Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 26 maj 2013

Antikens symboler för en sjuk marknad



Noterar intresserat en ny borgerlig ledarkrönikör i SvD skenbart besvara den här bloggens observation av hur, med början i Expressen för flera år sedan, den ena borgerliga tidningen efter den andra insett att det bara är "vänsterbloggare" som skriver intressant om samtidsskeendena. Och varför ge dem ens gratis länkutrymme så att den borgerliga läsaren i bästa fall får sig en tankeställare om vad som pågår i Sverige och världen?

Ingen som inte drömmer om höga inkomster och borgarklassens diskreta charm döper sin dotter till Siri. Och ordnar man sedan avkomman en adress i de Stockholms söderkvarter många skulle döda för att få ett förstahandskontrakt i, inser vi att SvD nu rekryterat en ung och hipp ironisk skribent i syfte att nå ut till en viss sorts läsare.  

Redan i ett pliktskyldigt referat av en undersökning av svenska folkets attityder ser man vonOben-perspektivet börja läcka igenom, och texten vibrera av kapitalets hat mot de breda folklagren - förutom när de ska lockas att köpa fabrikörernas skinande produkter. 

Apparaten är "kårrdless" säger den fryntliga varukrängaren med hårt rullande r-ljud. Ibland är det svårt att avgöra vad som är godmodig drift med folks ovetenhet och vad som är djupt förakt för vanligt folk. Hos Siri Steijer, en kvinnlig räknenisse (se bara här) utan någon kontakt med problemens verkliga dynamik, verkar det röra sig om solklart klassförakt.

Denna Steijer använder åtminstone jante-begreppet i korrekt mening, vilket var mer än högermegafonen Dilsa Demirbag-Sten i DN mäktade härförleden.

Men när det gäller det folkdjup hon uppenbarligen hatar (och på ett helt annat sätt än den här bloggen lamenterat och häcklat svenskhetens materialism och brist på bildningstradition), så syns hennes borgerligt föraktfulla och schablonmässiga syn på folk syn på folket i det här falska påståendet - ja hela stycket illustrerar perfekt hennes i sarkasm indränkta hat för sådana som inte bor i Soho, i hippa Stockholm:


"Facebooktrådar om samhälleliga fenomen fortsätter i all evinnerlighet och öppna kommentarsfält fylls till brädden. Men allt för ofta spårar det offentliga samtalet ur; bland annat har de flesta medier tvingats begränsa interaktiviteten med läsarna för att så många inte kan bete sig."

Faktum är att jag räddar ansiktet på SvD-skribenten Steijer genom att korta harangen. Att anföra Twitter ger en inkoherent argumentation. Det är nämligen hennes egen mediekåta klick som sysslar med infantila kvittrande på 140 tecken.

Men hon ljuger sina läsare rakt i ansiktet när hon påstår sig sammanfatta det offentliga samtalets urspårning så att den borgerliga pressen numera (lustigt nog med SvD som enda undantag) dragit ner gardinen för bloggosfären: jag har intresserat i fyra år följd bloggarna, åtminstone så långt att jag tittat in och tagit notis om allmän nivå, attityd och kunskapsnivå. Siri Steijer borde ha gjort detsamma innan hon vräkte ur sig den här osanningen. 

Det är ingen fara med de svenska bloggarna. Dock dominerar, som nämnt, vänsteråsikter i det politiska bloggandet som hängt på tidningarna för att bli inkluderade i listorna över tillgänglig sidoläsning i bloggosfären. Det verkar som om högermänniskor inte upplever sig ha något att tillföra de pågående diskurserna, som om de helt enkelt är ... ytliga.

Folkets evinnerliga FB-trådar som vonOben-kvinnan raljerar över, dem skummar jag ibland. Här har jag heller aldrig där sett något som stämmer med hennes uppenbart hopljugna efterhandsförklaring till att nätmedierna stänger ner folkets röster alltmer. 

Visst, de här kommentarerna har sin beskärda del av dumbommar men inte i någon större tidningar har jag sett något ens i närheten av apberget Newsmill som det såg ut för två, tre år sedan eller när det nu var näthatsdebatten grasserade. Den här kvinnan sitter och fabricerar ihop historier på gammal skåpmat utan att ha verklig kontakt med vad som gäller här och nu!

Paradoxalt har samma SvD:s Sam Sundberg nyligen pekat på demokratiunderskottet på nätet, så det är uppenbart en skillnad mellan dem som faktiskt observerar verkligheten och dem som redan i så unga år gått vilse i sitt ideologiska luftslott!


*****

Och horoskopet är inte förvånande bland det värsta man kan tänka sig. Här finns alla de dåliga sidorna från Fredrik Reinfeldts födelsekarta och så några till!



Från de markanta parallellerna mellan den antisemitiska Hitler-beundraren John F. Kennedys och Fredrik Reinfeldts fascistoida födelsehoroskop (se detta inlägg), återfinner vi t.ex. både Jupiter som den onda storfinansen.

Välgöraren Jupiter är ond i dessa horoskop för att varje extra krona den profitlystna Jungfrun i öster önskar tillskansa sig är ett brott mod kosmos morallagar. Det finns en verklighet förberedd för varje själ - ett spelrum inrättat för att själen ska lära sig något i varje liv. Arbetaren (Jungfrun) är värd sin lön, ja. Men här försöker nog ändå Steijer - också med sinnelaget hos en tjänare (Jungfrun) - ställa sig in väl mycket hos plutokratin. Har de verkligen bett henne håna folket så hämningslöst? 

"Problemet" ligger delvis i att både Sol och Måne befinner sig under Merkurius, som ju är en vass penna. Bloggen har hittat flera journalister med förkärlek för bitande sarkasm med både Tvillingarna och Jungfrun aktiva samtidigt. Håkan Juholt, före det politiska mordet på honom, kallades skicklig retoriker och det bekräftades verkligan av välplacerade krigaren (svärdet) Mars i intellektuella Tvillingarna och i attack mot en aktiv Jungfru. 

Problemet där, precis som med Siri Steijer, är att han slirade till några gånger och uttalandena gick i osynk med fysiska fakta. Det finns en fara med det lätta Luftelementet att det driver iväg i sina ideologiska luftslott och glömmer att kolla med fakta. Steijers Sol-i-Tvillingarna ställde sig aldrig frågan om det fortfarande låter som ett apberg i kommentarfälten, minst två år efter näthatsdebatten!

Som kan ses av hennes ledarkollega Maria Ludvigssons himmel, är SvD:s rekryteringar beställningsjobb med hög precision. De vill ha materialistiska kossor (Oxen) i horoskopen på sina skribenter - enkla varelser som ännu inte genomskådat den grövsta av alla illusioner: att människan tror sig kunna äga något på denna jord. Fråga vilken ädel rödindian som helst och du kommer att bli ampert tillrättavisad i din dårskap!

*****

Månen i Jungfrun är ett ont sinnelag i dess materialistiska böjelse. Däremot är dess härskare Merkurius verksamt god så att den naturliga instinkten (Månen) mot Jungfruns horande efter pengar kan motverkas av intellektet. Det här en intressant konflikt som tecknas av den indiska astrologin att så tydligt visa ondskan i den näriga Månen men sedan öppna för en insikt i tecknets inherenta problematik. Merkurius kan tänka rätt även när den fysiska böjelsen är felaktig.

Det finns dock vissa år Jungfrun bör undvika och de är när välmågans Jupiter i sin 12-årscykel når den materialistiska Oxen. Rent akut blir det när Månen - som "psykets ascendent" befinner sig i Jungfrun eller individen föds (likt JFK och Reinfeldt ) när Jungfrun de facto stiger i öster. Vid dessa två tillfällen blir Jupiter i Oxen ("förmögenheten är min - jag ÄR pengar") en ren psykisk sjukdom. Det blir inte bättre av att individerna faktiskt har Jupiter i nionde huset för "religiös plikt" - själarna är så outvecklade att de faktiskt upphöjt materialismen till sin religion! Dessa är i djup mening Djävulens barn, och ingen kan väl visa det tydligare än denna nyrekryterade skribent med Jupiter och Satans huvud på rak linje!

Likt Reinfeldt har hon också en dubbelt ond Mars, en naturligt egoistisk utbrytare (hatar samarbete, hatar kollektivavtal, hatar alla förklaringar som tar sin utgångspunkt från en högre intellektuell modell, t.ex. sociologiska studier som ser sambanden mellan socialt utanförskap och bilbränder och skadegörelse. Reinfeldt mäktar inte ens läsa sådana texter för hans hatiska Mars i första ego-huset tål inte att konfronteras med sin egen sjukliga individualism. 

Hos den unga högerpropagandisten Siri Steijer ser vi istället Mars som dubbelt ond och anfäktad av girighetsdemonen Rahu men i folkkollektivets Vattuman och i fiendens sjätte hus. Här är således i en enda koncis bild hennes sjukliga hat mot folket. I tidigare inlägg har jag undersökt vad Fredrik Reinfeldts stora illgärningsman Saturnus i sjätte fiendehuset kan tänkas handla om. (Inläggen om detta unikum i svensk politik är nu så många att jag inte längre minns var denna analys gjordes...)

Visserligen, och med reservation för att Steijers bara är ett månhoroskop, säger astrologen Narasimha Rao att "En verksam illgärningsman i de onda dussthana-husen (3, 6, 8, 12) ger goda resultat genom att neutralisera husens onda innebörder!"

Det skulle innebära att av två onda ting, är ändå Steijer att föredra framför Reinfeldt, för vars hatiska segregationspolitik det inte finns någon ursäkt på denna jord och troligen inte i livet efter detta heller. Han har inte ens mandat att vara så självisk i sitt yrkesutövande. 

"Himmelens mandat", på gott och ont, ges i mina ögon bara av det nionde gudomliga huset, även om det femte huset har en bäring på individens egen sanning. Men det nionde är det dharma-hus (andlig plikt) som anknyter till det Universella. Svårt skadade nionde hus är alltså djävlarna Gud sänt människor för deras synder för att genom de perverterade samvetenas tilltag söka bringa folket till insikt och skillnaden på gott och ont. (Onda människor utan ett onda dharma-hus är bara simpla sadister. Notera att jag, mig veterligen, aldrig kallat Reinfeldt sadist - hans horoskop uppvisar ett "mandat" från Himmelen att skada svenska folket i respons på deras politiska naivitet.)

Ur dessa esoteriska perspektiv var både John F. Kennedy, Fredrik Reinfeldt och (åtminstone i hennes lunära inre föreställningar) Siri Steijer "utvalda" att predika den onda Rovkapitalismen som om den vore något gott. Låt oss kalla dem Guds hämndänglar sända till människorna att ruska om lite, driva folk ännu längre in i den falska individualismens återvändsgränd. Till sist inser alla att den "amerikanska drömmen" är lurendrejeri.

Minns att den "naturliga" zodiaken vid nionde huset nått det magnifika Skyttens tecken, där människan inte bara är på väg att lösgöra sig ur hästen eller djurets dominerande driftsliv utan också spänner sin pilbåge uppåt och bortåt, från sig själv. "Sikta mot stjärnorna" handlar nu inte om framgång i en trivial bemärkelse utan om att man i Skyttens tecken (och hus) gör sig redo att leva bortom det begränsade jaget, leva för den universella rikedomen. 

Jupiter = allt åt alla, blir därmed det högsta budskapet den mänskliga rasen kan lära sig på jorden. Och att det här inte handlar om självisk högerpolitik säger sig självt! Det är snarare ren och skär kommunism som den 2.500 år gamla zodiaken håller fram som den nivå vår art en dag måste nå. Eller förinta oss själva. 

Att placera Oxen - identifikation med det materiella - som högsta religion är minst sagt ett kosmiskt skämt, men de som fötts som JFK och Fredrik Reinfeldt, har troligen tidigare liv i ryggsäcken, som förklarar varför deras hat mot att försvinna i den "kommunistiska massan" gjort dem till sådana extrema egoister.



Jag har ett exempel från årgång 1961 som visar hur inget egentligen är sagt förrän alla pusselbitar vägts in. Fysisk Jungfrun stigande gör det begärsfyllda sinnet (Månen) i Kräftan till 11e husideal. Personen röstar moderat och anser Filippa vara "jättetrevlig", men har inte en susning om politik eller sociala strukturer och mekanismer. 

Kvinnan idealiserar (11e huset) god mat och banal tv-underhållning. Hon skulle kunna vara Fredrik Reinfeldts perfekta nästa hustru efter Filippa, han har ju Solen i Kräftan i 11e idealhuset att matcha hennes Måne och han tycks ha ytterst enkla intressen - momssubventionerade hamburgare på McDonalds och Läckberg-deckare. Han är civilekonomi, kvinnan har i hela sitt liv arbetet med pengar (samt som informatör).

Kvinnan en god Merkurius trots sin elakartade brist på ideal (ond Måne är blott en skugga av ljus som bäst och i idealhuset!) 

Humöret (Månen) är uselt, men intellektet skarpt. Hon har kämpat sig upp i världen från en början i tonåren som kallskänka och har aldrig gått på universitet: Merkurius i Vattumannen i "onda" sjätte huset för slavens lott i livet. Hon har gått den praktiska erfarenhetens väg och via Merkurius i Vattumannen har hon en stark naturlig organisationsförmåga. 

Året 1961 står Merkurius härskare Saturnus stark i sitt eget negativa och praktiska Jordtecken Stenbocken och är en verksam välgörare för dem som föds med Jungfrun i öster. Saturnus är en verklig glädjedödare i femte glädjehuset och kvinnan har en depressiv grundpsykologi. En verklig pliktmänniska synbarligen UTAN NÅGON SOM HELST ORIGINALITET eller eget kreativt uttryck (formalisten Saturnus kväver Jupiter i lekfulla femte huset). Sol och Måne i Vatten tenderar mot passiv konsumtion av vad nu samhället erbjuder som underhållning. Ett horoskop för ett "mellanliv", tills själen bestämt vad den vill...

Kvinnan överensstämmer med sin Merkurius i Vattumannen med Fredrik Reinfeldt vars Saturnus på samma vis är en verksam välgörare för Jungfruascendenten. Men är inte det sjätte huset en hemsk plats att förspilla denna merkuriska intellektualitet eller den saturniska organisationsförmågan på?

"Fienden" eller "olyckan" eller t.o.m. "privata vinstlystnaden". Vem vid sina sinnens fulla bruk skulle vilja merkuriskt förmedla eller t.o.m. organisera olyckor och fiendskap åt folket (Vattumannen)? 

Kvinnan har "bara" Merkurius och har jobbat bl.a. på bank så hon bara låter det onda (penningen) gå genom sina händer (Merkurius). Men Reinfeldt använder sin väl utvecklade organisationsförmåga till att försöka driva befolkningen (Vattumannen) in i olyckan och fiendskap. 

Sjätte huset står ju för den separation i för/mot som Jungfruns hårklyverier leder till. För varje vinnare i det borgerliga spelet måste Reinfeldt och Steiner i sin fantasi skapa en idiot, ett drägg eller en förlorare att lägga skulden på.

Därför är Jungfruns typ av intellektuell förmåga så farlig. Tecknets och sjätte husets jordbundenhet kan ge mycket kännbara resultat för dem som dessa profitsugna självtjänare målar upp till sina fiender. Fråga de cancersjuka svenskar som uppdrogs att ställa sig till arbetsmarknadens förfogande i profitens namn. 

Nu förstår vi bättre varför Siri Steijer, ung som hon är, redan lärt sig Satans eget trick: att skjuta över skulden på "de andra". Vi läser hennes förklaring till att de borgerliga medierna inte längre vill låta folk komma till tals: Det är för att så många "inte kan bete sig". Hör lilla flickan som oreflekterat har tagit över sina fascistoida föräldrars värderingar. 

Den här bloggen menar istället att högertidningarna lagt ner interaktiviteten mot folk för att de hellre vill sälja "plus"-artiklar eller digitala prenumerationer än att hänvisa folk till gratis extraläsning på bloggar eller det alltid lika stora folknöjet att läsa löskokta åsikter i FB-kolumnen. 

Det är för att hon vet att det verkliga skälet handlar om vinster som hon inte ens nämner bloggarna, där det ofta finns utmärkta analyser av samtiden som säger mer än högerpressens floskler. 

Satan (Rosh ha-Satan) har redan korrumperat hennes förmögenhetsplanet Jupiter och hon dansar nu också hon kring samma guldkalv som de andra plutokraterna. Så förlorade Gud ännu en själ medan hettan i Helvetet ökade ytterligare i spänd förväntan på hennes ankomst.




PS. Missa inte astrologins krävande natur där budskap kan komma på oväntade sätt. Steijers Jupiter med Algol är nästan samma budskap som Saturnus med Algol i horoskopet för Svenskt Näringsliv!

Ascendenttecknet avgör hur planeterna växlar ansikte och agerar som onda eller goda! Vid Svenska Arbetsgivarföreningens omstart under sitt nya "mjuka" (och förledande) namn stiger likförbannat Chefens tecken (Lejonet) i öster och avslöjar vad det är de inviger för något. Och Lejonets generösa Sol är som bekant bitter fiende med Saturnus (diktatoriskt ledarskap). När nu generösa Solen gått och gömt sig medan den onda Saturnus slår sig samman med Satans stjärna i tionde huset för total makt, då borde Sverige oroligt ha lystrat. 

I Svenskt Näringsliv var något mycket oroväckande under uppsegling: rovkapitalet var på väg att positionerna sig för att KÖPA ynkliga politiker som Reinfeldt. 

Se lobbyisterna skräna belåtet och erkänna att de faktiskt fixade 5 miljarder till flottiga hamburgare som restaurangnäringen inte nog snabbt kunde höja priserna på igen eftersom att ha spelat med i falskspelet Reinfeldt är upp till öronen insyltad i.

Men Sverige hade det ödet att landet naivt skulle applådera en rent cilivisationsnedbrytande ideologi och först när man såg effekterna på tågen och apoteken och vanvården av gamla vakna till liv. 

Rätt tänkt MP: 35 timmars arbetsvecka och totalstopp för vinster i skolan. Och mycket mer kommer att behöva göras för att rädda mänskligheten ur Ekonomernas (guldkalvens) onda våld (DN).


Inga kommentarer: