Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 15 april 2013

Pampen Hans Ericson & Mustafa-skandalen


En pamp softar för fackmedlemmarnas pengar
och med benäget bistånd från Svenskt Näringsliv
(dåvarande Arbetsgivarföreningen)


Transportbasen och korrupte storpampen Hans Ericson kröp upp ur det undermedvetna i samband med socialdemokraternas Mustafa-skandal. Men vad har den här egenmäktiga och arroganta figuren med saken att göra?

Det tog bara ett uppslag av hans födelsedata för att se kopplingarna. De går direkt till Veronica Palm, som först kuppar bort Ylva Johansson till förmån för Mustafa och sedan, med minsta opinionsstörning, skoningslöst avrättar honom igen! 

Som jag nämnde i "Mustafa-skandal pga. (s) anti-intellektualitet" gör den sämsta sortens Stenbocken skäl för epitetet den maktfullkomliga människans "nyckfullt skadegörande horn" (capricious + horn = Capricorn). Och det visar sig att både Storpampen och Palm är födda sideriska Stenbockar och dessutom har det minst sagt yviga och expansionslystna känsloliv som tecknas av Månen i Skytten!

Pamp då...


Palm nu....



Sol och Måne kan kombineras på 144 sätt och naturligtvis är det här två helt olika karaktärer - de har inte ens Solens och Månens disponenter (Saturnus och Jupiter) i samma tecken. Likväl kan Sol och Måne se som ett eget, sammansatt budskap och när Jord och Eld tvingas samman, då hittar man ofta kamp och strid - ibland extrem makthunger.

Disponenternas placering sägs kraftfullt modifiera det "uppenbara" budskapet. Men lite lustigt är det att den arketypiska Pampen, den maktfullkomlig och arrogant skitstövel direkt kom för mig och visar sig vara just det fall av 144 som matchar grovskissen för Veronica Palms födelse...

Var de skiljer sig är i pampens frossande natur: välmågans Jupiter i kalla Vattentecknet Fiskarna tecknar en defekt i begärsnaturen och med ett sinnelag i Skyttens Eld uppstår en naturlig instinkt att vilja "se om sitt hus". Det tragiska är att det är samma känsla av nöd som ofta motiverar människor att ta politisk kamp på vänsterkanten och som sedan korrumperar dem eftersom det är en medfödd skada i själen och inte bara en nöd som uppstått pga. det här samhällets orättvisor, förvärrade närhelst ett land har en borgerlig regering.

Pampens soltecken är som sagt Stenbocken som vet hur man armbågar och manövrerar sig fram till maktens torn och tinnar. Samma här: den underliggande disponenten Saturnus ligger i iskalla och otillfredsställda Vatten. Med Vatten bakom båda Sol och Måne är det alltså den simpla biologiska reproduktionsdriften, libido, som motiverar hela den bio-fysiska varelsen. Eller: ett vandrande köttstycke i växtsjälens tecken.

Palm är mycket mer lågmäld (utåt) på denna himmel disponeras handlingsmänniskan Stenbocken från Saturnus i Oxen, ett brutalt zodiaktecken när det pressas det allra minsta. Dessutom ägnar sig den här Saturnus åt just sexuell repression i oppositionen till Mars i Skorpionen. Men Palm skulle säkert hellre beskriva det som att hon är en militant feminist på korståg mot "män och deras våldsbenägenhet". Hon har mer än troligt varit en våldsam man i ett tidigare liv och fingeravtrycket finns kvar i horoskopet för den här återfödelsen. 

Nu är själen tillbaka för att korrigera sin hysteriska överdrift i ett tidigare liv, men omogna själar tar ut svängarna för mycket och skapar bara en ny obalans som sedan måste korrigeras i ännu ett liv... Karma hopar sig och på bara några få besök kan själen ha trasslat in sig i en härva som kommer att ta 50.000 jordeår att avveckla! Jag minns när jag senaste mördade en människa på jorden, gör du? Vi tror oss om så mycket gott, det är alltid de andra det är fel på.

Veronica Palm har på många sätt en lika makthungrig himmel som Hans Ericson, men här är det den begärliga Månen i Skytten som drivs från en halvdant placerad Jupiter i just streberns och makthungrarens Stenbock. Både Skytten och Stenbocken tillhör zodiakens sista och mest expansiva tredjedel, är "internationalister" (likt socialdemokratin som rörelse) eller "universalister". De sista fyra tecknen har alla de två högsta och mest omfattande planeterna som sina härskare, Saturnus som själens form och Jupiter för uppfyllelsen intill dess att gränsen eller formen är uppnådd.

Varför inte själar med betoning på den tredje akten sköter sig väl och heller inte alla i t.ex. den första och simpelt personliga akten ("jag och mitt livsstilsprojekt") är skitstövlar, beror förstås på astrologins komplexitet. Vi vet inte vilket stigande tecken Palm föddes under. Vissa tecken kan framhäva mindre önskvärda sidor i grundhoroskopet medan andra tecken visserligen inte eliminerar tidens avvikelser men kanske låter något av de mer konstruktiva omina spela förstafiolen. 

Ofta är det svårt att avgöra vilket det enskilda viktigaste budskapet är, och heller inte särskilt fruktbart. Människor är i allmänhet väldigt blandad konfekt, med både talanger och blindfläckar om vartannat. Palm har alltid synts mig ha ett patos när det gäller en rättvis fördelning och en klassmedvetenhet, vilket är precis vad man förväntar sig av den "goda" Stenbocken.

Den onda typen är en slavdrivande, nyckfull arbetsgivare, en snåljåp och pinsamt obildad materialist. Det finns en varning för trögtänkthet med Stenbockens symbol eftersom Jordelementet är inflexibelt samtidigt som Rajas guna - lidelsens kvalitet - sägs dominera här. Passionerad entropi - detta är ren och skär dödsdrift - Stenbockens härskare Saturnus som Liemannen. 

Stenbocken lever för att avrätta, vingklippa eller kapa Mustafas, och min frisör, en korrekt men extremt snobbistisk kvinna, är typiskt nog född i tecknet. Hon är fantastiskt skicklig på att skulptera hårets "form" (jag har flera vilda virvlar i hårbotten men hon fixar det med talang). 

Med tanke på att jag har en bisarr minnesindikation (en hörselupplevelse) på ett tidigare liv i 1400-talets Bayern, häpnade jag den gång kvinnan slumpade ur sig en kommentar om sin make - han var en tysk från Bayern. Plötsligt förstod jag de cirklar själar rör sig i - först när jag mötte den här frisören slutade jag springa som en skållad råtta från den ena hårsalongen till nästa och har varit "trogen" i över tio år - t.o.m. fast kvinnan bytte klipperia. Hon är nu gift med en bayrare och kan själv ha varit en i ett tidigare liv, ett liv där också jag (och vem vet hur många fler av hennes kunder?) figurerade.

Kanske själavandrar hela stadsdelar med en ungefärlig gruppindelning intakt? Och få kommer att förstå detta än på många tiotusentals år eftersom människan är en så primitiv och inskränkt art? Homo politicus kommer aldrig att ärva himmelrikets frihet förrän hon förmår koppla samman den högre och den lägre världen. Det är upp till den verkliga människan (hon som lever i sin himmelska förlaga) att ge folket frihet från dålig politik. 

Men för att detta ska ske kan inte folk som Palm godtyckligt rensa de religiösa och filosofiska ur sina led. Då återstår bara tyranni för massorna eller Reinfeldts konsumtionsvansinne och ynkliga borgerlighet. Palm har knappt påbörjat sin politiska klättring (hon är uppenbarligen pigg på att bli statsminister) men redan ser man maktfullkomlighet bakom det realpolitiska avrättandet av Mustafa. Palm har


Inga kommentarer: