Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 24 maj 2013

Är Reinfeldts ledarskap en naturkatastrof?

Före detta popskribenten Andres Lokko, nu vis ledsagare för Generation Yta i tiden för de oärliga ideologiernas sammanbrott, kokar ner upploppen i Paris, London och nu Stockholm i ett enda viktigt citat från medborgarrättskämpen Martin Luther King (SvD). Alltmedan Naturen själv på ett mer häpnadsväckande sätt stämmer in i klagosången på det enda sätt den kan. Genom att använda sig själv som en symbol.


Är Reinfeldts ledarskap en naturkatastrof? Den retoriska frågan blir märkligt bokstavlig när man placerar horoskopet för den ryska jordbävningen (SvD) ovanpå segregrationspolitikens svenske tillskyndare.

Det är nog så fascinerande att de ryska jordspänningarna släpper exakt den minut då den lokala horisonten 27° Jungfru) signalerar samma sak som Fredrik Reinfeldts fula tryne: den onda Mars (i 27° Jungfru) och dess härskartekniker: spräng sönder alla frågor via analytisk negativism. Se aldrig några mönster överhuvudtaget utan bara "isolerade händelser". Begränsa alla frågor till individen, till nyttan, till fliten och viljan att gymträna kroppen så din arbetsgivare ska kunna få ut mer av dig (frivilligt slaveri).



För sådan är ju Merkurius och Jungfruns specialitet: dess diskriminerande förmåga. Men Reinfeldt använder den i onda och själviska syften (1a ego-huset) - mannen har en instinkt att hålla sig själv som en fläckfri Jungfru och låtsas att han aldrig blivit våldtagen av Dödsrikets herre Hades.

Se också:
The Stockholm Riots and the Accountability of the Head of State

I antiken kopplades dödsriket uppenbarligen till materiella rikedomar eftersom Hades också kallas Plauton, - den rike. Det förklarar troligen hur astrologin med århundradenas gång glömd den antika andrahusbeteckningen så att vi i modern tid istället betecknar huset som "mina pengar". Den som företrädesvis tänkte så i antiken klassificerades alltså som en människa som trätt in i dödsriket! En helt ointressant människa.

Reinfeldt har som synes hela sitt sinnelag orienterat mot detta dödsrike där man kan berika sig själv - för man får inte glömma att även en ond Mars ger driftighet, i det här fallet en kriminell vilja att sko sig på andras bekostnad. Jungfrun kan bara profitera genom att måla upp Fiskarna mittemot som "förlorare", "båtflyktingar", "skräp". 

En opposition mellan dessa två tecken antyder någon som just håller på att lära sig en balansgång mellan egentjänande och beredskapen att offra sig eget för andra, och det gäller såväl tecknen Jungfrun och Fiskarna som deras sjätte och tolfte hus, respektive). Den värdefulla oppositionen från Fiskarna har till del Reinfeldt (gestaltad via planet i sjätte och planeter i tolfte), men man kan inte säga annat än att han lär sig långsamt. 

Vilket tålmodigt - eller korkat - folk svenskarna är som väljer en unge ur småskolan att leda hela landet medan vi ser på hur hans regering fullständigt får allt att haverera! Det är en kombination av personligen underpresterande regeringsmedlemmar och högerpolitikens inherenta oduglighet.

Som synes brister jordskorpan utanför Rysslands kust under just samma dödliga och materialistiska sinnelag (Månen) som Reinfeldt föddes under!

Glöm inte Hydran, detta månghövdade monster som - när man söker kväsa det - genast skjuter ut två nya huvuden! Reinfeldt och den ryska jordbävningen hänger samman på ett liknande sätt. Antikens män kunde verkligen berätta sina historier så folk anade att allting hängde samman och hade en högre mening!

Och till sist: jordbävningar är ju spänningslösare, precis som ReinfeldtSveriges upplopp i de förorter han avskyr fast han spelar upp en kräkframkallande show om att de prydliga invånarna - de som liknar honom själv - är hans hjältar!

Det är Jupiter som befriar ur den spänning som uppstår av den onda och snåla överherren Saturnus. När bloggen under en tid intresserade sig för jordbävningshoroskop tycktes Jupiter alltid förekomma som just en tryckventil.

Här är det mer intressant att notera hur det är precis samma själviska och äganderättskåta Jupiter som Reinfeldt föddes under - det skiljer bara en grad mellan placeringarna. När självtjänande och profitlystna Jungfrun stiger i öster - tecknet som vill utnyttja Jordmodern maximalt för sin egen del, då får Jungfrun den stora Jupiter mot sig, som en fiende! 

Vår statsminister har en verksamt ond vällevnads-Jupiter - han talar om materiell tillväxt, att göra nytta, att bära sina egna kostnader och bidra till samhällets ekonomiska tillväxt. De som blir liggande för länge i en sjuksäng piskas upp med arbetslinjen och ska med hårda nypor tvingas att söka sig in på en arbetsmarknad som slår ifrån sig med båda händerna. Han är med andra ord Jordmoderns och alla levande (biologiska) varelsers värsta fiende! 

Det här inlägget borde miljöpartister sniffa upp och sprida mellan sig. Här är skälet varför partiet är så fruktansvärt illa ute: de har förstått en del men verkar helt blinda för att högern är helvetet. Nu senast markerade de mot Vänsterpartiet som uppenbarligen förstått hur världens principer fungerar. Och den som vill tillväxt - även om man kallar den grön - har gjort sig till Jordmodernas fiende. 

Jordmodern utrotar alltid den civilisation som försöker tillväxa snarare än bara leva i harmoni med den här planetens grundregel som är stasis - nolltillväxt, att bara vara och leva och må bra. Reinfeldts flitiga myra är i själva verket en skadeinsekt och hen eller hens mentalitet bör kriminaliseras ("hen" är ett utmärkt ord för ett sådant haveri som Reinfeldt, som varken förmår uttrycka maskulina eller feminina egenskaper). 

Hans eget horoskop med "dubbelt onda" Mars i första huset säger ju: "Här är jag, skurken- se och hör vad jag EGENTLIGEN predikar." Gå aldrig ner på personlig nivå med en patologisk självtjänare, då är risken att man tycker han låter logisk och t.o.m. verkar sympatisk. Bara från den himmelska nivån - Platons idévärld - kan man korrekt uppfatta vad en politiker håller på med.

Jag har, vad jag minns, bara hittat den expansiva och frihetliga Jupiter i ett horoskop för en religiös människa, och det var typiskt nog rymdflygsingenjören och katoliken Wolfgang Smith, vars religion betonar att det kroppsliga inte bara existerar (vilket nyplatonisterna förnekade) utan också är gott (den goda Jupiter i det mest primitiva Jordtecknet Oxen). För en kristen är ju planeten Jorden också en del i Guds skapelse, och den lär Bibeln ut att den är god. 

Nu var vetenskapsmannens fysiska ascendent okänd och jag har ytterligt svårt att tro han likt Reinfeldt hade en ond Jupiter. Den våldsamma urladdningen i rysk havsbotten visar perfekt den verksamt onda Jupiter - likt Reinfeldt kommer människor till skada om de befinner sig i närheten.


*****


Plotinus (200-talet) filosofiska idealism (i kontrast till Reinfeldts primitiva/naiva tro på det materiella) där kristendomens uppskattning av det världsliga ytterst sett enbart beror på vår förmåga att förstå att det är ett högre gott, Godheten själv, som i någon mån kan ses även här, i det fallna perspektivet som planeten Jorden symboliserar för den vise:
Gudarna (bl.a. sedda genom planeterna) kränger inte mellan vishet och dårskap, i Intellektets immunitet står de stadigt och rena och är alltid visa. De är all-vetande och tar notis inte bara om människan utan om sina egna väsen och om allt som ligger inom det gudomliga Intellektets kontemplation.

De av gudarna som vistas i himlasfärerna förblir evigt i denna meditation - vad har de för "trängande uppgifter" att hindra dem? På avstånd betraktar de, dessutom, in i själva den högre Himmelen, de vars placering är uppå och i den [åttonde sfären Ouranos], ser och känner i egenskap av sin all-närvaro till den.

För DÄR är allting "himmelen": jorden är himmelen, havet är himmelen, och så ock djur- och växtriket och människan. Allt är himmelskt innehåll i DEN Himmelen, och gudarna i den, föraktande varken människor eller något annat som finns DÄR där allt är av den Himmelska Ordningen, vandrar alla genom det landet och all rymd i fridfullhet.


Plotinus - The Enneads, V.8.3 - min översättning från MacKenna.

För de högsta själarna har nått så långt att de själva mer liknar gudar och de ser på avstånd grässtrån och små kryp och ser att dessa också är idéer i det gudomliga medvetande de i sin ego-befriade transparens och avsaknad av egoistisk Reinfeldt-strävan så tydligt förstår är en del av dem själva. Det är stor kärlek. 

Reinfeldt ägnar sig åt hatets princip, han klyver och skiljer på folk och folk. Han drar sig undan ansvar, fintar och ser inga samband när det inte passar honom. Är inte det urtypen för ondskan eller hatets princip? I hans eget Täby får man inte ens bo med mindre man kan köpa och "äga" sin bostad. Är inte det hatets och segregationens filosofi i dess mest ogenerade erkännande av vad den faktiskt är?

Bara de högsta själarna kan säga "förlåt dem Fader, de vet inte vad de gör". Men majoriteten kan bara bränna bilar inför dessa märkliga kreaturs försök att raka åt sig så mycket av Jordmodern som möjligt, dessa svarta hål, dessa Satans barn.


Inga kommentarer: