Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 3 april 2013

(S)-kongressen. Pengar är gott, men folkdjupet gillar vi inte!

På morgonradion berättas att (s) inte har några planer på att hjälpa upp de allra värst utsatta arbetslösa ekonomiskt - de som inte är med i någon a-kassa. 

Kanske för att de lämnade den när regeringen Reinfeldt chockhöjde avgifterna i avsikt att sabotera hela det svenska folkets goda vilja (via skattsedeln) för att istället korrumpera folket (via skattesedeln) och inplantera självisk moderat-mentalitet och ett instinktivt "min plånbok"-tänkande i var och en. Reinfeldt med anhang är själva sjuka och de vill se alla smittade.

(S)-kongressen i Göteborg öppnar portarna klockan 14.00 och det är sannerligen ett symbolladdat horoskop vid denna tid! (AB, SvD, SvD 2, DN - tidningen som döljer bloggsfären i omsorg om sina kunskapsfobiska högerväljare.)



Sällan har väl idealen varit så lågt satta: i 11e idealhuset dominerar tanken på "min plånbok" (Oxen) och därtill "stora pengar" (Jupiter).

Att både Sol och Måne är jupiteriska klargör direkt att det här är en sammankomst i Mammons tecken - demonen som binder folk till penningmentalitet och gör alla till små osmakliga Anders Borgs.

Ja, det är faktiskt Anders Borgs anda i det här horoskopet, den moderata finansministerns soltecken Skytten och återkommer som (s)-kongressens heta åstundan (Månen i Eld tyder på starkt livsbegär och disponenten Jupiter visar en kamp om de materiella resurserna). 

Jupiter i Oxen påminner om finansministerns eget sinnelag som i Oxen tycks helt identifierat med materiella resurser, men en ångestladdat vis - den onda stjärnan Algols sätt att påverka sinnelag är inte entydigt, det verkar kunna variera beroende på i vilket totalsammanhang man hittar denna symbol för ett sinne där Gud givit klartecken för Satan att anklaga och utkräva ett svar från individen på var han/hon står i frågan om materialism och andliga sanningar.

I ett gynnsamt scenario skulle Anders Borg en dag kunna vakna upp och förstå den demoni som fyllt hans huvud under så många år och som fått honom att ens tänka ut planer att bryta ner den allmänna välfärden i Sverige - en fantastisk modell och en bra bit före sin tid. Den socialdemokratiska modellen är nämligen den globala modellen i Vattumannens tidsålder, tiden när Rovkapitalisterna äntligen ses som de förbrytare de är.

Men nu handlar det om kongresshoroskopet och inte Anders Borgs eventuella omvändelse från den Djävulens förfalskade tro som han privat håller sig med för tillfället. (S)-horoskopets Jupiter ligger långt in i Oxen och har inte längre någon kontakt med den onda stjärnan Algol (i 3e graden).

Med Kräftan i Göteborgs östra horisont förstår man att horoskopet rör interna frågor - Kräftan som t.ex. Fredrik Reinfeldts soltecken så tydligt visar stänger in sig i sin bunker och försöker så långt det är möjligt att leva ett självtjänande liv i avskildhet från samhället i stort. Reinfeldt gömd i Rosenbad var ett politiskt skämt en kort tid några år in i "landsfaderns" regim. Kräftan är sinnebilden för de grindsomgärdade bostadsområden som utmärker den livrädda borgaren.

En högerröstande bekant i ett bostadsområde just utanför Stockholms södra tullar som sett ut som en byggarbetsplats i tio år nu bor i områdets mer exklusiva medelklasskvarter och där har porttelefonen inte kunnat öppna ytterdörren på alla år. Det är symboliskt! Borgaren är inte ens intresserad av att inifrån sin lilla säkra cell ha en fungerande knapp att knäppa in obehöriga - dvs. folk som uppenbarligen inte har portkod eller en egen nyckel. Borgaren har inga vänner utanför sin egen trängsta krets! 

En borgare är en individualist som kollapsat in i sin egen mentala isoleringscell, ett maktlöst och oorganiserat byte för marknadskrafter och chefernas egenmäktiga metoder att holka ur lönen genom att ständigt kräva mer av de allt färre anställda.

Nu är det inte den onda Kräftan som tecknas i kongresshoroskopet, tecknets härskare Månen är naturligen en välgörare eftersom det första huset (ascendenten) tolkas som något gott, trots den indiska astrologins allmänt dystra syn på människolivet och själens fall från Intelligens och ner i ett patetiskt harvande för sin överlevnad eller, än värre, giriga vilja att bygga sig ett berg av rikedomar på medmänniskornas bekostnad. 

Det är därför borgaren hatar den allmänna välfärdens planet Jupiter: den vill ju allt gott och dessutom till alla! Då känner sig en moderat trampad på tårna. "Så en sjukskriven ska få pengar som jag, jag som slitit på kontoret hela veckan?" Så motbjudande låter det i huvudet på otroligt många människor! Det på femåringens mognadsnivå. De förstår inte ens ordet "solidaritet" och skulle än mindre kunna sitta ner och skissa på ett gott samhälle. 

De har aldrig brytt sig, den egna plånboken har varit en avgud som de aldrig funderat över. Deras förmåga att förstå kartritningar eller tänka konceptuellt är nästan obefintlig - dessa människor behöver arbetsbeskrivningar och detaljregleringar att slaviskt följa i sina liv. De har inte lärt sig tänka och moderaterna, som njutit sin makt länge nog, har ingen avsikt att förbättra skolan så att svenskarna om kanske tjugo år återigen förvärvat den tankeförmåga de just nu saknar.


*****

Jag hade länge en tanke om att den globala socialismen rimligen borde sortera under Skytten eftersom Jupiter söker global expansion och dess grundläggande orientering är att sprida sina välsignelser till alla.  Genomgången av Vänsterpartiets styrelse bekräftade vagt detta, varken sossar eller moderater hade någon betoning av Skytten.

Nu dyker Skytten upp i socialdemokraternas kongresshoroskopet, men som en fiende! (Sjätte huset = fienden) Då måste man fråga sig vems kongress det här egentligen är, partistyrelsens eller den verkliga socialdemokratins? 

Nominellt öppnas kongressen i den goda Kräftans tecken, det är en privat tillställning, men här finns en underton av fiendskap, avslöjad genom Månens faktiska belägenhet. Men åter, kongressens anda bärs av ett elftehusideal om ÄGANDE eller resurser till den egna plånboken, i sig en verksamt god Jupiter (och vem kan finna fel med pengar - ytterst sett är Oxen en enkel princip i astrologin - den ÄR resurserna alla levande varelser behöver för sina liv. Kräftan i öster är en liten sekt (inte så liten heller, i det här fallet) och deras ideal är primitivt: Oxen eller pengar åt vår grupp. Inte något i den här symboliken som handlar om att rädda världen eller liknande. Om inte...

Det jupiteriska Fiskarnas tecken är soltecknet och i Solen finns viljan att ta sig från punkt A till punkt B. Problemet med Fiskarna är att tecknet är så splittrat och även om hela stimmet baserar sig på den "goda" viljan att berika sin egen plånbok (Oxen = min ekonomi) är jagiskheten i Oxen kanhända ett dissonant budskap med tanke på att Fiskarna symboliserar den yttersta osjälviskheten, martyriet eller vittnesbördet om att det är "saligare att ge än att ta" - att de som kan betala mer skatt gör det föra hjälpa samhällets olycksbarn.

Fiskarnas kollektivism, solidaritet och empati befinner sig i astrologins finaste hus, det jupiteriska huset för "allt åt alla". I Alexandria Egypten, vid tiden för vår tideräkning, kallades det nionde huset för "Gudens hus" och det syftade förstås på Zeus (Jupiter), givaren av alla goda ting.

Istället för att inveckla sig i ytterligare tjugo styckens resonemang som väger budskapen mot varandra, varvar texten nu ner. Horoskopet är inte lätt att begripa - det saknar i stycken koherens (men det är knappast något unikt). Här finns glimtar av djup medmänsklighet, men också ett simpelt ideal som, även fast människan behöver pengar i plånboken för att överleva, det kan tyckas ovärdigt att upphöja som ideal. 

Det ska till en som tänker med magen (Kräftan) att sätta idealet så lågt, till bara den egna gruppens resurser eller nästa mål mat. Men i ett land som helt saboterats av högerns egomentalitet tornar t.o.m. sådana här elementära frågor upp sig, frågor man trodde tillhörde historien, och dominerar åter dagordningen!

Eftersom Jupiter står i Oxen handlar det om stora summor pengar och därmed anas Storfinansen bakom detta parti som rövats från gräsrotssocialisterna av högersossar. Det formligen stinker av Anders Borgs ekonomism i ett horoskop som borde vara en socialdemokratisk tilldragelse! 

Men "gräsrötterna" är värda att se närmare på: Fiskarna i det nionde huset för högre kunskap om livet, det nionde huset för filosofi och religion och förutsättningslös Fisk-empati. Sedd ur detta perspektiv handlar det som stora summor pengar (Jupiter) som måste ges till dem som verkligen behöver det.

Nionde huset är verkligen fint i horoskopet och den ömsesidiga recepetionen mellan Fiskarnas och Oxens härskare (Jupiter och Venus) gör horoskopet klanderfritt så länge man inte glömmer kopplingen mellan samhällets olycksbarn och pengar - dvs. det klassiska välfärdssamhället är vad som tecknas genom den här starka kopplingen mellan 11e husidal och 9e husets samvete (medvetenhet om de kosmiska och gudomliga morallagarna).

Synd bara att det finns krafter inom denna (s)-kongress som ser Månen (folkdjupet) som en fiende! När en kongress betecknas av Kräftan (inre angelägenheter) men förstahusets ägare Månen står i fiendens hus - tala om ett kluvet hus!

Djävlar har nästlat sig in i socialdemokratin, men det var inget nytt att partiet är djupare splittrat nu än någonsin när en del glömt eller aldrig brytt sig om vilka de djupaste värderingarna är.


Se också: Den fanatiske vårdvinstivraren som kallar sig socialist

Se också: Den avdöda socialdemokratins första kongresshoroskop

(Obs. kongresshoroskopet från partiets bildande gjordes 2010 och tolkningsmetoden är troligen enklare.)


Se också: DN, där Malin Ullhagen påtalar den brittiska högerregeringens försök att trycka de fattiga till botten - samma väg det avfälliga höger-(s) i sina "prioriteringar" också valt eftersom de är Satans eller Anders Borgs allierade. 

Ekonomismen - den goda Jupiter i Oxen i elfte idealhuset - visar att astrologins metoder är felbara! Man måste tänka "kring" systemet och få en känsla för den levande berättelsen. Att tekniskt/slaviskt följa spelregler är fundamentalismens sätt - en garanti för att aldrig nå ända fram till ämnets "själ". 

Problemet är att det inte bara över en natt går att förvärva klarsyn, inte om själen kanhända levt dussintals liv i materialistisk försjunkenhet. Att reversera den processen kan ta tusentals år i jordisk tid. Tur att själarna har evigheten på sig att nysta sig ur sina förvillelser!


Inga kommentarer: