Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 18 maj 2013

Hör DN:s motbjudande självgodhet!


Den hittills mest smaklösa nyhet jag sett sedan DN skar ner sina ambitioner och blev stockholmsmoderaternas interna organ och med tydlig profilering mot det Täby-sonen Reinfeldt kallat "etniska svenskar". Sådana som inte har några problem, är lätta och behagliga för företagen att anställa och som, om de mot förmodan blir sjuka pga. mängder av obetald övertid, har tjänat tillräckligt för att kunna välja privata vårdalternativ.

Tidningsupplägget är detsamma som i en småstadsblaska i någon amerikansk sovstad inte så långt från mexikanska gränsen. 

-Oj oj oj! Vad hände egentligen med vårt fina flanerstråk i helgen?

-Tja, det var bara invandrarna som inte fattat hur vi gör saker! Ni vet ju hur de är, det där folket. Ska vi skicka REVA-patrullerna på dem i tunnelbanan förresten? När hade vi stockholmare senaste någon NYTTA av en flykting?

Motbjudande, DN!



Inte undra på att DN skurit ned på mängden länkbart tidningsmaterial. De vill ju bara vara i fred i sitt lilla självförljugna lyckorike, moderaterna. Inte ens en ren trivianyhet är öppen för bloggare eller läsarkommentarer. Istället fattar man det MÄSTRANDE UPPSÅTET (fascism) när man läser slutknorren:

"Nu får vi rycka vår entreprenör i örat och säga att det här verkligen inte är acceptabelt. "


Fatta vad som håller på att häda i Stockholm! Vilka präktiga monster som tillskansat sig den här landsändan!

Inga kommentarer: