Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 2 april 2013

Kungen av kriminalitet (typ 1 och 2)

Henning Mankell är författaren som satte svenska deckarromaner på världskartan. Expressen låter dominanten såga den falska och vinstjagande copycat-verksamheten som var och varannan författare i genren (inklusive förlagshusen) ägnar sig åt.

Franske statistikern Gauquelin upptäckte att genomsnittligt framgångsrika människor har svagare horoskop och att astrologin bara visar statistisk signifikans vid undersökningar av de främsta inom en viss bransch. I så fall borde Henning Mankell vara Sveriges kanske enda horoskop som duger att använda för att förstå kriminalromanförfattarens psyke och astrologiska signaturer!

Det är inte utan att man är beredd att instämma i Gauquelins upptäckt. Ett tydligare skurkhoroskop än Henning Mankells går knappast att föreställa sig. Men av någon anledning skriver han om brott istället för att begå dem!



En symbol för "kungen av kriminalromaner" är väl det första man noterar genom det här månhoroskopet. Kungamakaren Regulus ockuperar med nödvändighet det tionde huset för social status och ära när Skorpionen stiger i öster. Samtidigt omvandlas den fallna Månen i Skorpionen i någon utsträckning och blir en verksam välgörare i första huset!

Och det är väl tur det, när samtidigt Regulus upphöjer kriminalitetens planet Mars till horoskopet mest kraftfulla princip! Det betyder att Mars inte bara får kungastatus (en krigarkung eller kung över brottets bana) utan att också det kolsvarta och mörkt seende sinnelaget eldas på av en positiv Mars så att de kylslagna Vattnen hettas upp. "Sensationalism" - någon som är värd att se eller vars verksamhet skapar rubriker!

Med ett verksamt gott sinnelag disponerat av en gudabenådad Mars och med det personliga första huset och den sociala ärans tionde hus går det knappast att säga annat än att ALLA SOM FÖDDES UNDER TVÅ DYGN var potentiella kungar av brottets bana! Det skulle vara extremt intressant att ha tillgång till straffregistret och se om kosmos - för balansens skull - också producerat ovanligt många brottsdömda under de här dagarna! 

För Skorpionen lämnar öster och Mars-Lejonet inte längre ockuperar ärans hus, då kollapsar hela den här himmelen och kan som värst ge tidpunkter då en fallen och ond Måne hittar stöd från en ond Mars och där den senare fortfarande hämtar "välsignelser" från Regulus för framgång i en riktigt solkig karriär!

Mycket mer kan sägas om Mankells karta, inte minst den problematiska oppositionen mellan den utagerande Solen och lagens långa arm - Saturnus - och aspektens vadande i gyttja (Jord+Vatten). Men den dominanta signaturen är naturligtvis den konungsliga kampen på liv (Lejonet) och död (Skorpionen) för det rätta.

Motivet till alla de brott Mankells hjältar kan nog ses i den här sorgliga gyttjeaxeln: det handlar alltid om monetära eller materialistiska tillgrepp. Jag har inte läst en enda deckare i vuxen ålder, men föreställer mig livligt att det är den materialistiska aspekten av "svenskheten" i vårt nationalhoroskop som återspeglas av Saturnus usla position i Kräftan och dess opposition till en Sol i Stenbocken som samtidigt lyckas vara disponerad och opponerad av Saturnus.


*****

Sist men inte minst måste man notera att Skorpionen i första huset har båda de andra Vattentecknens härskare på sin sida, som "verksamma välgörare". Att den dubbelt välgörande (essentiellt och verksamt) Jupiter ockuperar första huset för Mankells eget sinne bara understryker hur kraftfulla de här två dygnen då Månen passerade Skorpionen är - på gott och ont. 

Tänk återigen en situation där första husets ockupant förvandlar både Måne, Mars och Jupiter till verksamma illgörare! Finns ens en sådan tidpunkt under dessa dygn?

Nja käpphästar i all ära, men astrologin är komplex! Oxen stigande är förvisso kritisk, med en verksamt ond lyckojägare (Jupiter), ett sinnelag disponerat mot det onda, samt den naturliga illgärningsmannen som verksamt neutral. Tvillingarna är också ett kritiskt ascendenttecken om inga andra faktorer "åtgärdar" de verksamt onda Jupiter och Mars och den neutrala Månen.

Men det finns ett tecken stigande i öster som verkligen hotar att spåra ur eftersom Måne, Mars och Jupiter alla är verksamt onda för det. Det är vinstprincipens och självtjänandets Jungfru som antingen har dessa tre mot sig eller riskerar att uttrycka deras onda sidor genom den egna personen.

Självtjänandet är maskerat i tv-reklamen som den egocentriska människans eviga daltande med sin kropp, via schampo, hudcremer och tusen andra produkter genom vilka individen kan förtränga omvärldens existens och begränsa sitt liv till fåfäng uppmärksamhet på den egna kroppens välbefinnande. (För män utan homotendenser, byt ut "kroppsvård" mot "teknikprylar".)



Bäste läsare, varför har Fredrik Reinfeldts horoskop tillägnats fler inlägg än någon annan svensk politiker (förutom det faktum att det handlar om statsministern)? Jo, hans Jungfru i öster och Månen, Mars och Jupiters positioner beskriver perfekt en bona fide brottsling! En som valt att bedriva sin onda livsgärning i skepnaden av en själviskhetens ideologi. Han är därtill mer än troligt den typ av sociopat vars livslögn ätit sig så djupt in att han faktiskt tror på sin egen politik.

Tror man själv på sin livslögn övertygar man bättre än de som enbart söker manipulera. Så även om Reinfeldt står och tränar in sina poser framför spegeln (vilket han röjde inför valet 2010) finns det också något genuint över hans presentation. För de som tror på nonsens som att "kläderna gör mannen" ÄR han en äkta gestaltning av medelklassens mediokritet. Lögnerna, fusket med siffror och fakta i debatter, ÄR hans andra natur - detta sorts tänkande följer med som kostymens naturliga korrelat. Han har ingen sanning i sin kropp!

Men även den "genuint onda" har astrologin förutsagt genom att den verksamt onda förmögenhetsplaneten Jupiter i Oxen befinner sig i horoskopets ena dharma-hus (det 9e). Där symboliserar den en närmast religiöst driven "pliktkänsla" att rövslicka dem som i ondska skapar sig förmögenheter (Oxen har tydliga kopplingar till "den egna plånboken" vilket är ännu en av de infantilismer som politiker serverar det svenska folk man uppenbarligen tycker är fullständigt tappade bakom en vagn eftersom det serveras dagisspråk - se bara de speciella formuleringar som gäller i den politiska diskursen. Man blir mörkrädd!)

Detta "onda dharma", denna själens medfödda plikt att gå ondskans ärenden gör Reinfeldt, vilket jag tidigare sagt, till den ultimata fursteslickaren. Hans verkliga uppdragsgivare är naturligtvis Storkapitalet och inte Sveriges folk. Han sol-och-vårar Sverige varje dag han får sitta kvar vid makten.

*****

Den som sneglar på stycket för planeternas verksamma natur, ser naturligtvis att även Vattumannen i öster resulterar i samma trojka av illgörare som för Jungfrun. Men här begränsade vi oss till "kungen av kriminalitet" inom det här landet, och vilken bättre kontrast kan man tänka sig än det grova brottets planet Mars som en välgörare och därtill kungavärdig i fallet Mankell, medan samma Mars istället är en "dubbel illgörare" och extremt egocentrisk (pga. tecknets negativa polarisering) där den stiger i öster vid Reinfeldts födelse. 

Hos Reinfeldt verkar Mars enbart som ett stigma eller ett missprydsamt födelsemärke (vilket man kommer att hitta på hans lekamen om kroppen någonsin examinerades). Minns hur offret för praktikantknullaren, en viss amerikansk president, sade att hon kunde identifiera honom genom en viss egenhet med hans manliga organ.

Detta "brännmärke" - vilket det än är, kanske en fysisk deformitet - berättar för de insatta att han var utvald för Ondskan i detta liv som Sveriges "landsfader". 

Och förstå, detta mänsklighetens bottennapp eftersträvar Stefan Löfven att efterlikna i så hög grad som möjligt!

Bill Clinton har, precis som Reinfeldt, Mars stigande i öster i Jungfrun, men ex-presidentens karta är inte lika entydigt ond eftersom hans Merkurius och Saturnus står så oerhört mycket bättre placerade än den svenske statsministerns. Clinton har inte Reinfeldts sjukliga demonisering av motparten. 

Moderaternas sosse-hat är ett uttryck för den sinnessjukdom som är människans girighet. Minns hur Månen/sinnet naturligen är en signifikator för begärsnaturen, och det är troligen därför bloggen i 402 horoskop hittat Månen i Jungfrun som extra brottsbenägen (eller åtminstone benägen att åka dit och dömas för sina överträdelser). Men det de tre onda, Månen, Mars och Jupiter, är en separat observation. För samma tre gäller ju som onda för Vattumannen i öster men ingen indikation hittades på att Månen i Vattumannen i sig skulle vara brottsbenägen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag har för mig, även om jag inte är hundra, att Mankell var en av de deckarförfattare jag undersökte häromåret, som hade månen i skorpionen. Min lilla undersökning, där jag koncentrerade mig på författare till riktigt blodiga och otäcka böcker och inte pusseldeckare, visade ju att månen i skorpionen hade en viss övervikt.

"Någon var verksamhet skapar rubriker" - ja kan man tänka sig, Svennis - Sven-Göran Eriksson, är född två dagar efter Mankell! Fast där är det osäkert om månen är i skorpionen eller skytten. I vilket fall kan ju "en riktigt solkig karriär" stämma in på hans privatliv...
S

Anonym sa...

PS: Nu ser jag att Alice Cooper är född dagen efter Mankell!

Seaward sa...

Jag minns din spaning, och bloggen innehåller (någonstans) en f.d. chef (IT?) _och_ deckarförfattare som troligen faller under Mankells kritik. Han hade också Månen i Skorpionen om jag inte missminner mig.

Alice Cooper är ju som Mankell ett globalt namn! Spännande parallell. Med sin Jungfruascendent har han alla de uppräknade planeterna som onda. Prata inte med honom om hans 70-tal, det är förmodligen helt bortsupet!

Apropå mediernas kritik om Reinfeldt som hjärtlös under någon vecka de kände medvind i sådant skrivande, kan man påminna sig att "Alice" skrev låtarna "Hard-hearted Alice" och "Only Women Bleed" - hör Jungfruascendentens problem att närma sig sin egen sårbarhet - i synnerhet när våldsplaneten Mars skruvas lite extra åt det onda hållet.