Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 4 april 2013

Skorpionen Justin Bieber: Jag är inte dålig




Pojkstjärnan Justin Bieber fick en av sina accessoarer, ett litet barn av ap-släktet, beslagtaget vid inresa till Tyskland. Men han drog vidare på turné, synbarligen likgiltig för det lilla djuret (DN). 

Apan är naturligtvis en ren plagiat på framlidna ufot Michael Jackson, och frågan är om vi inte har ett nytt blivande freak med underliga sexuella böjelser - stjärnorna är långt ifrån solklara.

Fastän fast Bieber vältaligt men bakvänt talar om sig själv genom omvärldens ögon - "största missuppfattningen om mig är att jag är en dålig person" - så är frågan om inte omvärlden ser precis rätt. Hans person eller rollmask är just Skorpionen eller zodiakens syndare!



Skorpionen behöver inte uppvisa sin sämre sida, svekfullt lämna sitt keldjur eller spotta grannarna i ansiktet (an annan förseelse enligt DN) - men t.o.m. den sedan länge ikoniske Bob Dylan hade en mindre ärbar svacka efter att han, av judisk börd, lämnat sin främlingsfientliga håla till hemort fylld av gränslöst obildade emigranter från den gamla världen, säkerligen en stor procentdel svenskar. 

Någonstans på vägen mellan Duluth och New Yorks bohemkvarter rapporterade en tillfällig bekant hur den unge Robert Zimmerman passat på att förse sig med en förvarlig bunt grammofonskivor som inte var hans. På resande fot i livet, stal denna Skorpionpersona andras tillhörigheter och byggde med deras hjälp början på sin nya roll som folksångare!

Dylans kinesiska horoskop (Ho Lo Li Shu-metoden) varnar en själ i hans position för att "stressa fram en varaktig position i livet". Med tanke på upprördheten han skapade när han befläckade folkmusiken med elgitarrer i en uppseendeväckande vägvalsändring hade han tydligen valt fel - Dylan ville ha "varaktighet" och hade nu haft tid nog att notera att det var folk-rock och inte folk som var grejen.

Sedan, 16-17 år in i karriären går Dylan och upprepar framstressargrejen en gång till i sin omvändelse till kristendomen. Bara för att tre album senare svika folk på nytt genom att hoppa av  och håna hela religionen på sin förödande svarta skiva "Infidels". Det ser ur som om Skorpionen som den som sårar, sviker och stinger andra finns med Dylan genom åren - men skivbolags- och mediemyten förblindar folk för sanningen om den skröpliga människan.

Justin Biebers Skorpion - just den roll han visar mot omvärlden - har således negativa konnotationer. Att tala om Skorpionens heroiska kamp mot mörker och förfall är likväl bara ett perspektiv på tecknets negativa kärna.

Så vad får Bieber att tala om allmänhetens missuppfattning om hans person eller roll. "Dissociationssyndromet" - när sanningen gör ont smiter ofta intellektuellt lagda och rationaliserar bort verkligheten. Här har vi den kanske svåraste friktionen mellan Skorpionens mörka Vatten och det rationella Luftelementet - ascendenthärskaren Mars befinner sig i "allmänhetens" tecken Vattumannen. Justin Bieber talar alltså bakvänt om sin person - ur "allmänhetens" tecken Vattumannen, men att han negerar Vattumannens "dom" över hans skorpioniska uppträdande beror just på att Vatten och Luft inte känns vid varandra.

Det också därför jag misstänker en ung garderobshomosexuell i Bieber. Hans störda beteende visar att det finns något djupare som gör att han inte kan acceptera sig själv som person (kropp). Man påminner sig den aggressiva homosexuella underhållaren Elton John, vars Mars-libido också kantrat mot den syndiga Skorpionen genom att ligga i det "privata" fjärde huset i Luftelementet/Vattumannen.

Eller ta en annan ung vacker men snäsig rebell utan synbar anledning: den garderobshomosexuelle James Dean. Återigen en Skorpionascendent med det här tecknets sociofoba tendenser, men nu dyker dissociationen mellan Vatten och Luft inte upp direkt, genom ascendenthärskarens placering, utan genom ett missförhållande mellan den fallna Mars i Kräftan och dess ägare Månen!



Också Justin Bieber har Månen i Vågen i tolfte huset för "världsliga förluster" men detta betyder inte att Månen i den heterosexuella kärlekens Vågen i sig indikerar homosexualitet eller skräck för allianser när den ligger i "den onda daimonens" hus. Jag ska villigt tillstå att jag mött rejält problematiska människor med starkt betonade tolfte hus, bland annat en individ som hade 3-4 viktiga planeter, bl.a. intellektets Merkurius i härskarläge i Jungfrun. 

Den här mannen hade stora problem att hålla en intellektuellt rak linje i sina resonemang, han liknade mer ett fritt simmande fiskstim (associerat till tolfte huset) och han t.o.m. bytte personlighet och attityd inom ramen för ett enda ämne. En ganska obehaglig oförmåga att hantera en rationell sakdiskussion. Indisk astrologi kallar inte tolfte för "de onda andarnas hus" som egyptierna gjorde. Däremot anar man en snarlik värdering eftersom detta sägs vara det primära moksha-huset - platsen där själens rening blir en viktig fråga.

Som en kuriositet kan man notera att både James Dean och Fredrik 'hemliga partibidrag' Reinfeldt har en kombination av "min plånbok" (2a huset) och "att offra" (12e huset). Högerpolitikern har sin begärsfyllda Måne i Vågen i pengahuset och dess ägare i 12e huset för förluster. Det här har jag tidigare tolkat som en paranoid rädsla att bli blåst på pengar, dvs. en skrämmande ogenerös själ. 

Denna patologi har han översatt i en typisk högermyt om att sjuka och arbetslösa är blodsugare som äter av hans plånbok (via skatter som finansierar den allmänna välfärden), så att de här lika gärna egentligen borde dö eller förvisas till fattighuset. En själviskhet på Reinfeldts nivå faller kort om minimikravet på en människa. Han är ett själviskt kräldjur.

James Dean hade ombytta placeringar: Månen (begärssinnet) i andra huset för egna pengar, men disponenten Venus placerad i tolfte huset för offer, avkall eller förluster. James Dean blev bara 24 år gammal, men för hans fatala bilolycka måste förstås den veka olycksplaneten Mars i opposition till tredje huset för korta dagturer vägas in och till det flera andra faktorer.

(Att förutse livslängd och tidpunkt för döden är ett av de viktigaste ämnena hos den egyptiske naturvetaren och astrologen Ptolemaios, men en gren av astrologin som dagens egofixerade västerlänning begripligt nog inte finner till sin smak.)

Den cyniska underhållningsindustrin har blodvittring och känner intuitivt att de har en bra rebell (=spolierad skitstövel) i den unge Justin Bieber. Världen är korkad och älskar enkla klichéer. 

Varför skulle branschen annars styla honom precis som den döda ikonen? Dean och Bieber är ett hyfsat bra look-alike-fall där nyckeln till bådas feminina vibb är en känd fysisk Skorpionascendent och en vek Reinfeldts Månen i venusianska Vågen hos båda. 




Att look-alike-faktorn ändå inte är i topp, trots att båda också har "saturniska Solar", måste bero på att den här bloggens hela ingång till look-alike-fenomenet är felaktig

Förklaringen är säkerligen rent matematisk - varje ögonblick i Världssjälens liv innebär ett kalejdoskop av skiftande förhållanden mellan ... så många planeter och stjärnor en dödlig människa har förstånd nog att faktorera in. 

Det är detta de platoniska filosoferna (och även andra antika tankeriktningar) kallade nödvändigheten (grekiska Ananke, vid sin make Kronos/Saturnus sida sedan världens början). Den moderna materialismen kallar Ananke determinism - hela mänsklighetens intelligens och tänkande kring sin frihet är en våldsam självlögn - egentligen är vi bara atombollar som förutbestämt studsar mot varandra i ett mönster. Dessa extrema materialister tror att en tillräckligt stor dator i princip skulle kunna beräkna hela universums rörelse från början till slut. 

"Geometrikerns" våta dröm alltså, men samtidigt enligt Platon idiotens verklighetsbild. Den materiella världen hade inte ens enligt antikens stora tänkare någon egentlig verklighet - här ser man bara skiftande sammansättningar av de fyra elementen. Till och med Saturnus som "själens form" kommer att signalera en ny form varje gång den levande varelsen återföds till jorden.

Och till denna extrema determinism ska man kanske också lägga empiriska (men nästan helt glömda) rön från antiken. Som att Saturnus kontrollerar en annan planet via konjunktion, 60- eller 270-gradersaspekten men i 180-gradersaspekten möter motstånd från den opposita planeten. Jag har många gånger upplevt att jag klämt in dussinet tidigare liv att bearbeta, bygga vidare på eller bryta förbannelsen från, i detta enda liv. Och jag har också Månen i första jag-huset i direkt opposition med Saturnus, föränderliga sinnet mot relativt beständiga och "formfasta" Saturnus! 

Alla horoskop har inte så här udda men framträdande egenskaper men det är just udda horoskop som är till så stor hjälp om man vill förstå astrologin. Här har vi nu Justin Bieber och James Dean som två "bad boy" men där Skorpionascendenten är lite för enkelt för att roa, fyra år in i bloggens historia. Mer spännande då att söka förstå vad tolfte huset gör med en människa om man INTE tar den indiska utmaningen och söker "befria" själens undermedvetna från de onda daimonernas grepp.

De som föds med Månen i tolfte kommer uppenbarligen tillbaka till den här planeten med rätt infekterade undermedvetna sinnen!  Men indisk astrologi gjuter lite olja på vågorna genom att påminna om att "verksamt onda planeter" stillar sig genom att ligga just i det avskilda tolfte huset. Mycket värre om en verksam illgörare förenar sin illvilja med personens egen utblick - vilket händer när Fredrik Reinfeldts dubbelt onda Mars placerar sig i första huset. Han är verkligen en perfekt bild av den sämsta Jungfrun: den extrema själviskheten och oviljan att dela med sig av sina förtjänster. En politik för extremt omogna själar resulterar.

Justin Bieber försöker alltså läsa av den offentliga uppfattningen om honom och förnekar att han skulle vara en dålig person, dvs. att hans normala beteende som Justin stämmer överens med den framväxande mediala uppfattningen. Här är "dissociationen" mellan ascendent-jaget och dess disponent en förklaring - de här typerna tycks födda att alltid stå på kant med sina kroppar/personligheter, fast kanske inte alltid lika allvarligt som i fallet Elton John. 

Hos Bieber och John är Skorpionascendentens härskare Mars inte verksamt god utan en diffust neutral influens. Här tycks den indiska tanken vara att: Mars som ägare till fösta huset är en god influens - vi vill inte födas i en dödfödd kropp! Mars som Skorpionenkroppens herre är en alltigenom biokemisk signal om livets drivkrafter på djup nivå. Båda männen har en stark sex appeal (och även hos människor utan nämnvärd skönhet ska man snart se det där "intensiva" som tyder på att Skorpionen eller libido snarare än den rationella själen är det som driver dessa varelser).

Men sedan neutraliseras historien om Mars eftersom den också tillfälligen äger det sjätte olycks- eller fiendehuset. Här byggs alltså en bro mellan "Jag, den giftiga Skorpionen" och "fiendskap"! Extremt illavarslande hade det varit om Skorpionascendentens Mars hade befunnit sig i positivt härskarläge i Väduren i fiendehuset. Då hade säkerligen "bad ass"-kvaliteterna dominerat och en furiös våldsverkare resulterat - eller kanske någon som tar jobb i tv-serien Gladiatorerna för att symboliskt övervinna döden.

Både Justin Bieber och Elton John har sin ascendenthärskare Mars i ett hörnhus (det fjärde) och som en neutral faktor kan man tänka sig både goda och dåliga effekter av att planeten har "haka på världen" via ett av de världsligt effektiva husen. Som rent personlig förstahusägare ger Mars, nerv och drive, framfusighet, folk som tar för sig. Men zodiaktecknet tycks kunna skönjas: jfr Fredrik Reinfeldts Mars i första huset och hur den diskreta Jungfrun istället ger en fifflarmentalitet. Han spelar respektingivande och "trovärdig" alltmedan han manipulerar fram förändringar som avser att skada alla människor som behöver ett fungerande välfärdssamhälle - Reinfeldt är Olyckan inkarnerad!

Bieber och John har inte Reinfeldts ascendent, men här kommer via den hörnplacerade Mars troligen en del olycka från Mars ägarskap över sjätte huset. Elton John är rabiat religionshatare, vilket förstås inte förvånar med tanke på att kyrkan betraktar hans homosexuella disposition som en psykisk skada och som leder till synd om individen väljer att följa sina impulser. Om Justin Bieber hunnit formulera något hatobjekt ännu, vet jag inte. Men det vore konstigt om inte, eftersom Skorpionen i öster alltid förbinder jaget med fiendskapens sjätte hus!


Bonusspaning

Utan belägg spekulerade jag att Skorpionascendenten med sin härskare i fiendens sjätte hus skulle ge allvarligare psykologier (och kanske livsöden) än om Mars låg i ett hus som inte var så ont som det sjätte. 

En genomsökning av den modesta gruppen av drygt 1.500 horoskop med känd födelsetid ger sju fall av Skorpionscendent med Månen i Väduren i sjätte huset. Och titta på dem! Clint Eastwood - "hämnare" i så många av sina filmer och hatiskt sammanbiten som nästan enda ansiktsuttryck. (Nyligen tydligen också i generande bråk med sin hustru på en fest.)

(En läsare påpekade att jag blandat ihop L.A. och S.F. som födelsestad, så Clintan måste utgå ur gruppen.)

Eller den hårdföra statsminister Olof Palme som väl var den första svensk som genererade en sådan fiendskap att högern piskade upp en hatstämning mot honom och slutligen också mördade honom!

Ludwig Wittgenstein;26.4.1889;20:30
Hal Holbrook;17.2.1925; 3:16
Olof Palme;30.1.1927; 5:15
Clint Eastwood;31.5.1930;17:35
David Deutsch;3.8.1943;15:50
Anonym;23.5.1962;20:00
Janet Jackson;16.5.1966;21:25


Men vi har också den homosexuelle filosofen Wittgenstein, vars nattliga rännande efter homosex i parker länge hyssjades ner för den borgerliga självkänslans skull. Han fick lämna sin lärartjänst sedan han slagit en av pojkarna i klassen.

Hal Holbrook är en amerikansk skådespelare känd för sin "Clintan"-hårda uppsyn och karaktär. Faktiskt lika tydlig i sin karaktär som Clint...

David Deutsch är fotograf och artist, men jag har glömt varför jag uppsnappade hans data.

Anonym är en statsvetare som lever ett högermondänt liv. Tydlig vonOben-mentalitet, vilket kanske delvis kan förklaras av Månen/sinnet i hackordningsälskande Stenbocken. En klassisk karriärklättrare.




Janet Jackson blev det moralistiska USA:s fiende när hon (eller hennes skivbolag) felbedömde pr-värdet av en "nip slip" i samband med hela landets Super Bowl-final, det vita patraskets enande punkt framför tv:n.

Med tanke på Jackson-familjens alla stridigheter känns en egen person (Skorpionen) kopplad till fiendskap och att väduriskt sticka ut huvudet, som ett rätt passande horoskopinslag. 

Nu pratar Janet Jackson med så små ord och verkar så nästan sjukligt introvert att man undrar hur hon ens kunde gå med på att exponera tutten, men här har vi också bilden av en extremt kuvad kvinnlighet, en människa som har reducerat sig själv till ett objekt: Månen, Venus och Saturnus i Fiskarna! 

Det är förstås formgivaren Saturnus som har ett dominant och repressivt inflytande på den redan från början rätt skygga Fiskarna. Det hela blir extra tydligt eftersom Skorpionascendenten lägger Fiskarna i femte huset för scenpersonligheter. Janet Jackson har explicit odlat en "form" av den sårbara och hyperfeminina kvinnan! Ett lustigt horoskop där hon faktiskt har den egenskapen som individ och samtidigt kan göra sig en kreativ karriär på den.

Den extremt dominerande Algol är egentligen värd en hel analys, horoskopet är väldigt likt Bob Dylans, också en Sol-Oxe med en intensivt närvarande Hycklare eller Gycklare. Se inlägget där jag försöker koppla hans låt Jokerman till just den prominenta Algol.

Mig veterligen har inte Janet Jackson gjort några utfall och kallat andra hycklare eller som statsminister Olof Palme, "satans mördare" - om amerikanernas ständiga kolonialkrig för att gagna sina egna intressen. USA:s horoskop har lustigt nog också Skorpionen i öster men Solen i Kräftan. Likt en maffiaklan hjälper USA gärna andra, förutsatt att de är lojala vänner. En feg syn på livet som helt bryter mot Jesus bud att älska även fienderna - och ändå betecknar sig USA som ett kristet land. 

Det är återigen, tror jag, Skorpionen i öster som skapar det lilla problemet att Skorpionen gärna ser sig själva (1a huset) som den goda och därför är snabb att utmåla andra som "fienden" (6e huset). Det finns andra ascendenter vars härskare äger två hus som inte skapar den här patetiska polarisering som vi så väl känner igen från hårklyvaren Jungfrun. (Se återigen Reinfeldts Mars-Jungfru i första huset och hans besinningslösa och ogrundade hat mot det socialdemokratiska välfärdssamhället.)

8 kommentarer:

Havsörnen sa...

The Devil is in the details, var det ja...

James Dean blev förstås 24 år, inte 30. Och så smög det sig in ett skrivfel:

"sju fall av Skorpionscendent med Månen i Väduren i sjätte huset"

Mars i Väduren skulle det vara.

Och nu kommer det lite mer pinsamma:

Clint Eastwood har tropisk Skorpionascendent, ja. (What else?) Sideriskt ger det dock 25 grader VÅGEN..! Han föddes nämligen 1930-05-31, 17:35 i Dirty Harrys egen stad San Francisco, inte i Los Angeles som dina tidigare kartor på honom indikerat (vilket skulle ge en asc i första graden Skorpionen). Hur fasen slingrar vi oss ur detta, då? Mars flyttas från 6:e till 7:e, Saturnus från 2:a till 3:e, Månen från 9:e till 10:e. Det skulle vara Solen, då. Den flyttar nämligen från 7:e till 8:e - Skorpionens hus. Men faktum kvarstår, VÅGASCENDENT.

Jag har ju själv Skorpionascendent med Mars i Jungfrun 11:e huset. Jag är inte haj på detta med verksamma planeter. Är min horoskophärskare verksamt ond då, eller?

Havsörnen sa...

BROARNA I MADISON COUNTY. En mer "Vågig" film, kanske. Clintans synastri med Meryl Streep, bl a:

Månen konj. Asc
Venus konj. Solen
Solen konj. Mars
Mars konj. Månen
Venus konj. Venus
Rahu konj. Rahu

Seaward sa...

Tack, det James Deans födelsedag 30 september som "autokopierade" sig till hans ålder.

Om Clintan behöver väl inte mycket göras, det blir en sammanbiten figur mindre, bara. Dock har jag personliga erfarenheter av män med Vågen opponerad från den egocentriska Mars i Väduren: de kan bli totala dubbelnaturer, som nyckfullt pendlar mellan älskvärdhget och ett brutalt barns inskränkta egoperspektiv.

Jag är glad att du pekade ut hans sena Vågascendent den matchar min egen Merkurius perfekt och jag har alltid gillat Clintan så mycket man kan utan att det blir gayigt. I synnerhet gillar min Merkurius i Vågen hans kommunikationsstil: knappt någon alls!

Jag håller helt med om att han blivit mer och mer en kvinnornas man med, "Broarna" väl nästan den övertydliga exemplet.

Planeters verksamma natur har ganska utförligt beskrivet i de kanske mest länkade styckena all alla på bloggen. Som med allt indiskt det jag har minst koll på (jag "trodde" faktiskt på tropisk zodiak i 25 år innan jag genomskådade feltänket).

Men i ditt fall av Mars är det bara att studera tabellen (det finns undantag så man måste läsa de följande styckena också). När Skorpionen stiger i öster är dess härskare en av "the good guys" och det blir inte sämre av att den ligger i idealhuset - vilket tydligen ger en idealisering av siffror och Djävulen i detaljerna! :-)

Din Mars-i-Jungfrun kan alltså inte jämföras med t.ex. Reinfeldts, som tillfälligen råkar stiga i öster men där Jungfrun i öster av nödvändighet gör att Mars blir ägare till hus vilka i sin tur dominerar tolkningen av Mars tillfälliga natur.

Dvs. Mars är alltid en oroshärd (essentiellt ond), men i ditt fall använder du denna turublenta energi till något "gott". Reinfeldt är tyvärr en levande pesthärd. Han har en turubelent Mars som är "ond-ond" och via hans personliga (1a huset) utblick kan tänkas resultera i onda tankar och handlingar: han avslöjar Jungfruns fulaste sida, dess elaka, diskriminerande och själviska (privatvinstjagandet).

Jag har blivit helt fascinerad av denna indiska metod, för den bjuder ÄNTLIGEN på en möjlighet att skilja agnarna från vetet. Jag har gått igenom delar av mitt eget horoskop och kunnat (motvilligt) erkänna var illvilja och var god vilja ligger lokaliserade...

Havsörnen sa...

Tack för länken. Jaså, du gillar Clintan skarpt, liksom undertecknad? Jag trodde att du avskydde honom, men jag har då slutligen lärt mig att skilja på texten och författaren! ;-)

I och med Mars (verksam illgörare med Vågen i stigande, om inget annat vänder kappan rätt) i hans sjunde hus kommer jag osökt att tänka på Clintans fina regidebut MARDRÖMMEN, där en briljant Jessica Walter spelar den galna stalkern Evelyn.

Seaward sa...

Kanske var därför Clintan bråkade på ett bröllop härförleden - äktenskapet som Vågens tecken i en av dess tydligaste former! Jag har sett filmen men det var ohyggligt länge sedan. Minns någon radiostationsscen - Clintan spelade kanske radiopratare i den filmen... (Vågen, Luft, kommunikation/relation genom "etermediet")

Text/upphovsman är en klassisk problematik! Jag vet inte riktigt själv vem som skriver vad på den här bloggen. Oftast är det bara en tidningsnyhet som filtreras genom horoskopet och min uppfattning Sol-Vågen i femte lekhuset.

Ibland dominerar den stränga och objektiva Saturnus (enligt Freud bara ett Överjag men enligt andra själens faktiska form) - särskilt tydligt i moraliserande, politiska inlägg eller de som söker en vetenskaplig/kvantitativ approach...

Jag är glad att jag själv slipper läsa det här och leta ett personligt förhållningssätt till texten!
:-)

Havsörnen sa...

Visst spelade han radiopratare. Filmens luftiga originaltitel är PLAY MISTY FOR ME. :)

Nuvarande frun, TV-journalisten Dina Ruiz Eastwood är siderisk Tvilling.

Seaward sa...

Misty - just den orena region där Vatten möter Luft - "Dissociation" där elementen kan ge människor som verkar agera från paralella världar, ibland nästan samtidigt. Kanske därför en galen stalker - kvinnan lider av "fuktig luft"!

(Se för övrigt ett luft-citat i inlägget "Luftens andar" nyligen)

Jo, nu kom lite fler scener från filmen tillbaka. Tydligen dags att se om, måste vara femton år sedan sist...

Anonym sa...

Det som krokigt ska bli, ska böjas i tid. Norges utbildningsminister Kristin Halvorsen gav sitt godkännande till norska skolor att ändra sitt undervisningsschema så att det passade till Justin Biebers konserter i Oslo 16 och 17 april. I en norsk tidning pekar hon finger till betraktaren vilket signalerar att dumheten löper jämsides med lobbyverksamheten för främjande av ubertrendiga ungdomar att halka vidare in i det normlösa träsket som väntar på dem. Halvorsen med sin spretande finger och sin knutna hand inser inte att tre av hennes övriga fingrar pekar mot henne själv!
Pärlfiskaren.