Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 22 april 2013

Spotify-grundaren: falsk datanörd

Ett gott intellekt och i övrigt en helt rutten attityd ligger bakom det svenska IT-undret om det nu existerar något sådant. 

Crazed greed

Titta noga på vad skattefifflaren (SR, SvD, DN) och sedermera Spotifys delgrundare Martin Lorentzon ägnade sig åt vid den tid han öppnade ett "brevlådeföretag" på Cypern för att smita Sveriges skatter och det välfärdssamhälle Reinfeldt och Borg bara ett år därefter skulle börja riva ned.

"TradeDoubler" hette hans dåvarande projekt: "dubbla din profit på handel". Givet det bloggen nu via empiriska studier grävt fram om de ursprungliga zodiaktecknen, deras skiftande disposition till lögn och kriminalitet, kan vi därför utan problem anta en födelse några timmar in på dygnet för Lorentzon.

Han får samma Måne i Jungfrun som utmärker alla de falska opinionsbildare i Humanisterna man regelbundet hör i hätska utfall mot religionernas rätt att existera i det svenska samhället. Religionerna hotar nämligen den sekulära mygelmänniskan bara genom att finnas till och nämna begreppen hederlighet och moral - och dessutom grunda dem i den högre lag som även zodiaken omvittnar. (En av Humanisternas ledande Månar i Jungfrun diskuterades så sent som igår.)



Jag kan tillägga att just den här fullmånen hade en kvinna jag försökte dejta för många år sedan. Kvinnan röjde en så gränslös girighet att jag helt tappade intresset att umgås med henne. Under den tid vi umgicks, släppte hon korkat lite väl mycket biografiska uppgifter - bl.a. tonårssynder som bestått i att med falska förespeglingar följa med druckna män hem, låta dem somna in och sedan tömma deras plånböcker! 

Att bekänna ungdomens dårskap är nog ett bra sätt att få skiten ur systemet, men samma orenhet genomsyrade alltjämt varje attityd, där hon ständigt spanade efter en vinkel på saker som skulle gynna bara henne! Intressant nog en Skorpionascendent, vilket hos den ohederliga IT-girigbuken återkommer som den starkt befästa illgärningsmannen Mars i sitt negativa hemmatecken och därtill i det tredje huset för intellektuell verksamhet. Detta merkuriska hus har mycket med kommunikation, postgång (Spotify levererar låtar) och IT-teknik att göra.



Det är inte svårt att se kopplingarna mellan Lorentzons månhoroskop och dess första hus i självtjänandets Jungfru och Nya Moderaternas karta. Samma "lätta pengars" Jupiter i det första ego-huset som den centrala angelägenheten för detta samhällets avskum.

Det följer med nödvändighet att närighetens tecken Kräftan blir 11e-husideal varje gång Jungfrun ockuperar första huset. Som synes är Kräftans härskare Månen (magen, hungern, sinnet) ytterligt skadad hos moderaterna: i åttonde korruptionshuset och närd av infernaliska eldars Mars. Lorentzon har åtminstone sin driftiga Mars i ett intellektuellt hus, vilket förklarar hans smartness som it-människa. Reinfeldt och hans moderater representerar enbart en djupt störd ideologi.

Det har talats mycket om det nya, fega och högervrida socialdemokratiska partiet. Nå, men titta på Nya Moderaternas ideal i 11e huset: krämaren Merkurius (merkantilism) och kontrollfreaket Saturnus. Fixering vid näringslivet! Och Kräftan är som sagt en partisk och som politiker illa lämpad symbol. Den urartar snart i svågerpolitik och börjar belöna sina egna. Se Stockholmsmoderater som Filippa Reinfeldt och dessa korrupta utförsäljning av statlig egendom till sina vänner! (Även Flippa har problem med Kräftans tecken.) 

Den vänlighet man ofta möter hos Kräftan motsäger inte symbolens otillräcklighet när det gäller statsmannakonst. Sol-Kräftan Obama är helt enkelt inte den framgång alla trodde han skulle bli, inte heller Tysklands Merkel (Sol-Kräfta), Englands Cameron (Sol-Kräfta) eller Frankrikes Hollande (Sol-Kräfta). Eller den skyggande Stefan Löfven (Sol-Kräfta). 

Hur kan då det girigaste och minst regeringsdugliga tecknet vara så skickligt på att manövrera sig fram till en politisk ledarposition? Kräftan står för populism. Det kan vara en "förklaring". Men jag tror den här häpnadsväckande serien Kräft-ledare är en historisk anomali. Det är det döende västerlandets sista spasmer vi ser återspeglade i de stora ledarnas zodiaktecken. 

Den romerske poeten och astrologen Manilius (1a årh.) återberättar en tydligen väletablerad tradition med vilken man mäter individens livslängd utifrån Månens position i horoskopet. Den här bloggen har, utan att tills igår ha känt till den läran, använt ett talesätt som går tillbaka på samma föreställningar om Månen och dess tecken Kräftan: "sakens slut". 

Kräftans "naturliga hus" är där saker når sitt naturliga slut, Månen symboliserar detsamma och Kräftan är förstås den övergripande symbolen för Moder Natur och allt obeständigt. Det är vetskapen om att bara vara ett flyktigt säsongsblomster som gör sådana svampar av många Vattenmänniskor. Kombinera sedan med det materialistiska Jordelementet och vi har förutsättningar för extrema girigbukar.

TeliaSonera tyckte inte man kunde avstå en så lysande företagsgrundare som Lorentzon och nu sitter dessa vänner till diktaturer där igen och rumpan bar! Varför inte, som avslutning titta på Sveriges "stolthet" när det kommer till entreprenörskap: Ingvar Kamprad. 


Ser ni samma axeln mellan profitkåta Jungfru och flexibla och "upplösande" Fiskar i fullmånespänning som jag ser? Notera Kamprads mästerliga förmåga till skatteplanering och hålla sitt imperium vid liv. Nu är det Saturnus som Konserveraren och Skorpionen som spjärnar mot döden. IT-sektorn är inte längre applicerbar på tredje huset, men som merkuriskt hus faller sig handel väldigt väl i ett horoskop som enbart består av materialistisk sörja - Jord och Vatten.


Anmärkning. Kamprads Måne går in i Vågen cirka 16.00, men givet bloggens arkeologiska utgrävningar och återställande av Jungfruns naturligt agrara skördesymbolik blir naturligtvis detta profitjägarens tecken mer troligt och har förstås också oddsen med sig (Månen faller i Jungfrun under dygnets flesta timmar).

*****


Se även: Jungfrun som symbol för den officiella religionen i Folkrepubliken Kina



Tillägg

Kristina Ekengren, politisk tjänsteman på Anders Borgs finansdepartement och tillika insyltad i TeliaSonera "etiska pånyttfödelse", flåsar i radion som en omogen beundrarinna till någon popidol och tycker vi alla ska vara stolta över Lorentzon, folkets svikare. 



Inte förvånande har hon båda den näriga axeln mellan Jungfrun och Fiskarna (med profittecknet i 11e idealhuset) och dessutom den sataniska axeln för en elakartad låsning till det materiella. Jo jo, Anders Borg med samma mörker i sitt horoskop, han har förmåga att omge sig med alla osaliga andar ur helvetet!

Här är några av hennes aktiviteter utanför sin funktion i regeringen. Oj, vilken tjänare av det onda kapitalet kvinnan är. Inte minst de allt aggressivare Fastighetsägarna som verkligen försöker intföra ett klassamhälle med uppsvullna hyror som bara Reinfeldts etniska och lyckade svenskar klarar att betala. 

Och vad om Lernia? Ett av dessa bemanningsföretag som håller stora delar av svenska folket liveget och sitter som en parasiterande spindel mellan arbetsgivare och arbetstagare. Vem bekostar dem? Ja inte arbetsgivaren, de här parasisterna livnär sig på de tillfälliganställdas bekostnad!

Svenska folk - sudda suddet ur era ögon. Se vilka horribla värderingar som grumlat det här landets tankeförmåga. Stefan Löfven säger att det här systemet inte kan ändras - "låter sig inte göras". 

Men det är mycket enkelt. Rösta på vänsterpartiet eftersom nu socialdemokratin helt abdikerat all ärbarhet. Vänstern är den enda politiska vision som ens är i närheten av att motsvara de eviga morallagar som astrologin synliggör och vilka styr själars kommande och gående i solsystemet.  

Se även: TeliaSonera litar naturligtvis på skojaren


***** 


Tillägg - lathund



De indiska husen är mycket enkla och stämmer mestadels med den västerländska traditionen. Den andliga plikten eller DHARMA, strävan mot ökad intellektuell befrielse, liknas vid ELD och motsvarar husen 1, 5 och 9. 

Jag reserverar mig dock för att 1a egohuset ska kallas dharmiskt - det avskurna egot, den reinkarnerade själen, kan strikt talas inte beskrivas som någon plikt, den bara ÄR det faktum den återfödde nu har att utgå från. Själens dharma eller plikt är att finna sig själv på ett djupare plan - den goda individualsmens femte hus, samt länka samman med den goda universalismens nionde hus ("allt åt alla" - till skillnad från den rasistiska eller egocentriska profitjägarens devis).

Det tre materiella husen kallas på sanskrit ARTHA - och står för pengar eller mer allmänt resurser. Man anar genast samma ordrot som möter i t.ex. engelskans "artisan". Jordelementets människor är de som drejar i lera, knepar och knåpar och tillverkar Prylar eller talar om sinnenas retningar. De känner sig inte särskilt kallade att utveckla sina intellekt.

De tre hus som motsvarar Lufttecknen betecknas som KAMA - begärshus. Men ordet har här en helt annan innebörd enligt astrologerna de Fouw och Svoboda. Det står mer för social instinkt. På den här bloggen har jag använt tanken om "social kompetens" för Tvillingarna, Vågen och Vattumannen. Den grekiske astrologen Ptolemaios tillade på 200-talet att de tre Lufttecknen är de enda som sysslar med genuint mänsklig verksamhet - de är sociala.


Efter att själen har degraderat sig genom fixering på pengar, profit och att kontrollera resurserna (Oxen, Jungfrun och Stenbocken) är den nu så smutsig att ARTHA måste neutraliseras av syndernas rentvående eler MOKSHA (bokstavligen: befrielse). Det är i Vattentecknens naturliga hus detta arbete måste utföras.

Men schemat är för allmänt, för det tycks bara vara i det 12e huset där MOKSHA kombineras med godhetens kvalitet SATTVA som det här arbetet verkligen kan lyckas. I t.ex. Skorpionens åttonde korruptionshus råder kvaliteten TAMAS (Mörker) och här jäser och ruttnar ännu det problem som först i det 12e huset kan elimineras.

Inga kommentarer: