Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 21 april 2013

Materialism all religions fiende? (Kina)

DN:s artikel om att Kina vill bannlysa vidskepelse (=religion) är knappast hett stoff. Kommunismen har alltid varit en typ humanism som så hatat sina forna herrar - alltid med läpparnas bekännelser av den ena eller den andra religionen - att religionshatet så att säga inte ens är intellektuellt grundat. Det är en ryggmärgsreflex som t.o.m. idioter producerar.

Men låt oss ta Kinas horoskop ett underlag för studiet av ateism detta andra sätt att beskriva en människa som inte är intresserad av att höra något annat än sina egna tankar - som naturligtvis är de mest förnuftiga i världen!




Jag har sett både tiden 15.01 och 15.15 för Mao Tse Tungs proklamation av Folkrepubliken Kina, men några minuter hit eller dit förändrar inte det faktum att detta är ett horoskop i kontrolltecknet Stenbocken. Central över de materiella resurserna ska tilläggas.

Med tanke på att testet av 100 socialdemokratiska politiker gav soltecknet Stenbocken som markant dominant stärker detta den antika tesen om att detta är den ansvarstagande statsmannen (till skillnad från motpolen Kräftan som i exempel som Reinfeldt och Löfven kan ses springa och gömma sig så mycket det går när saker hettar till - Reinfeldts senfärdighet inför bombterroristen i Stockholms city var episk, liksom Löfvens hantering i sin första kris - Mustafa-skandalen).

Stenbocken är iskall och duckar inte för något - ibland går det för långt. Se t.ex. stockholmssossen Veronica Palms hårdnackade förnekande av sin skuld i Mustafa-skandalen och därefter flimsiga och dåliga argument för det som hände. Tecknets tendens till hjärndött paragrafrytteri exemplifieras i Sverige bäst av den främlingshatande moderata ministern Tobias Billström, nu istället via Månen i tecknet - precis som Kina.

Stenbockens kärlek till regelverk och strukturer skadar nästan alltid den lilla människan - den motsatta Kräftans symbol och att få dessa två i balans är i sig stor statsmannakonst. Tyvärr verkar inte Sverige ha en enda yrkespolitiker som lever upp till den antika astrologins högt ställda krav på det här yrket/kallet!

Ja, det skulle vara Omar Mustafa då, med en mycket intressant mjukhet och lyhördhet i Solen i Fiskarna men som baserades på Fiskarnas herre Jupiter principfast placerad i just Stenbocken. Och denna fenomenalt rika version av Stenbocken hade inte socialdemokratin intelligens nog att ta vara på! Fiskarna råkar nu nämligen vara det tecken som har kanske närmast till religionen, i kraft av sin härskare Jupiter, den högsta formen av kognition och i omfånget vida överlägsen dess motpol, den gatusmarta och kalkylerande Merkurius, härskare i profitlystnadens tecken Jungfrun.

Att få att vinsten att gå genom taket, det är som synes Kinas nya religion. Jösses vilken materialistisk frenesi i det nionde huset för just filosofi och religion. Därmed sätts ett extremt lågt tak för det här nationalhoroskopet, men ett historiskt nödvändigt sådant. 

Fattigdomen var ju total och filosofi och religion är som Svenskt Näringsliv sade 2011, inte "lönsamt". För Kina kanske det stämmer. Det grundläggande stegen i Maslows behovstrappa måste vara stabila innan själen kan få sitt.

För Sverige är det en annan sak. Outvecklade människor, som krämarna, tillåts sätta dagordningen här. De drar ner alla till sin egen nivå, sin monetära fixering och näriga attityd. Se med misstanke på flitiga människor! Vilken brist är det de söker dölja med allt denna präktighet? Bloggen har avslöjat att flitens tecken Jungfrun är mer kriminellt än något annat om man placerar den begärsfyllda Månen där! Den romerske astrologen Manilius var heller inte nådig i sin beskrivning av Jungfruns eget hus, det sjätte.

(Det är i princip samma beskrivning som fortfarande gäller i västerlandet, fast med vissa förfalskningar. I dåliga astrologiböcker förvrängs huset till att gälla service och tjänande, men bloggen har visat att det rör själviskt självtjänande! Verkligt tjänande hittar men i motsatt tecken, den självuppoffrande (martyriska) Fiskarna!)

Om religionen var folkets opium i Marx analys, har privategoism och vinsttänkande blivit Kinas nya trosbekännelse. Jungfrun i nionde religionshuset. Men inte helt, för den officiella förklaringen är ju att detta är FOLKREPUBLIKEN Kina och människan representeras till fullo av de tre Lufttecken (Tvillingarna, Vågen och Vattumannen). Venus - balansen mellan människor - står hemma i Vågen och dessutom i tionde huset för officiellt ledarskap. Det är ett vackert budskap för en officiell nationell linje!

Dessutom är Venus en dubbel välgörare, inte bara till sin essens utan också accidentellt eller tillfälligt. När Stenbocken äger första huset blir Venus dubbelt god eftersom den förfogar över det femte huset som har med varelsens (här: Kinas) andliga plikt mot sitt innersta väsen. 

Venus äger också tionde huset där vi hittar den befäst i sitt eget positiva tecken Vågen. Varför astrologen Narasimha Rao i sin tabell antyder att Venus ÄR dubbelt god trots att en naturlig välgörare som äger det tionde blir en verksam illgörare, har jag svårt att förstå. Men indisk astrologi har ett antal analyser som Rao inte redovisar och en förklaring kan vara att den regel jag återgivit om att god blir ond i ett världsligt hus (som det tionde) neutraliseras av två motbud: Venus är befäst i sitt eget tecken. Venus vistas i det tionde huset, vars naturliga härskare Saturnus (som härskare över Stenbocken) är "upphöjd" i just Venustecknet Vågen. Alla dessa faktorer sammanvägt kan tippa balansen tillbaka till en helt fördelaktig Venus. 

Och hur mäktig blir inte en nation som drivs av viljan till gott samröre mellan människor istället för som i det hatiska och marknadsdrivna väst polarisera individer och grupper mot varandra. Kinahoroskopet visar vilken primitiv nivå den västerländska marknadskapitalismen är! Kina blir en värdig arvtagare till den olympiska elden när det själviska OCH egoistiska väst dukar under. Få västerländska själar kommer att ha förtjänat rätten att återfödas till Kina en bit in i framtiden. De kommer att hamna på brinnande soptippar på andra håll...

Så i valet och kvalet mellan religion och en fungerande mänsklighet kanske man kan offra religionen.. Venus i Vågen som Kinahoroskopets mäktigaste symbol stämmer dessutom med bloggens studier som visat att det just är Vågen som i sin begränsade fixering på mellanmänskliga relationer tappar tankehöjd uppåt. 

I studiet av 200 ateister var detta det minst intressanta av alla Lufttecken att föra en djup diskussion med. Det ante mig! Jag har alltid känt mig rätt ytlig! Faktum är att båda det mörka (tamasiska) Vattumannen och den ljusa (sattviska) Tvillingarna har mer drag i sig.

Men bevare mig för att återfödas som kines, med Jungfrun som högsta målsättning och bara "social endräkt" som officiell hållning - eller individer med psyken (Månen) som lider illa av att ha ett ofritt förhållande till den inre guden. Månen ägs av Saturnus men den står illa i andliga Lejonet och i usla och mörklagda åttonde huset för andlig korruption. 

Priset för materialistisk humanism kommer att ställa till det för Kina och har så redan gjort. Det här horoskopet är bara steg ett för det väldiga landet, det kommer att behövas ett nytt och bättre horoskop som öppnar upp. För detta är i sanningens namn ett horoskop som antyder en lika torftig natur som Nya Moderaternas horoskop! Egentjänande och ett aktivt åttonde korruptionshus även där. Fast helt utan den goda Venus på den sociala kooperationens nivå - så långt har de giriga och själviska moderaterna inte kommit i sin kollektiva mognad - vilket förstås märks i deras politik.

Inga kommentarer: