Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 6 april 2013

Obama - utseendefascist?




Frågan efter Obamas smärre klavertramp är förstås: går det överhuvudtaget att ha Stenbocken i sitt horoskop utan att i hemlighet tänka i rasistiska eller hackordningsmässiga termer?

Stenbocken är som nämnt zodiakens andliga bottennapp - när människor börjar bry sig om världslig makt/anseende inför andra (10 huset) har de sjunkit lågt - eller hamnat i ett så dåligt samhälle eller under en så vidrig arbetsgivare att de helt enkelt måste ta strid mot den andres hackordningskultur eller diskutera med den enda terminologi Jordelementet befattar sig med: reda siffror och frågan om resurser, gärna på då på den negativa polaritetens vis: i kvidanden om hur dyrt allt är, och vilka kostnader företagen tvingas bära - skatter från staten och löneanspråk från de anställda. Inte för inte är det Jordelementet som bor granna med Satan som den Absoluta Negativitet. 

Jord sörjer inte ens som Vatten gråter. Den är så långt från glädjens element Elden eller den opartiska rationella själens förståelse att den saknar ord. Därför har Jordelementet kontrakterat och blivit till en fysisk kropp. Det var det enda sättet att för själen att inför sig själv visa hur långt från Himmelen - genom att ägna ett liv åt "objektiva" "isolerade" fakta. 

Eftersom verkligheten inte är konstruerad på det sättet, kommer mänskligheten aldrig att nå den grandiosa TOE (Theory of Everything) som en del gudsbesatta ateister till vetenskapsmän drömmer om. De har sjunkit ner i JORD och där saknas så många variabler att de får fortsätta bygga sina matematiska hypoteser. Bortom Jordelementet slutar matematikens och logikens lagar att gälla. Och astrologin låter antyda att det finns tre "dop" till att göra innan själen når så långt att den börjar förnimma hur Gud ser på sin skapelse.

Det är därför inte svårt att förstå varför Jord-varelserna älskar att förhåna s.k. "intelligent design" (ID) som de för att djävlas fortsätter att kalla "kreationism" (fast bokstavstrogen bibelfundamentalism verkar vara ett bättre uttryck om det är Guds skapelseakt under sex dagar plus vilodagen de skjuter in sig på). ID är uppenbarligen barn av Eldelementet ("seeing is believing") och som den första Seende är Eldelementet inte hämmat av några dubier utan tror på sina intryck. Och som den kreativa Ser det, så blir det! 

Sedan kommer Skuggan, Djävulen, de jordbundna och tjafsar emot. De hatar för att de inte själva kan se. Nya testamentet bygger på läran i Dödahavsrullarna och dess utvecklade doktrin om Ljusets barn och Hatets eller Lögnens (Mörkrets) barn. Jesus välsignar för övrigt ett undantag från regeln, en man som trodde utan att kunna se!

Gud eller Den Ena är naturligtvis inte Eld, men Ljuset är den bästa simil människan har tillgång till för att förstå vad som ligger bakom det ljus som bröt in i världen skapelsens första morgon (Big Bang). 

I den raffinerade nyplatonska versionen är det den prototypiska Elden och prototypiska Luften som före världens tillblivelse bildar ett "dubbelsystem" som går under namnet Nous (den gudomliga intelligensen). Dubbelheten består i att denna, Den Enes första utflöde (lik eldens inbrytande i den bibliska skapelseberättelsen) resulterar i genuin Existens som samtidigt är ren och oförfalskad kognitiv kraft: prototypisk Eld. Detta ljus genomströmmar hela Himmelriket som utgörs av alla dess medlemmar vilka är andar eller Platons så kallade "Former" - prototypisk Luft.

Långt ner i det förfall som resulterat när Himmelriket drabbades av "avfällingar" (andevarelser som vände fokus bort från Enheten och deras medvetenhet om att både vara individer och samtidigt beståndsdelar i samma fullhet), hittar vi så Barak Obama och hans horoskop där de dominanta ingredienserna är Vatten och Jord. 

Han har inte ens tillgång till den här lägre världens motsvarigheter till de prototypiska Eld och Luft. Obama är en materialist och en pragmatisk "realist" (i själva verket finns ingen äkta existens i den är världen, alla levande varelser är flyktiga säsongsblomster fast de shoppar så mycket de kan för att förtränga de viktiga frågorna).



Med "mätaren och vägaren" Saturnus i sitt negativa Jordtecken Stenbocken har vi en helt annan Saturnus än den som härskar över det positiva Lufttecknet Vattumannen. Stenbocken tittar bort från den gudomliga intelligensen och blir ofta så arrogant att den tror sig själv om att vara alltings skapare - bara för att den alltjämt bär ett spår av förnuft och kan göra rationella bedömningar.

Stenbocken är den hemliga orsaken till rasism och uppdelning av människor i klasser och statusgrupper, men av någon anledning syns inte detta i den här bloggens studier av främlingsfientliga politiker. Istället är det Stenbockens lojala slav, Jungfrun, som utmärkt sig för diskriminerande åsikter. Men man kan förmoda att Makten har sina metoder att regissera spelet i världen utan att själv behöva sticka ut huvudet.

Stenbockarna har ofta slagit mig vara zodiakens mest plumpa tecken, med grova kommentarer till andras kroppar och kroppsliga grad av fulländning eller tillkortakommanden. "Hon är en klar tiopoängare" har säkert Stenbocken som sin upphovsman - eller en riktigt illa fungerande Saturnus.

Nu har Obama alltså låtit som den underklasspöbeln han i själ och hjärta är och genast fått krypa till korset. Innan Vita Huset fick stil på honom cirkulerade t.ex. bilder där Obama spatserade runt i trädgård och showade med sin vältränade överkropp - återigen en påminnelse om att när själen tappat alla högre förmågor så har hon bara kroppen kvar att skryta med eller rangordna utifrån...

Född samma dag som Fredrik Reinfeldt (fast ett annat år) och båda mjuka och sårbara Kräftor som därför har ett krampaktigt behov att klänga fast vid en stark fysisk yta (Reinfeldt via Jord/Jungfruascendent), förstår man bra varför också den svenska ledaren undsluppit ord som avslöjar rasistiska eller diskriminerande strukturer i den egna grundsynen på människor ("etniska svenskar" har minsann inga problem).

Mänskligheten vet UNIVERSELLT att det är fult att tala om människor för deras kroppars skull och det är därför Obama så tydligt visade vilken låg klass han håller som politiker. Han och Reinfeldt är i själva verket den typen av folk man inte vill ha som politiker, och att de båda leder varsitt land visar bara vilka marionettdockor ledarna är. Det är det onda Kapitalet som bestämmer vilka nickedockor den dumma massan får välja mellan när det är valtider.

Likväl är inte Obama någon ond människa. Till skillnad från Reinfeldt, som har naturliga illgärningsmannen Mars som verksam illgörare i diskrimeringens tecken Jungfrun som sitt eget personliga förstahusuttryck, är Obama en mer komplex typ som person. Saturnus hemma i Stenbocken och i första huset hålls för att vara en verksam välgörare (en naturligt ond planet kommer dock alltid att läcka lite av sin egen natur - hos Obama det kroniska problemet med att han är av "fel sort", han är färgad). 

Detta onda vänder dock en verksamt välgörande Saturnus till en styrka: vem kan betvivla läran om "verksam natur" i skenet av att han blev USA:s första färgade president. "In your face, negativa hackordningsjävlar.

Men sedan kommer problemet, som jag misstänker är en väl dold men inverterad rasism: tillväxtens och framgångens Jupiter i första huset är som en garanti för personlig framgång om man bara sätter en boll i rullning. Problemet här är att Jupiter är en verksam illgärningsman när Stenbocken stiger i öster, och precis som i fallet Fredrik Reinfeldts Mars, innebär förstahusplaceringen att problemen ska sökas i människans egen person. Det är något ruttet i deras utblick.

Men se skillnaden mellan de två ledarna: Reinfeldt har en naturligt OCH verksamt ond olycksplanet i ett diskriminerande och hårklyvande tecken och han har lyckats skapa en förljugenhet i Sverige som jag inte trodde var möjligt. Han har lindat in sin hatiska klasspolitik i falska ord som folket (särskilt stockholmarna) sög i sig som dumma små dibarn.

Obamas Jupiter är istället en i grunden god planet ("den stora välgöraren") och när den blir verksamt ond, är det istället Jupiters sämre sidor Obama gör sig skyldig till: han ingav för mycket HOPP (Jupiter = hoppets planet) och har inte lyckats infria värst mycket av den jesusfeber som rådde då han valdes.  Han har slarvat ett antal gånger (har jag för mig) med viktiga sakuppgifter, och i fråga om den kvinnliga överåklagaren blev hans Jupiter en klassisk sol-och-vårare som skönpratar (för att få bytet i säng) - men här på fel fullständigt fel ställe.

Obama har en placering i Eld - Mars i Lejonet, men den baserar sig på den veka Solen i Kräftan. Det är därför tur att Mars står inspärrad i det åttonde huset för korruption. Detta är troligen det helvete med droger och allmän identitetskris som föregick den rehabiliterade Obama som gjorde rekordkarriär. Se samma historia om revansch efter dekadens hos rehabiliterade chanstagaren Fredrik Virtanen (föregående inlägg).

Men kanhända är Mars i Lejonet i den stegvisa korruptionens hus ändå inte helt utan sin första negativa laddning. Det kan vara från detta djuriska Lejon den ytliga kommentaren om den kvinnliga juristens utseende kom... Att Mars i Lejonet har den sliskigt sensationalistiska Solen i Kräftan som sin bas ger ett "Eld/Vatten"-krig som är typiskt för människor som spränger topplocken när de ser något åtråvärd. 

"Kan inte hej-kan inte hej-kan inte hejda mej, när jag ser en snygg tjej", sjöng Robert Broberg för evigheter sedan. Hos honom hittar vi Obamas halvfascistoida fixering vid yppiga former (Saturnus + Jupiter) i egocentriska Väduren. Broberg har samma enkla begärsnatur som Obama (Månen i Oxen) och en kommunikativ Sol i Tvillingarna som dock styrs av Merkurius i Vattentecknet Kräftan. I Kräftan eldas Merkurius på av den klent placerad Mars. Fångar man in gisten (geist = anden) av svenskens horoskop kan man ana att också Obama egentligen är kvinnotokig på ett rätt grottmänniskoliknande sätt.


Inga kommentarer: