Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 23 maj 2013

Glödhet potatis!

SvD låter SSU:s ordförande uttrycka sin mening under rubriken "Reinfeldt skjuter ifrån sig det egna ansvaret" i frågan om oron i Stockholms förorter. Artikeln är publicerad 10.59 på förmiddagen och nätupplagan indikerar en revision klockan 15.14.

Eftersom jag 9.12 samma morgon skrivit om just ledarskap och yttersta ansvar - på engelska för att även en internationell publik ska få en sällan sedd belysning av de svenska skeendena ur antikt vishetsperspektiv - lägger jag till en referens till SvD:s artikel. Det sker strax efter halvtre.

Till min förvåning är länken raderad från SvD.s bloggreferens när jag råkar titta till den en timma senare. Jag går till loggboken för att undersöka vad som hänt.

Det visar sig att ingen har anmält artikeln som opassande. Att den var synlig för allmänheten NÅGRA MINUTER visar de två besökare som hann se artikeln, en läsare på Tyresö utanför Stockholm, och en i Schweiz:




Det går bara att dra en slutsats. Någon utanför det normala systemet för anmälningar om opassande innehåll har innanför eller utanför SvD:s väggar beordrat censur av denna avslöjande analys av sakernas tillstånd i Sverige!

Uppenbarligen verkar inhemska krafter i landet på att förhindra den svenska verkligheten att nå ut till omvärldens kännedom! Förvisso kastar inlägget ett oväntat och alls inte fördelaktigt ljus över Sveriges högsta ledning. Vi har troligen att göra med en direkt order från Regeringskansliet eller någon inbäddad politisk medlöpare på tidningen.

Ännu en gång visar det sig att bloggens vishetsperspektiv - antikens absoluta visshet om att det existerar objektivt gott och ont - producerar perspektiv som landets maktfullkomliga elit inte kan acceptera. 

Sverige är inte ett intellektuellt land - det är ett land där tölpar når maktens boning och sedan använder censur för att säkra "det enda perspektivet"!

Vilken chimär "demokratin" är, som vanligt folk i landet tror existerar! De skulle bara veta hur makten manipulerar deras åtkomst till information för att bättre kontrollera vilken typ av tankar folket ens ska vara kapabla att tänka. Minns hur Svenskt Näringsliv 2011 försökte stänga ner högskoleämnet filosofi i Sverige med hänvisning till dess "olönsamhet".

Av den här censuråtgärden tyder det på att svenskarna kommer att placeras under än hårdare tankekontroll ju närmare valet 2014 vi kommer. Ett alternativt scenario är att Storfinansen redan mjölkat fenomenet Reinfeldt på all nytta och ny låter de rödgröna vinna valet. Bilderbergruppen har ju redan kallat in Stefan Löfven för att förvissa sig att han är "deras man"...




Inga kommentarer: