Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 18 april 2013

Uppdrag (s): demonisera Omar!

...Och rättfärdiga sig själva i sin episka klantighet.

”Mustafa representerar inte Sveriges muslimer”


Efter Carin Jämtins trams är det nu dags för den urvattnat sekulära muslimen Nalin Pekgul att övertyga sina "trosfränder" att Omar nog ändå var ett riktigt praktäckel. Farlig, inhuman.

Jag skäms för att jag (en gång) röstat på socialdemokraterna!

Nalin Pekgul är förstås en partitrogen nyttig idiot eller också är hon också någon slags tokfeminist som hade problem med sin pappa som liten (face it, de flesta feminister är det pga. maktkamper i barndomsmiljön).

Ser vi Pekgul som en medveten och helhjärtad partivän stärks misstankarna från inlägget "Påver lokalmiljö och egenmäktighet" (november 2009) om en brutal egenmäktighet som nu ligger i öppen dager i all sin fulhet. 

Alltmedan Sol-Kräftan Stefan Löfven - likt sin likasinnade Sol-Kräfta Fredrik Reinfeldt - stängt igen krabbans skal och låter andra ta stötarna.

*****

Det hade naturligtvis varit nästan spöklikt om Pekgul fortsatt den serie av satansaxlar som spontant anmälde sig under Mustafa-skandalens första dagar, antingen via "kollapsparet" Oxen/Skorpionen eller via deras planetära representanter Venus/Mars. (Se: Drevets psykologi & antikens tolv tempel).

Men alla goda ting har ett slut, och den sekulära "muslimen" visar sig bara ha Oxen aktiv, men inte Skorpionen och heller inte Mars i något förhållande till Oxen eller Venus.

Intressant är att Pekgul har en ohälsosam överdos lidelse (Rajas guna) i horoskopet i kombination med en total brist på intellektualitet (Luft).



(Google/Bloggers bildvisning är trasig - igen! - bilden inlänkad från annan blogg.) 

Den anti-intellektuella tendensen förstärks genom sinnelagshoroskopet där Månens disponent Saturnus står i det instinktiva Vattenelementet (Fiskarnas tecken) och dessutom i det tredje intellektshuset där Saturnus INTE gör sitt bästa jobb, varken som förnuftsplanet eller som indikation om en klar tanke. Vattnet är här svårt smutsat av illgöraren Mars som sprider Jord - smuts - från egenintressets tecken Jungfrun. 

Dessutom tycks kvinnans samvete (9e huset) svårt rubbat pga. Mars och dess attack mot kommunikatören Merkurius. Det här är en abnorm och lögnaktig Merkurius, en skam för alla rättrogna socialister och muslimer. 

(Den båda naturliga och verksamma illgöraren Mars måste här sägas viktigare än den verksamt goda Merkurius pga. sin niondehusplacering. Pekgul känner det alltså som sin innersta plikt att "göra vad ont är" - hon är en nyttig idiot närhelst hon uttalar sig.

Dessutom är den naturligt goda kommunikatören Merkurius skadad av den giriga demonen Rahu (Drakhuvudet), och Merkurius råkar vara det nionde samvetshusets ägare!  Vilket sammantaget med överskottet av Rajas (passion) skapar en generande sekulär linslus som på inget vis representerar den ryggrad och moral som islam representerar.

Åtminstone på den materialistiska nivån (Jordelementet) kan vi tala om en makalös egoism som stör ut niondehusets samvete!


Sinnelagets Måne kanske borde ha kommenterats först. Astrologen Narasimha Rao utelämnar planeten ur sin lista när Stenbocken äger första huset, men regeln är: Månen på ingång mot nymåne - som i detta fall - är en verksamt illgörande Måne. Sinnet tenderar att uppsöka det negativa. Kombinera även detta omen med den obalanserade passionen och bristen på intellektualitet!

Nu bjuder indisk astrologi på många möjligheter till kompensation, och sinnets disponent är en verksam välgörare i detta fall. Nu ska man dock minnas att Saturnus själv är exceptionellt negativ, särskilt i ett negativt polariserat tecken som Fiskarna!

Är det här en politiker du skulle vilja ha som DIN företrädare?


*****

Se även: Socialdemokrater kräver att Palm står till svars (SvD) (Vilket hon redan gjort genom att antyda att hon sökt utpressa Omar till fullständig underkastelse för hennes sannolikt rabiatfeministiska och religionshatiska attityd - vilket ingen normalbegåvad människa skulle göra! Palm omvittnar allt tydligare Stenbockens tecken som förtryckarens tecken. En ful baksida av Stenbocken som den myndiga men rättrådiga fördelaren av samhällsresurser.)

Se även: Sossar, Nationalsocialism & Yrkesförbud

Se även: En god översikt av muslimska (genuint humanistiska) ståndpunkter från teologen Kashif Virk på Newsmill. Har sannolikt få beröringspunkter med den hatiska sekularism (s) har avslöjat de senaste dagarna.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Som jag tidigare sagt tar jag inte ställning i det här debaclet med Omar Mustafa, men när det gäller just det här inlägget måste jag bara säga, nu när jag läst Pekguls artikel, att det där med klen läsförståelse kanske inte bara gäller DN-journalister... "den sekulära 'muslimen'" definierar ju sig själv som troende muslim redan i andra stycket.
Att mena att en muslim är sekulär bara för att hon/han inte står på Omar Mustafas sida och helhjärtat stöder honom och Islamiska förbundet i allt är ju lika galet som om en troende kristen tvunget måste sympatisera med t ex Mikael Oskarsson och Livets Ord för att få kalla sig kristen, annars är man sekulär.
S

Seaward sa...

Uppenbarligen är hennes typ av tro inte tillräcklig för att få muslimska kvinnor med sig (www.dn.se/debatt/islamiska-forbundet-en-plattform-for-oss-kvinnor). Vad hon än gör på sin svenskt privatreligiösa kammare visar hon utåt samma urvattnat sekulära attityd som judarna i Europa på 1800-talet. Inställsamma med överheten för att också få vara med på ett hörn.

För att vara en som "inte tar ställning" har jag upplevt dig ovanligt alert när det gäller att korrigera MOT islam. :-) Så har du låtit sedan inläggen om hedersmordet på den upproriska flickan (som du säkert identifierade dig med, eftersom du talat om dina egna uppror mot hemmets värderingar). Jag sitter inte och bockar av folks kommentarer, men mönstret här är extremt tydligt.

Men lugn, jag förbereder nu en jämförelse av en nazitysk rasbiolog med starka Uppsala-kopplingar och kärlek till ”det nordiska”, en man som harmonierar så väl med det svenska nationalhoroskopet att t.o.m. den som låtit provinsens gränser (Jordelementet) på ett subtilt sätt skymma den universella anden kommer att förstå den svensk-tyska mentaliteten.

Det är just detta som (s)-kvinnorna jag nyligen (sidereal.hall-of-man.com/2013/04/drevets-psykologi-antikens-tolv-tempel.html) radade upp så magiskt visade – jag behövde inte ens forska, de bara kom på rad och presenterade sin identiska koppling till helvetet. Tyfon eller Djävulen bor i Oxens symbol, i den lokala myllans förvrängda perspektiv. Den fastlåste Lucifers inre spänningar. Våldet i Oxen! (Pol Pot) Man måste upp i luften eller sätta sig i rörelse (nästa tecken, Tvillingarna), annars är man för evigt rov för de onda krafter kallas ren fysikalitet och som ger inskränkta attityder och ytliga betraktelser över andras hudfärg etc.

S-kvinnorna avslöjade under tumultet oavsiktligt hur signifikant det är att tre av fyra främlingshatande partiledare är födda i Oxen och därför fann jag kopplingen till den tyska nationalsocialismen befogad (och hittade mycket riktigt intressanta kopplingar mellan (s)-Sverige av år 1974 och det förflutna...)

Jag har länge misstänkt detta allt under det att nya insikter i antikens tankar kopplats samman och befunnits vara uttryck för en och samma gamla insikt: det är inte gott att bara sätta sig och tjura i sin lokala miljö som Oxen gör. Först Algol, sedan Hades hus och nu Tyfon som Gaias helvetiska avkomma.

Intressant nog tiger du som en mus var gång dina egna nyckeltecken avhandlas. Kan det på något sätt vara så att du egentligen inte bryr dig om astrologin för vad den söker säga utan bara till vilken nytta den är för din självbild? :-)

Glöm då inte att astrologin bygger på motsatt antagande mot den falska ego-versionen i väst: planeterna är bara till problem! Det är kanske därför det är så ohyggligt svårt i indisk astrologi att hitta ett helt ”fungerande” horoskop, ja nästan omöjligt vad det verkar. Systemet tycks konstruerat för att motverka kroppsligt egofokus – i ren kontrast till västmentaliteten.

Anonym sa...

Du kopplar alltså samman Islam och hedersmord - intressant... annars brukar det alltid heta att hedersvåld inte är något som sanktioneras av religionen ifråga. Själv är jag för lite insatt för att veta.

Om jag har ett extremt tydligt mönster så är det att jag försöker "stå på det godas sida" och ta avstånd från mörker och orättfärdighet hur än det ser ut och vem än som utövar det.

Jag har inte "talat om mina eget uppror mot hemmets värderingar". Det var inte värdernigar saken gällde, men jag kanske inte var så tydlig. Det var så att min stackars Algol-ansatta mamma (f. 18/5) var ett ängsligt kontrollfreak som hade svårt att släppa taget om mig när jag blev vuxen, och därför, och för att jag var så hårt knuten till henne, blev frigörelseprocessen både sen och smärtsam.

Varje rättänkande människa måste väl reagera mot sådana saker som hedersvåld. (Som snarare handlar om inskränkt klanmentalitet än om sann moral.) Men det är möjligt att jag lättare kan leva mig in i den situation som de utsatta lever i. (Fast jag själv givetvis inte var utsatt våld och repressalier, endast känslomässig utpressning).

När det gäller "tyst som en mus var gång mina nyckeltecken avhandlas" - tro mig, det skulle bli alldeles för tjatigt om jag skrek till varje gång du skrev om jungfrun eller oxen! :-) Dessutom har du själv sagt att man inte ska identifiera sig med sitt soltecken så att man "är" sitt tecken. Så sant. Och som du vet har jag jungfrun i "antimaterialismens hus" och oxen i "bortdöendets". Så jag tar inte åt mig av det mesta som skrivs om tecknen här. Känner för det mesta inte igen mig. Men visst får man t ex en nostalgisk och känslomässig inställning till sina ägodelar med månen i oxen, det kan jag intyga. Jag har alltid haft svårt att kasta saker. Men jag jobbar med det. :-)
S

Seaward sa...

Det är en intressant variant på Algol + Månen du beskriver här. Väldigt tacksam eftersom den liknar Mona Sahlins tendens att fortsätta binda ett barn som varit dött i årtionden (Mars+Algol + Månen i Oxen). Och det är just det jag menade med den rad av (s)-kvinnor som framträdde under inlägget om Tyfon som lurar under vulkaniska Etna. Moder Jord är som en helveteskraft som inte släpper barnen eftersom hon (och Oxen) är äganderättens princip (se Urban Bäckström, se Svenskt Näringslivs horoskop).

Det där hedersmordet var så länge sedan att jag helt glömt det (säkert 2.000 bloggsidor har runnit förbi sedan dess). Men min förklaring var då som nu att mordet måste förstås främst som en tragedi där en patriarkal kultur möter den degenererade sekularism som är det svenska, sexualiserade och helt ärelösa ”kör för allt”-samhället. Svenskens hat mot ”hederskulturerna” är till största delen en följd av den svenska blackouten och förlusten av alla kosmiska och jordiska riktlinjer.

Det är därför tydligt att du identifierade dig med hedersmördade kvinnan inte på grund av patriarkalt förtryck utan för att modern utövade den funktionen i ditt fall. Det låter lite som om inte polletten trillat ner än. Men titta åter på inlägget om Manilius tolv tempel och de helvetetsspyende (s)-kvinnorna och hur Saturnus i Rom associerades med mödernets fjärde hus! En paradox som heter duga! Var det så romarna såg på fjärde husets matronor? Som despotiska liemän härjande och domderande innanför hemmets väggar och fick männen att hålla sig ute på gator och torg så mycket de kunde i Medelhavsregionen, i antiken? :-)

Väl att du har distansen till tecknen! För den verkar behövas i just Jungfruns tecken. Jag har mina aningar om hur det är mitt eget horoskop som kommit att få tecknet att framstå som symbolen för all oönskad privatism och som moderaternas signum, andra, utan Saturnus nagelfarande blick mot detta tecken hade kanske (i linje med Reinfeldt) aldrig sett mer än ”isolerade händelser”, aldrig ens velat se sammanhanget mellan jordbrukarkulturen, profittänkandet och den påföljande egocentreringen (”låt mig vara ifred och bruka min jord”).

Symbolen resulterar således i en modern kultur i en ovilja i att betala skatt till staten eller delta i något samfällt i vår tid och är perfekt för urbana moderater. Men alla dessa ofördelaktiga sidor kan som du säger suddas ut om ”rätt” hus verkar som motgifter eller andra planeter och tecken bedöms vara de som ger hela horoskopet dess grundläggande orientering. (Sen kan en olycklig dasha/planetär cykel förstås kasta tillbaka själen i ett sub-standard beteende...)

Anonym sa...

Jag hävdar med en tjurskallig oxes envishet att jodå, polletten har visst trillat ner. Den allmänna avsky som hedersmord väcker (det har ju hänt flera, nu sist 17-åringen som bestialiskt knivhögg sin syster) är ju fullt naturlig. Visst, det svenska samhället kan ses som degenererat, sekulariserat och sexualiserat. Men det ena rättfärdigar ju inte det andra. Det de här tjejerna ville var ju att själva få bestämma vem de ska vara tillsammans med, samt utbilda sig och få ett jobb. Inte särskilt märkvärdiga krav, tycker man.
Sådana här mord är ju förstås extrema händelser, men jag har dessutom en viss insikt i hur det kan fungera i andra länder med dessa värderingar, även för killar. När jag i min ungdom vid ett tillfälle gick en kurs i Frankrike upplevde jag en romans med en marockan som också var tillfälligt i landet. Det var en bitterljuv historia, tiden var så kort, och vi insåg ju båda att det aldrig skulle kunna "bli vi". I alla fall berättade han för mig att han var varit djupt förälskad i en tjej där hemma i Marocko, och det var ömsesidigt. Men han fick inte gifta sig med henne för sina föräldrar. Orsak: Hon yrkesarbetade och var därför inte lämplig. (Lärare som han.) Jag tyckte synd om honom och tyckte det förstås var vansinne. Men han tvingades alltså bryta med henne. Han var äldste sonen i familjen, med flera småsyskon, och pappan var i Frankrike och jobbade, så han var tvungen att ta sitt ansvar. (Född 2/12 -59).

Har du läst Profeten av Kahlil Gibran? Om inte rekommenderar jag den verkligen! Den uttrycker enligt min mening de eviga sanningarna, presenterade på ett poetiskt vis. Gibran måste ha fått inspiration "från högre ort" när han skrev den. Min älsklingsdikt under den här tiden när jag försökte finna min egen väg och stå på egna ben var den om barnen, kanske hans mest kända: "Era barn är inte era barn. De är söner och döttrar av Livets längtan efter sig själv. De kommer genom er men inte från er. Och fastän de finns hos er tillhör de er ändå inte ----- Ni är de bågar från vilka era barn flyger som levande pilar. Bågskytten ser målet på oändlighetens stig --- Låt er i glädje böjas i bågskyttens hand; Ty liksom han älskar pilen älskar han också den båge som är stadig."
Något för alla föräldrar att begrunda. Även jag. :-)
S

Seaward sa...

Du ser mordet (och Gaias djup/Hel ropar möjligen på blodshämnd - jfr kvinnorna från helvetet i inlägget om Manilius och de tolv templen). Jag skriver istället om tragiken i kulturkrockar. Är det verkligen så svårt att acceptera?

Här hör jag etnocentricitetens osminkade Oxe. Den här bloggen representerar, som borde veta ett universellt perspektiv och lagar som är högre än jordiska lagar.

Den som på så falska värdegrunder, som de sekulära svenska, mördar till följd av system i konflikt kommer att dömas lindrigare i himmelen än de som förespråkar den sekulära uppmaaningen att inte bara döda kroppar utan t.o.m. förstöra människors själar! Se t.ex. aktuell DN-artikel om hur svenska staten fostrar spelmissbrukare:

http://www.dn.se/debatt/aggressiv-reklam-bakom-det-vaxande-spelmissbruket

Se även Lena Nyman-inlägget om Oxen kontra Tvillingarna, nyss publicerat.

Anonym sa...

Oj oj oj, det var ord och inga visor det. Det finns väl två (minst) sidor av saken. Kulturkrocken är bara en. Som våg borde man kunna se dessa olika sidor, jag kan det i alla fall. Och i fallet med marockanen kan man ju inte tala om kulturkrockar.
S

Seaward sa...

Väst som kollektiv entitet (tänk: gruppåterfödelse) har mycket att betala tillbaka, precis som naturligtvis andra kulturer eller enklaver inom en kultur (moderater kommer, gissar jag, att få värre återfödelser än socialdemokrater eftersom de vet att det är fel att vara egoist men ändå väljer den vägen).

Hör du inte när jag talar till dig, troligen med ett tiotal ytterligare perspektiv än den linje du "envist" önskar driva?

Vad "marockanen" syftar på, vet jag inte men kan gissa. Jag lusläser dock inte tidningarna på jakt efter hedersmord för att få vatten på hatkvarnen och motståndet mot islam i Sverige. Jag tror vi synat dina kort nu, dem du kallat omärkta. Kanske dags att byta ämne.

Dagens Spotify-skandal är verkligen intressant med utifrån temat om slug företagsamhet och jakten på kostnadsbesparingar (vinst)! Ännu ett fall där Jungfruns symbol spelar en huvudroll. :-)

Anonym sa...

"Marockanen" syftar naturligtvis på den historia jag berättade i kommentaren igår. Alltså ett vardagligt exempel ur verkligheten, utan att det är fråga om extrema yttringar och kulturkrockar, men samma typ av värderingar som finns i s k hederskulturer.
Jag berättade den delvis också för att visa att jag inte kan beskyllas för att vara islamfientlig.

Spotify-skandalen - hörde också hon på finansdepartementet i radio som sa att vi ska vara stolta över Lorentzon, och hoppade till. Så kallade entreprenörer ses verkligen som vår tids hjältar av de styrande. Oavsett vad de gör med pengarna...
S

Seaward sa...

Ursäkta det var "din" marockan - jag var så inställd på något nytt hedersmord jag missat att jag inte kopplade rätt.

Det roligaste med kvinnan från Finansdepartementet var röstläget i morgonradion. En devot, nästan kärleksfullt intim stämma hördes. Då tänkte jag, "Hur hjärntvättade är de här människorna egentligen? De är ju farliga både för sig själva och allmänheten!"
:-)