Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 27 april 2013

Mat är Stockholms inofficiella religion

Regeringen Reinfeldts 5 miljarder i sänkt matmoms har skapat ett lyckligt och underdånigt Stockholm. Folk jobbar, äter och gymmar sedan skuldmedvetet och för att känna sig mer nordiskt välmående. Utanför Stadshuset vajar alltjämt flaggorna som deklarerar för stadens små att de faktiskt bor i "the Capital of Scandinavia" - ännu en av dessa patenterat löjeväckande reklambyråprodukter som moderaterna tycks föredra framför verkligheten.

Med dagens halvkilo pappersreklam kom en broschyr för ett evenemang jag såg för några dagar sedan på en affisch nära vad som för restaurangbranschen är stadens centrum: Stureplan, där människor då och då skjuter mot varandra med kulsprutor och där Centern gärna håller till och smider den ena planen galnare än den andra på hur Marknaden ska ges all makt på jorden.


Men där gatuaffischen trotsigt hötte mot himmelen och förklarade att MAT ÄR RELIGION, där tycks de med ansvar för broschyren ha varit mer försiktiga. Ingenstans förekommer blasfemin. Jag gissar att den ondska regeringen Reinfeldt subventionerat inte vågar ta ut svängarna annat än i syndens centrum, där uppslutningen är hundraprocentig.

Att likställa kroppens behov av näring med ondska kan förstås tyckas lite magstarkt. Men bara för en modern och sekulär människa som inte haft ett enda incentiv i hela sitt arma liv att tänka kring sin situation som biologisk och extremt sårbar och dödlig varelse. Som bloggen i många inlägg steg för steg lyckats påvisa, rymmer den antika astrologin en klart mer realistisk världsbild än det rävgift höger och borgare frivilligt fyller sig själva med. 

I den antika och nyktra verklighetsbilden ÄR Oxen eller matens tecken vägen ner i dödsriket. Det är det negativa Jordelementets lockelse som drar ovaksamma själar ner från högre och mer angenäma planetära tillstånd och tvingar dem att genomgå varv efter varv i grova och korruptionsbenägna kroppsliga höljen.

Djävulen, skaparen av falska bländverk och hans lojala gnuggar nu händerna och gör religion av detta beklämmande ynkliga tillstånd. Den som lägger sitt liv på att jobba och äta ger en stabil undersåte. Makthavarna vill inte ha några oförutsedda tjusrusningar från sin valboskap. Reinfeldt, den djävulen, visste precis vad han gjorde som riktade så mycket pengar mot just restaurangbranschen. 

De fattigare samhällsskikten i Sverige hade naturligtvis ingen glädje av den branschspecifika subventionen, de hade ändå inte råd att gå på lokal. Men det var heller inte avsikten. Regeringen Reinfeldt vill bara att en del ska ha det bra. För om inte stockholmarna känner sig utvalda, som ett herrefolk, då kanske de börjar gnälla över att arbetsgivarna från år till år pressar dem allt hårdare i samband med personalneddragningar.

Den här matshowen i Stockholms city är precis samma billiga knep härskare i alla tider ägnat sig åt för att dupera folk. Kinesiska kejsare brände av lite fyrverkerier vid nyår och sen höll sig folk lugna och otänkande i ett år till.

Inga kommentarer: