Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 15 maj 2013

En joker i leken



...alltmedan gapet mellan rika och fattiga ökar mest i Sverige av alla OECD-länder... (SvD, SvD2, AB)

Som Anders Borg sade: det finns inget "smärtfritt" sätt att bryta ner den svenska mönstermodell som gjorde Sverige till att drömland i världen och återskapa en underklass av fattiga så att medelklassen ska känna sig åtminstone lite framgångsrik i sina liv. 

Den borgerliga lögnaktigheten och förmågan att klyva allt i två delar breder ut sig alltmer. Var tredje person ljuger för sina "vänner" på Facebook om sitt liv.

Och på lobbyorganisationen Företagarnas webbplats står att läsa för den utländske besökaren: 

"Företagarna's watchwords are free trade and free competition. Our goal is for Sweden to regain its former position as one of the most entrepreneur-friendly countries in the world." (källa)

Denna direkta lobbyverksamhet för marknadsliberalism sökte AF placera mig på för ett sommarvikariat menat att häva en långtidsarbetslöshet. Av de ogenomtänkta arbetsuppgifterna att döma ett fabricerat arbete skapat för att dra nytta av skattemedel. 

Besinna regeringen Reinfeldts bottenlösa ondska: att använda skattebetalarnas pengar för att driva ren näringslivspropaganda och söka hjärntvätta alla att bli egenföretagare (för att kunna krossa själva tanken om kollektivitet).

Notera samma lögnmentalitet i citatets sista mening som Nya Moderaterna gjort till sitt livsblod: ”Företagarna försöker ÅTERSKAPA Sveriges svunna position som ett av världens mest entreprenörsvänliga länder”.

Men vad avser de för historisk era? Feodalsverige? Eller 1800-talet, innan den organiserade arbetar- och fackföreningsrörelsen?

Det kan ju knappast vara ”Sossesverige” (dvs. merparten av 1900-talet) som de socialisthatande företagarna nostalgiskt låtsas drömma sig tillbaka till.

”Företagarna” är således en del i den lögnkampanj regeringen Reinfeldt för svenska skattemedel ägnar sig åt att driva i omvärlden.


Frågan har belysts i medierna tidigare, högerns schlingmanniserade version av ”den svenska modellen” man söker torgföra för att sno goodwill-poäng från sin ideologiska fiende, socialdemokratin. De, som faktiskt byggde upp en välfärdsmodell som inte har något gemensamt med Reinfeldts ideal om "de fattiga och de rika"!

Vi svenskar hemmavid ser inte vilka samvetslösa sociopater som styr vårt land!
 

Lobbyorganisationen "Företagarna" representerar i citatets andra mening exakt samma historierevisionism som fick Reinfeldts tidigare pressekreterare Arkelsten att fabulera om moderaternas hårda arbete för kvinnors framsteg under 1900-talet. Det förhöll sig ju i själva verket tvärtom - den tidens moderater t.o.m. motsatte sig kvinnlig rösträtt.

Inte konstigt att det känns obehagligt att vara svensk dessa år. Vi har hamnat i en skymningszon av bedragare och spinndoktorer som försöker övertyga dig om att du gör det rätta som satsar på bara din plånbok. Ångest kommer att följa dig till och med bortom graven för det oansvariga sätt du röstade på under de mörka åren.

*****

Se även näringslivslobbyisten Fölster som i SvD-artikeln tycker svenskar har för lätt att hamna på "bidragslinjen" - jämför Schlingmanns/Reinfeldts hatskrift "Det sovande folket" (1993). 

Skratta sedan, i skenet av det "sommarjobb" jag bjöds av regeringen och AF på "Företagarna", åt lögnmentaliteten som genomsyrar den mörka sidan. Eller bli förskräckt över att mäktiga människor står och bullshittar dig rakt i ansiktet i dagens Sverige!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Siwert Aldenryd jobba på Företagarna - vilken tanke! Du skulle ha tackat ja och passat på att Wallraffa! Sen hade du skrivit en avslöjande inifrån-artikel. :-)

"Företagarna" har lobbat sig in i skolpolitiken också - det ska böjas i tid, numera ska skolan lära eleverna "entreprenörskap". (Har nämnt det tidigare en gång.) Det är skolvärldens senaste modeord och anses som vägen till lycka och frälsning. I alla fall kreativitet, kritiskt tänkande och ansvarstagande enligt skolverkets retorik. Dvs floskler.
En lärarutbildare på högskolan som tidigare varit lärare åt mina barn håller på med något projekt i den stilen och har skickat enkätfrågor till min man (som är ensamföretagare, alltså utan anställda). Tre idiotfrågor. T ex: "Vad i skolan stöttade dig till entreprenörskap?" Han gick i skolan på 60- och tidigt 70-tal och inte f-n var det tal om sånt på den tiden! Och hon med frågorna är årsbarn med min man, så det vet hon ju mycket väl själv. En annan fråga: "Hur kan skolan stötta till entreprenörskap?" Ledande fråga, det förutsätts att den svarande tycker att det är det som skolan bör göra.

Sådant här håller de alltså på med på lärarhögskolorna medan eleverna får allt sämre kunskaper och knappt kan ta till sig innehållet i en text längre, för att inte tala om att formulera sig. Men bara eleverna blir stöttade till entreprnörskap så löser det sig väl...
S

Seaward sa...

Ja, jag kunde inte låta blir att le åt aningslösheten hos min senaste kontaktperson på Arbetsförmedlingen, som uppenbarligen inte alls kan läsa av sin samtid och se vad som pågår och tydligen inte är alltför väl inläst på mitt ärende heller - trots en kvalificerad fas 3-syssla som obetald dataprogrammerare och web master får jag verksamhetsförslag lämpade för en tonårings första praktik! (Troligen för att handläggarna måste samla "poäng" som visar att de åtminstone försöker...)

Att sagda "branschförening" (som medierna neutralt valt att kalla dessa rena lobbyister) också nästlar sig in i skolan är ju, som du säger, helt logiskt. Men jag hade aldrig hört om dem tills häromdagen.

Anonym sa...

Uppenbarligen bryr sig inte af:s handläggare om att googla folk heller :-)

Företagarna är väl fd Saf? Har för mig att du nämnt dem förr flera gånger.
Synkronistiskt nog (om ordet finns) hade AB igår en artikel om arbetsgivare som inte bryr sig om att anställa folk, utan tar folk från af och får nästan hela deras lön betald, utan att naturligtvis ge dem ett riktigt jobb sen.
S

Seaward sa...

Högerns lönedumpning av den svenska arbetsmarknaden har gått som smort. Och (s) enda kommentar om ett återställande av vettiga förhållanden kommer sedan att vara: "Låter sig inte göras". Världen behöver en helt annan grundsyn än ekonomismens inskränkta räknande på vinster...

SAF = Svenskt Näringsliv