Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 19 april 2013

Storfinansen: Reinfeldt ut, Löfven in!

Man behöver inte ens vara politiskt påläst för att se hur genomskinliga maktstrukturerna är. Storfinansen väljer först och sedan luras folk att tro de gjort samma val.

När Håkan Juholt kuppades bort av högersosseriet och landets medier (alla i händerna på extrema högerintressen), kunde man ana att en kapitalistvänlig ersättare skulle väljas. 

Redan bloggens första inlägg om Stefan Löfven förklarade "högerns seger över den sociala demokratin" men gjorde sedan en mer eftertänksam genomgång av den nye ledarens horoskop och fann det vara bättre än Reinfeldts. Men alltjämt rubriken, "Två sidor men samma Penning?"

Den sista frågan kan nu klart besvaras med ett ja. Rovkapitalismen har redan mjölkat allt de kunde av pr-jippot Nya Moderaterna och deras nyttiga nickedockor. I skendemokratin Sverige har redan nästa härskare utsetts på utomparlamentarisk väg och SvD/Näringsliv försöker inte ens smyga med detta faktum. 




Tvärtom, med ett hånflin ger de fingret åt alla mänskliga människor med hjärtat naturligt placerat till vänster och kungör att den senaste lakejen  bjudits att sitta in hos den Stora Hydran själv, Bilderberggruppen. 

Nu kan vi verkligen tala Satans högborg och de krafter som håller generation efter generation nere och i fattigdom över hela världen. Västvärldens personifierade Ondska. 

De som skapar de små kulissväggar som borgerskapet i sin diskreta charm väljer att krypa in bakom, rädda att ens ställa frågan hur de, så oändligt mediokra och utbytbara kunnat få det så relativt bra på bekostnad av samhällets skuggsida. De tror förstås att det är de själva som ordnat det för sig och bidragit genom röstsedeln. Men de förstår inte. Trodde de att den Store Satan frivilligt skulle ge makten ifrån sig på det sättet? 

Bara en väldig naiv person kan fortfarande tro på demokratin. Titta tillbaka - om din "just nu"-manipulerade hjärna klarar den operationen - och se hur städpatrullerna effektivt eliminerade Juholt, detta hot mot Rovkapitalisterna och hans förtäckta hot om återförstatligande av vården - riskkapitalisternas senaste mjölkko (SvD2). Hela föreställningen med socialdemokratins sviktande opinionssiffror under hans tio månader var riggad. 

Och vad rör sig i den tröge Löfvens huvud månntro? Omåttlig stolthet säkert, över att ha kommit så långt från en ringa början som bortbyting. Tacksam livet genom för varje synbart erkännande kommer han aldrig att förstå de makter som spelar med honom.

Svenska folket är kriminellt obildat och naivt. Det skulle göra alla väl att läsa en handfull av t.ex. de gamla kinesiska filosofisk-politiska verken. Således lär man sig av en drygt 2.000 år gammal text att:
De bästa ledarna vet folk inte ens att de existerar
De nästbästa ledarna är dem folket lovprisar
De nästsämsta ledarna är dem folket respekterar
De sämsta ledarna är dem folket fruktar
Den daoistiska urkunden Daodejing - fritt ur minnet.
I dagens extrema informationskultur är den totalt para-demokratiska doldisen närmast en omöjlighet, och bara därför nämns Bilderberggruppen. Tidningens läsare förväntas i vilket fall tillhöra de nyttiga idioter som tror att brödsmulor kommer att fortsätta tillfalla dem efter att den Högsta Kasten gjort sig av med regeringen Reinfeldt som den nu utslitna och föraktade kulissvägg den är och tillsatt något fräschare. Man hade säkert hoppats på Annie Lööf, men en ung och patologisk lögnare visade sig vara en felsatsning.

Inga kommentarer: