Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 5 april 2013

Stockholms "individualister" vandrande pesthärdar

Bland de fyra klassiska elementen är den somatiska stöten den sista varningen från Kosmos på att människans själ förlorat sin väg. Hon har då tappat förmågan till vision, antikens Eldelement (Fredrik Reinfeldt: "visioner är farligt") och dessutom förlorat förmågan till rationellt tänkande kring sin situation (Luftelementet).

I ett läge där båda de högre elementen förlorat slaget om människans själ, blir hon bar en mobil jordklump, driven av dunkla och irrationella instinkter (Vatten). Hon blir en nyttig konsumtionsslav, en konsument av marknadens alls preparat som hon numera måste köpa för att vara attraktiv på köttmarknaden. Var inte behårad! Lukta inte! Sedan kanske hennes nu rent canceroida instinktsliv kan få napp. 

Vi pratar om människor som sjunkit så lågt i en civilisation att det inte längre är lämpligt att tala om verkliga människor. Detta är Fader Tids avfall som nu bara väntar på att malas ner i någon omfattande världsundergång. Civilisationer på deken.

SvD: Stockholm skriver ut mest antibiotika i Sverige


Att moderata Filippa Reinfeldts hälsovårdsstab i Stockholm skriver ut mer antibiotika mot lösdrivande och kopulerande köttklumpar än någon annan i Sverige, och att dessa nu snart är resistenta mot bot, vad lämnar det oss för slutsats? 

Moderaterna kan spåras ända tillbaka till den somatiska nivån för hur den kosmiska intelligensen söker korrigera fallna själar. Moderaternas varje steg och motåtgärd mot problem som ligger i deras grundsyn avslöjar dem. Moderaterna är RESIDENT EVIL !!!

Självisk konsumtions- och njutningslystnad kommer att skapa nästa digerdöd i Europa. Hela västvärlden kan komma att utplånas till följd av Rovkapitalismen. Och samtidigt sitter en svensk socialdemokratisk ledning och vet inte hur de ska krumbukta sig för att kunna följa Rovkapitalismens diktat utan att göra sig helt omöjliga för sina väljare...

När jag var tjugo, hormoner sprätte i kroppen och jag var himlastormande euforisk en dag och låg nästa, upptäckte jag Neil Young, vars numera klassiska skivor redan då hade ett gäng år på nacken. Mannen som sjöng "Helpless, helpless, helpless" var så under isen att han på bara några minuter fick mig att börja skratta. 

Han signalerade det absoluta bottenläget för en själ som gått vilse i impulser, känslor och dunkla begär. Allt det där jag nu vet att de gamla grekerna hånfullt sammanfattade som den irrationelle eller t.o.m. den enbart vegetativa själen. Tänk: de kallade vissa människor grönsaker och inte ens djur. Och absolut inte människor, denna art faller in under Luftelementet enligt den hellenistiska astrologen Ptolemaios.

Efter att nu ha avslöjat västerlandets ofas med stjärnhimlen och återupptäckt den sideriska zodiaken (en mycket liten minoritet i varje generation i västerlandet tycks göra det), är det knappast förvånande att hitta min ungdoms "motgift" vid deppiga tillstånd, ha ett horoskop som är helt under isen:




Man måste säga att den gamla hellenistiska astrologin har en intressant poäng när den kallar våra tiders andra hus för "min plånbok" för "Dödsrikets port". Att gå in i privatekonomiskt tänkande är att dö som verklig människa.

Neil Young skulle verkligen ha behövt ha sin Sol och älskvärda Venus i Lufttecknet Vågen någon annanstans! För som det nu är drunknar denna luftburna ande i all den gyttja horoskopet i övrigt presenterar själen bakom Neil Young med. Inte konstigt att han kände sig "hjälplös, hjälplös, hjälplös".

Samtidigt har han samma individualistiska Jungfru stigande i öster som Sveriges nuvarande statsminister och likt honom en verksam illgärningsman stigande i öster. Hos Reinfeldt var det den aktiva söndraren Mars - därför Reinfeldts hat mot varje form att samhällslösning där människor kommer samman och med gemensamma krafter söker skapa något gott. Den sociofoba Jungfrun VILL INTE DELTA! (Sol-Jungfrun Garbo: "Leave me alone") 

På Neil Youngs första soloalbum (efter en storstilad karriär med gruppen Buffalo Springfield) heter en av de mest memorabla låtarna just "The Loner". 




I myten blir sedan Jungfrun Persephone våldtagen av dödsrikets herre Hades (Jungfruns nyckelstjärna är Spica, "Den Oskyddade"). Så jag förmodar att hon får skylla sig själv att hon blev traumatiserad. Just så låter Reinfeldt: de sjuka och arbetslösa får skylla sig själva. 

Där är kanske därför den penningdrivna läkemedelsindustrin hjälper Filippa Reinfeldt att förverkliga moderaternas syn på människor genom att förespråka överförskrivning av medicin: "Vi hjälper dem att på sikt bli så obotbara att de får lära sig läxan att det är deras eget fel." Nej, det är naturligtvis bara cynism. En del vill berika sig och mer finns inte att säga. Sedan försöker de rationalisera och dölja detta simpla faktum genom att lura folk att saken handlar om något helt annat.

Men där Fredrik Reinfeldt skadar människor med sin vassa Mars i Jungfrun i öster ("klara dig själv för jag tänker inte betala skatt för att du ska ha det drägligt under din sjukdom eller arbetslöshet"), där har Neil Young istället den stora framgångens Jupiter. En i grunden välvillig planet som för Jungfruns kyska och tillslutna natur tyvärr blir en illgörare. Jungfrun mår inte bra av för mycket av livets goda.

Jupiter är således "verksamt ond" närhelst Jungfrun stiger i öster, och det har definitivt gällt i Neil Youngs liv. För mycket av allt. Diabetes, förlorade musikerpolare till knarkdöden, spelar gitarrsolon som håller på alldeles för länge, födde en mentalt handikappad son, råkade i jättebråk med skivbolaget Geffen för att ha levererat undermåliga skivor (begripligt, eftersom han då deppade ihop över den handikappade sonen), svamlar hejvilt i sina memoarer. 

Det finns många exempel på att "extra allt"-planeten Jupiter medfört problem. Men samtidigt är det till en del självförvållat och Jupiter är i grunden en hjälpande planet. Men som verksam illgörare tycks dess effekter inte riktigt vara de avsedda...

Samtidigt producerar dessa den lägre världens eller vegetativa själens barn förunderligt fin musik! Blues är kanske inte det blå Luftelmentets hemort utan just den träskmark som öppnar sig för själar som faller ända ner till Vatten och Jord - de som drunknar i sin egen biokemiska soppa och inte längre kan tänka klart och uppfatta att de är något helt annat, att de är märkliga andeväsen som bara är på studiebesök på jorden.

Enligt det bannlysta Thomasevangeliet ska Jesus ha sagt: "Livet är en bro. Gå över den och bli inte stående."

Inga kommentarer: