Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 27 april 2013

Konsumtion som religion

DN:s skribent Viktor Barth Kron inleder sitt reportage om ÄNNU en galleria i Stockholms innerstad lovande. Det ser ut som upptakten till en verklig diskussion när han inleder med kritiken för några år sedan mot innerstadens gentrifiering (läs: krypifiering - moderater och andra egoister tränger ut den naturligt varierade originalbefolkningen).

Men det var bara upptakten. Sedan vidtar, trots några pliktskyldiga reservationer, den mest devota hyllning av ännu ett av Mammons tempel. Jag har väl aldrig sett ett sådant stycke textreklam. Bara det att inget enskilt företag stuckit åt Barter Krona ("handlar med pengar") en muta under bordet. Sånt här skriver Pryldjävulens barn helt frivilligt. Stockholmssyndromet har verkat effektivt på deras medvetanden, de tror verkligen förövaren gör dem gott.

Djävulens barn är en helt sekulär livsform. Den har ingen annan religion än Naturens egen blinda karusell av konsumtion och elimination för att bereda plats för mer konsumtion. (De kallar det "tillväxt" eftersom de är så förljugna.) 

De är ekorrhjulets fångar och har inte längre förståndsgåvor nog att skämmas över sitt beroende av nya doser "valfrihet". De förstår inte så abstrakta resonemang som att "valfrihet" blivit deras fängelse, utan rusar girigt mot nästa gripbara pryl. 70-90 kilo kött med vidhäftande sinnesorgan som avpassats att motta signaler från glatt kolorerade föremål på butikshyllorna. Sådana är dagens stockholmare.

Barter Krona försöker "normalisera" situationen genom att hänvisa till sitt "generalistiska öga" - vad nu det är för kroppsorgan eller simil... Detta öga tycker sig se folk av alla de slag i gallerian på öppningsdagen.

Det går uppenbarligen inte att bygga någon principiellt sund omvärldsorientering genom den mot Stockholm orienterade tidningen Dagens Nyheter. Vi får tillgripa horoskopet för gallerians invigning. Den uppgiften uppger Barter Krona med mer specificitet än journalistens "När?" egentligen kräver.

Kräftascendent under attack från båda
illgärningsmännen Mars och Saturnus,
i Eld och Luft respektive. Husen tecknar en
objektiv "status"-attack och en neurotisk inre.


Det går egentligen inte att i en färglagd bild demonstrera de lager på lager av idéer som ligger i ett horoskop.

Vad t.ex. om det officiella tionde huset, ett "tempel" som markerar materialismens kulmen och ofta förknippas med arbetsgivare, de styrande politikerna eller - i riktigt usla horoskop - med sociopatens 800-procentiga fixering vid hur han/hon framstår inför omgivningarna.

Vad händer då med detta döda tempel av bara "resurser" när den unga och ännu egocentriska Väduren träder in här, just det här året dessutom redan en horbock eller hora så zodiakens debutant han/hon är.... Brukar inte materialismens döda Jord i allmänhet dra ner den klara blickens Eld (ljus) ner i mörker? 

Det tionde huset är inte bara skakigt genom ett redan förstört litet egos fixering vid sin (skenbara) kontroll över materiella resurser ("Å, så mycket prylar att välja mellan!"). Det är redan lika instabilt som Twin Towers pga. Liemannen eller Dödens hat mot folk som på detta sätt rusar mot toppen och skapar obalans i samhället (gentrifieringen). Det fjärde huset för samhällets bas, är sjukligt obalanserad!

Här nere i det fjärde huset, "de enskilda hushållen" är en bra läsart, ser vi Stockholmsyndromet ha slagit till med full kraft. Saturnus är makthavaren och den har hjärntvättat Månen (de enskilda sinnelagen) samtidigt som tiden är så ond att också det giriga Drakhuvudet ingår i symptombilden. 

Vågens tecken i fjärde är alltså som att säga Luftelementet eller mentala föreställningar om harmoni sjunkit så lågt att Kräftans naturliga fjärde hus är allt dessa enskilda hushåll tänker på: och Kräftan är just den Naturens blinda rundgång av konsumtion och elimination vi nämnde. 

*****

Men det är klockslaget 11.00 som nära binder ihop den här rasande mentalsjuka konsumismen hos det enskilda hushållet med själva Köptemplet. Klockslaget tecknar ju gallerians öppnande och nu ser vi Saturnus (med indisk 270-gradersaspekt) slå klorna i Kräftans eller den irrationella själens princip på ytterligare ett sätt - genom att den blinda konsumismens tecken som ascendenttecken representerar den fysiska gallerian. 

Och eftersom ÄGAREN Saturnus redan kidnappat och tvingat Månen (de ansiktslösa och uniforma shoppomanerna i Stockholm), "drar" den dödande Saturnus med sig Månen 270° fram i zodiaken så att Månen "angriper" gallerians dörrar. Himmelen tecknar precis samma bild som Barter Krona ger: ett lämmeltåg av nyfikna kunder. Bara att astrologin ser det en nyttig idiot inte förstår: det är en anstormning av mental obalanserade (Vågen) söderbor som trycker på.

När ett horoskop börjar upprepa ett så här dystert omen om det tänkande människosläktets omöjlighet, då vet man att det är illa ställt. Här uppstår en multipel attestering av den förfallna människotypen genom att också de tre kosmiska kvaliteterna (de tre gunas) visar tiden i kretsloppets våld.

Alla fyra världsliga hörn ockuperas av tecken i Rajas guna - passionens eller lidelsens kvalitet som bara glimtvis vaknar upp ur sitt delirium och frågar sig vad som pågår eller varför man gör som man gör. Lidelsens (och lidandets) kvalitet dominerar Djävulens barn när de är i sin hungrande, shoppinggalna fas (de har ju ingen äkta religion eller ens ett fungerande intellekt så de är ständigt tomma och hungriga).

Också vid en enkel sammanräkning av den antika astrologins planeter dominerar Rajas guna fullständigt. Räknar man med norra månnoden (Drakhuvudet) som en aktiv kraft har indisk astrologi åtta punkter. Av dessa ligger som synes hela sex i lidandets kvalitet. Vilka olyckliga människor, stockholmarna egentligen är! Fast just i köpruset eller i den "kultiverade" sittningen på en matmomssubventionerad restaurang tolkar de förstås den brusande Rajas som tillfredsställelse...

*****

Den rent demoniska mörka kvaliteten Tamas ståtar med en placering och den gudomliga ljusa kvaliteten Sattva med en. Här är den mörka sidan mest intressant, eftersom Jupiter i Oxen primärt symboliserar "stora och lätta pengar" - Oxen är ju ett av resurstecknen. Och enligt indiskt tänkande är 11e idealhuset att liknas vid just Oxens naturliga 2a hus för privatekonomi. Galleriaägarna gnuggar händer över utsikten om att göra sig en stor förmögenhet tack vare det imposanta byggnadskomplexet (10e husets "karriär" eller imponerande status i relation till omgivningarna).

Det är också här vi ser hu obönhörligt väl zodiaken är konstruerad: när den näriga grönsakssjälens instinkt stiger i öster MÅSTE 11e husidealet vara så simpelt det någonsin kan bli: Oxen, munnens och svalgets tecken med dess koppling till mat och pengar! (Eller mer generellt: principen som känner att den äger eller vill "sluka" allt vad den nu lägger sina ögon på.)

Vi pratar här subhumana tendenser som lägre djurarter och växtriket demonstrerar men som Djävulen själv, Näringslivet, söker hålla mänskligheten fången i. Och med en intellektuell Vågen så utslagen som i det här horoskopet, är chansen stor att Stockholms befolkning kommer att vakna upp ur sitt delirium. När Fredrik Reinfeldts 1993 hånade svenskarna och kallade dem "det sovande folket", då var det precis de människor som nu fylkas i Köptemplet. Vilken djävulsk politiker den mannen är. Han både hånar dem plockar deras valsedlar

Intressant nog gjorde Fredrik Reinfeldt bort sig totalt samma dag som gallerian invigs. När en självmordsbombare misslyckades med sitt tilltag i Stockholms julrusch (Rajas = shoppingneurosen) tog det "landsfadern" sjutton hela timmar att säga något lugnande till svenska folket! När nu en idrottstränare - Djurgården IF avgår pga. personhot, då är han ute som en fjäskande populist med presskonferens på bara tre timmar (DN). Den mannen är farligt beräknande! Men tilltaget tycks ha slagit bakut och folk undrar om mannen saknar omdöme. Är det möjligen t.o.m. ministerstyre eller egenmäktighet att bränna resurser först när det egna fotbollslaget får problem? (Se Bilderblogg.se.)

Det är helt i linje med Reinfeldts Sol-i-Kräftan att reagera som en mångalen på händelser som rör vid hans subjektiva läggning (5 matmomsmiljarder och nära kopplingar mellan f.d. klanen Reinfeldt och McDonalds). Kommunikationens begriplighet eller inte koherens beror på om hans egna kroppsvätskor är i balans, och det är kanske därför han varit tyst, passiv och otillgänglig under nästan hela sin sjuåriga period av vanstyre. Mannen är född under Månens, vattnens och periodernas symbol kanske har ständig PMS och tänker klart bara under korta perioder och med största möjliga ansträngning?

Notera hur Kräftan eller Cancer "arketypiskt" dyker upp i DN, just i samband med Reinfeldts favoritlag DIF:


Svenskarna måste gratuleras till deras osvikliga förmåga att välja mediokra politiker med mediokra visioner att representera sig själva. Det är den kanske mest negativa bieffekten av jantelagen - att vi hatar att se någon som är bättre än oss själva. Så folket väljer nollor för att som kollektiv kunna känns sig som "någon". Sluta upp med det! Välj intelligenta politiker som har empati med folket snarare än "marknaden"! Vilka politiker det är, är egentligen väldigt lätt att se, om man inte rasat så lågt som det här galleriahoroskopets tillskyndare antyder...

*****

Se även Viktor Barth Krons horoskop (från den 24 april 2012 - lustigt nog nästan exakt ett år före hans galleriahyllning)

Se även föregående korta inlägg om Kräftan som actionhjälte - som fånigt nog passar väldigt bra på Fredrik Reinfeldts utryckning för att rädda den skymfade ungmön DIF! 

Reinfeldt har själv den våldtagna Persefone som ascendenttecken med brottslingen Mars däri. Jungfrun är ett tecken som ständigt mäter avståndet i millimeter till sina föreställda fiender, vilket omvärlden tolkar som att det är Jungfrun själv som i sin separatism ÄR fienden! 

Problemet ligger i symbolens djupaste konstitution. Den kan inget annat än klyva och kalla visst mitt och visst ditt, det är den nivå i en större berättelse vissa själar nått. Så det kanske ändå inte är slug populism, Reinfeldt har här reagerat exakt så irrationellt som han måste göra som Vattentecken med våldsverkaren Mars i den lättirriterade Jungfrun.

Se även Den mörka sidan - Reinfeldts värsta svammel hittills?

Inga kommentarer: