Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 5 maj 2013

Brittiske homopolitikern & Köttets synd

Gaylobbyisterna jobbar snabbt i London -
eller är det på Aftonbladet? - för att
byta Nigel Evans-skandalen mot något
mer positivt. Stora pengar att förlora för
marknaden på homokulturens mörka sidor!
(AB - ej länkbar nyhet)

Våldtäktsanklagande gayrättsförespråkaren Nigel Evans har ännu ett av astrologins irriterande horoskop där sinnelaget (Månen) byter tecken mitt under dagen, så att inte ens sannolikheten för den ena placeringen framför den andra är speciellt markant. 

Frågan är om den homosexuella och övergreppsbenägne högerpolitikern har sinnet i Oxen eller, f.o.m. cirka 14.30, i Tvillingarna. Född i Vågen skulle den förstnämnda sinnelagspositionen vara verkligt intressant - både sol- och månsidan hänger i så fall på amorösa Venus sätt att fungera.

Den tanken tycktes mig tilltalande eftersom Oxen också har en brutalitet i sig och en "pre-psykologisk" kroppslighet som rimmar väl med den mängd våld inom gayvärlden som hbt-lobbyn och näringslivet söker tona ned. (Att vara gay ska vara lustfyllt och shoppomaniskt!) Se tidigare test på överrepresentationen av homosexuella i bloggens samling av 402 brottsdömda horoskop.

Då kan man som i föregående fall med Reinfeldt-wannaben tillgripa "look-alike"-fenomenet. För efter att ha tittat en stund på Evans överdrivet snett placerade ögon (lite av "kines-klichén" faktiskt), insåg jag att han liknar landsmannen Bryan Ferry, och Ferry har Månen i Oxen. 

Båda dessa brittiska män har också Jupiter, framgångens och expansionens tecken i snåla och trådsmala Jungfruns tecken. Ferrys snålhet är tydligen så extrem att den kinesiska Ho Lo Li Shu-astrologin definierar honom just som "en som inte berikar någon och därför får hugg i ryggen"! Man ska minnas att han periodvis gjort större rubriker för de troféhustrur som lämnat honom än för sitt artisteri.




Och det blev genast än märkligare (men svårare) när det visar sig att Bryan Ferrys horoskop har (relationstecknet) Vågen stigande i 25e graden - samma gradtal som för Nigel Evans Sol-Våg! 

Är det kanske snarare en sub-typ av Vågen än Månen i Oxen som förklarar männens snarlikhet? 

Också Jennifer Love Hewitt har samma mandelform på ögonen (men inte lika utpräglad), samma pendulösa näsa som parlamentarikern och likt Ferry en ascendent i Vågen, fast i 8e graden.


Hur det än är med Vågens bidrag till en "orientalisk typ" föredrar jag en Måne i Oxen för den våldtäktsanklagade parlamentarikern eftersom ett månhoroskop med Oxen som första hus ger en sällsynt mängd olycksbådande eller t.o.m. ondskefulla omen (inte alls olikt Bryan Ferrys kinesiska varningshoroskop: "en med så här lite generositet i sitt hjärta får vara beredd på att lömska karaktärsmord/anfall i ryggen):




Inte minst stiger en falsk eller korrupt kommunikatör fram - Merkurius under inflytande av den onda stjärnan Algol i den sataniska axeln: Evans som parlamentets mest frispråkiga språkrör för gayighet, enligt hans eget horoskop Djävulens försök att korrumpera mänskligheten. 

Det här kan inte vara Djävulen som synonym till naturens kåta Pan (Faun) utan ett djupare mörker. Kanske den rent destruktiva Satan som söker förleda själen att hela förlora sig själv.

Vågen står i sjätte huset för olyckor och fiender, och om man accepterar att de fyra passionerade tecknen beskriver den heterosexuella reproduktionsprocessen är Vågen enbart heterosexuell kärlek. I alla homosexuella horoskop där Vågen spelar en roll bör man misstänka att zodiaktecknet indikerar ett problem genom dålig husplacering eller att dess härskare Venus befinner sig i svårt blåsväder.

Utifrån Mån-Oxens perspektiv lyckas inte bara hela frågan om Vågens partnerskap bli en olyckshärd utan också Venus har slunkit in i ett av de onda husen, sexualitetens men också korruptionens och dödens åttonde hus. Redan en snabb överblick ger alltså idel krissignaler om politikerns syn på relationer och sexualitet.

Venus i Skytten låter som en öppen, framåt och kanske experimentell syn på kärleken, men likt den becksvarta finansministern Anders Borg, Månen i Oxen och Solen i Skytten, och hans hat mot det högsinnade svenska konceptet "välfärdsstaten", ser det inte ut att bli mycket kvar av Skyttens öppna sinne och generösa natur när tecknet stuvas in i den själviska syndaren Skorpionens åttonde hus! Välvilligt skulle man kunna säga att Borg och den konservativa britten i detta liv genomgår själens svartaste natt och producerar sitt sämsta. Åttonde indikerar tveklöst "gamla synder" som redan är begångna då själen återföds under sin nuvarande himmel. 

Men åttonde är som en komposthög för saker som ännu måste ruttna en tid. Jag har inte sett några tecken på att huset, likt Saturnus, skulle indikerar KRONISKA blockeringar, men indisk astrologi ser alla tre vattenhus som dystra ställen och där ljusningen bara kan skönjas i det tolfte där reningsbadet äntligen sätter in. Nigel Evans betoning på det onda sjätte och åttonde är bara en deprimerande berättelse.

Till dessa allmänna observationer kan också läggas det märkliga faktum att Månen i Oxen disponeras av en Venus som tillfälligtvis blir en "verksam illgörare". Är det homots våldtäkter vi ser här? I så fall gäller symboliken även heterosexuella horoskop, där man kan föreställa sig andra typer av övergrepp.

Paradoxen med att Månen i Oxen kan ha en disponent som skapar problem har diskuterats tidigare på bloggen, och jag tror min slutsats då var att Venus blir ett problem eftersom den inget vill. Den söker bara harmoniera (och blir ett klibbigt plåster) samtidigt som Månen i Oxen indikerar en extremt hård identifikation med det kroppsliga. 

Första husets mening är inte att stelna till och bli bara kroppsdyrkare utan att tvärtom bruka materien i högre syften! Oxen i första huset är katolicismens concupitientia - den själviska kärleken som i Oxen är inkrökt och riktad tillbaka mot den egna kroppens njutning. Det hörs lång väg att det här är början på en definition av homosexuell lusta - själviskt utnyttjande av andra "partners" enbart för att nå en klimax i den egna biokemiska soppa den förorenade själen har identifierat sig med.

Notera hur elegant astrologin bär på denna logik: Venus härskar i Oxen, Oxen tillhör Jordelementet, Jordelementet är bottenläget i den "fallande" negativa polariteten och planeten Jorden visualiserades i antiken som universums bottennapp. Under Jorden återstår bara helvetet och det oändliga bråddjupet Tartaros (det senare kan jämföras med den för Aristoteles hypotetiska onda "urmaterien").

Ur filosofisk synvinkel är detta ungefär så fel en människa kan gå i sitt liv! Satan har lurat själen fullständigt att denna världen är det man ska satsa på! Indisk filosofi använder inte figuren Satan men talar istället om Mayas illusoriska dröm - samma idé som i första filmen Matrix som var en ögonöppnare på sin tid för alla som inte mött den idealistiska filosofin (den värld vi tror är solid är i själva verket bara genererad av ett högre medvetande - Gud. Sen blev filmserien löjlig och platt eftersom Gud visade sig vara mänskliga maskiner och en banal kommersialisering av österländsk filosofi).

Vad om indiske astrologen Narasimha Raos finlir i frågan om planeternas verksamma natur? Här är alltså Venus ägare till både sol- och måntecknet, till både handlings- och känslomänniskan, men Venus lider av en "verksamt ond disposition". (Venus essens kan aldrig skadas och Katolska kyrkan fördömer heller inte homosexuella för att de är älskande varelser, bara deras utagerande.)

Dessa förhållanden skulle kunna göra politikerns hela livslinje (Månen --> Solen) till en oavbruten vandring i dekadensens tjänst. Men Narasimha Rao säger ju att: "en verksam illgärningsman i de onda dussthana-husen (3, 6, 8, 12) ger goda resultat genom att neutralisera husens onda innebörder!"

Indisk astrologi verkar översvämmas av traditioner och observationer som helt enkelt inte kan tas som bokstavliga sanningar utan bara som tillfälliga hållpunkter alltmedan astrologen samlar mer och mer data och perspektiv i väntan på att "höra" sin högre intelligens bryta in med en "insikt". Då utgår genast alla dessa regler och tips - för de var bara byggställningar av provisorisk nytta. 

Det är i det här fallet ingen tvekan om att Venus INTE lyckats neutralisera åttonde husets korrupta sexualitet , även om politikern som gayaktivist verkligen försökt! För han var själv bärare av samma korruption han i det yttre försökte friskförklara. Och så, i avslöjandet om hans övergrepp mot yngre män, ser man plötsligt hur förfallet ett liv kan bli, när en sjuk kärleks-Venus tillåts dominera så mycket av horoskopet som när den äger både Sol och Måne.


Se också: 31 horoskop för pedofiler


*****


Om Nigel Evans-skandalen i medierna:

SvD 

DN, AB, Expr - inte länkbara i mediernas nya giva att återskapa klyftan mellan makt & medier de själva råkade öppna för med interaktiva mekanismer på webben.

Inga kommentarer: