att mörka insynen i deras göranden. Förstår inte en moderat väljare vad det är som håller på att ske? Läser han/hon aldrig en artikel från den motsatta politiska sidan? Vill han/hon verkligen undvika verkligheten till varje pris?  

Nå, kort något om Husbyupprorets horoskop. Det är naturligtvis ställt för larmet till polisen om ett tumult, precis som horoskopet för Utøya-massakern sommaren 2011. Återigen är det dödens Skorpion som stiger i öster och man får väl anta att zodiaktecknet spelar den dubbla rollen av LARM om något destruktivt och den destruktiva rättshaveristen. Breivik agerade utifrån den (falska) föreställningen om att socialdemokratin var landsförrädare medan upprorsmakarna i Husby snarare indikerar Skorpionens obetvingliga instinkt att stinga smärtsamt när den blivit ofredad. Ren självbevarelsedrift i regeringen Reinfeldts samhälle, men i princip samma reaktiva beteende som Anders Breiviks, fast utan norrmannens långa planering.

Det impulsiva och överhettade i Husbyupploppet skiljer dess horoskop från Breviks överlagda plan och märks tydligt i skillnaden på Mars placering (Skorpionascendentens härskare) i de två horoskopen. Breivik utförde sina dåd under den sega och uthålliga Oxens inflytande. 

Svenska socialdemokraten Mona Sahlin, som själv tillbringat tid på Utøya, kände sig med all rätt extra berörd. Dagen för massmordet stod aggressorn Mars i Oxens 29 grad, Sahlin föddes med Mars och Satans stjärna Algol tätt tillsammans i Oxen och hon hade folkliga Månen i Oxens 29 grad! Bara ett exempel på att ju närmare involverad man är ett drama och ju viktigare ens världsliga position, desto tydligare blir astrologin. Det var också den franske statistikern Michel Gauquelins rön då han upptäckte den astrologiska "Mars-effekten".

Under Husbyupproret har vi också Mars som angriper sitt eget negativa tecken Skorpionen, men nu inte från den sävliga och metodiska Oxen utan från det impulsiva och överilade Eldtecknet Väduren! 

År 2011 passerade dock den giriga demonen Rahu (norra månnoden) Skorpionen på sin eviga baklängesfärd. Det var således en sällsynt ond Skorpion som steg i öster en gång per dygn under detta år, en ondska som intensifierades så skorpionhärskren Mars gick in i Oxen och lade sig i linje med månnodsaxeln. 

Den här extra omständigheten saknas i Husbyupploppets horoskop. Man kan inte singla ut Skorpionen som det enda tecken i öster där "skiten träffar fläkten", men just de här två kartorna för ett polislarm är likväl illustrativa för hur man som stjärntydare skannar av himlarna efter tecken på flyt eller störningar. Och en Mars som angriper sitt eget negativa tecken Skorpionen är inte en vacker signal. Det indikerar att något eller någon har fått nog!

Jag påminner ofta om hur traditionens "fallna" Måne (psyke) i Skorpionen faktiskt bekräftades av studien av 161 mördarhoroskop. Det är en fjäder i hatten för den sideriska zodiaken, den ursprungliga konceptionen av en zodiak som via mänsklig observation hålls hängande i stillhet i rymden till skillnad från den västerländska tropiska som pga. korttänkthet glider mer och mer snett för vart år pga. jordaxelns gungande i rymden. Mer sällan har jag nämnt en liten experimentell uppföljning där jag går en nivå ner under de 24 mördares Måne som befann sig i sitt fall och studerade härskaren Mars position.

Närstudie: 24 mördare med Månen i Skorpionen

Trots att studien gjordes bara ett halvår efter massmordet på Utøya tänkte jag inte på den dominanta "subnivån" hos dessa 24 mördare var just det norska katastrofhoroskopets Mars i Oxen, Skorpionens härskare i attack mot sig själv! 

Uppenbarligen en destruktiv kombination, och man kan påminna sig Mona Sahlins exakta kombination av den onda Satansstjärnan och Mars och det barn som dog ifrån henne i späd ålder och som hon fortsatt bevara i sitt upplevda presens i årtionden. Karma.

Den sittande högerregeringen avslöjar sin ondska via andra astrologiska signaturer, även om inte Jan Guillou ger värst mycket för astrologin som prediktivt verktyg i politiska frågor.

”Som politisk ledstjärna är nationalekonomi knappast bättre än astrologi eller teologi, men numera är det den som gäller.”


Vilken underlig jämförelse från Guillou! Att astrologin i antiken sökte förutsäga bl.a. politiska skeden stämmer, men var får han teologi från? Diskussioner av Guds ”inre väsen” har överhuvudtaget inte som mål att tjäna som förlaga för världslig politik. Gud är ”alltför olik” världen.

Men går man bara två dagar tillbaka, hittar man ”När Storfinansen trollade bort kärnkraftsfrågan” på den här bloggen. Redan tidigt står att läsa:



"Jag ägnade nationalekonomin och begrepp som jämviktsarbetslöshet trekvart igår men mådde snart så illa av den intellektuella lekskolenivå som män som Anders Borg och andra räknenissar befinner sig på. Om någon tycker astrologi är ovetenskapligt, titta då på vad de som bara kan prata ekonomiska befinner sig!"

Guillou t.o.m. serveras idén att astrologi saknar vetenskaplig precision! Men i sammanhanget avhandlar inlägget också meningslösheten av sådan antik teologi som ömsom betraktar Jorden som maskulin där den enligt andra kulturer anses feminin. Här behöver Guillou bara instämma och återanvänder också den tanken, men vanställer teologins syfte i sin text.

Samlat inom några dussin rader hittar vi alltså hela bakgrunden till Jan Guillous besynnerliga och ovidkommande referens till ”teologi”, kopplad till astrologi och nationalekonomi. Sannolikheten är minimal att Guillou bara råkat tänka på samma tre saker samtidigt, eller hur? :-)


Den skicklige författarens krönika illustrerar för övrigt väl varför svenska medier nu mörkar mot bloggosfären och inte längre vill vara med i leken och tipsa sina läsare om alternativa infallsvinklar på aktualiteter.

Det är säkert inte Guillou själv som bestämt att hans artiklar inte längre får kommenteras i spalt eller från bloggar. Det är i själva medierna som försöker sopa under mattan det faktum att journalistyrket är extremt hotat och att de nu vill kunna plocka russinen från nätet ostört - utan att korkat ge läsarna en chans att hitta källorna till deras uppslag! Därför deltar Guillou i princip i journalistikens motsvarighet till den svenska generation gratis stölder av andras intellektuella mödor. 

Men man måste hitta t.ex. den här bloggens bidrag för att fullt ut förstå hur skickligt en författare kan väva samman sitt skummande av nätet i en krönika. Har man dock fått nys om tillvägagångssättet spricker dock aktstycket upp i sömmarna. 

Man ser nu en diskussion om högerns rättfärdigade i av sina pengar hoplappad med en separat faktabit om Tyskland och börskraschen i New York 1929. På det en infogad och surrig tankegång hämtad från undertecknads åsikt om nationalekonomerna som leder över till en redan väl upptrampad sig - den ytterligt mjölkbara historien om två nationalekonomers räknefel som gav upphov till en åtstramningspolitik i Europa som inte gagnat någon förutom de redan rika och deras moralkakor.

Också dessa turer på hög politisk och nationalekonomisk nivå är den verkliga anledningen till att bilar brinner i Stockholmsförorten Husby. Den som inte fattar sammanhanget mellan oanständiga rika och de underprivilegierade, utan fortfarande tror de hänger de 10 procenten i kjolarna och får del av smulorna från de snuskigt rikas bord - de anmodas inte rösta i nästa val. 

Gå hellre på en ideologisk avprogrammering om du faktiskt tror på högerns lögnfabrik, detta enorma pr-maskineri som innefattar alla svenska stora nätmedier som ALLA, med SvD som märklig anomali, har stängt av läsarnas direktåtkomst till den av vänsterröster dominerade bloggosfären.

Inga kommentarer: