Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 11 maj 2013

Avatarens år & barngeniet Barnett

DN presenterar ett matematiskt barngeni som ägnat sig åt att genomskåda Big Bang-myten och att lösa problemet med tidsresor. 

Man känner sig onekligen rätt obegåvad i sådant sällskap - ja inte DN:s, där ordalydelsen "tippas få Nobelpriset" inte finner mycket stöd i internationella skriverier. DN har förfallit till billliga tabloidformuleringar... Eller är det svenskarna och deras privatiserade skitskolor och ständigt krympande språkförståelse?

Här är i vilket fall en engelskspråkig bloggare som också kort presenterar 13-årige Jacob Barnett.

Tyvärr lyckades jag inte hitta födelsedatum på det unga geniet, och som med Wikileaksgrundaren Assange och guldgräverskan Oksana som Mel Gibson skakade av sig, får årets rudimentära skelett duga tills en exakt uppgift blir känd.



Vid lunch den 8 januari 1998 går uppfyllelsens Jupiter in i försynens (Saturnus) himmelska domän Vattumannen. Saturnus själv ligger i Fiskarna detta år, så vi har det mäktigaste av alla "dissociationssyndrom", där en Luftens härskare ömsesidigt byter tecken med en Vattnets härskare!

Denna utväxling i zodiakens final - "elfte och tolfte timma" - har väl aldrig tidigare kommenterats under bloggens fyra år och kanske tiotusen skrivna sidor. Jag är ganska övertygad om det.

Eftersom också de båda sinnesrelaterade (månrelaterade) månnoderna är involverade är 1998 ett ytterst märkligt år. Det är lustigt nog just 1998 som den synske Edgar Cayce (1877-1945) såg som året då ett 40-årigt tidsfönster stängdes, en ram inom vilken han såg tydliga förändringar av jordens klimat ta sin början. 

"Cayceianer" var besvikna eftersom världen inte gick under - så mycket hade sagts och spekulerats och om det här tidsfönstret under 60- och 70-talet och senare. Men läser man Cayces trancemeddelanden noga är det BÖRJAN på gigantiska geologiska och klimatrelaterade förändringar som skulle kunna skönjas under denna tid. (Sök "1998" på min gamla blogg och några Cayce-inlägg kommer upp.)

New York kommer enligt siaren t.ex. inte att sjunka i havet förrän en bra bit in på 2000-talet - kanske på grund av för många besök från stockholmsmoderater som tror de lever livet. En stad tål bara så många syndare innan kosmos börjar signalera att måttet är rågat... 

Stockholmshögern stortrivs på tillställningar i New York

*****
Det är symptomatiskt att ungdomsgeniet Barrett inte kan sova på nätterna, hans medvetande invaderas av siffror och matematiska problem. Sömnen tillhör Vattenelementets tre tecken och som jag ibland sökt beskriva "dissociationen" (som kommer i flera nyanser) så finns ett uttryck där det "läcker" mellan Luft och Vatten just som ett ständigt malande i det lägre sinnet av information som fritt strömmar in från Platons högre "blå" intellektuella verklighet.

Någon kanske minns inläggen om den synske brittiske läkaren Arthur Guirdham, där jag spekulerade i att Vatten/Luft ändå går att lösa på en "högre nivå" - och att elementkombinationen då yttrar sig som synskhet. 

För lägre utvecklade själar uppstår istället bortträngningar ("dissociation") på grund av fobier. Mörklagda tankemönster kommer och börjar spöka på den lägre kognitiva nivå som kallas Vatten. 

Ett antal svenska religionsmobbare på Newsmill visade sig ha tydliga Luft/Vatten-störningar och det tyder på att ateism kan ha sin grund i djup och irrationell fruktan. Var det då inte Gud som talade till Moses ur den brinnande busken och sade. "Ingen kan se Mitt ansikte och sedan leva?" Det hariga egot skulle kunna få akut dödsskräck för mindre!

*****

Under de senaste 2000 åren har månnoderna, Saturnus och Jupiter har faktiskt bara legat som under några månader 1998 vid tre tidigare tillfällen runt år 230-31, 788-79 samt under bara drygt en månad under april/maj år 1701. Faktum var att tidsfönstret 1998 också var bara cirka två månader, så det är möjligt att det enbart är den ömsesidiga receptionen mellan de två stora "ödespenslarna" Saturnus (själens form) och Jupiter (guden som uppfyller själen) som är den centrala kärnan bakom Barretts spatiösa (för att inte säga kosmiska) medvetande.

Albert Einstein som DN drar fram som jämförelse, föddes - tro det eller inte - också när Saturnus stod i Fiskarna och Jupiter var i Vattumannen!

Det kan därför synas som om följande 26 perioder skulle kunna vara "tidsfönster" då avancerade själar som kanske normalt inte vistas på planeten Jorden attraheras av en återfödelse till denna verklighet. 

52-53, 112, 171-72, 230, 289-90, 729, 788-79, 847, 906-07, 906-07, 966, 1025-26, 1084-85, 1144, 1203,
16.04.1583  - 15.06.1583
 6.04.1642  -  3.10.1642
27.05.1701  - 22.01.1702
17.05.1760  - 16.07.1760
12.01.1761  - 13.03.1761
 4.03.1820  -  3.05.1820
31.08.1820  - 29.12.1820
23.02.1879  - 18.02.1880
15.04.1938  - 13.08.1938
11.12.1938  -  9.02.1939
30.01.1998  - 31.03.1998

(Exakta intervallet anges f.o.m. 1500-talet eftersom det finns mer biografisk data närmare vår egen tid.)

Dessa kan vara tider för genuina avatarer! Glöm inte att Saturnus, den sjunde himmelen, indikerar själens form. Här således Själen i det befriade (renade) vattnets tecken Fiskarna och Fiskarnas härskare Jupiter i som "uppfyllelsen" av själens form. = Kosmiskt realiserade själar. 

Om sedan detta löfte infrias i de enskilda instanserna (de nyfödda barnen) beror på om de lägre himlasfärerna förmår förvalta detta väldiga budskap. Det är inte svårt att föreställa sig dussintals astrologiska indikationer på själar som stänger dörren mot den stora möjligheten och nöjer sig med ett liv i dunkel materialism. 

Se bara hur Svenskt Näringslivs Urban Bäckström slösat bort sitt liv och egentligen fenomenala himmel. Det är alltid tragiskt att se nobla själar som kunde ha gjort världen till en bättre plats för vår art välja den mörka sidan och t.o.m. söka trälbinda andra i ett simpelt liv som bara handlar om arbete och konsumtion. 

När Reinfeldt hånfullt kallade svenskarna "det sovande folket" var han helt omedveten om att det är hans filosofi, flitens och närighetens filosofi, som är själens verkliga blackout eller sömn. 

Men så är det ofta: Djävulen vänder sanningen bak och fram eftersom han älskar att kontrollera produktiviteten på denna planet. De högre sfärerna är Djävulen för korkad för att begripa sig på.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tror det har smuggit sig in ett litet fel i tabellen: det borde stå 09.04.1939 istället för 09.02.1939, eller hur?
Att jag reagerade var för att jag känner en person som jag vet har denna reception mellan jupiter och saturnus som är född 23/3 1939. Jag har nämnt henne förr, minns inte i vilket sammanhang, men hon är en helt fantastisk människa och en otrolig eldsjäl. Nästan så jag kan föreställa mig att hon faktiskt är en avatar! :-)

I DN står att barnet Barnett är 14 år, så han är antagligen född efter (mitten på)maj, annars skulle han ha fyllt 15.
S

Seaward sa...

Det är inte ett fel utan följden av metodvalets imprecision. Dataprogrammet började den 1 januari år 1 och beordrades ta stickprov var 1440e timma/var 60e dag (för att snabba upp 2000-årssökningen) och kontrollera huruvida sökvillkoret var uppfyllt.

I värsta fall får man väl vänta på Barnetts "tippade" Nobelpris - då om inte förr lär väl födelsedata dyka upp.
:-)

Anonym sa...

Nyfiken som jag är så googlade jag själv, och fick upp en tidningssida från 8/4 (http://www.usatoday.com/story/news/nation/2013/04/08/indiana-boy-genius-book/2064921/) där det står att JB fyller 15 om mindre än två månader. Då borde han vara född någon gång runt månadsskiftet maj/juni (oxe alltså!). Och då faller ju det där med Saturnus i fiskarna, och (antagligen) även Jupiter i vattumannen. Mars står troligen i tvillingarna.

I artikeln i fråga framgår att Barnett blivit inskriven vid ett universitet där jag lustigt nog känner en person som jobbar! Fast han lär knappast undervisa underbarnet iaf, för han läser matte och fysik och den här personen är professor i "interpersonal communication". :-)
S

Seaward sa...

Så sant, tidsfönstret har hunnit stängas! Även om Mars inte står i Tvillingarna vid denna tid och heller inte nämndes som en möjlig del av en signatur för "vidöppet sinne".

Den sannolika födelsen i Oxen blir mest spännande den 1-2 juni med ett sinne i klarögda Lejonet och ytterst förstärkt av Drakhuvudet, men annars ringer inga klockor för mig...

Jag skulle ha låtit dataprogrammet jobba långsamt och kontrollera positionerna med tätare mellanrum, även om den mer exakta uppgift du hittade inte förelåg när jag skrev inlägget.

Intressant är att denna slappa stickprovskontroll var på väg att fullbordas just som "en kraft" stötte ner bildskärmen från databordet!

I fyra år har jag rullat bordet hit och dit på samma sätt, men under gårdagens (subjektivt) unika himmel fick skärmen plötsligt för sig att tippa av bordet:

http://sidereal.hall-of-man.com/2013/05/olyckshoroskop-for-en-bildskarm.html

Kanske en varning från andevärlden att jag var på väg att formulera en olycklig tes?

Hoppas det inte blir en vana, för jag har inte råd att köpa ny bildskärm för varje gång jag knackar ner ett hugskott som inte visar sig hålla! :-)

Anonym sa...

Där ser man, nej man får hoppas att varningarna inte alltid blir så handgripliga...
Apropå det så kanske det här med "under-Barnett" också innebär en liten fingervisning om att oxar inte behöver vara kodumma ;-)
Det framgår av artikeln jag fick fram att hans mamma har skrivit en bok om honom (utkommer på svenska senare i år), där står säkert när han är född, så man kanske inte måste invänta ett nobelpris. (Föräldrar som försöker slå mynt av överbegåvade barn - inget nytt precis...)

Själv är jag mest förbluffad av sammanträffandet jag nämnde. Det måste väl finnas hundratals och åter hundratals universitet i USA, och jag känner _en_ person jobbar på ett av dem. Det här gav mig en puff att äntligen få iväg ett mejl jag länge tänkt skicka till honom och hans fru (som jag är avlägset släkt med)innan de hinner sticka iväg till Kina. Otrolig gubbe - 78 år och far omkring i världen som gästprofessor!
S

Seaward sa...

SOLEN i Oxen: Som du vet visade Nobelpristagartesten inga tecken på att geni förnekas vissa zodiaktecken. Men tecknet Oxen predisponerar till konkret mentalitet (barnet Barnett började med att memorera alla gatuadresser) eller till Littorin-beteende - skapa primitiva arbetslinjer på basis av inskränkt siffertänkande och där en ledaroxe piskar ”slöare” oxar till arbete – till varje pris. ”Ägande” skulle mycket väl kunna vara den primitiva instinkt som faktiskt driver underbarnet (via hans vampyriska moder) att överprestera.

Som ett av de mer kriminella soltecknen är Oxen förstås en tacksam måltavla för sarkasm. :-) Men det finns förstås en spännvid inom alla tecken. Din kommentar är förstås skämtsamt menad, men mer seriöst har astrologins sätt att beskriva intelligens diskuteras kanske ett halvdussin gånger (och har en egen etikett). Det är mer sammansatta budskap och födelsetiden ett måste eftersom första och femte husen är av betydelse enligt indisk astrologi.

Om din koincidens kan man väl säga att varje planet i Oxen på något sätt aktiverar Oxens vilja att äga. Med Månen och den stjärnan Algol i Oxen hamnar du därför i ”sympatisk samsvängning” med ämnet eftersom dessa sinnliga rötter redan innan du gjort upptäckten leder mot den upptäckt om räknegeniet som det undermedvetna VILL hitta (svaren på frågorna finns i det undermedvetna redan innan egot formulerat sina problem).

Detta var en i Jungs mening meningsfull koincidens, ett uttryck för hans synkronicitetsprincip. Men vilken mening uppdagades? Jag kan bara se det som att du fick uppleva Oxens yttersta drivkraft, viljan binda allt till sig själv, precis som vampyrmamman som inte bara coachat sitt barn utan nu också skriver en bestseller om honom!

Du nöjde dig inte med blogginläggets lösliga teori om ”gynnsamma tidsfönster” utan med Jordmodernas oförtrutna energi sökte du lokalisera (loka = terra = taurus) en så exakt födelseuppgift som möjligt. Ditt undermedvetna vet redan att destinationen är Oxen och ditt medvetna är redan på det klara med att det finns en bekant på universitetet där underbarnet undervisar. Scenen är riggad.

Och simsalabim – händelsevis återupprättar du indirekt också den heder Oxen tycks ha förlorat på den här bloggen, och naturligtvis också din egen ”sataniska Mån-Oxe”! För genom att du nämner ”kodumheten” visar du ju vilken zodiakal princip (i dess lägre manifestation) som drivit ditt sökande.

Men visst är det fascinerande! Händelsens mening är stoff till en hel psykoanalys, men redan på bordet via symboler: den demoniska modern, barnet, upprättelse för förståndet hos det egna. Räknegeniets födelse i Oxen blev instrumentet för en annan och mycket djupare berättelse du sökte och nu skrev om dig själv genom tankar och efterforskningar. Månens rena negativitet i Oxen slöt cirkeln genom att hitta avkomman med Solen i Oxen och som en pikant yttre klädnad. Men bekanten på universitetet är bara den färgglada förpackningen, inte det inre budskapet – Jungs ”mening” inom synkroniciteten.

Var det Oxen som skrev sin historia genom dig? Du har nämnt att du skrivit naturpoesi tidigare, så man kan inte utesluta att du själv bär på den revanschlystna Jordmodern. Särskilt efter mina inlägg om Manilius tyfoniska axel som är en annan typ av inlägg du konsekvent avstått från att kommentera. Detta kan tas som bekräftelse just på Oxens egenart – den vill inte dissociera sig från det jordiska, vilket krävs för en diskussion av Jordelementets inverkan på människan).

Det skulle inte förvåna, när väl räknegeniets födelsedag blir känd, om det visar sig att han har en planetplacering inom din Mån/Algol-zon – kanske t.o.m. Solen! Jag har redovisat ett antal egna upptäckter av exakt samma slag på bloggen i samband med artister jag tyckt särskilt mycket om.

Jag håller helt med om att det är en fascinerande konservburk du öppnade upp här, men kanske inte på riktigt samma sätt som du tänkte dig. :-)

Anonym sa...

Det var ett fascinerande svar också - tack för att du tog dig tid!
Visst tyckte jag det var lite kul, lite som en släng åt dina minst sagt negativa skriverier om oxen, att barngeniet var en oxe, det måste jag medge!:-)(Jag är ju förresten inte bara månoxe utan också fru och barn till soloxar.)
"Oxen som skrev sin historia genom dig" - det kanske var arketypen oxen som stångade din skärm i golver också :-)
Men var inte orolig, själv är jag så fredlig så, precis som Ferdinand. Nu ska jag gå ut och påta i jorden och lukta på blommor...
S